Nije to samo u nasem klubu, nazalost 90 % klubova na balkanu to radi. Pisali smo, spominjali tako da smo svoju duznost ispunili.Hazre je napisao/la: ↑07 feb 2024, 11:08Nebi da pisem ista, ali zna se kako to ovdje ide u našem klubu i sta se radi...Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑07 feb 2024, 10:09Mali Kase ili Sejdo (Kasim Sejdinović) kako ga je ko zvao ode u Istru. Imao ponude uz Austrije pa čak i S. Arabije.
Nije izgleda dovoljno dobar da ode na pripreme u Tursku jer mu je mjesto u avionu popunjeno onima koji moraju na ekskurziju tamo.
Koliko je još mladih koji su trebali biti u tom avionu ali nisu.
Ali eto kažu ovdje neki da sam ja frustriran i da je ok što je Almir malog poslao na ekskurziju sa prvim timom. Valjda bolje znaju ili šta već.
FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
-
- Kontakt:
Re: FK Tuzla City
Elvir Baljic
Ja od kada sam na forumu pokušavam da imam komunikaciju sa svima na fer osnovi.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑07 feb 2024, 10:09Mali Kase ili Sejdo (Kasim Sejdinović) kako ga je ko zvao ode u Istru. Imao ponude uz Austrije pa čak i S. Arabije.
Nije izgleda dovoljno dobar da ode na pripreme u Tursku jer mu je mjesto u avionu popunjeno onima koji moraju na ekskurziju tamo.
Ali eto kažu ovdje neki da sam ja frustriran i da je ok što je Almir malog poslao na ekskurziju sa prvim timom. Valjda bolje znaju ili šta već.
Sad vidim da riječ frustacija nije baš sretno upotrijebljena pa ti se stoga izvinjavam.
Niko nije sretan zbog odliva talenata, međutim to je jednostavno tako. Ti svakako bolje od mene znaš kako klub funkcioniše.Ernad kad je došao za s. direktora a ujedno i vlasnik agencije rekao sm daj bože da je ovo dobro. Ja neznam za druge klubove, mi smo svakako u vrhu tabele gdjevlastiti omladinci nemaju mjesta. Šuki i Mešinović nisu produkt T.C- a koliko ja znam Garčević je sastavio jeno poluvrijeme.
Al' hajde nejse, sad će petak pa da vidimo.
Odliv mladih igrača je masovna pojava.Tu su roditelji i menadžeri gospodari situacije. Za onog momka , Amara , što je otišo u Folsburg naplatili smo preko 100 000.
-
- Kontakt:
Ne postoji klub bez greski, bez losih odluka i poteza. Na prvu svi reagujemo kad je los potez, ali ako povucemo neku paralelu ima i dobrih stvari. Nemamo duga prema drzavi, potrazivanja od pravnih lica. Postoje stvari koje se trebaju popravljati, kao prvu stvar bi naveo, odnos prema ljudima kojima ovaj klub nesto znaci, te nadam se da ce medijska barijera popraviti se.Beledija je napisao/la: ↑07 feb 2024, 14:06Ja od kada sam na forumu pokušavam da imam komunikaciju sa svima na fer osnovi.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑07 feb 2024, 10:09Mali Kase ili Sejdo (Kasim Sejdinović) kako ga je ko zvao ode u Istru. Imao ponude uz Austrije pa čak i S. Arabije.
Sad vidim da riječ frustacija nije baš sretno upotrijebljena pa ti se stoga izvinjavam.
Niko nije sretan zbog odliva talenata, međutim to je jednostavno tako. Ti svakako bolje od mene znaš kako klub funkcioniše.Ernad kad je došao za s. direktora a ujedno i vlasnik agencije rekao sm daj bože da je ovo dobro. Ja neznam za druge klubove, mi smo svakako u vrhu tabele gdjevlastiti omladinci nemaju mjesta. Šuki i Mešinović nisu produkt T.C- a koliko ja znam Garčević je sastavio jeno poluvrijeme.
Al' hajde nejse, sad će petak pa da vidimo.
Cesto ukazujem na neke stvari, ali nekad nema sluha, nekad volje za popravljanje. Ono sto je sigurno da smo klub sa najmanje uposlenih, tako da nije cudo sto neke stvari nisu na nivou. Docekali smo i povratak na zelene terene, nadam se da krecemo uspjesno, da imamo vedrije i pozitivnije stvari za komentarisati.
