Premijer liga BiH - aktuelno
- svrakino1921
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
A evo kako su nastali
Samo da naglasim da je u to vrijeme u Moskvi bio Staljinizam
A onda 49" su uzeli ime Sarajevo po naređenju Beograda A nas a nas ubili rukama i nogama i praktično nas ugasili
A onda 49" su uzeli ime Sarajevo po naređenju Beograda A nas a nas ubili rukama i nogama i praktično nas ugasili
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Ne, na slici ispod nije Boca - River!

Derbi Velez- Sarajevo prema portalu pulsasfalta.ba zauzima visoko trece mjesto

Derbi Velez- Sarajevo prema portalu pulsasfalta.ba zauzima visoko trece mjesto

HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
Istorija se ponovila, kao i u Prvom svjetskom ratu, posle Njemačke invazije na Kraljevinu Jugoslaviju klub je bio neaktivan do kraja Drugog svjetskog rata. Posle rata, SK Slavija je rasformirana bez ikakvog objašnjenja od strane nove komunističke vlasti. Stadion na Marijin Dvoru je preimenovan u stadion „Šesti april“ i koristili su FK Željezničar i novoformirani SD Torpedo. Stadion je na kraju srušen, a tribine sa tog stadiona su prenesene na Grbavicu, gdje je FK Željezničar gradio svoj stadion.svrakino1921 je napisao/la: ↑13 feb 2024, 14:53A evo kako su nastali
nemojte postavljati ovdje prosjek gledalaca na stadionima u dosadasnjem dijelu polusezone.
svrakino je lose sa zdravljem
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Nastali su tako što su Hrvati, udbaši, osnovali Fiskulturno društvo "Torpedo".
Skoro sve titule su osvojili pod sumnjivim okolnostima, uglavnom protekcijom od strane vladajućih struktura. Jedan od najboljih igrača i legenda kluba, Predrag Pašić, je i sam priznao da je igrao namještene utakmice u sezoni kad su osvojili titulu.
Pored tih namještenih titula iz vremena Jugoslavije, savez im je poklonio titulu kad se nije igrao plej of, jednu titulu su namjestili Ibraković i Selimović kad su poklapali po tri kola unaprijed, jednu titulu im je poklonio Vico Zeljković, itd.
Dakle, sve je sumnjivo, sve je poklonjeno i izlobirano od strane ljudi sa vrha piramide.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Vas skoro ugasilisvrakino1921 je napisao/la: ↑13 feb 2024, 14:53A evo kako su nastali

