FK Sloboda Tuzla
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
-
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
Ružno je reći odma su neki faktor, pa tu je Čabrija koji je život ostavio prateći Slobodu.
A evo, znate svi da nisam pristalica skupštine i da sam generalno protiv ovog modela poslovanja i organizacije struktura kluba, ali dajte mi bilo kakav drugi dobar prijedlog trenutno, ja ću ga dostaviti na sve adrese na koje je potrebno i maksimalno ga progurati.
Ali takvog prijedloga trenutno nema. Trenutno niko ne želi da vodi bolestan klub koji tek treba da ozdravi, da se organizuje. A te priče 2 3 5 10 miliona... Naslušao se ja toga evo od 2017.
A evo, znate svi da nisam pristalica skupštine i da sam generalno protiv ovog modela poslovanja i organizacije struktura kluba, ali dajte mi bilo kakav drugi dobar prijedlog trenutno, ja ću ga dostaviti na sve adrese na koje je potrebno i maksimalno ga progurati.
Ali takvog prijedloga trenutno nema. Trenutno niko ne želi da vodi bolestan klub koji tek treba da ozdravi, da se organizuje. A te priče 2 3 5 10 miliona... Naslušao se ja toga evo od 2017.
Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!
nema jačeg argumenta.simonknows je napisao/la: ↑06 feb 2024, 12:01Ružno je reći odma su neki faktor, pa tu je Čabrija koji je život ostavio prateći Slobodu.

jel ostavio koju marku ubudžet kluba, jel kakve sponzore obezbijedio, izuzev humanitarnog halal rada tipa hranio i pojio igrače, davao im popust na ćevape, kupovao ulaznice, isl. ?
je*bi ti to ostavio život. Bio je i Suljo prije njega, pa šta je doprinio ? zasluge mu bile što je osnovao Fukare i promovisao Slobodu kao pojava i bit ćeš član skupštine
ostavili su ga mnogi, pa nisu mogli ući u skupštinu.
Po kojme je Čabrija osnovu ušao, ko ga je birao, kao i ostale članove sve do jednoga ?
da li ih je iko izabrao ili su se dogovorom imenovali međusobno ?
sve dok se tako gleda i u skupštinu ulaze ljudi koji nisu spremni izdvojiti kapital o kojem će se brinuti da ne propadne, nema napretka.
MOOJ PRIJEDLOG (ponavljam već X puta) je da se oformi skupština na način da se otvori javni poziv za člana iste, da se kao jedan od uvjeta odredi uplata minimalnog iznosa kandidature od hiljadu ili par na godišnjem nivou (koji su pristupačni većini koji imaju znanje ali nisu spremni rizikovati previše novca kojim bi upravljali džabaljebaroši) da se otvori članstvo u klubu da mi članovi kluba izaberemo skupštinu od ljudi za koje će se predočiti dokaz da je izmirio ovu uplatu pri kandidaturi. Ko je uplatio a ne bude izabran da mu se vrati novac ako želi ili da taj novac donira u kasu kluba. Ljudi iz skupštine da imaju pravo raspolagati dijelom eventualnih prihoda i ostvarene dobiti kluba.
vjerujem da će se tada više potruditi naći investitora (predsjednika Upravnog odbora, koji bi morao također uplatiti u kasu određeni iznos, ne preveliki već razuman kao polog za njgov trud i koji je garancija u slučaju zlopupotreba sa ugovorima igrača i slično. taj čovjek da bira svoje pomoćnike. Njemu također treba dati pravo da ima dio ostvarene eventualne finansijske dobiti, koji će tada zajednički gurati klub jer imaju cilj i zagarantovana prava.
