FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
80
52%
Prolazak u Play off
30
19%
Grupnu fazu
45
29%

Ukupno glasova: 155

Stroj1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Stroj1946 » 16 feb 2024, 09:40

Ne kontam sta je problem sto su raja postala kriticna prema svemu i sitnicava, titula se nije uzela vec 4 sezona, ne razumijem kako je to nekima normalno sa svim uslovima, novcem i podrskom koju imamo. Zadnja titula je bila 19/20, fino vrijeme je proslo, dosta novca je ulozeno. I ova sezona prodje i nista opet. Super uzet taj kup i tjt. Gubi se taj pobjednicki mentalitet. Evropa isto khurac obicni, odavno nikakvog uspjeha. More igraca prolazi i odlazi, svaki trener dovodi svoje neke igrace, svaki trener gura svoje sistem, prolazi neke pripreme i opet kharina na kraju. Podrska ce biti za svakog i bila je, cak i za zalizanog debila, Rozmana, Sablica, Vinka itd. Uspjeh je jedino mjerilo, khurac me zaboli ko je na klupi i ta prica o sistemu, sve to pada u vodu kad dodje do zasicenja, onda prijatno i svako svojim putem, ostaje klub i navijaci vazda. Nikad pojedinac ispred kluba, bio to igrac, trener ili vlasnik!

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 16 feb 2024, 09:50

Stroj1946 je napisao/la:
16 feb 2024, 09:40
Ne kontam sta je problem sto su raja postala kriticna prema svemu i sitnicava, titula se nije uzela vec 4 sezona, ne razumijem kako je to nekima normalno sa svim uslovima, novcem i podrskom koju imamo. Zadnja titula je bila 19/20, fino vrijeme je proslo, dosta novca je ulozeno. I ova sezona prodje i nista opet. Super uzet taj kup i tjt. Gubi se taj pobjednicki mentalitet. Evropa isto khurac obicni, odavno nikakvog uspjeha. More igraca prolazi i odlazi, svaki trener dovodi svoje neke igrace, svaki trener gura svoje sistem, prolazi neke pripreme i opet kharina na kraju. Podrska ce biti za svakog i bila je, cak i za zalizanog debila, Rozmana, Sablica, Vinka itd. Uspjeh je jedino mjerilo, khurac me zaboli ko je na klupi i ta prica o sistemu, sve to pada u vodu kad dodje do zasicenja, onda prijatno i svako svojim putem, ostaje klub i navijaci vazda. Nikad pojedinac ispred kluba, bio to igrac, trener ili vlasnik!
Zadnja titula je bila 19/20 mozes li mi u par recenica opisati sta nam se to desavalo s klubom od zadnje titule do danas?
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 16 feb 2024, 09:56

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
16 feb 2024, 09:50
Stroj1946 je napisao/la:
Zadnja titula je bila 19/20 mozes li mi u par recenica opisati sta nam se to desavalo s klubom od zadnje titule do danas?
Desio se Ismir Mirvić. Opis u jednoj rečenici. Do danas više loših poteza i brukanja kluba, nego dobrih, a nadamo se u boljem u budućnosti i kada se podvuče crta (Mirza uzdiše) da će dobre stvari ipak prevagnuti. Rožman je jedan konačno normalan potez, pa valjda postanemo ono što mislimo da možemo i trebamo biti. :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 16 feb 2024, 09:56

Stroj1946 je napisao/la:
Pa nije bilo bas podrske za trenere od te sezone 19/20
ni jedan trener nije imao vise od 6 mjeseci stalno neke promjene Vasoski, Sablic, Obuca, Dzeno, Mirza, Dudic i to se pokazalo kao katastrofalni potezi. Treba dati vrijeme i podršku treneru, neki kontinuitet da se napravi, nema ni od promjena i svaki 6 mjeseci Jovo na novo. Ja bi Rozmana istrpio citavu ovu kalendarsku godinu cinim se da do tad i ima ugovor pa vidjeti u decembru da li je napravio nesto, ako jeste produzit ako nije hvala prijatno, novog nadji i njemu daj 2 godine mislim da je to put kojim se mora ići.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 16 feb 2024, 09:58

