FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Smjena trenera ništa ne bi donijela. Četvrta pozicija je veoma realna, a kup je samo dodatna prilika za neki rezultat. Niti možemo naprijed niti nazad. Svi smo priželjkivali stranca, eto ga, podrži. Moraš otrpiti njegovu fazu sazrijevanja u ovoj ligi i to ti je to.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
Mogli bi da uopšte skeniramo, ne sjećam se kad su mi zadnji put skenirali kartu. Ideš na tekme valjda.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- OsmanhodzicBuco
- Kontakt:
Vala nam je vezni red gola ****. Niti imas pravu desetku, niti pravog defanzivnog veznog. Sve su to neki igraci ni dole ni gore.
Ok skontali su da smo tu tanki pa su doveli tri igraca. Ali od ta tri dvojica su u-21 bez minutaze i Matanovic od koga ocekujem puno. Julardzija treba malo na klupu, jer sve je ostavljao na klupi osim njega.
Ok skontali su da smo tu tanki pa su doveli tri igraca. Ali od ta tri dvojica su u-21 bez minutaze i Matanovic od koga ocekujem puno. Julardzija treba malo na klupu, jer sve je ostavljao na klupi osim njega.
-
- Kontakt:
Ne pamtim kad sam se ovako lose osjecao nakon jedne utakmice. Sve je ovo bas mucno. Koliko je para spiskano na igrace manekene i strucne stabove mogli smo napraviti sta hoces za te pare
-
- Kontakt:
Moje iskreno misljenje je da je danasnji poraz uzrok velikih negativnih komentara nakon utakmice protiv slobode. Ne kazem da nije trebalo - ta utakmica je bila zaista losa, ali u prvi plan je se stavila losa igra umjesto prolaza, sto je natjeralo rozmana pogrijesi sa odabirom pene na 10ci (pokusao da napravi ekipu ofanzivnom, a oslabio vezni red koji je danas bio neprimjetan)
Isto tako, ako se ne varam polovinom sedmice na istom ovom forumu 80% nas je falilo Rozmana a danas ga svi tjeramo. Nema mi to nikakve logike. Za danasnji poraz najveci krivac je peta beganovica na 16ercu (pored lose postavke rozmana).
Moze i mora puno puno bolje! Samo Saraj'vo
Isto tako, ako se ne varam polovinom sedmice na istom ovom forumu 80% nas je falilo Rozmana a danas ga svi tjeramo. Nema mi to nikakve logike. Za danasnji poraz najveci krivac je peta beganovica na 16ercu (pored lose postavke rozmana).
Moze i mora puno puno bolje! Samo Saraj'vo
- belosevic23
- Kontakt:
Ovaj mali matanovic se sepuri ko da je doso iz zvezde a ne iz niksica, spor ko drvo. Balta je za njega rodri. Krdzalica jos ni vidjeli nismo, mehmedovic nije kalibar za nas, Kapetanovic isto. Zeljkovic,Vrancic i Balta su daleko bolje od ovih nabrojanih.
-
- Kontakt:
Bilo je poraza i nazalost bit ce ih još. Al problem ove ekipe nije ni trcanje ni taktika nego nemaju muda i srca i ne osjecaju dres, klub. Igra se bez emocija, energije, jalovo i blijedo. Niko da zagalimi, klizne, napravi neku frku promjeni tok utakmice, niko ne zna da podigne navijace nekim gestom, potezom, sve hladno i ravna linija.
Smjena trenera se ne smije dogoditi.
Uostalom, na snimku se uopste ne vidi to navodno usutkivanje, a kad vidjeh prethodne objave ovih bordo prijatelja, sve mi je jasno.
Sredni dio istocne tribine stvarno treba zatvoriti, pa bruka i sramota je ovo danas, to nisu nikakvvi navijaci.
Dobro je pa je ta kazna protiv Igmana, mogla nas je jos zakaciti protiv Borca, zbog isfrustrinaih likova koji misle da ako plate par maraka imaju pravo reci sve i svasta, pa i topovske bacati.