Broj članova skupštine utvrditi procentualno od broja članova kluba, svake godine nprm ostavljati oglas da se širi članstvo u skupštini pod uvjetima gore navedenim. tako bi se širio broj onih koji odlučuju a spremni su pare izdvojiti. Također za sve članove Kluba uvesti simbolične članarine od 1 ili 2 KM mjesečno ili obavezati kupovinom najjeftinije članske kartice, a članovi skupštine moraju kupiti najskuplju. Ko ne izmiri briše se iz članstva i nema pravo birati skupštinu.....
ovaj prijedlog je ideja i treba se doraditi detaljno i oprezno i pozivam sve da se izjasne i predlože svoje prijedloge, a tebe Simon molim, slobodno ga i u ovoj formi daj na razmatrenje kome treba. (braća ACO BUCI I MARIO

Sve dok nešto slično ne zaživi u klubu, gdje se moraš brinuti o nečemu što si uložio, ovo će biti klub- igračka onih što su ginuli za Slobodu i dali svoj život.

NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA
KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)
KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)
-
- Kontakt:
1. Niko ti ne brani da osnuješ udruženje i da kao član istog uđeš u skupštinu. Predstavnike u klubu imaju i grad, i RSD, i Slobodaši i Prijatelji FK Sloboda.Mortus je napisao/la: ↑06 feb 2024, 12:42nema jačeg argumenta.simonknows je napisao/la: ↑06 feb 2024, 12:01Ružno je reći odma su neki faktor, pa tu je Čabrija koji je život ostavio prateći Slobodu.
Ali takvog prijedloga trenutno nema. Trenutno niko ne želi da vodi bolestan klub koji tek treba da ozdravi, da se organizuje. A te priče 2 3 5 10 miliona... Naslušao se ja toga evo od 2017.![]()
![]()
![]()
![]()
jel ostavio koju marku ubudžet kluba, jel kakve sponzore obezbijedio, izuzev humanitarnog halal rada tipa hranio i pojio igrače, davao im popust na ćevape, kupovao ulaznice, isl. ?
je*bi ti to ostavio život. Bio je i Suljo prije njega, pa šta je doprinio ? zasluge mu bile što je osnovao Fukare i promovisao Slobodu kao pojava i bit ćeš član skupštine
ostavili su ga mnogi, pa nisu mogli ući u skupštinu.
[b]Po kojme je Čabrija osnovu ušao, ko ga je birao, kao i ostale članove sve do jednoga ?
da li ih je iko izabrao ili su se dogovorom imenovali međusobno ?[/b]
sve dok se tako gleda i u skupštinu ulaze ljudi koji nisu spremni izdvojiti kapital o kojem će se brinuti da ne propadne, nema napretka.
MOOJ PRIJEDLOG (ponavljam već X puta) je da se oformi skupština na način da se otvori javni poziv za člana iste, da se kao jedan od uvjeta odredi uplata minimalnog iznosa kandidature od hiljadu ili par na godišnjem nivou (koji su pristupačni većini koji imaju znanje ali nisu spremni rizikovati previše novca kojim bi upravljali džabaljebaroši) da se otvori članstvo u klubu da mi članovi kluba izaberemo skupštinu od ljudi za koje će se predočiti dokaz da je izmirio ovu uplatu pri kandidaturi. Ko je uplatio a ne bude izabran da mu se vrati novac ako želi ili da taj novac donira u kasu kluba. Ljudi iz skupštine da imaju pravo raspolagati dijelom eventualnih prihoda i ostvarene dobiti kluba.
vjerujem da će se tada više potruditi naći investitora (predsjednika Upravnog odbora, koji bi morao također uplatiti u kasu određeni iznos, ne preveliki već razuman kao polog za njgov trud i koji je garancija u slučaju zlopupotreba sa ugovorima igrača i slično. taj čovjek da bira svoje pomoćnike. Njemu također treba dati pravo da ima dio ostvarene eventualne finansijske dobiti, koji će tada zajednički gurati klub jer imaju cilj i zagarantovana prava.
