FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
50%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
49
29%

Ukupno glasova: 169

GalileoGalilei
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la GalileoGalilei » 09 feb 2024, 13:50

napoleon72 je napisao/la:
09 feb 2024, 13:32
GalileoGalilei je napisao/la:
09 feb 2024, 12:48
Zavalio je i Aladin Šišić dobar gol Atalanti, pa je i dalje obična trkačka kokoš.
Ma de ne mozes nikako njih dvojicu poredit. Ne znam sto se toliko ponizava Fanimo i sto je tako tesko priznati da je kod nas bio fenomenalan. Yebe mi se za njegovu karijeru prije ili kasnije, kod nas je bio strasan. 14 golova u 38 utakmica je odlican skor, statisticki (procentualno) bolje od npr Hasicevih 5 golova u 16 utakmica. Ne kazem da je bolji od Hasica, nije, al ne mogu nikako u istu recenicu Sisic i Fanimo, kad je ovaj drugi beton. I to kakvih 7-8 golova. Pored tog Buducnosti, oba gola Slobodi na Tusnju, gol Sirokom na Kosevu, gol iz Slobodnog Zelji, a posebno gol Zrinjskom za 1:1, to se vala ne vidja cesto na nasim terenima.
Nigdje ja njemu nisam osporio golove, svaka čast, ali meni ništa specijalan igrač kakvim se predstavlja. Jučer sam napisao zašto. Uostalom, karijera mu sve govori.

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 09 feb 2024, 13:59

Meni je extra bio Fanimo kod nas.
ISTINA ZA VEDRANA!

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 09 feb 2024, 14:24

napoleon72 je napisao/la:
09 feb 2024, 13:32
GalileoGalilei je napisao/la:
09 feb 2024, 12:48
Zavalio je i Aladin Šišić dobar gol Atalanti, pa je i dalje obična trkačka kokoš.
Ma de ne mozes nikako njih dvojicu poredit. Ne znam sto se toliko ponizava Fanimo i sto je tako tesko priznati da je kod nas bio fenomenalan. Yebe mi se za njegovu karijeru prije ili kasnije, kod nas je bio strasan. 14 golova u 38 utakmica je odlican skor, statisticki (procentualno) bolje od npr Hasicevih 5 golova u 16 utakmica. Ne kazem da je bolji od Hasica, nije, al ne mogu nikako u istu recenicu Sisic i Fanimo, kad je ovaj drugi beton. I to kakvih 7-8 golova. Pored tog Buducnosti, oba gola Slobodi na Tusnju, gol Sirokom na Kosevu, gol iz Slobodnog Zelji, a posebno gol Zrinjskom za 1:1, to se vala ne vidja cesto na nasim terenima.
Zato sto ovaj lik mora sve zivo kontrirat. Fanimo je citavu sezonu bio medju najboljim igracima lige. Nije ko sisic dao jedan slucajan gol, bio je uvjerljivo najopasniji igrac najbolje ekipe lige. I to u kontinuitetu, 50-tak utakmica. Nosio nas je na ledjima dok se ekipa nije raspala.

To sto se njemu poslije raspala karijera, to je druga stvar, i ima neke razloge sigurno. Al reci da je sve vrijeme bio **** igrac nema veze s mozgom

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 09 feb 2024, 14:58

Fanimo je skoro svaki gol bila golcina. Vi kao da ste dozivjeli amneziju. Ostatak karijere ok, ali sezona kod nas vrhunska, s vecinom golova postignutih u bitnim trenucima.

Na proljece ne bi izborili ni Evropu, niti Kup osvojili da nije bilo njega. Druga stvar je sto smo na ljeto imali problema sa registrovanjem stranaca i sto je Sablic nasao trenirati strogocu na najboljem igracu.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 09 feb 2024, 16:22

Ovako cemo i mi 2095 godine :D
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Unknown14
Kontakt:

Post Postao/la Unknown14 » 09 feb 2024, 16:26

Ovakav katalog golova su rijetki imali ne samo u FKS, nego u cijeloj BH ligi. Povrede ga koštale mnogo bolje karijere.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 09 feb 2024, 16:46

Zašto mrziš Koševo :D. Šalim se naravno
Tebi baš pravo stalo drug da se nešto pokrene i riješava oko stadiona a i meni je iskreno al mrka kapa vjeruj.
Stadion i sve vezano za isti podliježe raznim procedurama pošto je to sve kao javno vlasništo i bilo kalvo ulaganje u isto tj.trošenje para podliježe raznoraznim javnim nabavkama i tenderskim procedurama što bi u prevodu značilo jako jako spor proces za koji treba ogromna politička volja.