U Sarajevu je bilo prije rata 10-ak fudbalskih klubova i SVE su zabranili i ukinuli. SVE do jednog,do slovenacke izdrkotine zeljeznicara.
U Sarajevu je prakticno bio samo jedan pravi fudbalski klub,profesionalni,koji je igrao saveznu ligu - SLAVIJA. Ta ista SLAVIJA vas je u prijateljskim nabijala po 10-15 razlike. A vi ste igrali nesto kao kantonalnu ligu. Naserem ti se na mitomaniju.
Kakvi hrvati,nije kod njih prvih deset godina u drugoj kantonalnoj bilo nijednog hrvata. Sve Slovenci,Madjari,Cesi i njihov osnivac Grk. Od 1927 imali prvog Bosnjaka i to kao rezervu a do 1937 ukupno 3 Bosnjaka zaigrali za slovenacku izdrkotinu.stojko je napisao/la: ↑13 feb 2024, 16:14Slaviju su osnovali srbski doseljenici a zeljescar hrvatski nadnicari koji su dolazili raditi u Sarajevo.Antikloc je napisao/la: ↑13 feb 2024, 16:10Vas skoro ugasilisvrakino1921 je napisao/la: ↑13 feb 2024, 14:53A evo kako su nastali
![]()
![]()
U Sarajevu je bilo prije rata 10-ak fudbalskih klubova i SVE su zabranili i ukinuli. SVE do jednog,do slovenacke izdrkotine zeljeznicara.
U Sarajevu je prakticno bio samo jedan pravi fudbalski klub,profesionalni,koji je igrao saveznu ligu - SLAVIJA. Ta ista SLAVIJA vas je u prijateljskim nabijala po 10-15 razlike. A vi ste igrali nesto kao kantonalnu ligu. Naserem ti se na mitomaniju.
FK SARAJEVO JE OSNOVANO DA BI CARSIJA IMALA ZA KOGA NAVIJATI! TO JE JEDINI GRADSKI SARAJEVSKI FK!
Sarajevo je osnovano da Bosna i Hercegovina ima predstvanika u Jugoslaviji da sarajevski Bosnjaci i Srbi koji su ostali bez klubova imaju svoj klub. Jer nije bilo pravedno da samo Slovenci imaju klub.
Dudic je statisticki najneuspjesniji trener Sarajeva od 94-e do danas. A inace je najgori trenerikad kod nas ako se taj debeli retard moze zvati trenerom. Jedina greska je bila sto smo njegovu debelu seljacku telecu glavu pustili blizu kluba.nekoIzMostara je napisao/la: ↑13 feb 2024, 10:59Vi ste drug najnezdravija okolina za rad u BiH, nakon jedne ili 2 tekme **** mrtve i sta sve ne. Gresku ste napravili sa Dudicem, niste ga trebali otjerati, prodali mu par bitnij igraca a niste doveli zamjeni, a i u takvom sastavu bilo je utakmica kada nije htjela lopta u gol. Sa Rozmanom koliko ulazete rezultati su vam uzasni, igra takoder. Zeljo je doveo dobrih igraca, ali sumnjam da ce uspjeti nadoknaditi prednost koju ima. Samim tim ako ugrozi nas ugrozio je i vas, jer nigdje niste nikoga uvjerili da ste bolja ekipa od nas. Nemoj zamjeriti, niata licno, volio bi ja da se i vi i mi borimo za 1 mjesto, al trenutno je takva situacija. ZivioAVNOJ je napisao/la: ↑12 feb 2024, 21:20Aha ovde sam.Cernica22 je napisao/la: ↑12 feb 2024, 19:38
Na srecu nas ostalih, a njihovu nesrecu ovako im razmisljaju i ljudi koji im vode klub. Bahatost koja im se konstantno obija od glavu pa tako zamalo i jucer. Ista je situacija i kod Zeljeznicara, malo im pdf prelistao, ljudi kontaju da vam je novi trener najslabija karika i njihova sansa za pobjedu. Povelik danak neiskustvu. Ne znam samo sta je konkretno problem pogledati stvari realno onako kako one i jesu, a ne forsirati pricu najjaci smo, procepit ce ovo ono.
Ne znam prijatelju zašto misliš da sam ja podcijenio ili omalovažavao Vaš klub, prije svega rekao sam da ova pozicija na tabeli i bodovno stanje Vašeg kluba sve i do jedan navijač Veleža bi prihvatio na početku sezone i to bez pogovora, dok sa druge strane, mi ni u ludilu nismo mislili da čemo ovako završiti na zimakoj pauzi isto tako smatram da trenutna ekipa zeljezničara ima puno više potencijala od Veleža i da če u nastavku prvenstva osvojiti više bodova od Vas da li če to biti dovoljno da Vas prestigne ne znam i ne vidim u čemu je problem. To za Vašeg trenera kažem jer smo ih mi more takvih potrošili i ništa dobrog nismo napravili uvjek je bilo korak naprijed korak nazad. Klafurić nek nalravi nekoliko loših rezultata i nek ugrozi izlazak u Europu dobit če otkaz 100% dok Rozman neče sigurno, klub, uprava, navijači su svjesni kakvim putem sada idemo i njegovo trasiranje je dugo ali ispaltivo, ne kao do sada sezonu/polusezonu pa opet ispočetka.
Oprosti akonsam te nečim uvrijedio, tebe i tvoj klub jer nisam imao namjeru.![]()

Šta imaš ovom džafte kurafte uopšte pisati kad je šljego iz Olova. Veze on blage nema ni kako je došo ni zašto je osto.stojko je napisao/la: ↑13 feb 2024, 16:14Slaviju su osnovali srbski doseljenici a zeljescar hrvatski nadnicari koji su dolazili raditi u Sarajevo.Antikloc je napisao/la: ↑13 feb 2024, 16:10Vas skoro ugasilisvrakino1921 je napisao/la: ↑13 feb 2024, 14:53A evo kako su nastali
![]()
![]()
FK SARAJEVO JE OSNOVANO DA BI CARSIJA IMALA ZA KOGA NAVIJATI! TO JE JEDINI GRADSKI SARAJEVSKI FK!
Kad se igra revanš Sarajevo sloboda na kosevu ?
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Find sarajliju challenge

HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
- FKSDoGroba
- Kontakt:
Vratio mu se guzni haver 

