Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

MoodyHank
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la MoodyHank » 16 feb 2024, 13:21

RajvoSA03 je napisao/la:
16 feb 2024, 12:02
Karambeu je napisao/la:
16 feb 2024, 09:54
Kad je tema zaboravljeni i potencijalni reprezentativci, ja mislim da baš imamo veliku bazu za reset i građenje nekog novog tima od narednih kvalifikacija, pa ću navesti ovdje neke sa trenutnim pravom igranja kao i neke koje možemo "naturalizirati", ako vam ko pada na pamet dodajte:

Nail Omerović (Osijek)
Ajdin Hasić (Sarajevo)
Vedad Radonja (AEK)
Filip Čuić (Hajduk)
Petar Sučić (Dinamo)
Adis Jašić (Wolfsberger)

Sa promjenom sportskog državljanstva:

Svetozar Marković (Partizan)
Nikola Katić (Zurich)
Armin Gigović (Mityland)
Darko Nejašmić (Osijek)
Dario Špikić (Dinamo)
Mario Ćuže (Zrinjski)
Ervin Omić (Wolfsberger)
Anel Husic (YB)

Pa da obrazlozim. Iz prve grupe Hasic zato sto decko zna i zato sto nije limitiran i zato sto mi u reprezentaciji nemamo igraca koji ima onakav vic u nogama da napravi visak, bez obzira gdje igra. Ako su Rumuni i Slovenci sa nekoliko najboljih iz domacih liga mogli na EURO, ne znam sta bi falilo da se sansa pruzi Hasicu.

Čuića bih odmah gurnuo u vatru nakon baraža jer mislim da je ovakav Čuić korisniji od Prevljaka za repku, a polako nadolazi i sve više dobija šansu u Hajduku a počeo je davati i golove.

Možda je nekima smješno za Ćužea, ali mi smo desetkovani na krilnim pozicijama i zašto ne zaoštriti konkurenciju. Da neki naš igrač igra npr, u rumunskom klubu koji pobjeđuje AZ Alkmar, igra grupnu fazu, nosi se sa Aston Vilom bila bi pomama zašto ga ne zovemo, a kada je u Zrinjskom, gledamo potcjenjivački, ja mislim da je on sasvim solidno krilo koje itekako moze zaostriti konkurenciju.

Ćuže, Hasić, Špikić, Omerović, uz Menala bi itekako zaoštrila konkurenciju na krilima, sad ih skoro nemamo nikako, a ovako bi imali po dva solidna krila na svakoj strani.

Nejašmić i Gigović zato što nam več očajno treba pravi zadnji vezni i definitivno tu imamo problem a ponašamo se prilično opušteno. Gledao sam ovog Nejašmića protiv Hajduka, baš je zvijer na sredini. Gledam sinoć Dinamo protiv Betisa i mislim kako bi bilo dobro da mi imamo jednog Mišića u reprezentaciji, koliko je taj čovjek samo lopti presjekao na sredini terena i kako je sigurno čuvao vezni red i mislim da nam podhitno treba takav tip igrača.

Radonja i Jašić jer mogu igrati na obje bekovske pozicije, naravno pod uslovom da Radonja nastavi igrati u AEK-u, a za Jašića se nadam da bi od ljeta mogao put Salzburga ili Graza. Pitanje je hoće li Kolašinac biti tu naredni ciklus pa bi nam itekako trebao.

U odbrani za sada realno imamo dva dobra igrača, Ahmedhodzica i Barisica koji jos uvijek nadolaze, za Dennisa se nadam da će konačno uhvatiti kontinuitet pa barem u prosječnom njemačkom bundesligašu jer on itekako zna pomoći. Na stoperima bi valjalo zaoštriti konkurenciju i mislim da je Marković za sada najbliži tome, relativno mlad i vjerujem da je neki sljedeći transfer nešto tipa Olympiacos, PAOK ili nešto slično, pratim Partizan i momak igra onako školski, bez greške, prilično odgovorno, Znam da su neki ovdje protiv Katića i Husića, ali ja bih definitivno zaoštrio konkurenciju da nam se ne dešavaju situacije poput onih sa Ahmedhodzicem. Nadat se i da će Omić ubrzo dodatno napredovati, za njega vjerujem da je naš.

