FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
50%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
49
29%

Ukupno glasova: 169

mosarajvosa83
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 feb 2024, 10:36

Stroj1946 je napisao/la:
19 feb 2024, 09:07
Od 2013 otkad je dosao kosooki, Zrinjski ima 6 titula i 1 kupa, koji jedva skupe 7 milja na stadionu, igrali grupnu fazu KL i to odlicno (svaka cast ljudima), mi 3 titule i 3 kupa, Borac ce imati sa ovom sezonom 2 titule kako je krenulo.
Ugruhani milioni eura u ekipu i ss, kamp i ostale stvari zadnju deceniju, kao svi klubovi skupa kad ih stavis na jednu stranu, nas na drugu opet mi imamo vise ulozenih sredstava. Promjenili more trenera od Vardara pa do Triglava. Promjenili dosad 3 vlasnika ili suvlasnika kako god. Proslo kroz upravu more nekakvih kvazi strucnjaka, placenika, khurava, mesetara, menadzera, prevaranata do ozbiljnih ljudi koji se nisu dugo zadrzali. Imali smo promjena more nekakvih sistema, projekata, era itd., i opet smo kao u doba Jesica zavrsili. Najjaca mi je stvar kad kazu navijaci krivi, Istok kriv, Sjever kriv, a u klubu za deceniju nisu uspjeli uspostaviti sistem dod dana danasnjeg. Stalno promjene, stalno neka previranja, tjeranja odlasci, dolasci.
E sad Rozman je kap u moru, nije on sebe doveo i ljude i dao sebi platu. Niti ga je doveo Istok ili Sjever. Njegovo preveliko samouvjerenje, podcijenjivanje i bez imalo samokriticnosti, uvjeren da sve zna, bez imalo realnosti da sagleda oko sebe, dovelo ga tu gdje jest i nas. Vlasnici vode brigu o klubu ili ne vode ovisi kako gledamo. Nisam za to da ga otjeraju, ali znam da se nece dugo zadrzati. Ne zbog navijaca ili rezulatat, jer mi se ne cini materijal da ce fajtati i nostiti sa pritiskom. Piso sam nedavno da vidimo od kakvog je materijala i koliko je spreman izdrzati. I kad sam pisao da ce ga pocet tjerati ili skandirati, pocese salve napada. Pratim ja Sarajevo predugo da ne bi znao kakva su raja kod nas i ocekivanja. Prevelika su kod nas ocekivanja uvijek i bila, najevca u ovoj zemlji ne samo nas nego od javnosti, sviju i svega. I nije toksicna sredina, nego imamo bezmude igrace koji nisu navikli na pritisak i visoka ocekivanja, dodju ovdje i pobjegnu jer se pichkice ne smiju nositi sa 5000 ili 6000 navijaca, a d ane pricamo kad igramo pred 20000, koji im zvizde kad igraju lose ili neki ne znaju. Nek se vrate u seoske klubove i igraci i treneri odakle su sljegli, za boljeg i nisu. I btw., opet cu napisati ne mozes igrati bez igraca iz valstitog pogona!!! Ne mislim na ove lanene akademce, nego na igrace koji su duze tu, ne moraju biti neki ekstra kvalitet, ali MORAS imas 4,5 svojih igraca i jos namjamnje 2 covjeka u ss, jer drugacije to izgleda. I u upravi moraju sjediti najmanje 2 bivsa igraca, ne moraju imati neke zahtjevne funkcije, ali nek su tu i nek imaju neku rijec. I vlasnici ne mogu biti daleko od kluba, i to nas uveliko yebe. Niti imamo sposbne ljude u upravi.
Klub je izgubio identitet, poveznicu sa navijacima, kone kakve god da su, oni drze tu liniju svoju, i savaka im cast na tome, skidam im kapu, vode se to linijom, to ih i drzi nekako. Mora se nesto mijenjati u klubu u smislu ambicija, jer ne moze biti da je doslo do toga smo i prestali da se borimo za titule jer nemamo spsobne ljude.
Koliko si to titula osvojio kad nije bilo kako kazes koosokog?, Cekali titulu kao vanzemaljce da dodju na zemlju,pustimo se suplje svega ti. Ovo sto si napisao za ambicije to moze negdje drugo ovdje tesko,ovdje moras biti politicka stranka da pariras recimo Bojcu koji je toliko jak da ima jedan poraz,znaci mi bi morali imat 0 poraza. Sto se tice nasih igraca pokazali su se vise puta,nesto tipa Radovca,Pelaka i slicnih.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 19 feb 2024, 10:40