Elvir Baljic
Što Balja kaže ne postoji klub koji ne pravi greške. Tačno, uspješnost svakog kolektiva je ne u bezgrešnosti već u izbjegavanju promašaja. TC jako dobro stoji ako se uzme u obzir broj zaposlenih. Treba razumjeti Husiće, bore se ljudi sa hijenama a to nije ni malo lak posao. Ja se nadam da će uspjeti, toliko uloženog truda, novca i živaca zaslužuje nagradu u konačnici.2024 godina je godina istine u tuzlanskom loptanju. Živi bili pa vidjeli 

-
- Kontakt:
Ja prvi reagujem na neke stvari, ali kad sve saberemo, pigledamo u kakvom okruzenju, organizaciji takmicimo se, ne treba nista da nas cudi. Sto se tice ulaganja u klub, sa te strane uvjek me sramota ista reci za Azmira, jer ne znam da postoji jos pat ovakvih ljudi, koji ulazu, daju svoj novac, pa cak sto se tice nas, ne postavlja pitanje hoceli ulozeni novac ili dio vratiti. Moze bolje, treba bolje, ali i ovo sto imamo ne smijemo gaziti, bar mi kojima klub znaci trebamo podrzavati i stajati uz klub. Sto se tice Mostara sudi Kazlagic, smece ljudsko , koje nema obraza i karaktera. Sto se tice eventualnih pojacanja, nasa trensfer lista je zakljucena, pregovaralo se sa tri igraca koji su odabrali druge klubove, po mom misljenju samo bi njihovim dovodjenjem duplali pozicije. Smatram da ovo sto imamo dovoljno je za nase ciljeve ove godine.Beledija je napisao/la: ↑08 feb 2024, 10:47Što Balja kaže ne postoji klub koji ne pravi greške. Tačno, uspješnost svakog kolektiva je ne u bezgrešnosti već u izbjegavanju promašaja. TC jako dobro stoji ako se uzme u obzir broj zaposlenih. Treba razumjeti Husiće, bore se ljudi sa hijenama a to nije ni malo lak posao. Ja se nadam da će uspjeti, toliko uloženog truda, novca i živaca zaslužuje nagradu u konačnici.2024 godina je godina istine u tuzlanskom loptanju. Živi bili pa vidjeli![]()
Elvir Baljic
"Ono sto je sigurno da smo klub sa najmanje uposlenih,"
- Ovo što si naveo Balja je trenutno naš najveći problem.Ovo je knedla u grlu koja nas može udaviti.Na žalost Azmir to ne vidi važnim i tjera po svom.Šteta, ali taj čovjek će na kraju ostati sam, svi će ga napustiti.Ima ružan običaj ,iskoristi čovjeka i pusti ga niz vodu.Otjera ga na hinjski način tako da, bio to igrač,trener ili uposlenik sam ode jer vidi da Husić nema oči pa da sagleda stvari, nema uši pa da čuje ljude.Na žalost svih nas koji smo zavolili ovaj klub.Šteta što makar kad je dobio odbijenicu u DRAGOJ MU SLOBODI, NIJE ODLUČIO DA TUZLU UREDI KAKO SE JEDAN KLUB MORA UREDITI.SLOBODA DUGO NEĆE VIDJETI PREMIJER LIGE,TUZLA JE SAD DEFINITIVNO GRADSKI KLUB BROJ JEDAN .Na žalost šesta godina u PL ali nikako iz opanaka u cipele.
- Ovo što si naveo Balja je trenutno naš najveći problem.Ovo je knedla u grlu koja nas može udaviti.Na žalost Azmir to ne vidi važnim i tjera po svom.Šteta, ali taj čovjek će na kraju ostati sam, svi će ga napustiti.Ima ružan običaj ,iskoristi čovjeka i pusti ga niz vodu.Otjera ga na hinjski način tako da, bio to igrač,trener ili uposlenik sam ode jer vidi da Husić nema oči pa da sagleda stvari, nema uši pa da čuje ljude.Na žalost svih nas koji smo zavolili ovaj klub.Šteta što makar kad je dobio odbijenicu u DRAGOJ MU SLOBODI, NIJE ODLUČIO DA TUZLU UREDI KAKO SE JEDAN KLUB MORA UREDITI.SLOBODA DUGO NEĆE VIDJETI PREMIJER LIGE,TUZLA JE SAD DEFINITIVNO GRADSKI KLUB BROJ JEDAN .Na žalost šesta godina u PL ali nikako iz opanaka u cipele.
U Mostaru, na stadionu Rođeni, sudija Mirza Kazlagić iz Cazina će voditi utakmicu između Veleža i Tuzla
Više sam očekivao od Azmira što se tiče Tuzla City. Krenulo je dobro, ali je stalo unazad dvije tri sezone. Vjerovatno je izgubio interesovanje za neke veće domete kluba. Klub je baš grohnuo kako je krenulo. Šteta.
