evo ja sam napravio jedan interview sa Alexom Dragosavljevicem
BiH mi je prva opcija
Gdje si rodjen?
U Banjoj Luci
Kada si poceo trenirati fudbal?
Počeo sam sa 6 godina u klubu YF Juventus Zürich
Gdje igras trenutno?
U FC Zürich U-18
Pored Züricha si igrao i za Inter ?
Da, tamo sam 2007. godine bio najbolji golgeter lige sa 31. golom
Da li te traže neki klubovi?
Mislim da o tome trenutno ne smijem da govorim, ali ranije su se za mene zanimali Sheffiled i Djugardens
Namjeravas li ostati u Zürichu?
Momentalno sam sretan u Zürichu, ne iskljucujem odlazak, ali mislim da je najbolje da zavrsim svoju juniorsku karijeru u Zürichu posto imam puno mogucnosti, sve je organizovano ovdje i vidi se gdje su bivsi juniori Zuricha sve otisli... Kao primjer može poslužiti Blerim Dzemaili.
U kojoj bi ligi najviše volio igrati?
Serie A, iako mi i Premier League pase
Imas li igracki uzor?
Da, Zlatan Ibrahimovic. Svidja mi se jer ne voli izgubiti.. on kad je na terenu odmah se vidi da je njemu samo u glavi pobjeda i njegov goal... on vjeruje u sebe, ima jako dobar sut i zna da barata sa loptom...dobar tehnicar..
Jesi li igrao za mladje selekcije Svajcarske?
Jesam. To je bilo za U-18 selekciju protiv Danske gdje smo pobijedili 3:1. Tu sam dao 3 gola.
Jesi li imao ikada kontakta sa nekom od nasih reprezentacija?
Jesam. Bio sam 2 puta pozivan na probne treninge u U-21 reprezentaciju, gospodin Branimir Tulic je pricao sa mojim managerom. Rekli su da prate moje igre i da zele da igram za Bosnu i Hercegovinu.
Da ti Branimir Tulić uputi poziv za narednu prijateljsku utakmicu Bosne i Hercegovine, a što je vrlo moguće jer znamo da bi imao pravo nastupa za BiH, da li bi ga prihvatio?
Moguce je, posto ja nemam bas neki dobar sporazum sa Svajcarskom reprezentacijom, zbog toga sam i napustio reprezentaciju Svajcarske
Znaci veca je mogucnost da zaigras za nasu A-reprezentaciju nego za Svajcarsku?
Da. Jer, iako sam Srbin, vise me vuce Bosni i Hercegovini, nego Svajcarskoj.
Izmedju Srbije, BiH, Hrvatske i Svajcarske koju bi reprezentaciju izabrao?
BiH mi je prva opcija, jer sam jedino sa njom imao kontakta. A ako me Srbija bude zvala, mozda cak i tada ostane na prvoj. Za mene Hrvatska nista ne znaci jer se ne osjecam Hrvatom.
Da li tvoji roditelji imaju uticaj na to za koju ces reprezentaciju da zaigras?
Imaju, ali na kraju, ipak, ja odlucujem
Nakon sto sam mu se zahvalio za interview Alex je rekao:
Hvala i vama, ovo mi je jaka motivacija za jos veci napredak, jer bez motivacije nista se ne moze..