Broj članova skupštine utvrditi procentualno od broja članova kluba, svake godine nprm ostavljati oglas da se širi članstvo u skupštini pod uvjetima gore navedenim. tako bi se širio broj onih koji odlučuju a spremni su pare izdvojiti. Također za sve članove Kluba uvesti simbolične članarine od 1 ili 2 KM mjesečno ili obavezati kupovinom najjeftinije članske kartice, a članovi skupštine moraju kupiti najskuplju. Ko ne izmiri briše se iz članstva i nema pravo birati skupštinu.....
ovaj prijedlog je ideja i treba se doraditi detaljno i oprezno i pozivam sve da se izjasne i predlože svoje prijedloge, a tebe Simon molim, slobodno ga i u ovoj formi daj na razmatrenje kome treba. (braća ACO BUCI I MARIO![]()
![]()
će ga sigurno vjerujem objeručke prihvatiti kao i ostale koje budete davali, samo ako posumnjaju da im remeti trenutni rahatluk i moć upravljanja i kur*čenja u vidu najvećih SLOBODAŠA)
Sve dok nešto slično ne zaživi u klubu, gdje se moraš brinuti o nečemu što si uložio, ovo će biti klub- igračka onih što su ginuli za Slobodu i dali svoj život.![]()
2. Slična stvar je urađena predzadnjom izmjenom statuta, ali hajde, važno je pisati.
Sve dok se uplićemo u nešto u što nismo upućeni, gdje brinemo o stvarima kod kojih smo u isto vrijeme inertni, ovo će biti bezveze klub, igračka drugim klubovima.
@simon
tražio si prijedlog, a ti odmah drsko odgovaraš
1. pa ne želim kroz udruženje, želim kako pojedinac, kao Udruženja građana FK Sloboda, jer naša Sloboda je udruženje ili se varam ? Samo nije otvorena za prijem članova upravo da bi se kroz kvazi udruženja moglo biti dio skupštine i udovoljiti ličnim interesima pojedinaca.
2. Urađeno jeste, ali su stavljene nerealne cifre koje je slabo ko htio dati, pogotovo bez nekih garancija, kao i to da dokaze nismo imali da li je neko uplatio i nije od onih koji su bili članovima iste.
Ako je se jednom pogriješilo, ne mora značiti da to ne valja. moguće je i sigurno da je to na brzaka sklepano i da su nerealni uslovi postavljeni pa je propalo ili nije imalo efekta. (najbolje i najsigurnije bi znali diskutovati kada bismo imali uvid u dokumente koji su tu materiju regulisali tada, ovako nagađamo).
MOLIM TE KAD SI TI UPUĆEN (nemoj shvatiti kao kritiku ili podsmijeh) odgovori mi i svima nama na Forumu i javnosti:
1. Ko je birao aktuelnu skupštinu i po kojim osnovama se i kriterijima postaje članom ?
2. Da li trenutni članovi izdvajaju kakav kapital i koliki ? čime doprinose FK SLOBODI ili su samo tu da glasaju zarad nečijeg interesa ?
3. Kakva prava imaju članovi kluba koji su se učlanili i kupuju članske iskaznice ?
4. Kome je skupština odgovorna i kako se mijenja član skupštine kojem prijevremeno prestane mandat?
5. ako imaš i ako možeš nabaviti zašto nam ovdje ne podijeliš komplet aktuelni Staut, sa izmjenam i dopunama, kao i dokument koji se zove poslovnik o radu skupštine (koji sigurno mora sadržavati ove podatke o radu skupštine njenom izboru pravima i odgovornostima) te pravilnik o imenovajnu tijela uprave i komisija FK SLOBODA ?
CIJENIO BI DA MI DAŠ ODGOVORE NA OVIH 5 PITANJA.
tražio si prijedlog, a ti odmah drsko odgovaraš

1. pa ne želim kroz udruženje, želim kako pojedinac, kao Udruženja građana FK Sloboda, jer naša Sloboda je udruženje ili se varam ? Samo nije otvorena za prijem članova upravo da bi se kroz kvazi udruženja moglo biti dio skupštine i udovoljiti ličnim interesima pojedinaca.
2. Urađeno jeste, ali su stavljene nerealne cifre koje je slabo ko htio dati, pogotovo bez nekih garancija, kao i to da dokaze nismo imali da li je neko uplatio i nije od onih koji su bili članovima iste.
