FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
36
22%
2. Borbu za Evropu
81
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 162

Pririsak
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Pririsak » 04 feb 2024, 14:07

Ma ekipa je dobra a ja se iskreno ne sjecam kad smo mi konstantno igrali formaciju sa dva klasicna napadaca.
Ali i u tom slucaju sve to pada u vodu ako kao i do sad ne budu pogadjali.

Opet kako god okrenes, po imenima imamo jako dobar vezni red i tu se moze nesto uraditi iz drugog plana. Ako im nargila ne bude u glavi i ako budu davali sve od sebe mi mozemo napraviti jako dobre stvari sljedece godine uz jos nekoliko pojacanja ako se ovi sadasnji pokazu kao ok opcije.

Ali sve je to nagadjanje sta bi bilo kad bi bilo. Nama 2 pobjede u ova 4 kola znace lansiranje i relaksaciju i onfa mozemo ocekivati odlicne partije. U slucaju da u prva 3 kola ne uzmes nijedan bod stvorit ce se takva atmosfera da ce svi biti protjerani. Znaci iako je po meni ok odradjeno sve opet de nece dati prostora.

Sve u svemu mi moramo dati ogromnu podrsku u prva 4 kola i onda mozemo ocekivati nesto. Jer bez nase podrske i u slucaju losih rezultata, znajuci nas novopeceni mentalitet u zadnjih par godina, necemo izboriti opstanak.

ZATO SVI ZAJEDNO MORAMO BITI UZ KLUB!
Pa kad dodje vrijeme ocistiti i kancer iz upravljackih struktura.

Burgijanje88
Kontakt:

Post Postao/la Burgijanje88 » 04 feb 2024, 15:02

Imali su oni podršku navijača čitavu polusezonu pa ispadamo iz lige. Iz kluba su trebali da lete svi redom. A kod nas je sve kontra.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 feb 2024, 15:14

Ne možeš mijenjati cijelu ekipu na polusezoni i to u momentima kada se boriš za opstanak. To je pravi put za odlazak u rang niže.

Otišli su oni koji su trebali otići, ostali su oni koji posjeduju kvalitet poput Mekića, Cocalića, Krpića, Amoaha, Boljevića, Selimovića, Štilića... Svi oni su generalno bili loši tokom jesenjeg dijela i to je evidentno, ali je isto tako glupo odricati se takvih igrača jer njihove karijere jasno govore da oni imaju kvalitet za ovu ligu i to kvalitet za vrh tabele.

Neki od njih u ozbiljnim su igračkim godinama ali i dalje mogu dati dosta klubu poput Cocalića ili Štilića, pa i Krpića donekle.

Doveli su se neki solidni igrači, neki potencijalno dobri a i neki od kojih svakako ne očekujemo mnogo.

Jedina i glavna stvar je Bruno Akrapović, on drži ključ proljetne polusezone. Ako on uspije uspostaviti neki odnos sa igračima, ako pojedince uspije psihički vratiti na pravi put, ja sam apsolutno siguran da ćemo mi ostati u ligi i to bez obzira na ova prva četiri kola i težak raspored.

E sad kakav je Akrapović ja zaista ne znam, ja lično nisam pratio njegovu trenersku karijeru iako sam sporadično u medijima znao čitati o nekim njegovim uspjesima u inostranstvu.

Ne sviđa mi se što igra specifičnu formaciju i što će se igrači morati navići na to, mada smo u Europi ljetos igrali odlično sa tri nazad, a sa druge strane sviđa mi se što čovjek djeluje normalno, staloženo, nema euforije a nema ni neke kuknjave, mislim da je to prednost i u potencijalnom odnosu sa igračima koji su svakako labilni i očigledno lako idu od sjaja do očaja u tom psihičkom smislu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 04 feb 2024, 15:31

Al hajmo realno. Da smo na sestom mjestu trenutno i doveo si ove igrace (koje je vecina navijaca prizeljkivala) ovdje bi se pisalo kako sigurno idemo u europu. Prema tome ekipa je za sad ok, ali ne mozes ti znati kako ce oni igrati i hocel se praviti pametni kao do sad.