Sa Sučićem treba konačno vidjeti šta i kako, ako neće, ne treba ga više zvati i to je to, ali je realno da bi nam valjao sa Tahirovićem na osmici. Ko je pratio Ajax u zadnje vrijeme mogao je vidjeti da se Benjo čak bolje snašao na poziciji osmice.

Uz sve ovo, probrati kvalitetno od ovog što trenutno imamo i mislim da se može napraviti jedan kompaktan tim, koji možda neće igrati lijepo za oko, ali će osvajati bodove a to nam je valjda najbitnije.
+Huseinbašić i Bristrić
Huseinbašić ne može igrati za nas, Bristić duže "posti" od Hamulića.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 16 feb 2024, 13:31

MoodyHank je napisao/la:
16 feb 2024, 13:21
RajvoSA03 je napisao/la:
Karambeu je napisao/la:
16 feb 2024, 09:54
Kad je tema zaboravljeni i potencijalni reprezentativci, ja mislim da baš imamo veliku bazu za reset i građenje nekog novog tima od narednih kvalifikacija, pa ću navesti ovdje neke sa trenutnim pravom igranja kao i neke koje možemo "naturalizirati", ako vam ko pada na pamet dodajte:

Nail Omerović (Osijek)
Ajdin Hasić (Sarajevo)
Vedad Radonja (AEK)
Filip Čuić (Hajduk)
Petar Sučić (Dinamo)
Adis Jašić (Wolfsberger)

Sa promjenom sportskog državljanstva:

Svetozar Marković (Partizan)
Nikola Katić (Zurich)
Armin Gigović (Mityland)
Darko Nejašmić (Osijek)
Dario Špikić (Dinamo)
Mario Ćuže (Zrinjski)
Ervin Omić (Wolfsberger)
Anel Husic (YB)

Pa da obrazlozim. Iz prve grupe Hasic zato sto decko zna i zato sto nije limitiran i zato sto mi u reprezentaciji nemamo igraca koji ima onakav vic u nogama da napravi visak, bez obzira gdje igra. Ako su Rumuni i Slovenci sa nekoliko najboljih iz domacih liga mogli na EURO, ne znam sta bi falilo da se sansa pruzi Hasicu.

Čuića bih odmah gurnuo u vatru nakon baraža jer mislim da je ovakav Čuić korisniji od Prevljaka za repku, a polako nadolazi i sve više dobija šansu u Hajduku a počeo je davati i golove.

Možda je nekima smješno za Ćužea, ali mi smo desetkovani na krilnim pozicijama i zašto ne zaoštriti konkurenciju. Da neki naš igrač igra npr, u rumunskom klubu koji pobjeđuje AZ Alkmar, igra grupnu fazu, nosi se sa Aston Vilom bila bi pomama zašto ga ne zovemo, a kada je u Zrinjskom, gledamo potcjenjivački, ja mislim da je on sasvim solidno krilo koje itekako moze zaostriti konkurenciju.

Ćuže, Hasić, Špikić, Omerović, uz Menala bi itekako zaoštrila konkurenciju na krilima, sad ih skoro nemamo nikako, a ovako bi imali po dva solidna krila na svakoj strani.

Nejašmić i Gigović zato što nam več očajno treba pravi zadnji vezni i definitivno tu imamo problem a ponašamo se prilično opušteno. Gledao sam ovog Nejašmića protiv Hajduka, baš je zvijer na sredini. Gledam sinoć Dinamo protiv Betisa i mislim kako bi bilo dobro da mi imamo jednog Mišića u reprezentaciji, koliko je taj čovjek samo lopti presjekao na sredini terena i kako je sigurno čuvao vezni red i mislim da nam podhitno treba takav tip igrača.

Radonja i Jašić jer mogu igrati na obje bekovske pozicije, naravno pod uslovom da Radonja nastavi igrati u AEK-u, a za Jašića se nadam da bi od ljeta mogao put Salzburga ili Graza. Pitanje je hoće li Kolašinac biti tu naredni ciklus pa bi nam itekako trebao.