Ako je se jednom pogriješilo, ne mora značiti da to ne valja. moguće je i sigurno da je to na brzaka sklepano i da su nerealni uslovi postavljeni pa je propalo ili nije imalo efekta. (najbolje i najsigurnije bi znali diskutovati kada bismo imali uvid u dokumente koji su tu materiju regulisali tada, ovako nagađamo).
MOLIM TE KAD SI TI UPUĆEN (nemoj shvatiti kao kritiku ili podsmijeh) odgovori mi i svima nama na Forumu i javnosti:
1. Ko je birao aktuelnu skupštinu i po kojim osnovama se i kriterijima postaje članom ?
2. Da li trenutni članovi izdvajaju kakav kapital i koliki ? čime doprinose FK SLOBODI ili su samo tu da glasaju zarad nečijeg interesa ?
3. Kakva prava imaju članovi kluba koji su se učlanili i kupuju članske iskaznice ?
4. Kome je skupština odgovorna i kako se mijenja član skupštine kojem prijevremeno prestane mandat?
5. ako imaš i ako možeš nabaviti zašto nam ovdje ne podijeliš komplet aktuelni Staut, sa izmjenam i dopunama, kao i dokument koji se zove poslovnik o radu skupštine (koji sigurno mora sadržavati ove podatke o radu skupštine njenom izboru pravima i odgovornostima) te pravilnik o imenovajnu tijela uprave i komisija FK SLOBODA ?
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA
sta je poenta ako napravimo 50 udruzenja imati ce svako svog predstavnika ? Na osonovu kojeg faktora jedno udruzenje dobije mjesto u skupstini ? sta definise jedno udruzenje , da li mora imati minimalan broj clanova ?
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
To i ja pitam.
po strukturi FK Sloboda je sama po sebi udruženje i može imati članove i treba ih imati. a ti članovi (iz reda članova) bi trebali birati sva ostala tijela i rukovodstvo.
da bi napravio udružnje potrebno je da se okupe 3 čovjeka, naprave akt o osnivanju, daju udruženju ime usvoje statut i registruju ga kao takvo u Ministarstvu.
Klub već četiri godine funkcioniše po principu "Svi su slobodni da daju prijedloge koje ćemo mi na k***c nabit jer nam ne odgovaraju i nastavit da radimo po svom dok ne razvalimo klub jer ne znamo, a mislimo da znamo" i neka funkcioniše tako i dalje, koliko će dugo, vidjet ćemo, svaki (ne)rad na kraju da svoj rezultat i dođe na naplatu.
Sve recenoNKMramor je napisao/la: ↑06 feb 2024, 14:18Klub već četiri godine funkcioniše po principu "Svi su slobodni da daju prijedloge koje ćemo mi na k***c nabit jer nam ne odgovaraju i nastavit da radimo po svom dok ne razvalimo klub jer ne znamo, a mislimo da znamo" i neka funkcioniše tako i dalje, koliko će dugo, vidjet ćemo, svaki (ne)rad na kraju da svoj rezultat i dođe na naplatu.

Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
Tako je, ug Slobodasi su dobili 1 clana u skupstini, vecina su jarani, i ug prijatelji po pozivima. Ja bih napravio jedan clan jedan glas.Mortus je napisao/la: ↑06 feb 2024, 14:16To i ja pitam.
po strukturi FK Sloboda je sama po sebi udruženje i može imati članove i treba ih imati. a ti članovi (iz reda članova) bi trebali birati sva ostala tijela i rukovodstvo.
da bi napravio udružnje potrebno je da se okupe 3 čovjeka, naprave akt o osnivanju, daju udruženju ime usvoje statut i registruju ga kao takvo u Ministarstvu.
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.
Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.
1919 ❤️🖤
1919 ❤️🖤
To je htio Azmir da i napravi, ali ga bas zbog toga odyebase. Nece moci onda da se tale izmedju sebe
Ma i ova udruzenja rade u interesu kluba dok ne udju u skupstinu i klub preko jarana. Onda ih zaboli za klub i gledaju prvenstveno sebe nazalost...