Evo ovako, mislim info nije uopšte provjerena i nisam ni htjo pisat ovde al eto možda još neko je nešto slično čuo a i ti sad spominješ. prije par dana sam je načuo od lika koji mi je ono pola/pola vrti se po Općini možda nešto i zna ali to ono sa rezervom uzeti.
Ideja o natkrivanju AFH tj.igradnji krovne konstrukcije najsličnijoj onoj na Poljudu kojom bi bile obuhvačene prvo zapadna tribina a zatim istočna. Čak da i jedan projektni biro aktivno radi na izradi projektne dokumentacije za to.
Općina Centar, ministarstvo KS i klub da učestvuju u tom projektu, postoje neke struje koje guraju da to bude nešto skroz minimalistički tjnsamo da je funkcionalno dok neki drugi to guraju da bude baš prava stvar, ko je na kojoj strani nisam zasnao al i ovo što sam napisao nemora biti tačno ono rekao sam sa velikom rezervom čisto sam naposao možda je neko čuo nešto slično.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 09 feb 2024, 17:04

AVNOJ je napisao/la:
09 feb 2024, 16:46
Zašto mrziš Koševo :D. Šalim se naravno
Tebi baš pravo stalo drug da se nešto pokrene i riješava oko stadiona a i meni je iskreno al mrka kapa vjeruj.
Stadion i sve vezano za isti podliježe raznim procedurama pošto je to sve kao javno vlasništo i bilo kalvo ulaganje u isto tj.trošenje para podliježe raznoraznim javnim nabavkama i tenderskim procedurama što bi u prevodu značilo jako jako spor proces za koji treba ogromna politička volja.

Evo ovako, mislim info nije uopšte provjerena i nisam ni htjo pisat ovde al eto možda još neko je nešto slično čuo a i ti sad spominješ. prije par dana sam je načuo od lika koji mi je ono pola/pola vrti se po Općini možda nešto i zna ali to ono sa rezervom uzeti.
Ideja o natkrivanju AFH tj.igradnji krovne konstrukcije najsličnijoj onoj na Poljudu kojom bi bile obuhvačene prvo zapadna tribina a zatim istočna. Čak da i jedan projektni biro aktivno radi na izradi projektne dokumentacije za to.
Općina Centar, ministarstvo KS i klub da učestvuju u tom projektu, postoje neke struje koje guraju da to bude nešto skroz minimalistički tjnsamo da je funkcionalno dok neki drugi to guraju da bude baš prava stvar, ko je na kojoj strani nisam zasnao al i ovo što sam napisao nemora biti tačno ono rekao sam sa velikom rezervom čisto sam naposao možda je neko čuo nešto slično.
Ma vidi, znam da je proces dug ali... na ljeto cemo akobogda uci u neku grupu ili ne znam kad ali cemo uci pa zar treba opet u Zenicu?! Kosevo je vrijeme progutalo to je sada betonska ruina koje bi bez nas propalo za dvije tri godine poput Bežigrada u Ljubljani. Moderan stadion se pravi tako da moze bar sam sebe održavati s ovakvim Koševom je to nemoguce imati ali evo hajmo I taj krov uraditi (jedino jug ne bih natkrivao ;-) )!
Najveca greška koji mi pravimo kod priče o novom stadionu je da je to skupo kao da cemo ga praviti mi s prosjecnim primanjima. Niko ga ne treba praviti od "svojih para" a najmanje Mirvić. No, da ne otvaramo temu budi mi pozdravljen! :-)

guadalupe
Kontakt:

Post Postao/la guadalupe » 09 feb 2024, 17:11

Za 2 dana popunjena sva mjesta za gostovanje :bow:

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 09 feb 2024, 17:19

Bosniak10 je napisao/la:
09 feb 2024, 16:26

Ovakav katalog golova su rijetki imali ne samo u FKS, nego u cijeloj BH ligi. Povrede ga koštale mnogo bolje karijere.
Strasan je kod nas bio, steta za povrede i sto se lose rastao s nama.

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 09 feb 2024, 18:25

Yeben je ovaj Velež, namjestit ce oni nama da se medjusobno krvimo u četvrtfinalu sa Velezom

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 09 feb 2024, 18:39

Koliko smo dobili ulaznica za Tuzlu ?
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

thebain666
Kontakt:

Post Postao/la thebain666 » 09 feb 2024, 18:40

Dadox je napisao/la:
09 feb 2024, 18:25
Yeben je ovaj Velež, namjestit ce oni nama da se medjusobno krvimo u četvrtfinalu sa Velezom
Evo gledam ih i ja, upalio iz zbog Guliashvilija, izgledaju superiorno na spram TC-a. Strasni su.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 09 feb 2024, 18:43

Aduka87 je napisao/la:
09 feb 2024, 18:39
350 reče momak u shopu što radi.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 09 feb 2024, 18:44

Aduka87 je napisao/la:
09 feb 2024, 18:39
Ja mislim 400

EDIT evo @mnon odgovori preciznije :mrgreen:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 09 feb 2024, 18:45

thebain666 je napisao/la:
09 feb 2024, 18:40
Dadox je napisao/la:
09 feb 2024, 18:25
Evo gledam ih i ja, upalio iz zbog Guliashvilija, izgledaju superiorno na spram TC-a. Strasni su.
Ma cetvrtfinale ide lagano s njima

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 09 feb 2024, 18:46

Čuj Fanimo krampa :crazy: , Bože pomozi, igračina samo takva kad je bio kod nas a minsvršavali na svaki Mešanovićev dodir sa loptom.

Onako, neobavezno da Penaranda uspije zabiti golova kao Fanimo pa u nebesa bi ga dizali.

Budite malo razumni ako niste pratili ili se ne sječate, istražite malo pa nešto napišite, ovako ispadate totalne neznalice.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 09 feb 2024, 18:47

Treba Slobodu proć' za početak. :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, Benjolos, BungaBum, nedimmmm1337, Rule_hz i 92 gosta.