FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

Rajaz
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Rajaz » 15 feb 2024, 01:09

jasonstatham je napisao/la:
14 feb 2024, 23:28
Da, što kaže let, FDJ je sjajan box-to-box igrač. Odlično iznese loptu i otvara prostor suigračima. Od ovoga što Barcelona ima, on jedini može pokriti poziciju def. veznog. Čim prije to Xavi uvidi i žrtvuje ga, dobiće kakvu takvu stabilnost u odbrani. Ne znam, možda bi to drugačije izgledalo da je mali Gavi tu, pa bi vezni imao neku čvrstoću.
S druge strane niko ne zaslužuje 37mil. KDB ima 24, jbt Haaland ima 22.
Ako mu Barcelona zaista nudi 15mil po sezoni i on kao neće, nije vala da mu nude da igra za kikiriki. Meni je šupački uzimati 37mil i praviti se budala, a ovamo se kune i ljubi dres.
Što kaže Cabron, Barcelona ne smije prodavati svoje najbolje igrače, ukoliko to bude radila slijed period mediokracije u rangu Valencie. FDJ je jedan poseban, ima strašno potencijala u sebi, ako mu se obezbijedi pozicija kroz odgovarajući sistem igre. Ali jbg, klub iznad svega, do njega je.
Da radiš za 3700 maraka i sutradan ti dođe šef i kaže jbga kolega, nismo poslovali dobro ove godine, bićemo prinuđeni da ti smanjimo platu na 1500, izvini fakat, ali u kurcu smo. Šta bi ti, pristao?

Ili tražio novog poslodavca?

Da ne pominjem da se ovdje radi o milionima, tačnije njih 37 :crazy:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 15 feb 2024, 01:50

Rajaz je napisao/la:
15 feb 2024, 01:09
Da, što kaže let, FDJ je sjajan box-to-box igrač. Odlično iznese loptu i otvara prostor suigračima. Od ovoga što Barcelona ima, on jedini može pokriti poziciju def. veznog. Čim prije to Xavi uvidi i žrtvuje ga, dobiće kakvu takvu stabilnost u odbrani. Ne znam, možda bi to drugačije izgledalo da je mali Gavi tu, pa bi vezni imao neku čvrstoću.
Ako mu Barcelona zaista nudi 15mil po sezoni i on kao neće, nije vala da mu nude da igra za kikiriki. Meni je šupački uzimati 37mil i praviti se budala, a ovamo se kune i ljubi dres.
Što kaže Cabron, Barcelona ne smije prodavati svoje najbolje igrače, ukoliko to bude radila slijed period mediokracije u rangu Valencie. FDJ je jedan poseban, ima strašno potencijala u sebi, ako mu se obezbijedi pozicija kroz odgovarajući sistem igre. Ali jbg, klub iznad svega, do njega je.
Da radiš za 3700 maraka i sutradan ti dođe šef i kaže jbga kolega, nismo poslovali dobro ove godine, bićemo prinuđeni da ti smanjimo platu na 1500, izvini fakat, ali u kurcu smo. Šta bi ti, pristao?

Moze on traziti novog poslodavca. S tim sto Frenki nigdje vise nece naci budalu poput Barte koja ce mu dati 37 milki godisnje :tokralju:
To mu ne bi ponudili ni šeik Mensur ni onaj ludi jenki sto vodi Chelsea, koji ne znaju sta ce sa parama. Jbt kralj, Haaland ima skoro duplo manju platu od FDJ.

Dobro neko napisa - oporavak od Bartine stete ce trajati godinama, mozda i deceniju.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 15 feb 2024, 09:52

Rajaz je napisao/la:

Nije isto spasti s 3700 na 1500 i s 37 na 15 miliona, ali dobro, nije da se od tebe očekuje da to shvatiš.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 15 feb 2024, 10:07

Pogledati koji igraci imaju takvu platu i uporediti sa ucinkom De Jonga, koji je samo jedan od igraca i sve je jasno. A to, da li bi on u nekoj drugoj ekipi bio novi Maradona, to nema nikakve veze sa tim da on u Barceloni za 5 sezona nije pokazao nista vise od OK.
U sustini, gledao sam i Holandiju, nista on tamo nije bolji nego u Barceloni.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 15 feb 2024, 10:17

Rajaz je napisao/la:

Poređenje nigdje veze, ali hajde evo pristajem...