Ne mozemo ni mi samo srati po klubu i ocekivati duple krune i osvajanje trofeja pripremnih utakmica, pitarski mentalitet vas preuzima.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 04 feb 2024, 15:34

Ono u sta se uzdam jeste Brunina igracka, a Bogme i trenerska karijera. Lik ima 600 odigranih utakmica od toga pola u Bundes ligi i drugoj njemackoj ligi ( Wofsburg, Mainz, Rott Weiss, Cottbus, Offenbach ). Bio je i reprezentativac. Cijelu karijeru igrao po Njemackoj. To nije bas nesto sto bilo ko moze da uradi. Kao trener takodjer nije jazavac, pet trofeja ima, isto cijeli zivot radi vani.

Na sve to cujem da je strog i da nema zajebancije. Kakve smo mogli dovesti tipa Barbarica ovaj je ninja, realno. Jel to dovoljno za nesto vidjecemo ubrzo. Iskreno se nadam da jeste.

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 04 feb 2024, 17:49

Raonffa je napisao/la:
04 feb 2024, 15:14
Ne možeš mijenjati cijelu ekipu na polusezoni i to u momentima kada se boriš za opstanak. To je pravi put za odlazak u rang niže.

Otišli su oni koji su trebali otići, ostali su oni koji posjeduju kvalitet poput Mekića, Cocalića, Krpića, Amoaha, Boljevića, Selimovića, Štilića... Svi oni su generalno bili loši tokom jesenjeg dijela i to je evidentno, ali je isto tako glupo odricati se takvih igrača jer njihove karijere jasno govore da oni imaju kvalitet za ovu ligu i to kvalitet za vrh tabele.

Neki od njih u ozbiljnim su igračkim godinama ali i dalje mogu dati dosta klubu poput Cocalića ili Štilića, pa i Krpića donekle.

Doveli su se neki solidni igrači, neki potencijalno dobri a i neki od kojih svakako ne očekujemo mnogo.

Jedina i glavna stvar je Bruno Akrapović, on drži ključ proljetne polusezone. Ako on uspije uspostaviti neki odnos sa igračima, ako pojedince uspije psihički vratiti na pravi put, ja sam apsolutno siguran da ćemo mi ostati u ligi i to bez obzira na ova prva četiri kola i težak raspored.

E sad kakav je Akrapović ja zaista ne znam, ja lično nisam pratio njegovu trenersku karijeru iako sam sporadično u medijima znao čitati o nekim njegovim uspjesima u inostranstvu.

Ne sviđa mi se što igra specifičnu formaciju i što će se igrači morati navići na to, mada smo u Europi ljetos igrali odlično sa tri nazad, a sa druge strane sviđa mi se što čovjek djeluje normalno, staloženo, nema euforije a nema ni neke kuknjave, mislim da je to prednost i u potencijalnom odnosu sa igračima koji su svakako labilni i očigledno lako idu od sjaja do očaja u tom psihičkom smislu.
Odlična analiza. Pročitajte svi.

Vidjećemo šta nam proljeće može donijeti. Prva tri kola nisu mjerilo ničega. A ako bi uspjeli biti pravi, onda bi proljeće moglo donijeti svašta.
Ipak treba biti na zemlji, bitno je izaći iz opasne zone i odmah početi praviti ekipu za skijedeću sezonu. Gurati malog Foču, i ostale omladince, testirati ostatak ekipe, na koga računati u slijedećoj sezoni, i već krenuti u potragu za igračima. Ne vidim druge opcije.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 04 feb 2024, 17:58

VeteranSA je napisao/la:
04 feb 2024, 17:49
Raonffa je napisao/la:
04 feb 2024, 15:14

Odlična analiza. Pročitajte svi.