Kazlagića se moramo bojati i mi i Velež a možda i ne moramo ni mi niti oni.Kazlagić zna suditi kao i Peljto ili Bilbija, jedino se od njih razlikuje kad dobije zadatak onda ga sprovodi bez imalo stida pa je uz Gigovića najpouzdaniji sudija saveza.Ni Peljto ne sudi našu ligu kao Evropu, ipak čovjek pazi da se ne ofira, donekle ga prati Bilbija, ovi ostali nisu ni vrijedni spomena. Mora se naći nekakvo rješenje suđenja bar u ovim ligama pod direktnom jurisdikcijom saveza ako se misli na dobrobit našeg fudbala. Kako. Neznam. Možda pokušati sa tužbama prema redovnim sudovima.Korupcija i mito su u nadležnosti pravosuđa.
Prošle sezone ispaki smo u 1/2 finala kupa od Zrinjskog.
Predprošle sezone ispali smo u 1/2 finala kupa od Veleža.
Sezonu prije te ispali smo u 1/2 finala kupa od Sarajeva.
Red bi bio da se u ovoj sezoni nadamo osvajanju Kupa BiH.
Predprošle sezone ispali smo u 1/2 finala kupa od Veleža.
Sezonu prije te ispali smo u 1/2 finala kupa od Sarajeva.
Red bi bio da se u ovoj sezoni nadamo osvajanju Kupa BiH.
Nije loše rezonovanje.
Međutim nije uvijek kako bi volili.
Sjeti se, Sloboda je bila 5 ili 6 puta u finalu i isto toliko puta nije bila na redu.Ja, ti i Balja smo optimisti a na Veležovoj temi su nas već ispratili sa tricom. Nadam se da griješe...
U Velezu vec slave pobjedu i to visoku. Ali Petrovic je stari lisac. Imam dobar osjecaj mislim mozemo do pobjede ako bog da. Previse su se digli u Mostaru.
Uvodi se novo pravilo u fudbalu. PLAVI KARTON. Ko dobije taj karton izlazi na 10 minuta iz igre. Uslov za dobijanje je prigovor sudiji ili prekidanje obećavajućeg napada faulom. Ovo kad pročitaju Kazlagić i Gigović upiškit će se od smijeha
Ja sam gotovo pa uvjeren u naš prolaz u 1/4 finala.Hazre je napisao/la: ↑08 feb 2024, 21:58U Velezu vec slave pobjedu i to visoku. Ali Petrovic je stari lisac. Imam dobar osjecaj mislim mozemo do pobjede ako bog da. Previse su se digli u Mostaru.
Zadnja 3 su prodata.Sloboda je čudo.
-
- Kontakt:
Samo pozitiva, optimizam, srce na teren . Momci su dobro raspolozeni, rasterecni psihicki, ocekujem odlicnu utakmicu.
Elvir Baljic
Današnja utakmica je višestruko značajna za oba kluba.
1. TC se nalazi u opasnoj zoni pa pozitivan rez. znači dvostruku korist, prolaz i pride sa više optimizma krenuti u berbu bodova.
2. Poraz u dobroj utakmici znači okrenuti se 100% opstanku
Za Velež je isto jako bitno da ostanu u igri za trofej a eventualni poraz imao bi kontra učinak za borbu osvajanja trećeg mjesta.
I ja vjerujem u dobru utakmicu, Velež je favorit, Tuzla ima bolje igrače na većini pozicija( Haskić je neprikosnoven) a koliko je Petrović to upakovao i koliko je aktivirao voljni momenat uvjerit ćemo se večeras.
Ja sam optimista
1. TC se nalazi u opasnoj zoni pa pozitivan rez. znači dvostruku korist, prolaz i pride sa više optimizma krenuti u berbu bodova.
2. Poraz u dobroj utakmici znači okrenuti se 100% opstanku
Za Velež je isto jako bitno da ostanu u igri za trofej a eventualni poraz imao bi kontra učinak za borbu osvajanja trećeg mjesta.
I ja vjerujem u dobru utakmicu, Velež je favorit, Tuzla ima bolje igrače na većini pozicija( Haskić je neprikosnoven) a koliko je Petrović to upakovao i koliko je aktivirao voljni momenat uvjerit ćemo se večeras.
Ja sam optimista
Malo me brine što imamo tri spora igrača(Jahović, Hadžić i Migi), valjda je to Slavko razradio. Zadnja linija zadovoljava moj ukus.
Lose je ovo skroz bilo...tamam se bio ponadao nakon priprema. Ali ovo je ocaj bio. Nadam se da ce hi Petrovic probuditi za drugo pol...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.