Ma i ova udruzenja rade u interesu kluba dok ne udju u skupstinu i klub preko jarana. Onda ih zaboli za klub i gledaju prvenstveno sebe nazalost...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ma kako se ovaj klub moze uredit sa 10tak pametnih i postenih momaka, parama( za otplatu dugova) i jednom revizijom. Nikome od trenutnih nije u cilju zdrav i funkcionalan kolektiv.
1919 ❤️🖤
1919 ❤️🖤
-
- Kontakt:
Moze jasta. Al takvi ljudi nece nikad imat mogucnost da se priblize klubu na taj nacin zbog ovih koji misle da su pametni i posteni.
Volim tebe, više od sebe
Sutra u 17:00 otvorena skupsina fk Sloboda u bkc bujrum
1919 ❤️🖤
1919 ❤️🖤
Grad treba nastaviti plaćati porez po sporazumu i ukinuti transu. Ime FK Sloboda ponuditi na prodaju i odrediti uvjete. i završiti sa time. Kad ne bude tranše, mojih, njegovih igrača ovoga onoga oostat ce klub ko tuzla city, zvijezda 09, itd... Očigledno kod nas ljudi ne znaju iskoristiti ono što imaju nego seru šta treba i kako treba. Podvuci crtu i rašćeraj sjelo
& $ ?
- Sjenjak1919
- Kontakt:
Tacno takoklma1 je napisao/la: ↑06 feb 2024, 19:09Grad treba nastaviti plaćati porez po sporazumu i ukinuti transu. Ime FK Sloboda ponuditi na prodaju i odrediti uvjete. i završiti sa time. Kad ne bude tranše, mojih, njegovih igrača ovoga onoga oostat ce klub ko tuzla city, zvijezda 09, itd... Očigledno kod nas ljudi ne znaju iskoristiti ono što imaju nego seru šta treba i kako treba. Podvuci crtu i rašćeraj sjelo
-
- Kontakt:
Nije ništa drsko care, pričam generalno za naš mentalitet.Mortus je napisao/la: ↑06 feb 2024, 13:37@simon
tražio si prijedlog, a ti odmah drsko odgovaraš![]()
Ako ne želiš kroz udruženje (tu opciju sam spomenuo jer je spomenut i Čabrija, a on je kroz udruženje) možeš i kao pojedinac.
Nisam mislio na Šećerov model od 24.000 KM nego na novi model, 1.200 KM za godinu dana što ti dođe 100 KM mjesečno i mislim da je to ok. Ako je to nerealna cifra... A garantujem ti da samo ako posjetiš klupske prostorije, upitaš prave ljude, da ćeš dobiti dokaz crno na bijelo koliko je ko dao.
Evo sad redom na ovih 5 pitanja.
1. Jedini kriterij da postaneš član jeste da uplatiš 1.200 KM godišnje, i niko ti neće praviti problem ni po kojem osnovu niti spriječiti tvoj ulazak u skupštinu. Samo što ti onda imaš jedan glas, što nikako nije većina pa ne znam koliko ti znači.
Aktuelna skupština je izabrana tako što su neki ljudi dobili pozive od Elmirove skupštine i tad nije bilo javnog poziva. Trenutna skupština je izmijenila odmah statut, i sad za svaki saziv skupštine će da bude javni poziv ako se toga budu držali, a vjerujem da hoće.
2. Od trenutnih članova skupštine, Aleksandar Jović je odigrao značajnu ulogu u očuvanju ženske ekipe na okupu, bez koje nema licence za PL. Stojim iza toga što sam govorio da griješi u nekim stvarima, ali i pljuvao sam i hvalio i Ninu i Senada i Azmira jer smo svi ljudi i svi griješimo, svi imamo i dobre i loše strane i poteze, pa i Aco. Dalje, hrani 7 igrača i hrani dobar dio ženske ekipe, sve na svoj račun. Koliko god je to, hvala. Lično on i još par momaka su platili pripreme ljetos iz svog džepa. Sanel Mašić je tu, Nebojša Tomić je tu, ljudi o čijem znanju vezano za sportski segment je suvišno i govoriti. Pored toga, i oni su redovno uplatili svoje članstvo. Svi koji su tu su dali minimalno 1.200 KM na godišnjem nivou, ako ništa drugo. Tu je i čovjek iz Hifa Petrol... Ovi momci iz skupštine su skupili (ne drži me za riječ, nisam siguran, cca. 50 hiljada maraka za opremu.) Da ne dužim dalje, već je predug post a ima još pitanja.