U odbrani za sada realno imamo dva dobra igrača, Ahmedhodzica i Barisica koji jos uvijek nadolaze, za Dennisa se nadam da će konačno uhvatiti kontinuitet pa barem u prosječnom njemačkom bundesligašu jer on itekako zna pomoći. Na stoperima bi valjalo zaoštriti konkurenciju i mislim da je Marković za sada najbliži tome, relativno mlad i vjerujem da je neki sljedeći transfer nešto tipa Olympiacos, PAOK ili nešto slično, pratim Partizan i momak igra onako školski, bez greške, prilično odgovorno, Znam da su neki ovdje protiv Katića i Husića, ali ja bih definitivno zaoštrio konkurenciju da nam se ne dešavaju situacije poput onih sa Ahmedhodzicem. Nadat se i da će Omić ubrzo dodatno napredovati, za njega vjerujem da je naš.

Sa Sučićem treba konačno vidjeti šta i kako, ako neće, ne treba ga više zvati i to je to, ali je realno da bi nam valjao sa Tahirovićem na osmici. Ko je pratio Ajax u zadnje vrijeme mogao je vidjeti da se Benjo čak bolje snašao na poziciji osmice.

Uz sve ovo, probrati kvalitetno od ovog što trenutno imamo i mislim da se može napraviti jedan kompaktan tim, koji možda neće igrati lijepo za oko, ali će osvajati bodove a to nam je valjda najbitnije.
+Huseinbašić i Bristrić
Zar nije Huseinbašić dobio pasoš prije nastupa na Euru za mlade? A što se tiče Bristrića, stvarno ne znam šta da ti kažem. Gledao sam ga uživo par puta, fizičke karakteristike vanserijske, završnica tu i tamo. Mislim da njemu treba da pročepi, a kad se to desi biće pravi napadač
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 16 feb 2024, 13:56

RajvoSA03 je napisao/la:
16 feb 2024, 13:31
MoodyHank je napisao/la:
RajvoSA03 je napisao/la:

+Huseinbašić i Bristrić
Zar nije Huseinbašić dobio pasoš prije nastupa na Euru za mlade? A što se tiče Bristrića, stvarno ne znam šta da ti kažem. Gledao sam ga uživo par puta, fizičke karakteristike vanserijske, završnica tu i tamo. Mislim da njemu treba da pročepi, a kad se to desi biće pravi napadač
Bristić ima 21 godinu već i apsolutno nikakav učinak iza sebe. To što mi smatramo igrača s 21 godinom talentom je naša mana. Huseinbašić mislim da ne može igrati za nas otkako je nastupio na onom EURO-u.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 feb 2024, 18:20

MoodyHank je napisao/la:
16 feb 2024, 13:56
RajvoSA03 je napisao/la:
16 feb 2024, 13:31
MoodyHank je napisao/la:

Bristić ima 21 godinu već i apsolutno nikakav učinak iza sebe. To što mi smatramo igrača s 21 godinom talentom je naša mana. Huseinbašić mislim da ne može igrati za nas otkako je nastupio na onom EURO-u.
Kod nas je Gojak jos uvijek talenat :urnebes:

Bristric ako ne moze dati gol u ponajboljem timu Slovenije, a igra stalno, sta ocekivati ako ode u losiji tim? Mislio sam da ce biti nesto od njega, ali zasad jako, jako tanko.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 16 feb 2024, 19:32

Ovaj Bristrić bi mogao biti moj jedini i najveci promasaj do sad, cekam ga jos malo.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 16 feb 2024, 21:22

Gledao sam opet tekmu Rieda, mali Arijen Malić je igračina. Ogroman potencijal, mogao bi biti jedno od najvećih pojačanja. Nije pretjerano reći da već ima kvalitet za A selekciju
Pod hitno ga kontaktirati!
Zadnja izmjena: Horoz, dana/u 29 jan 2025, 23:30, ukupno mijenjano 2 puta.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 16 feb 2024, 21:34