Ne znam koliko si upoznat, posto te dugo nije bilo. Dobili smo novu maskotu foruma to je nas doberman Stojko koji nema zivota i samo visi po forumu. Nadam se da ces mu biti dobar gazda i da ces ga nahraniti, ali kakav je pujdo mozda je grehota i hraniti ga.Virtu4l je napisao/la: ↑13 feb 2024, 15:43Nastali su tako što su Hrvati, udbaši, osnovali Fiskulturno društvo "Torpedo".
Zbog svega ovoga mi je uvijek bilo simpatično kako druge klubove, a ponajviše Željezničar, prozivaju da su hrvatski. Još smješnije je kad to stavljaju u neki podrugljivi kontekst, kao da je to neka sramota. To su bila neka druga vremena i vjernost KPJ je bila ispred vjere i nacije.
Skoro sve titule su osvojili pod sumnjivim okolnostima, uglavnom protekcijom od strane vladajućih struktura. Jedan od najboljih igrača i legenda kluba, Predrag Pašić, je i sam priznao da je igrao namještene utakmice u sezoni kad su osvojili titulu.
Pored tih namještenih titula iz vremena Jugoslavije, savez im je poklonio titulu kad se nije igrao plej of, jednu titulu su namjestili Ibraković i Selimović kad su poklapali po tri kola unaprijed, jednu titulu im je poklonio Vico Zeljković, itd.
Dakle, sve je sumnjivo, sve je poklonjeno i izlobirano od strane ljudi sa vrha piramide.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.
90KA pobjednik SS foruma.
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:

Sto jest jest, ima masivnu glavurdu.
Ma ko nam se ovo vratio na pdf? Idu li velike promjene, nova tribina ili naše gašenje?
- FKSDoGroba
- Kontakt:
Tako je sekretarice informisi ga o svim desavanjimaKamaga11 je napisao/la: ↑13 feb 2024, 17:01Ne znam koliko si upoznat, posto te dugo nije bilo. Dobili smo novu maskotu foruma to je nas doberman Stojko koji nema zivota i samo visi po forumu. Nadam se da ces mu biti dobar gazda i da ces ga nahraniti, ali kakav je pujdo mozda je grehota i hraniti ga.Virtu4l je napisao/la: ↑13 feb 2024, 15:43Nastali su tako što su Hrvati, udbaši, osnovali Fiskulturno društvo "Torpedo".
Zbog svega ovoga mi je uvijek bilo simpatično kako druge klubove, a ponajviše Željezničar, prozivaju da su hrvatski. Još smješnije je kad to stavljaju u neki podrugljivi kontekst, kao da je to neka sramota. To su bila neka druga vremena i vjernost KPJ je bila ispred vjere i nacije.
Čaršija podržalaVirtu4l je napisao/la: ↑13 feb 2024, 15:43Nastali su tako što su Hrvati, udbaši, osnovali Fiskulturno društvo "Torpedo".
Franjo Budimir, istaknuti šmeker i Udbaš, "Dida" Živka Budimira generala HVO. Prvi sekretar FK Torpedo.Budimirov djed, Franjo Budimir - Bundi, bio je član Centralnog komiteta Saveza komunista Bosne i Hercegovine. U vrijeme Drugog svjetskog rata borio se na području istočne Hercegovine i Dalmacije u sastavu 3. brigade KNOJ-a gdje je bio i politički izaslanik, a sudjelovao je i u Bitci za Kupres 1942. Bio je jedan od utemeljitelja Okružnog komiteta KPJ za zapadnu Hercegovinu. Budimirovi stičevi, Ante i Božo Budimir, bili su također istaknuti dužnosnici u SR Bosni i Hercegovini. Ante Budimir, jedan od stričeva, zajedno s drugim komunističkim dužnosnicima, bio je upleten u aferu izgradnje vikendica u Neumu. Dobio je kredit od banke "potpuno neopravdano" koji je iskorišten različito od njegove namjene. Skandal je uvelike naštetio ugledu Saveza komunista u Bosni i Hercegovini.I potpredsjednik Vojo Marković, II potpredsjednik Alojz Stanarević, I sekretar Franjo Budimir, II sekretar Dragutin Baković, blagajnik Stjepan Kenig, ekonom Ante SkarićZbog svega ovoga mi je uvijek bilo simpatično kako druge klubove, a ponajviše Željezničar, prozivaju da su hrvatski. Još smješnije je kad to stavljaju u neki podrugljivi kontekst, kao da je to neka sramota. To su bila neka druga vremena i vjernost KPJ je bila ispred vjere i nacije.Delegati za skupštinu Okružnog fiskulturnog odbora: Franjo Budimir, Vojo Marković, Svetozar Ćuk, Aco Trumić, Mirko Ostojić.

Franjo, Alojz, Stjepan, Ante, Mirko i ostala čaršijska raja

Sve do jednogKONTRASVIH je napisao/la: ↑13 feb 2024, 16:48Find sarajliju challenge![]()
![]()
![]()
Neka ga, novih aneksa i holymana nikad dosta.Kamaga11 je napisao/la: ↑13 feb 2024, 17:01Ne znam koliko si upoznat, posto te dugo nije bilo. Dobili smo novu maskotu foruma to je nas doberman Stojko koji nema zivota i samo visi po forumu. Nadam se da ces mu biti dobar gazda i da ces ga nahraniti, ali kakav je pujdo mozda je grehota i hraniti ga.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Fudbalmozak2 i 23 gosta.