Mi bi sa ovom ekipom bez problema uzeli titulu prije 2 3 godine kad je Zrinjski bio puno losiji i generalno niko nije odskako. Plus guranje Borca sad imas.
A kod nas turbilencije od kad je Nam zavrnuo pipu naglo, pa tranzicija, pa turbulencije, pa radovi na terenu. More stvari ali ljudi to ne gledaju.
Ako neko misli da mozemo bolje od ovoga i da smo mi neka "sila" evo imamo bas fin primjer komsinice gdje smo hajde da kazes po trofejima bare-bare pa vidi ih gdje su sad. Vrlo lako se ode u propast! A dadajmo na to da mi nemamo neke svoje imovine da se necemu tu nadas. Otisli bi u povjest u par mjeseci.

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 16 feb 2024, 10:06

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
15 feb 2024, 20:14
joker90 je napisao/la:
15 feb 2024, 19:00
Hajdeee je napisao/la:
15 feb 2024, 17:33
Odakle vam ta tema uopste, o zamjeni Rozmana?
Ovdje pojedini uvijek vide neke imaginarne dusmane i onda fol brane klub! Oni postovi tipa "staaa je sad strucnjaci, ne valja taj i taj", a ono niko ni habera o tom ili jedan lik spomenuo neku glupost. Eto prati ovo ubuduce.. :urnebes:
:urnebes: :urnebes: :urnebes:

Forumas A: Volio bi da bolje igramo u gostima.
Forumas B: Pu, sto ti je pitarski mentalitet, ono bi samo tjeralo.

:rol:
Bas ti je kulturan taj forumas A, ko je taj?
Vrati se na komentare sa kup utakmice pa procitaj sta je forumas A napisao :D
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 16 feb 2024, 10:17

bordobijeli je napisao/la:
16 feb 2024, 09:56
Stroj1946 je napisao/la:
ni jedan trener nije imao vise od 6 mjeseci stalno neke promjene Vasoski, Sablic, Obuca, Dzeno, Mirza, Dudic i to se pokazalo kao katastrofalni potezi. Treba dati vrijeme i podršku treneru, neki kontinuitet da se napravi, nema ni od promjena i svaki 6 mjeseci Jovo na novo. Ja bi Rozmana istrpio citavu ovu kalendarsku godinu cinim se da do tad i ima ugovor pa vidjeti u decembru da li je napravio nesto, ako jeste produzit ako nije hvala prijatno, novog nadji i njemu daj 2 godine mislim da je to put kojim se mora ići.
Kako nije bilo podrške, nego nisu znali zato su i otišli jer nisu ništa korisno uradili. Rožman ima podršku dosad najveću, ali je pitanje koliko će se trpiti ako ne bude trofej. Pa će opet sa Istoka krenuti pljuvanje i prozivanje, standardno naše. Raja hoće uspjeh, a ne sisteme i transfere. Sistem pada u vodu kad ode jedan trener i dođe drugi. Tako da ta priča oko sistema nema validnost relevantnu. Ova sezona je izgubljena svakako, jedino taj kup, ali to je lutrija naravno, tu nema garancije nikakve. Meni neće biti Rožman mjerilo u sljedećoj sezoni, nego Evropa, ako je izborimo. I došli smo u situaciju da se borimo za izlazak u Evropu. Aferim.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 16 feb 2024, 10:26

Nije problem objektivna kritika utakmica, nego hinjski nastup ovih mahalasa i branioca svega mahalskog. Neka poredjenja Mirze i Rozmana iako brojke sve govore, lijepi se Husrefova slika uz pitanje "sta bi on radio s ovom ekipom?" Barem otvoreno recite "hocemo mahalu u klubu, ne svidja nam se ova domzalizacija".