3. Ukoliko kupiš premium člansku karticu, to je obična sezonska karta kao što je bila i ranijih sezona, samo više nije "sezonska" kao 2018. nego "premium članska". Obična ti je više vid donacije, ali kao navodno trebao bi da imaš popuste na karte, mada mislim da to baš ne funkcioniše, jer ko god ima ovdje običnu člansku kartu, mislim da je nikad nije ni pokušao ni pomislio iskoristiti za neki popust ili nešto, nego eto vid pomoći klubu.
4. Skupština je po Statutu najviši klupski organ i kao takva ne odgovara UO, a pored UO mi inače drugog odbora i nemamo. Faktički, odgovara samo navijačima. "Odgovara".
5. Statut trenutno nemam u posjedu, mogu ga nabaviti, primjerak starog i primjerak novog, međutim za to bih prvo morao da se konsultujem sa čelnicima kluba jer nisam upućen zakonski da li bih smio da javno objavljujem takav dokument, ali ako ništa potrudit ću se da ti u narednim danima dostavim privatno statut, ukoliko dobijem dozvolu za to.
I meni idu na živce, ali kako znamo pljuvati, neke stvari treba i pohvaliti i negdje povući ručnu, a ovo opet pričam za sve nas koji volimo i pratimo Slobodu. Kod nas se nikad ne ide u srž problema nego uvijek sve nešto iz krajnosti u krajnost, ili je Europa ili gašenje, nema sredine. Neko ili se maksimalno brani ili se maksimalno pljuje. Niko ovdje nije idealan, ali i niko ovdje nije samo zbog ličnog interesa. Ja sam što sam što preko nekih ljudi ponudio 3 igrača, sva 3 su odbijena, i šta sad? Da se nešto prozivamo, pljujemo, nema potrebe, radimo svi što možemo, doprinosimo koliko možemo i u konačnici svi ćemo nekad nešto pogriješiti, ali ćemo nekad, bar bi trebali biti nagrađeni za trud, kojeg ovdje sigurno ima jer svi mi, i svi članovi kluba rade svoj maksimum za klub, koji bio dovoljan u nekim situacijama ili ne, on je maksimum u tom trenutku i to se nekad treba vratiti. A sav taj trud treba da počne pravilnim odnosom nas navijača prema klubu.
-
- Kontakt:
Azmir je tražio prvo 31 član što je prihvaćeno, i pravilno podijeljeno što ljudima iz gradskih vlasti, što ljudima iz RSD i udruženja, što njegovim predstavnicima, pa je on odjednom odlučio da to smanji na 9 članova skupštine, sve njegovi ljudi, i zato nije došao.
Ništa Sloboda nema svoje osim imena i te transe da je odrzi na životu. Uništeni pomoćni teren i glavni teren na kojem si podstanar i trening centar u Bukinju i Solini gdje si gost u ovisnosti volje domaćina.EdinTz je napisao/la: ↑06 feb 2024, 22:28Tacno takoklma1 je napisao/la: ↑06 feb 2024, 19:09Grad treba nastaviti plaćati porez po sporazumu i ukinuti transu. Ime FK Sloboda ponuditi na prodaju i odrediti uvjete. i završiti sa time. Kad ne bude tranše, mojih, njegovih igrača ovoga onoga oostat ce klub ko tuzla city, zvijezda 09, itd... Očigledno kod nas ljudi ne znaju iskoristiti ono što imaju nego seru šta treba i kako treba. Podvuci crtu i rašćeraj sjelo
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤
- Sjenjak1919
- Kontakt:
Bice dobra zayebancija u nedjelju.
I NAPRIJED CRVENI, PJESMA SE ORI
I NAPRIJED CRVENI, PJESMA SE ORI
SLOBODA ILI NIŠTA
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.