puno se.rete ,covjek bi pomislio mi u zadnjih 10 godina imamo najmanje 7 titula i igramo evropu redovno
stabilni smo kao klub dovodimo igrace koje niko u ligi ne moze,imamo trenera kakvog smo trazili sad samo cekamo da se poslozi,
za sad ne ide ali Boze moj nadamo se da ce ici i sami su najavili da se tek sljedece sezone napada titula
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 feb 2024, 10:43

donDondon je napisao/la:
19 feb 2024, 10:40
puno se.rete ,covjek bi pomislio mi u zadnjih 10 godina imamo najmanje 7 titula i igramo evropu redovno
stabilni smo kao klub dovodimo igrace koje niko u ligi ne moze,imamo trenera kakvog smo trazili sad samo cekamo da se poslozi,
za sad ne ide ali Boze moj nadamo se da ce ici i sami su najavili da se tek sljedece sezone napada titula
Bas to i kazem,valjda naucili da osvajaju titule svake godine,mozda pratimo neko razlicito Sarajevo. Inace,samo blokiras ovih par gurbeta i bude lakse,vidim satrase se da pisu al su na bloku,kad nece vec admin onda mogu ja.

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 19 feb 2024, 10:45

Ovo je vidio svaki normalan navijač koji prati klub,ali zato se odma pojavi napadačka brigada da ljude isproziva i proglasi rušiteljima i šta sve ne.
Balta,Vrančić, Zeljković vs Krđalić, Matanovića, Mehmedović pa ljudi jel stvarno nekom treba crtati da je ovo neuporedivo.
I opet ću naglasiti neka je otjerao i ovu trojicu jer su i oni precjenjeni za ono što su pružali na terenu samo su im zamjene za klupe Goška.Ni dole ne bi bili prevaga jer su krhki,dječica.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 19 feb 2024, 10:47

mosarajvosa83 je napisao/la:
19 feb 2024, 10:43
donDondon je napisao/la:
Bas to i kazem,valjda naucili da osvajaju titule svake godine,mozda pratimo neko razlicito Sarajevo. Inace,samo blokiras ovih par gurbeta i bude lakse,vidim satrase se da pisu al su na bloku,kad nece vec admin onda mogu ja.
Jel se to nesto na mene odnosi? Na mene aludiras

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 feb 2024, 10:49

Stroj1946 je napisao/la:
19 feb 2024, 10:47
19 feb 2024, 10:43
donDondon je napisao/la:
Jel se to nesto na mene odnosi? Na mene aludiras
Normalno da nije jer ti si ovdje dugo,odnosilo se na ove botove plave,brigade,samokazem i slicne vidim satrase se sto pisu al dzaba samo blok i mirna Bosna. Dosli ovdje i od prvog dana vrstu pricu vrte,bukvalno kedan post nisu pozitivan napisali i jos im niko ban nije dao. Ovu temu moze zatrovat sa nekim nikom ko zeli, kone,Robikasi,Fukare nije ni bitno.
Zadnja izmjena: mosarajvosa83, dana/u 19 feb 2024, 10:51, ukupno mijenjano 1 put.

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 19 feb 2024, 10:50

JVVVST je napisao/la:
19 feb 2024, 10:16
S ovakvom igrom mi cemo dobit Zvijezdu 1-0, a onda ce nas ovi sa krmetnjaka satrati. Onda ce bit, sto se nije smijenio ranije.
Bas to,kad ode sve u kur*c onda ce biti hajmo mijenjat,kaze pustiti rozmana mozda cemo se popraviti a lik izgubljen,cijele pripreme fura krilo na beku,onda dodju tekme on stavi beganovica,kapetanovic igra pored Radovica koji je bio solidan do sad,stopera skoro da nemas a on dovodi tri vezna gdje vec imas 4 u ekipi itd,,vidis odma da lik nije ok,kaze ako dovedes novog opet ce biti izgovor nije prosao pripreme itd,pa jel Klafuric sa Velezom prosao pripreme kad je dosao,nije i ima igrace slabije od nas pa su bolji na tabeli,jednostavno covijek zna svoj posao i zna iskoristiti svakog igraca kako treba,ovog mozemo cekati jos tri sezone al tu trenera nema i to je cinjenica,Ibricic je sam rekao da smo Real za druge ekipe,pa gdje je onda rezultat?? Do koga je?? Do igraca jel koje su bas oni doveli?? Ma mrs zutokljunac u Domzale.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 feb 2024, 10:55