Druga stvar, mi smo sami krivi sto se Zrinjski odlijepio prije nas i sto sad moramo krv propisat da stignemo na taj nivo. Organizacijski smo pet levela ispod njih i valja se doobro namucit ili sacekat da oni izgube veze koje imaju ili ofulaju s trenerom 2-3 puta kao mi, da ih malo stignemo. Tako da, dzaba i da si u svom najboljem izdanju kad imas boljih od sebe. Liverpul je sa 97 bodova bio drugi na tabeli, imali su boljeg od sebe. Rozman ima prosjek od 2.05 bodova po utakmici, samo 4 poraza do sad. Brojke su fenomenalne s obzirom na stanje u ekipi koje je zatekao. Normalno da nije nedodirljv i da naredne sezone realno moramo bit u igri za oba trofeja do samog kraja sezone, al neke price sad o skandiranjima ili razmatranju na kraju sezone sta i kako su smijesne.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

JVVVST
Kontakt:

Post Postao/la JVVVST » 16 feb 2024, 10:39

Bosniak10 je napisao/la:
16 feb 2024, 08:38
i Dino Merlin nam smeta :rol:
https://sarajevo.co.ba/****-vas-dino-merlin/
Ja volim volim volim samo tebe...

BŽKŠ

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 16 feb 2024, 10:48

napoleon72 je napisao/la:
16 feb 2024, 10:26
Nije problem objektivna kritika utakmica, nego hinjski nastup ovih mahalasa i branioca svega mahalskog. Neka poredjenja Mirze i Rozmana iako brojke sve govore, lijepi se Husrefova slika uz pitanje "sta bi on radio s ovom ekipom?" Barem otvoreno recite "hocemo mahalu u klubu, ne svidja nam se ova domzalizacija".

Druga stvar, mi smo sami krivi sto se Zrinjski odlijepio prije nas i sto sad moramo krv propisat da stignemo na taj nivo. Organizacijski smo pet levela ispod njih i valja se doobro namucit ili sacekat da oni izgube veze koje imaju ili ofulaju s trenerom 2-3 puta kao mi, da ih malo stignemo. Tako da, dzaba i da si u svom najboljem izdanju kad imas boljih od sebe. Liverpul je sa 97 bodova bio drugi na tabeli, imali su boljeg od sebe. Rozman ima prosjek od 2.05 bodova po utakmici, samo 4 poraza do sad. Brojke su fenomenalne s obzirom na stanje u ekipi koje je zatekao. Normalno da nije nedodirljv i da naredne sezone realno moramo bit u igri za oba trofeja do samog kraja sezone, al neke price sad o skandiranjima ili razmatranju na kraju sezone sta i kako su smijesne.
To je mozda za tebe prihvatljivo da se treba zadovoljavati nekim sistemima i izgradnjom. Gradimo se vec 10 godina, ulozilo se najvise novca kad bi skupio sve klubove zadnjih godina, opet bi bi to bilo manje para koliko je u Sarajevo ulozeno, a drugi kajmak kupi. Ne kontam poentu. Sta sad ne smije niko reci svoje misljenje jer ljudima smeta sto nema igre za pocetak, pa sta su tradili na pripremama. Nije ni on juce doso na klupu, i nisu mu doveli 33 nova igraca pa da mu treba vremena. Ima sve uslove. Njegovo je da to poslozi, ako mu treba 3 godine, pa onda se on na nama uci a ne da pravi uspjeh.
Mozda ja imam previsoka ocekivanja ili se raja pomirila sa cinjenicom da cemo biti 3 klub u ovoj ligi i zaboraviti sta je ime Sarajevo. Mene apsloutno vise ne zanima ko je trener, Husref, zalizani, Dzeno, Dudic, Rozman ili Klopp, stvar je jasna da se moraju pocet ganjati trofeji, prvenstveno titula i da barem prodjemo u 3 kolo yebeno Konf. lige za pocetak.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 16 feb 2024, 10:50

