Pasha je napisao/la: ↑29 jan 2024, 11:56
DaDi88 je napisao/la: ↑29 jan 2024, 10:38
JonSnow je napisao/la: ↑29 jan 2024, 08:37
A nisu odbili "prljave" pare od tih sponzora, isplaćene kroz plate?
Baš čudno.
Kakve to veze ima sa vezom, ako je moj posao da igram fudbal i dogovorimo se da za tu igru ja dobijem toliko i toliko, sta mene briga gdje ces i od cega ces ti meni to platit.
Ides raditi nekome keramiku, jel pitas gazdu jel dobio od kladionice pare ili od prodaje alkohola.
Sta sve neces cut
Pa vidi, prije nego bih otišao nekom postaviti parket ili laminat(keramiku ne znam), valjda bi se raspitao o budućem poslodavcu. Valjda je to logično. Ako mi se ne svidi šta čujem možda ne bih ni išao raditi. Mada ako ideš raditi "na crno" i to je haram...
Klubovi su sa druge strane nešto drugo. Igrač zna ko su sponzori ili bi vjerovatno mogli biti. Zato se vjerovatno i ubacuju u ugovore klauzule o ovome. Nisu ni prvi ni posljednji koji odbijaju da budu dio te marketinške promocije. I sponzori su također bili upoznati, da određeni dio igrača ne nosi logo. A na kraju svi pristali na ovaj aranžman. I klub i sponzor i igrač...
Uredno je bilo sa Fenom, već dugogodišnji njegov stav, kao i sa Horićem koji je isto aranžman imao u Posušju i nastavio u Čeliku. Sada brojka raste i skoro pola tima ne nosi logo sponzora na dresu, šta je sljedeće, da svi odbiju?
Ne ulazim u vjerske stavove i interpretacije, privatna stvar svakog čovjeka, ali ovdje dugoročno klub može ispaštati i to mi se ne sviđa, jer mahom sportske klubove sponzorišu kladionice, proizvođači piva, banke, osiguranja, itd.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.