Sanchez87hz je napisao/la:
19 feb 2024, 10:50
JVVVST je napisao/la:
S ovakvom igrom mi cemo dobit Zvijezdu 1-0, a onda ce nas ovi sa krmetnjaka satrati. Onda ce bit, sto se nije smijenio ranije.
Bas to,kad ode sve u kur*c onda ce biti hajmo mijenjat,kaze pustiti rozmana mozda cemo se popraviti a lik izgubljen,cijele pripreme fura krilo na beku,onda dodju tekme on stavi beganovica,kapetanovic igra pored Radovica koji je bio solidan do sad,stopera skoro da nemas a on dovodi tri vezna gdje vec imas 4 u ekipi itd,,vidis odma da lik nije ok,kaze ako dovedes novog opet ce biti izgovor nije prosao pripreme itd,pa jel Klafuric sa Velezom prosao pripreme kad je dosao,nije i ima igrace slabije od nas pa su bolji na tabeli,jednostavno covijek zna svoj posao i zna iskoristiti svakog igraca kako treba,ovog mozemo cekati jos tri sezone al tu trenera nema i to je cinjenica,Ibricic je sam rekao da smo Real za druge ekipe,pa gdje je onda rezultat?? Do koga je?? Do igraca jel koje su bas oni doveli?? Ma mrs zutokljunac u Domzale.
Ajde za pocetak pogledaj nesto vezano za svoj klub tipa podcasta gdje je bio Ibricic,sve se bojim da ce ti nekog otjerat :rol: Pravite nesto i ismijavate klub a covjek uopste to nije izjavio.

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 19 feb 2024, 10:59

JVVVST je napisao/la:
Shvatite da ovo nije tek neki trener kojem mozes dati nogu, vec bi jos bruku ljudi sa njim morao otjerati i poplacati, a vec si se dobro uvalio. Znaci ni para ni vremena za to. Drugo, ko garantuje da ce nas satrati? Odigrali su vrhunsku utakmicu protiv odlicne ekipe, to sam i ja priznao prvi, ali daleko od toga da to automatski znaci da ce nas dobiti, kamo li satrati.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 19 feb 2024, 11:02

Ta Ibriciceva izjava je bas izvucena iz konteksta, al ne moze se reci da nije ispao debil sto prica o tom. Dao si povoda svima za sprdanciju, yebo te Real. Isto kad je Dino Selimovic govorio da Dulja vrijedi 4 miliona, a on dzaba ode, i nikad u karijeri nije vrijedio 4 miliona nicega. Sad ce svaka ekipa koja te nasamara ismijavat da je dobila bosanskog Reala. Nekad smo bili Dinamo, sad smo Real. Bosnjo prvo prica i qrci se pa onda kao nesta radi. Umjesto da bude obrnuto.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

stokastoka23
Kontakt:

Post Postao/la stokastoka23 » 19 feb 2024, 11:03

JVVVST je napisao/la:
Jučer je beganovic poceo iz razloga sto kyeremeh ima suspenziju, mislim da ce nastaviti koristiti njega na beku, sto je lose u odbrani jer je rupa, vidjeli smo u tuzli, ali bi moglo bit dobro prema naprijed kada se protivnik brani sa bunkerom kao siroki jucer u 1. pol. Za kapetanovica se slazem, mislim da imamo boljih rjesenja na lijevom beku. :salut:

Thasos
Kontakt:

Post Postao/la Thasos » 19 feb 2024, 11:03

Jedan je trebao ostati. Jal Mario jal Avram!
Onda lovu koju nisi potrošio na jednog od silnih veznjaka upotrijebiti za kvalitetnog stopera.

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 19 feb 2024, 11:06

19 feb 2024, 10:55
JVVVST je napisao/la:
Ajde za pocetak pogledaj nesto vezano za svoj klub tipa podcasta gdje je bio Ibricic,sve se bojim da ce ti nekog otjerat :rol: Pravite nesto i ismijavate klub a covjek uopste to nije izjavio.
Ok nije reko,al je cinjenica da imamo najbolje uslove u drzavi,a nema rezultata do koga je?? Repka igra godinama sa istim igracima pa se nismo nigdje plasirali dok nije Pape dosao do koga je onda? Ako se lik pogubio a jeste tu spasa nema i nemas sta cekati,al haj cekat cemo jos koju sramotu dok ne skontamo..

