StevieG8 je napisao/la: ↑30 jan 2024, 20:06
gaston je napisao/la: ↑30 jan 2024, 19:59
U čemu kaskamo?
Najbolji primjer vezni red, došli smo u situaciju da za jedno ljeto moramo promjeniti kompletan vezni red. Cijela prošla sezona je godina izgubljena pod Kloppom jer vezni red nije na vrijeme reformiran. Sam Edwards se protivio produženju ugovora Hendersonu, zalagao se za dolazak Guimarãesa a znamo kako je to sve na kraju završilo. Čekao se sami kraj transfer roka i 140m za Caiceda pa na kraju dolazi Endo kao stopgap.
To nije ni blizu onog kako je klub funkcionisao dok je on bio tu.
Ne bih ja to tako vidio al' hajd.
Sumnjam da je prošlo ljeto neko očekivao onakav odliv talenta u SA, pogotovo jer su se vrtile provjerene informacije kako su prodaje Fabinha a pogotovo Hendersona bile neplanske jer su se nudile velike pare.
Zato si i morao mijenjati efektivno cijeli vezni red, iako su dopunjavanja u tom dijelu već bila planirana. Znamo koliko dugo se radilo na Alexisu a i da je Dom dugo vremena bio na radaru kluba.
Svjesni smo još od Virgilovog primjera da će se radije čekati pravi igrač nego da se veliki novac potroši na 2/3 opciju.
Okej Edwards je htio Brunu umjesto oronulog Hende, al' tu u igru ulazi Klopp i njegova poznata vjernost igračima.
Na kraju se i vidjelo ko tu ima zadnju riječ.
Nemoj me pogrešno shvatiti, Edwards je nevjerovatan posao uradio i vjerujem da bi bili svi sretni da se vratio, al' zar ne misliš da je hrabro reći da klub kaska u trenucima kad melje pred sobom na svim frontovima?
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"