Imajednabrigada je napisao/la:
16 feb 2024, 19:32
Ovaj Bristrić bi mogao biti moj jedini i najveci promasaj do sad, cekam ga jos malo.
Nije on još za odbacit. Ne bi ga Slovenci forsirali s onakvim (ne)učinkom, da nema potencijal.
Al što jest jest, takva neefikasnost kod napadača je za posmatranje.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 16 feb 2024, 22:31

Horoz je napisao/la:
16 feb 2024, 21:34
Nije on još za odbacit. Ne bi ga Slovenci forsirali s onakvim (ne)učinkom, da nema potencijal.
Nije naravno jos vjerujem da Ce biti nesto od njegaa, Olimpija zna da je klub koji lose i nepovezano igra, a to ne pase napadaču koji voli dobiti neku asistenciju ponekad, pa zato mozda ga i trpe
Doduse, on je igrac na kojem se gradi igra koji otvara prostor, koji igra za tim npr.protiv Lillea u EL stvorio je dvije 100% prilike za saigrace ali on nije bio u prilici za gol.

Da mu saigraci, naprave bar dvije 100% sanse pa da zabije jednu i dodje do samopouzdanja, mislim da bi tek onda krenulo ga, kao sto je bilo prosle godine kada je bio Riera trener.

Gledao sam ga uzivo protiv Francuza u21 strasno izgleda na terenu i ima petlju, bilo bi steta da takav igrac ne uspije.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 16 feb 2024, 22:42

Ima fizicke predispozicije dobre. To je to za sada. Ako nauci lopte igrati bit ce nesto.

Dobar mu je ucinak za u21
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 17 feb 2024, 20:12

EdinjoBos je napisao/la:
17 feb 2024, 18:48
slika
Evo sad sam bas sa utakmice se vratio
Jasic dobar, par greskica onako, lijep gol iz slobodnjaka!
Igrao na poziciji beka u formaciji 3-5-2

Interasantno bilo gledat Omica kao zadnjeg igraca u odbrani.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 18 feb 2024, 12:15

Horoz je napisao/la:
16 feb 2024, 21:34
Meni je trenutni bolji Aleksandar Kahvic iz Crvene Zvezde od Bristrica i Cuica

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 21 feb 2024, 12:11

Danas je u NS/FS BiH stigla zvanična potvrda da Denis Huseinbašić može nastupiti za nacionalni tim Bosne i Hercegovine.

FIFA Komitet za status igrača je prihvatio zahtjev Huseinbašića i NS/FS BiH za promjenu sportskog državljanstva tako da mladi fudbaler sada može igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Denis Huseinbašić je rođen 3. jula 2001. godine, a trenutno nastupa za njemački 1.FC Köln.
:hmmmmm:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 feb 2024, 12:16

Pa kako sad moze, ako je igrao za u21. Kako vec rekose? Vidio kad nema nista od Njemacke, daj pisljivu BiH. Sad ce ici price oduvijek sam htio igrati za svoju drzavu i slicne nebuloze...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 21 feb 2024, 12:17

Uvijek je mogao ako je izvadio pasos prije 21 rodjendana.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

denza
Kontakt:

Post Postao/la denza » 21 feb 2024, 12:18

DamirT je napisao/la:
21 feb 2024, 12:16
Pa kako sad moze, ako je igrao za u21. Kako vec rekose? Vidio kad nema nista od Njemacke, daj pisljivu BiH. Sad ce ici price oduvijek sam htio igrati za svoju drzavu i slicne nebuloze...
Haha klasicni narativ. Haj neka ga, daj Boze samo da dodje pa taman ga morali i prevariti.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 21 feb 2024, 12:18

Skontao da ne moze doci ni do klupe Njemacke repke pa hajde daj sta das hahaha.
Zadnja izmjena: Aduka87, dana/u 21 feb 2024, 12:19, ukupno mijenjano 1 put.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 21 feb 2024, 12:19

Na onom EP U-21, Njemačka je ispala prije nego što je napunio 22 godine. Mislim da je u tom bila caka :mrgreen:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 feb 2024, 12:19

Šta sam vam ja govorio :D
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Chony533 i 16 gostiju.