Stroj1946 je napisao/la:
16 feb 2024, 10:17
bordobijeli je napisao/la:
Stroj1946 je napisao/la:
Kako nije bilo podrške, nego nisu znali zato su i otišli jer nisu ništa korisno uradili. Rožman ima podršku dosad najveću, ali je pitanje koliko će se trpiti ako ne bude trofej. Pa će opet sa Istoka krenuti pljuvanje i prozivanje, standardno naše. Raja hoće uspjeh, a ne sisteme i transfere. Sistem pada u vodu kad ode jedan trener i dođe drugi. Tako da ta priča oko sistema nema validnost relevantnu. Ova sezona je izgubljena svakako, jedino taj kup, ali to je lutrija naravno, tu nema garancije nikakve. Meni neće biti Rožman mjerilo u sljedećoj sezoni, nego Evropa, ako je izborimo. I došli smo u situaciju da se borimo za izlazak u Evropu. Aferim.
Pa ne mozemo osvajati trofeje ako mjenjamo trenere svakih 6 mjeseci. Za trofeje je potreban kontinuitet u igrackom i stručnom kadru. Mi smo najbolji pokazatelj da stalnim promjenama igraca i trenera nista dobro ne dobiješ.

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 16 feb 2024, 10:51

Dva dana prije utakmice jedna, jedina objava i to cijene ulaznica. Termin perfektan, vrijeme ce posluziti, prosli u cetvrtfinale kupa, prva domaca tekma nakon dva mj, sve uslove si imao za 10k+, ovako bude li i 5 udarat se nogom u guzicu. Bas podbaceno
1946-1987

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 16 feb 2024, 10:56

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
15 feb 2024, 18:32
Antikloc je napisao/la:
15 feb 2024, 18:22
Po meni liku je najveci domet poslovodja u Gorenje/Hisensu i to iskljucivo u prvoj smjeni. Nije on za bosanskog fudbala.
:urnebes: :kralj:

Hajd sve, ali sto iskljucivo u prvoj? :rol:
Jer u prvoj smjeni rade uglavnom zene ( zbog djece ) ,s njima bi Simon izasao na kraj. Nekako :mrgreen:
U drugoj smjeni su uglavnom muskarci Slovenci a u trecoj smjeni Bosanci. Kada bi Simona pustili da radi s Bosancima ,onda bi na programatoru ves masine mjenjali kanale na TV. Sto je ekvivalent kad FK Sarajevo izgubi od Sloge. Sloge iz Doboja.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 16 feb 2024, 10:56

leo1946 je napisao/la:
16 feb 2024, 10:51
Dva dana prije utakmice jedna, jedina objava i to cijene ulaznica. Termin perfektan, vrijeme ce posluziti, prosli u cetvrtfinale kupa, prva domaca tekma nakon dva mj, sve uslove si imao za 10k+, ovako bude li i 5 udarat se nogom u guzicu. Bas podbaceno
nazalost, u svim segmetima su podbacili svi
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 16 feb 2024, 10:59

Stroj1946 je napisao/la:
16 feb 2024, 10:48
napoleon72 je napisao/la:
16 feb 2024, 10:26