Uostalom, na snimku se uopste ne vidi to navodno usutkivanje, a kad vidjeh prethodne objave ovih bordo prijatelja, sve mi je jasno.
Sredni dio istocne tribine stvarno treba zatvoriti, pa bruka i sramota je ovo danas, to nisu nikakvvi navijaci.
Dobro je pa je ta kazna protiv Igmana, mogla nas je jos zakaciti protiv Borca, zbog isfrustrinaih likova koji misle da ako plate par maraka imaju pravo reci sve i svasta, pa i topovske bacati.
- napoleon72
- Kontakt:
Klub je jedno vrijeme bio talac Dala Varesanovica, a danas je ta uloga pripala Penarandi. Od prvog smo barem imali neke koristi, isli su ga golovi, i et uboli smo dobre pare. Al koji qrac ovaj zuti debil radi na terenu poslije Tuzle? Jos ga na 10ku gurnuli. Za onaj penal bi od nekog yebenog trenera dobio samarcinu i tri tekme na tribinama da dodje sebi, a ne 90 minuta naredne utakmice na novoj poziciji. Sve vrijeme uigravas taktiku bez 10ke i onda izmisljas poziciju prirodnom krilu, guras ga na teren i to svih 90 min.
Btw, mislim da smo dovoljno vidjeli da nismo mi za mladog trenera koji gradi sistem i koji ide na finjaka i kulturu. Vasoski, Fedja, sad ovaj, nista. Smjenom nista necemo postic i neka ga, al zaposlit honorarno kakvog fosila u svojstvu motivatora da zagalami u svlacionici i da ih patikama gadja ko Ferguson. Ovi ne zasluzuju finu atmosferu i profi odnos, nego autoritet da ne smiju glavu dignut pred njim. I NE, to NIJE Husref.
Btw, mislim da smo dovoljno vidjeli da nismo mi za mladog trenera koji gradi sistem i koji ide na finjaka i kulturu. Vasoski, Fedja, sad ovaj, nista. Smjenom nista necemo postic i neka ga, al zaposlit honorarno kakvog fosila u svojstvu motivatora da zagalami u svlacionici i da ih patikama gadja ko Ferguson. Ovi ne zasluzuju finu atmosferu i profi odnos, nego autoritet da ne smiju glavu dignut pred njim. I NE, to NIJE Husref.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
-
- Kontakt:
Cijelu utakmicu danas nabijaš loptu naprijed i preskačeš vezni red. A zašto ? Zato što ga nemaš.
Ne može me niko ubjedit da u ovoj ligi i ekipi, apsolutno ništa dobro ne može da donese jedan Vrančić. Pa taman da samo sjedi na terenu i priča gdje će ko trčati i stajati, može biti od pomoći.
5/6 mjeseci mi slušamo neku priču i čekamo nešto... a ustvari karine iz tekme u tekmu. Ne vidim obrise nikakve igre niti konture bilo čega pa da kaže čovjek okej tome težimo treba istrpit. Ovo danas nije prva loša utakmica... bilo je tu katastrofa i protiv Sloge i Veleža i Zrinjskog gdje ni u jednoj utakmici niamo pogledali na gol baš kao ni danas. Primjera radi na proljece sa Mirzom mi smo izgledali za klasu ozbiljnija ekipa, sa Feđom na čelu svaku utakmicu mi smo imali po 1/2 okvira gola plus 2/3 100% šanse. Čak smo i sa Vasoskim izgledali ozbiljnija ekipa malo...
Sve u svemu misljenja sam da treba istrpit ali ondje gdje se vide obrisi neke igre, gdje imas temelje za napredovanje ali sa Simonom mi stagniramo već mjesecima.
Ne može me niko ubjedit da u ovoj ligi i ekipi, apsolutno ništa dobro ne može da donese jedan Vrančić. Pa taman da samo sjedi na terenu i priča gdje će ko trčati i stajati, može biti od pomoći.