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 19 feb 2024, 11:07

napoleon72 je napisao/la:
19 feb 2024, 11:02
Ta Ibriciceva izjava je bas izvucena iz konteksta, al ne moze se reci da nije ispao debil sto prica o tom. Dao si povoda svima za sprdanciju, yebo te Real. Isto kad je Dino Selimovic govorio da Dulja vrijedi 4 miliona, a on dzaba ode, i nikad u karijeri nije vrijedio 4 miliona nicega. Sad ce svaka ekipa koja te nasamara ismijavat da je dobila bosanskog Reala. Nekad smo bili Dinamo, sad smo Real. Bosnjo prvo prica i qrci se pa onda kao nesta radi. Umjesto da bude obrnuto.
Da, debilna je iako je izvucena iz konteksta. Sto je najgore on je u pravu. Mi po uslovima i jesmo Real za ovu ligu, samo sto je to najveca kritika upravo njemu i Rozmanu. Sta bi Siroki radio s ovim parama i uslovima kad nas kao nikad gori i bez ikakvih ambicija mlatne kao malu djecu na Kosevu

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 19 feb 2024, 11:11

Jučer su osim igrača podbacili i sjever i istok, što navijački, što ljudski.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 19 feb 2024, 11:12

Nije problem ni los rezultat al nekako od dolaska Rozmana samo slusam laži u vezi prekriženi igrača , onom kao fali kuca a licno mi covjek rekao da nije istina i da mu je prvi dan rečeno od strane rozmana da se ne računa na njega , balta kao disciplina , Željkovic i Vrančić nisu htjeli vjezbe raditi , Serbercic ne moze skočiti , i td i td onda frajer dovede iz raspalih domzala koje su nebitne u slovenskom prvenstvu kao da budu ovdje nosioci …. Al ajde vidjet cemo na sto ce izaci …

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 19 feb 2024, 11:13

Pa siroki je dobio trenera pocetkom 1 mjeseca i igraju se sa nama na Kosevu ,ovaj prosao pripreme,dobio sve sto je zelio i onda imas dva suta u okvir gola :bow: :tokralju: :bih: Ma samo ga treba istrpiti u tome je sve :rol:

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 19 feb 2024, 11:19

19 feb 2024, 11:13
Pa siroki je dobio trenera pocetkom 1 mjeseca i igraju se sa nama na Kosevu ,ovaj prosao pripreme,dobio sve sto je zelio i onda imas dva suta u okvir gola :bow: :tokralju: :bih: Ma samo ga treba istrpiti u tome je sve :rol:
Alaj i ti moze sr.at jbt... I mi smo dobili trenera mjesec dana prije tekme sa Zrinjskim pa smo ih pojeli na Kosevu igrom, oni uigrani s trenerom koji ih je odveo u grupnu fazu i osvojio ligu prosle sezone. Plus pet dana nakon tog meca dobio AZ. Niko ne spori da je igra juce bila katastrofa al takve paralele mozes povuc za bilo koji klub u svijetu. Siroki je u kupu jedva izbacio Stupcanicu, tvojom logikom je trener Stupcanice i za Rozmana i ovog iz Sirokog Guardiola.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 19 feb 2024, 11:25

Ja sam govorio da je rak rana ove ekipe, oba beka, plus vezni red, gdje fali barem jedan top prednji igrac. Dovodjenje Beganovica, jos placanje odstete, za mene je idotluk, plus ovaj drugi Tuzlak Mehmedovic, ma dajte…
Ekipa treba biti sacinjenja od stranih igraca, najvise Hrvata, plus ta tri top stranca, i samo par nasih mladjih igraca, tipa Buljubasic, jer realno mi nismo skolovani za fudbal, i do boljih vremena, treba dovodit igrace tipa Djurickovic, Orec, i slicno, a od nasih kupit samo ove tipa Hasic…
Dovodit ovo sto se dovelo ovaj prelazni rok, je ubistvo, sto se i pokazuje, a imao sam bas nadu da ce ovi znat probrat par dobrih igraca

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 19 feb 2024, 11:39

Ovog Skijasa iz Domzala je trebalo jos juce otjerati. Izgubio se dan bezze. Vec je mogao novi trener poceti ,new era od ponedeljka. Ovako ce nas skijas uhelaciti protiv dvije najgore ekipe lige Zvijezde i zeljA. A i u kupu s njim nemamo sanse.
Covjek je pokazao da pojma nema o fudbalu,isto tako motivacione sposobnosti su mu nula. Tjerati,sto prije.
Jos je juce poceo prosipati alanfordovsko-basicevske izjave. Sa cime pokazuje da je totalno pogubljen. Ne zna on gdje goni ni sta da uradi. Nema u njega znanja,samo bezobrastina i egoizam. Da ne pominjem one gestikulacije prema navijacima juce. Zato mu se posebno sjetim porodice !!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, Bing [Bot], bordobijeli, bvsic, Dave, Google Adsense [Bot], Pitaristok, Rajvosa4ever, Vanja8 i 75 gostiju.