Vidjećemo šta nam proljeće može donijeti. Prva tri kola nisu mjerilo ničega. A ako bi uspjeli biti pravi, onda bi proljeće moglo donijeti svašta.
Ipak treba biti na zemlji, bitno je izaći iz opasne zone i odmah početi praviti ekipu za skijedeću sezonu. Gurati malog Foču, i ostale omladince, testirati ostatak ekipe, na koga računati u slijedećoj sezoni, i već krenuti u potragu za igračima. Ne vidim druge opcije.
Sve ste vi apsolutno u pravu mada ajmo mi vjerovat da Bruno moze ovo sve povezat, psihicki podic ekipu i uigrat ih. Da mi osiguramo opstanak, da ne strepimo do zadnja 2 3 kola.
Sigurno da se moze bas fino okrenut na nasu stranu ali da mi prco odradimo ono sto je prioritet.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 04 feb 2024, 18:20

Ma 100%, da se ne lažemo cilj je opstanak, odnosno sredina tabele. Tek kada budemo u sigurnoj zoni, onda malo "testirati" ako bude mogućnosti.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 04 feb 2024, 18:27

Najjaci smo :kafa:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Nekadasiigrostarsno
Kontakt:

Post Postao/la Nekadasiigrostarsno » 04 feb 2024, 19:04

Ljudi dragi kako je bilo ovo je sad odlicno.
Pojedinim Bog ne moze ugoditi al ja jedva cekam da zaigra Zeljkan. Nase je clanstvo i dolazak na utakmice.
Pametovat u ovoj zemlji svak zna

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 04 feb 2024, 19:07

Je.bo ti Željkan amidžišnu u prkno.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 04 feb 2024, 19:22

To zeljkan samo jufke koriste.

Yebo ih reks.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 04 feb 2024, 19:27

Sta se desava sa Dangubicem?
I ako ko moze napisati ko nam je sve dosao ovih dana i kakvi su?
Nisam bio u situaciji nista da pratim danima, a vidim da je poprilicno prometno bilo.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 04 feb 2024, 19:34

avalPacidoroP je napisao/la:
04 feb 2024, 19:27
Nisam bio u situaciji nista da pratim danima, a vidim da je poprilicno prometno bilo.
Dangubic da sredi papire za razvod i prikljucit ce se ekipi
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 04 feb 2024, 19:40

dubioza144 je napisao/la:
04 feb 2024, 19:34
:urnebes:

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 04 feb 2024, 19:51

dubioza144 je napisao/la:
04 feb 2024, 19:34
Imam mu dobrog advokata preporucit :kafa:

Burgijanje88
Kontakt:

Post Postao/la Burgijanje88 » 04 feb 2024, 21:03

AjkulaCekicarka je napisao/la:
04 feb 2024, 19:07
Ma samo ortodoksni papak može pisati zeljkan

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 04 feb 2024, 21:07

Sa Zrinjom u subotu u 16 00
Idealan termin s
Svi u dolinu :opaopa: :opaopa:

Nekadasiigrostarsno
Kontakt:

Post Postao/la Nekadasiigrostarsno » 04 feb 2024, 21:20

MocMahale444 je napisao/la:
04 feb 2024, 19:22
To zeljkan samo jufke koriste.

Yebo ih reks.
Behdjeta mutavelica bujrum da ti budes iskoristen

Nekadasiigrostarsno
Kontakt:

Post Postao/la Nekadasiigrostarsno » 04 feb 2024, 21:23

AjkulaCekicarka je napisao/la:
04 feb 2024, 19:07
Av av dogu av av
Sto bi davno jedan covijek na jugu reko svi ste vi kerovi.

Prvo mi da ocistimo stadion od osoba koje same sebi ujutru u ogledalo jebu mater ako nemaju kome tek onda ide ostalo.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Pushko92, Semper i 40 gostiju.