Ti imaš platu 3700, a kolege oko tebe 1500. I ti ničim ne opravdavaš platu. Tebi je to ok?
Radio si u firmi za te pare već 5 godina, apsolutno nisi opravdao taj novac. I tebi je to ok?
Naravno niko ti drugi u evropskom fudbalu neće ti dati 3700, jako dobro znaš. I umjesto da si realan, ti se praviš budala. Jedan gol, NULA asistencija za 3700 godišnje??!!

Drug, 37 mil evra godišnje. To je npr. Trent (11) + Szoboslai (7) + Rodri (13) + Mitoma (5). Jbt, možeš kompletan nov vezni red skockati. I ostane ti par miliona na kafu Tebasu. A Barcelona mu nudi VIŠE nego svi gore navedeni igrači.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 15 feb 2024, 10:20

MoodyHank je napisao/la:
15 feb 2024, 09:52
Rajaz je napisao/la:

Nije isto spasti s 3700 na 1500 i s 37 na 15 miliona, ali dobro, nije da se od tebe očekuje da to shvatiš.
Iz nase tacke gledista kad zaradjujes u hiljadama je svejedno imas li 37 mil ili 15 mil, ali vjeruj mi da to u njihovom svijetu nije uopste svjedno, i nije svjedno ako mu hoce vazeci ugovor prekrojiti i da covjek gubi 22 000 000 godisnje. ne znam do kada ima vazeci ugovor po ovaj plati, ali bio bi jedna velika budala da pokloni nekome 22 000 000. e kad mu istekne taj ugovor pa novi da potpisuje onda moze se pricati o manjoj plati, koja ce vjerovatno biti uvjetovanja stanjem na trzistu, tj. ako ce imati ponude u rangu od 20 - 30 mil od ostalih evropskih velikana i Barca ce to morati ispratiti ako ga hoce zadrzati, a ako ce imati sromnije ponude i barca ce moci ga zadrzati za manje love. a sto se tice prodaje normalno je da ga ne mogu prodati za ogromnu lovu zbog plate, jer on nece promjeniti klub da bi igrao za manje para. recimo ako on ima 37 mil i taj ugovor traje jos 3 godine, on ce i u narednom klubu morati dobiti najmanje tih 110 mil u 3 godine da bi otisao, e sad da li ce dobiti platu od recimo 20 mil i plus 50 mil na potpis ugovora to je drug par cipela, ali samim tim pokrivanjem te njegove plate (ta lova koja ide na potpis ugovora) smanjuje ono sto ce barca dobiti. I ako mu je u ovom momentu realna cijena 120 mil ili 150 mil, da bi ga prodali Barca ce morati pristati da uzme dio kolaca koji iznosi 70 - 100 mil, a resto ce se namiriti FDJ za razliku zbog "smanjenja" plate.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 15 feb 2024, 10:22

Sport90 je napisao/la:
15 feb 2024, 10:20
MoodyHank je napisao/la:
15 feb 2024, 09:52
Rajaz je napisao/la:

Iz nase tacke gledista kad zaradjujes u hiljadama je svejedno imas li 37 mil ili 15 mil, ali vjeruj mi da to u njihovom svijetu nije uopste svjedno, i nije svjedno ako mu hoce vazeci ugovor prekrojiti i da covjek gubi 22 000 000 godisnje. ne znam do kada ima vazeci ugovor po ovaj plati, ali bio bi jedna velika budala da pokloni nekome 22 000 000. e kad mu istekne taj ugovor pa novi da potpisuje onda moze se pricati o manjoj plati, koja ce vjerovatno biti uvjetovanja stanjem na trzistu, tj. ako ce imati ponude u rangu od 20 - 30 mil od ostalih evropskih velikana i Barca ce to morati ispratiti ako ga hoce zadrzati, a ako ce imati sromnije ponude i barca ce moci ga zadrzati za manje love. a sto se tice prodaje normalno je da ga ne mogu prodati za ogromnu lovu zbog plate, jer on nece promjeniti klub da bi igrao za manje para. recimo ako on ima 37 mil i taj ugovor traje jos 3 godine, on ce i u narednom klubu morati dobiti najmanje tih 110 mil u 3 godine da bi otisao, e sad da li ce dobiti platu od recimo 20 mil i plus 50 mil na potpis ugovora to je drug par cipela, ali samim tim pokrivanjem te njegove plate (ta lova koja ide na potpis ugovora) smanjuje ono sto ce barca dobiti. I ako mu je u ovom momentu realna cijena 120 mil ili 150 mil, da bi ga prodali Barca ce morati pristati da uzme dio kolaca koji iznosi 70 - 100 mil, a resto ce se namiriti FDJ za razliku zbog "smanjenja" plate.
Nisam ni rekao da je svejedno, ali je veća razlika između 3700 i 1500 u odnosu na razliku između 37 i 15 miliona, to je poenta. U prvom slučaju podmiruješ svoje osnovne potrebe plus luksuz sa strane, a u drugom slučaju imaš i više nego dovoljno da se preseravaš.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 15 feb 2024, 10:23

15 feb 2024, 10:17
Rajaz je napisao/la:

Poređenje nigdje veze, ali hajde evo pristajem...

Ti imaš platu 3700, a kolege oko tebe 1500. I ti ničim ne opravdavaš platu. Tebi je to ok?
Radio si u firmi za te pare već 5 godina, apsolutno nisi opravdao taj novac. I tebi je to ok?
Naravno niko ti drugi u evropskom fudbalu neće ti dati 3700, jako dobro znaš. I umjesto da si realan, ti se praviš budala. Jedan gol, NULA asistencija za 3700 godišnje??!!

Drug, 37 mil evra godišnje. To je npr. Trent (11) + Szoboslai (7) + Rodri (13) + Mitoma (5). Jbt, možeš kompletan nov vezni red skockati. I ostane ti par miliona na kafu Tebasu. A Barcelona mu nudi VIŠE nego svi gore navedeni igrači.
Recimo mene u firmi ne zanima koliko kolege imaju platu niti to znam niti smijem znati, mene zanima samo jesam li ja zadovoljan ili nisam, je li ja sa tom platom mogu da ostvarim ono sta zalim za sebe i porodicu. I ako taj poslodavac dodje i kaze ti mi vrijedis 37 000 000 ja cu mu reci hvala lijepo i gdje treba da potpisem, a necu mu nikad reci e nemoj to je puno, mogu ja to raditi i za puno manje novca.

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 15 feb 2024, 10:28

Ima i Mbappe stotine miliona pa svake godine pravi cirkus nebi li izvukao veći ugovor od arapa.
Ljudima nikad nije dosta para ,uvijek žele više.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 15 feb 2024, 11:16

Sport90 je napisao/la:
15 feb 2024, 10:23
Recimo mene u firmi ne zanima koliko kolege imaju platu niti to znam niti smijem znati, mene zanima samo jesam li ja zadovoljan ili nisam, je li ja sa tom platom mogu da ostvarim ono sta zalim za sebe i porodicu. I ako taj poslodavac dodje i kaze ti mi vrijedis 37 000 000 ja cu mu reci hvala lijepo i gdje treba da potpisem, a necu mu nikad reci e nemoj to je puno, mogu ja to raditi i za puno manje novca.
Znamo mi svi jako dobro koliko ko ima platu u firmi. I skočio bi za vrat šef da imaš 1500, a kolega 3700, a obojica radite isti posao. Pusti šuplju.
To što je Barto bio vrhunski kreten i lupetao plate bez osnove i pokrića je priča za sebe.

A onaj gore post ranije što si rekao, si 100% u pravu. Ako vrijedi 120mil, moraće ga prodati po mnogo manjoj cijeni kako bi taj novi klub kompenzirao njegovu platu. On će, što kažeš, gledati da dobije tih 37*3 na ovaj ili onaj način. Ko će tu lovu dati, njega ne zanima.