5/6 mjeseci mi slušamo neku priču i čekamo nešto... a ustvari karine iz tekme u tekmu. Ne vidim obrise nikakve igre niti konture bilo čega pa da kaže čovjek okej tome težimo treba istrpit. Ovo danas nije prva loša utakmica... bilo je tu katastrofa i protiv Sloge i Veleža i Zrinjskog gdje ni u jednoj utakmici niamo pogledali na gol baš kao ni danas. Primjera radi na proljece sa Mirzom mi smo izgledali za klasu ozbiljnija ekipa, sa Feđom na čelu svaku utakmicu mi smo imali po 1/2 okvira gola plus 2/3 100% šanse. Čak smo i sa Vasoskim izgledali ozbiljnija ekipa malo...
Sve u svemu misljenja sam da treba istrpit ali ondje gdje se vide obrisi neke igre, gdje imas temelje za napredovanje ali sa Simonom mi stagniramo već mjesecima.
-
- Kontakt:
To je upravo ono sto nam fali odavno,nikakve zelje,sve nekakve p na terenu. Zeljkovic,Balta i Vrancic su bolji medjutim isti ti su ovdje bili prvi na udaru sad su otisli pa opet tim pljuvacima ovi novi smetaju a ove sto su pljuvali prizivaju. Dobro je napoleon iznad napisao,ovom pikicama treba neko da ih natjera da zarade olatu,treba i psovat kad vec mozes primiti platu za blamiranje.belosevic23 je napisao/la: ↑18 feb 2024, 21:10Ovaj mali matanovic se sepuri ko da je doso iz zvezde a ne iz niksica, spor ko drvo. Balta je za njega rodri. Krdzalica jos ni vidjeli nismo, mehmedovic nije kalibar za nas, Kapetanovic isto. Zeljkovic,Vrancic i Balta su daleko bolje od ovih nabrojanih.
Imamo mi rješenje za tu famoznu poziciju AMF, garantujem da bi ovo bila dobitna kombinacija:NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑18 feb 2024, 20:15Nek se ljuti ko hoce, jucer smo vidjeli sta znaci za ekipu jedan kvalitetan ofanzivni vezni igrac, govorim o Hirosu. Iako se vidi da jos nije u formi, kad god je lopta bila kod njega, Zrinjski se nasao u problemu. Jednim pasom ili kretnjom izbaci tri igraca, otvori odbranu, pa ti trci, ganjaj, zatvaraj. Svugdje ga je bilo i preorao je teren, nije ona desetka sto statira, a jos nekakv lud, prgav, vidi se da ima muda. Nama jedan takav fali. Ovdje ljudi grijese kao nece da trce, ne trude se. Ma trce oni, satrase se, ali dzaba. Julardzija ima konjska pluca i garantujem da pretrci vise nego iko, ali dzaba kad on i ako odradi taj sljakerski dio posla, ne moze nesto da iskreira, niti ima takvog u ekipi. Dzaba ti ubica kao Renan u spicu kad nema lopti.