To je mozda za tebe prihvatljivo da se treba zadovoljavati nekim sistemima i izgradnjom. Gradimo se vec 10 godina, ulozilo se najvise novca kad bi skupio sve klubove zadnjih godina, opet bi bi to bilo manje para koliko je u Sarajevo ulozeno, a drugi kajmak kupi. Ne kontam poentu. Sta sad ne smije niko reci svoje misljenje jer ljudima smeta sto nema igre za pocetak, pa sta su tradili na pripremama. Nije ni on juce doso na klupu, i nisu mu doveli 33 nova igraca pa da mu treba vremena. Ima sve uslove. Njegovo je da to poslozi, ako mu treba 3 godine, pa onda se on na nama uci a ne da pravi uspjeh.
Mozda ja imam previsoka ocekivanja ili se raja pomirila sa cinjenicom da cemo biti 3 klub u ovoj ligi i zaboraviti sta je ime Sarajevo. Mene apsloutno vise ne zanima ko je trener, Husref, zalizani, Dzeno, Dudic, Rozman ili Klopp, stvar je jasna da se moraju pocet ganjati trofeji, prvenstveno titula i da barem prodjemo u 3 kolo yebeno Konf. lige za pocetak.
Ja sam isto pisao da smo jalovi da nema igre, loše u gostima itd. Al apsolutno se mora dati podrska i kontinuitet treneru. Ahmetovic, Hebibovic, Velkoski, Hebibovic, Rahmanovic su bili par godina tu dok nije kliknulo 2018 pa se tek onda se uzeli trofeji. Jednostavno mora se nekad istrpit progutati nesto da bi poslje naplatio, ja sam ubjedjen da je sad Sablić na klupi umjesto sto smo šaltali 5-6 trenera da bi mi imali jedan ili dva trofeja vise.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 16 feb 2024, 11:04

joker90 je napisao/la:
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
16 feb 2024, 09:50
Stroj1946 je napisao/la:
Desio se Ismir Mirvić. Opis u jednoj rečenici. Do danas više loših poteza i brukanja kluba, nego dobrih, a nadamo se u boljem u budućnosti i kada se podvuče crta (Mirza uzdiše) da će dobre stvari ipak prevagnuti. Rožman je jedan konačno normalan potez, pa valjda postanemo ono što mislimo da možemo i trebamo biti. :kafa:
Sta je prouzrokovalo da se desi Ismir Mirvic? Imali sve uvjete a mi sunovrat dozivjeli, a pored uvjeta i daleko najbolju pole-poziciju u premijer ligi BH kroz osvajanja titule. Sve smo to prokockali. Dosli do tacke da jedan fanimo nece da dodje na pripreme jer smo u momentu izgledali kao federalni prvoligas ugusen u dugovima. Zamisli kluba, administracije, uspjeha, finansija, trener ti po pola godine iz tunela gleda utakmicu a ti klub koji branis titulu :urnebes: :urnebes:

Mozda je bolje pitanje sta se desilo od titule, pretkola, kupova do tog da nemamo za kifle u periodu od zadnje titule 19/20 do sezone 20/21. Pa tek onda Mirvic..

Da vise svi podvucemo crtu (Mirza ponovo uzdise :urnebes: ) i da stazom slave krenemo mi.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 16 feb 2024, 11:09

Balta u Slaven Belupu

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 16 feb 2024, 11:12

Ma ljudi zaboravljaju da je Mirvic dosao nakon sto smo ispustili 13 bodova u polusezoni. Gdje plata nije bilo 6 mjeseci, gdje si morao da pustiš najbolje igrace djaba nisi ih placao Milicevic, Tatar, Rahmanovic, Fanimo itd
Dugovi i nered koji su ostavili Sabrina i Kasum. Mirvic je imao loših poteza al ulaze, stabilni smo trenutno i po meni idemo uzlaznom putanjom, sad je do igraca i struke da krenu vracati ulozeno.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 feb 2024, 11:13

Prva ovogodišnja domaća utakmica je za vikend koji je pred nama, a zakazana je za nedjelju, 18. februara sa početkom u 13h. Na naš jedini dom u goste nam dolazi ekipa Širokog Brijega, čije ime samo po sebi treba da bude dovoljna pozivnica svim ljubiteljima bordo boje da se pojave u što većem broju. Pored toga što nam je gostujuća ekipa direktni konkuretn za mjesto koje vodi u evropsko takmičenje, motiv više treba da nam bude činjenica da se ove godine navršava 15 tužnih godina otkako je naš Vedran Puljić ubijen u Širokom Brijegu.
Stoga bordo braćo, potrudite se da sve vikend obaveze završite do nedjelje u 13h i dođite da skupa podržimo naš voljeni klub!

SVI NA SJEVER - SVI NA KOŠEVO

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Dave, juka55, vedinjo98 i 20 gostiju.