Trenutna VIP tribina ce ostati odvojena, nece se spajati sa dedarom i novom tribinom koja je u izgradnji. Mislim da je tako i bolje.Raonffa je napisao/la: ↑04 feb 2024, 17:33Pretpostavljam da će im onda ova VIP tribina služiti kao sektor za gostujuće navijače, makar onaj jedan dio (bliže kameri) gdje inače budu obični navijači gostujućih klubova (mahom pitari, a znam da nekad i naših bude).
Što se stubova tiče, mislim da su i navijači Veleža pisali ovdje na forumu da je to odrađeno zbog krova, kako bi krov bio čvršći zbog jakog vjetra koji dole udara. Krova bez stubova bi u nekom momentu moglo i nestati, a ovako ne bi trebalo. Jest da ružno izgleda al' dobro neće to toliko biti vidljivo kad se napravi.
Imaš istu stvar i na Grbavici, pa nije to toliko strašno. Doduše na Grbavici je manje stubova i nekako su tanji ali svakako ih ima. Isto tako i za reflektore kroz zdenku, identičan primjer je Grbavica.
Ma biće ovo bombonica stadion Bgm, prvi u BiH sa tri totalno ujednačene tribine plus jedna koja ne strši toliko od ostalih, dakle vjerovatno najljepši u tom smislu. Nadam se i da će zadovoljavati kriterije da se na njemu mogu igrati evropske utakmica, a i tekme reprezentacije (makar mladih) jer bila bi to prava stvar da državni tim dođe i u ovaj dio BiH.
RA tribina bi se trebala spajati s novom tribinom, a sto se tice stubova plan je bio da se pilaju svi osim srednjeg i 2 bocna. Tako bi ostala samo 3 stuba i bilo bi ljepse za vidjeti koliko toliko.
https://www.klix.ba/sport/nogomet/pogle ... /210612038
Mozda bude sitnih odstupanja ali ne vjerujem da ce se praviti vece izmjene