Iliev
Beganović Aničić Đuričković Duraković
Julardžija Buljubašić
Kyeremeh Hasić Anđusić
Renan
Eventualno Anđušić desno a Ziljkić lijevo. Hasić ima taj potez, šut, čita igru ubjeđen sam da bi kao AMF bio pun pogodak, svo vrijeme forsiramo šut izvan 16 ili centaršut na Renana koji ne može svaku utakmicu tako igrati. Ne pamtim kad je Renan iz neke akcije zabio gol nogom što je realno njegova najveća vještina, završnica. Kyeremeh desno može itetako praviti probleme naručito na novim terenima, Nemanja nije zaslužio da bude na klupi. Peneranda malo na klupu da ohladi malo, danas za razliku od Slobode bio je bolji. On treba da ulazi sa klupe kada daleko više može uraditi. Ako je Krdžalić spreman malo i Edina ohladiti.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Mislim, hajde, lako je sad pričati, ali meni se čini da bi bolje bilo da smo Čačića doveli ybte. Bar bi ih ustrojio.napoleon72 je napisao/la: ↑18 feb 2024, 21:16Klub je jedno vrijeme bio talac Dala Varesanovica, a danas je ta uloga pripala Penarandi. Od prvog smo barem imali neke koristi, isli su ga golovi, i et uboli smo dobre pare. Al koji qrac ovaj zuti debil radi na terenu poslije Tuzle? Jos ga na 10ku gurnuli. Za onaj penal bi od nekog yebenog trenera dobio samarcinu i tri tekme na tribinama da dodje sebi, a ne 90 minuta naredne utakmice na novoj poziciji. Sve vrijeme uigravas taktiku bez 10ke i onda izmisljas poziciju prirodnom krilu, guras ga na teren i to svih 90 min.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Ma Mirzini pusiqrci, dovoljno je pogledati sve ostale objave.Conscious je napisao/la: ↑18 feb 2024, 21:14Smjena trenera se ne smije dogoditi.
A što se tiče igre, definitivno je nema, nema ni zalaganja, nema muda, sve nekako opušteno, kao da će se protivnici sami skloniti da naše balerine zabiju gol. Koliko god ima Rožmanove krivice, isto a ako ne i vise je ima u igračima. Koji igrač osim Renana i Hasica je danas rizikovao, probao nešto? Je li neko preuzeo odgovornost i pokušao prodrmati ekipu? Niko ništa.
Iliev za pohvaliti, pored tri gola, spasio nas je još vece bruke, a i ova nam je dovoljna.
-
- Kontakt:
Ovoj ekipi trebaju karakter igraci koji znaju sta znaci nositi dres FK Sarajeva i sta je ova liga, istok koševa itd
A to su igraci tipa Ahmetovic, Velkoski, Benko, Rahmanovic, Trivunovic, Krupinac, Zukic, Berberovic, Tatomirović itd.
A to su igraci tipa Ahmetovic, Velkoski, Benko, Rahmanovic, Trivunovic, Krupinac, Zukic, Berberovic, Tatomirović itd.
- BordoBBoja
- Kontakt:
Zeljkovic koji je odbija da radi viezbe na treningu?mosarajvosa83 je napisao/la: ↑18 feb 2024, 21:18To je upravo ono sto nam fali odavno,nikakve zelje,sve nekakve p na terenu. Zeljkovic,Balta i Vrancic su bolji medjutim isti ti su ovdje bili prvi na udaru sad su otisli pa opet tim pljuvacima ovi novi smetaju a ove sto su pljuvali prizivaju. Dobro je napoleon iznad napisao,ovom pikicama treba neko da ih natjera da zarade olatu,treba i psovat kad vec mozes primiti platu za blamiranje.belosevic23 je napisao/la: ↑18 feb 2024, 21:10Ovaj mali matanovic se sepuri ko da je doso iz zvezde a ne iz niksica, spor ko drvo. Balta je za njega rodri. Krdzalica jos ni vidjeli nismo, mehmedovic nije kalibar za nas, Kapetanovic isto. Zeljkovic,Vrancic i Balta su daleko bolje od ovih nabrojanih.
Balta koji je dosao pijan na trening, odnosno nije ni dosao na vrijeme nego kasnio pofino, i na sve to jos mamuran bio?
O tim igracima pricamo?
