Ne treba ići daleko u prošlost. Sjetimo se sezone i zadnje utakmice FCB protiv ATM i poništenog regularnog gola zbog
čega je FCB ostala bez titule. Sjetimo se nepriznatog gola Suareza, kada lopta prelazi pola metra gol liniju, gubitka
dva boda u tom meču i posljedično gubitka titule, koja je otišla molerima.
Sjetimo se sezone korone, kada je predsjednik molera rekao, kako će učiniti sve da osvoje titulu i da se "greške" ne smiju
ponoviti. Koje greške nije nikad objasnio, ali je titula otišla molerima. Samo njihovu tadašnju utakmicu sa RSOC pogledati i sve će biti jasno.
Ja sam i za prošlu sezonu rekao da je "incident". Posljedice i "ispravke grešaka" vidimo u ovoj sezoni.
Da bi razumio nogomet u Španiji, moraš dobro poznavati historiju te države. Ja to stalno govorim.
Za podsjetnik. Uprkos blijedoj igri, greškama, neefikasnosti Barceloni je u ovoj sezoni ukradeno zbog poništenog gola protiv Granade i nedosuđena
dva penala ( moleraj i Getafe ) 5 bodova. Kratki pogled na tablicu otkriva da bi u tom slučaju bili danas izjednačeni sa pemzlašima
uz utakmicu više FCB. To je nešto što se u nekim našim ocjenama stalno zaboravlja, a mnogi misle kako se stvari slučajno događaju.
Ne, nije slučajno. Španija je to.