Hvala Barto kralju! Ne da je potopio klub enormnim platama, već je skoro pa onemogućio bilo kakvu daljnju prodaju igrača!
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 15 feb 2024, 11:38

15 feb 2024, 11:16
Sport90 je napisao/la:
15 feb 2024, 10:23
Znamo mi svi jako dobro koliko ko ima platu u firmi. I skočio bi za vrat šef da imaš 1500, a kolega 3700, a obojica radite isti posao. Pusti šuplju.
To što je Barto bio vrhunski kreten i lupetao plate bez osnove i pokrića je priča za sebe.

A onaj gore post ranije što si rekao, si 100% u pravu. Ako vrijedi 120mil, moraće ga prodati po mnogo manjoj cijeni kako bi taj novi klub kompenzirao njegovu platu. On će, što kažeš, gledati da dobije tih 37*3 na ovaj ili onaj način. Ko će tu lovu dati, njega ne zanima.

Hvala Barto kralju! Ne da je potopio klub enormnim platama, već je skoro pa onemogućio bilo kakvu daljnju prodaju igrača!
Moja poenta posta je bila. Da ako u firmi dodje sef i kaze tebi 3700, ja cu recu hvala gdje da potpisem, a necu reci sefe moj kolega radi isto to za 1500 pa nemoj meni davati 3700. - jer si pitao je li uredu da neko radi za puno vise novca isti posao od kolege - u socijalizmu nije uredu i nije moguce u kapitalizmu je uredu i sam sebe prodjaes i sam sebe cijenis, i ako vec radim neki posao zasto ga ne bi radio za maksimalno mogucu platu.
Hocu reci da FDJ nije supak zato sto mu je naka budala stavila na sto ugovor takakv kakav je stavila i sto covjek ima platu kakvu ima i sto nece da se odrekne te plate i sto ce kad bude produzivao ugovor opet pokusati dobiti max umoguci u tom momentu.

NekoNovi
Kontakt:

Post Postao/la NekoNovi » 15 feb 2024, 14:27

Smanjiti na 15 miliona uz bonuse na osvojenu ligu prvaka, primjeru, asistencije i golove. Nijedan igrač ne bi trebao da ima platu veću od 15 m. Tako Barsa treba da se postavi u budućnosti pa ko hoće hoće. Igrači su danas svakako precijenjeni. Dobiju oni od raznih sponzora bruku love, dosta ih ima svoje biznise itd. Pa Martin Braighrwite zaradi cijelo jedno bogatstvo od privatnog biznisa.

De Jongova ce biti zadnja.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 15 feb 2024, 14:46

NekoNovi je napisao/la:
15 feb 2024, 14:27
Smanjiti na 15 miliona uz bonuse na osvojenu ligu prvaka, primjeru, asistencije i golove. Nijedan igrač ne bi trebao da ima platu veću od 15 m. Tako Barsa treba da se postavi u budućnosti pa ko hoće hoće. Igrači su danas svakako precijenjeni. Dobiju oni od raznih sponzora bruku love, dosta ih ima svoje biznise itd. Pa Martin Braighrwite zaradi cijelo jedno bogatstvo od privatnog biznisa.

Naravno da De Jong nece prihvatiti smanjenje sa 37 na 15. To bi samo lud covjek uradio, ako cemo realno ;)
Niko nije tjerao ludog Bartu da pravi takve ugovore, kao sto ga nije tjerao da ponudi 15,16 miliona godisnje cuvenom Lengletu i ugovor do 2026 :rol: :tokralju:
Samo ludi ljudi bi odbili takve nenormalne ponude.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 15 feb 2024, 14:52

Cuj mudonje nije isto 1500 i 3700 i 37 i 15M, pa bolan nebio vise ti milioner voli svojih 100 eura nego ti ko kokuz. Zato on i jeste milioner a ti kokuz. :rol:

Valja shvatit da je nogomet profesija, da mozes neki klub volit, ali da se isto tako od tog hranis. Ko bi normalan igdje poslodavcu halalio 20M eura po sezoni? :rol:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 15 feb 2024, 14:56

numanumaye22 je napisao/la:
15 feb 2024, 14:52
Cuj mudonje nije isto 1500 i 3700 i 37 i 15M, pa bolan nebio vise ti milioner voli svojih 100 eura nego ti ko kokuz. Zato on i jeste milioner a ti kokuz. :rol:

Valja shvatit da je nogomet profesija, da mozes neki klub volit, ali da se isto tako od tog hranis. Ko bi normalan igdje poslodavcu halalio 20M eura po sezoni? :rol:
:thumbup:

Al problem je sto nigdje na trzistu neces naci budalu koja ce kupiti De Jongov ugovor i preuzeti njegovu platu.
To ni šeikovi iz Citya ili PSG ne bi uradili. I oni znaju da ne vrijedi te plate i tih para, koliko god dobar igrac bio.

I kako se rijesiti problema :crazy:

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 15 feb 2024, 15:02

Naravno da ne zeli niko smanjiti ono sto ima, nebitno zasluzuje li to ili ne. Ima puno prqvo da ne pristane na to. Ali, ako klub zeli da ga proda, jer ima uspolenika sa nerealno velikom platom, onda se taj uposlenik ne treba ljutiti na klub ako zeli da ga se rijesi. Neka se ne ljuti ako radi toga zavrsi na tribonama. Svako se zalaze za svoje intrese.
Da se ne lazemo, niti ludi Arapi mu slicnu platu ne bi ponudili.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 15 feb 2024, 15:02

numanumaye22 je napisao/la:
15 feb 2024, 14:52

Više ja zaradim u Bosni nego ti u Njemačkoj, posere te kokuz u usta.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 15 feb 2024, 15:20

Ova priča je nastavak one onog ljeta kad se prodavao, pa nije uspjelo.
Ista stvar, štetan ugovor za klub, a on nije raspoložen sa saradnju.
Čak vjerujem da se postigao dogovor sa ManUtd, ali FDJ nije htio ni da čuje za manju platu od 37mil što naravno Englezi nisu pristali i tu je sve propalo. A onda se servirala druga verzija novinarima i navijačima.

Jedino rješenje je uraditi kao sa Lengletom, produžiti mu ugovor i time ispeglati godišnju platu. Tipa nije 112 mil na 3 godine, nego 120 mil na 7 godina. Time klub ne plaća suludo, a on dobije još malo i garanciju 7 godina ugovora. Jedini problem može biti da je svjestan da drugim kombinacijama može izvući još. Izmuze 112 u 3 godine u Barceloni, pa na free pređe u Manchester za 20 po sezoni. Garant gladan kur.ac pravio, džaba.

cabron
Kontakt:

Post Postao/la cabron » 15 feb 2024, 18:56

Evo izgleda Mbappe 100% odlazi na ljeto kao slobodan igrac.
Ako stvarno ode u Real, a sve vodi tome, bas me zanima kako iskusni Deco i ekipa planiraju to kontrirat, nema smisla da ti igraju uhebine Lewa,Raphinha,Ferran i decko od 16 god, a vamo sa druge strane Vini,Rodrygo,Mbappe,Bellingham. Bas divno na sta je spala jedna Barcelona to shvatim tek kad vidim kakav tim glavni rival gradi a Barca spala na to da ih izvlaci momak od 16go.

NekoNovi
Kontakt:

Post Postao/la NekoNovi » 15 feb 2024, 19:33

let3 je napisao/la:
15 feb 2024, 14:46
NekoNovi je napisao/la:
15 feb 2024, 14:27

Naravno da De Jong nece prihvatiti smanjenje sa 37 na 15. To bi samo lud covjek uradio, ako cemo realno ;)
Niko nije tjerao ludog Bartu da pravi takve ugovore, kao sto ga nije tjerao da ponudi 15,16 miliona godisnje cuvenom Lengletu i ugovor do 2026 :rol: :tokralju:
Samo ludi ljudi bi odbili takve nenormalne ponude.
Barto prao lovu na sve moguće načine. Ali lija će jednom da dolija.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 4 gosta.