-
- Kontakt:
Nisam upucen u te stvari,pricao sam samo o igrama i kvalitetu. Naravno da mi nebi igrali.BordoBBoja je napisao/la: ↑18 feb 2024, 21:27Zeljkovic koji je odbija da radi viezbe na treningu?mosarajvosa83 je napisao/la: ↑18 feb 2024, 21:18To je upravo ono sto nam fali odavno,nikakve zelje,sve nekakve p na terenu. Zeljkovic,Balta i Vrancic su bolji medjutim isti ti su ovdje bili prvi na udaru sad su otisli pa opet tim pljuvacima ovi novi smetaju a ove sto su pljuvali prizivaju. Dobro je napoleon iznad napisao,ovom pikicama treba neko da ih natjera da zarade olatu,treba i psovat kad vec mozes primiti platu za blamiranje.belosevic23 je napisao/la: ↑18 feb 2024, 21:10Ovaj mali matanovic se sepuri ko da je doso iz zvezde a ne iz niksica, spor ko drvo. Balta je za njega rodri. Krdzalica jos ni vidjeli nismo, mehmedovic nije kalibar za nas, Kapetanovic isto. Zeljkovic,Vrancic i Balta su daleko bolje od ovih nabrojanih.
Balta koji je dosao pijan na trening, odnosno nije ni dosao na vrijeme nego kasnio pofino, i na sve to jos mamuran bio?
O tim igracima pricamo?
Viveros upravo zabio svoj prvi gol u Kolumbiji 

klasicna pitarska posla. jeste lose se uslo u nastavak, lose protiv Slobode, danas takodjer lose.
Danas nam se desilo sto se bas cesto desava, Siroki je stao u duoli blok i dosta su trcali, mi nismo mogli da probijemo taj blok i jbga desi se onaj gol na pocetku drugog poluvremena i tu smo skroz pali.
Roznam ce sad upoznati sta znaci pritisak u Sarajevu, fo sad je bilo lijepo, losa utakmica nije se toliko krotikovalo. Roznam je sam rekao da mu trebaju pripreme,da je upoznao ligu i da ce proljece biti puno bolje. Nazalost proljece je jako lose krenulo i sad ce se biti jako tesko izvuci.
Naravno sigurna pobjeda protiv Zvijezde i pobjeda na derbiju vraca vodu na nas mlin.
Vidjet cemo reakciju strucnog staba i igraca u narednom periodu ali mnogi su padali pod pritiskom i nisu se vracali.
Dudic mi je najbolji primjer, izjvljivao kako on podnosi pritisak i zna gdje dolazi i na kraju ke pao psihicki da se totalno pogubio.
Sarajevo je teska sredina, sa dosta losim navijacima koji nemaju smisla za fudbal.
Nadam se da ce biti bolje od slijedece sedmice
Danas nam se desilo sto se bas cesto desava, Siroki je stao u duoli blok i dosta su trcali, mi nismo mogli da probijemo taj blok i jbga desi se onaj gol na pocetku drugog poluvremena i tu smo skroz pali.
Roznam ce sad upoznati sta znaci pritisak u Sarajevu, fo sad je bilo lijepo, losa utakmica nije se toliko krotikovalo. Roznam je sam rekao da mu trebaju pripreme,da je upoznao ligu i da ce proljece biti puno bolje. Nazalost proljece je jako lose krenulo i sad ce se biti jako tesko izvuci.
Naravno sigurna pobjeda protiv Zvijezde i pobjeda na derbiju vraca vodu na nas mlin.
Vidjet cemo reakciju strucnog staba i igraca u narednom periodu ali mnogi su padali pod pritiskom i nisu se vracali.
Dudic mi je najbolji primjer, izjvljivao kako on podnosi pritisak i zna gdje dolazi i na kraju ke pao psihicki da se totalno pogubio.
Sarajevo je teska sredina, sa dosta losim navijacima koji nemaju smisla za fudbal.
Nadam se da ce biti bolje od slijedece sedmice
Ma fali ovdje jedan kalibar tipa Rahmanovica i to je to.
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️
COYG‼️
Trenutno korisnika/ca: Aduka87, amypitar, Fudo, gh0stHZ, Google Adsense [Bot], Haksss, keli, Lavcina, leo1946, NazorUso, nedimmmm1337, NeSamSafetee, OzmoodPinglewood, pierce, plisek, Proximic, Rule_hz, SamoDaKazeem, skoJaa i 120 gostiju.