FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
51%
Prolazak u Play off
33
20%
Grupnu fazu
46
28%

Ukupno glasova: 162

Sanchez87hz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Sanchez87hz » 19 feb 2024, 11:46

napoleon72 je napisao/la:
19 feb 2024, 11:19
Sanchez87hz je napisao/la:
19 feb 2024, 11:13
Pa siroki je dobio trenera pocetkom 1 mjeseca i igraju se sa nama na Kosevu ,ovaj prosao pripreme,dobio sve sto je zelio i onda imas dva suta u okvir gola :bow: :tokralju: :bih: Ma samo ga treba istrpiti u tome je sve :rol:
Alaj i ti moze sr.at jbt... I mi smo dobili trenera mjesec dana prije tekme sa Zrinjskim pa smo ih pojeli na Kosevu igrom, oni uigrani s trenerom koji ih je odveo u grupnu fazu i osvojio ligu prosle sezone. Plus pet dana nakon tog meca dobio AZ. Niko ne spori da je igra juce bila katastrofa al takve paralele mozes povuc za bilo koji klub u svijetu. Siroki je u kupu jedva izbacio Stupcanicu, tvojom logikom je trener Stupcanice i za Rozmana i ovog iz Sirokog Guardiola.
Ja ne gledam jednu tekmu druze,jedva si slobodu izbacio,protiv ovih dva suta u okvir gola,Sloga te razmontirala itd,ispade ta utakmica sto si spomenuo jedina sto valja,a dobio sta je htio,i vise sam to rekao zbog ovih sto kazu treba istrpiti,koga trpiti bolan ovu ublehu :plac:

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 19 feb 2024, 11:48

Antikloc je napisao/la:
19 feb 2024, 07:39
FCUM je napisao/la:
19 feb 2024, 07:01
Mnogi ljudi ne znaju da je 80 posto do trenera. Kakve Siroki ima igracke? Nikakve. Dobili nas jer ih je trener dobro složio,dobru atmosferu napravio . Sta mamlaz Janez zna. Pa sa dudicem smo igrali 5x ofanzije a 3 x losijom ekipom.
Dudic je imao ako ne jacu ekipu od ove,onda barem tu negdje. To i jeste problem,mi ne napredujemo igracki,mi nazadujemo.
U ovom timu nas najbolji igrac ,s najvecim potencijalom je Ziljkic. Ali je potpuno psihicki unisten od strane trenera i trenutno potpuno beskoristan.
Trener treba da gradi timski duh,motivaciju,euforiju ,zajednistvo. Da od svakog igraca izvuce maximum. Nije ovo Playstation ,ovo su zivi ljudi.
Tako je, trener od igraca pravi i boljeg i losijeg. Dobar trener ce iz loseg igraca izvuci max pa ce izgledati dobro i obrnuto. Arogantni Slovenac ocigledno umije samo srozati ljude.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 19 feb 2024, 11:48

Thasos je napisao/la:
19 feb 2024, 11:03
Jedan je trebao ostati. Jal Mario jal Avram!
Onda lovu koju nisi potrošio na jednog od silnih veznjaka upotrijebiti za kvalitetnog stopera.
Avramovski u novom klubu, 6 utakmica - 3 gola, od kojih je jedan za TV špice :D

skullcrusher
Kontakt:

Post Postao/la skullcrusher » 19 feb 2024, 11:48

Samo bih ga pitao kralju legendo strucnjak sto ne ubacis igrace iskusnije koji ce sigurno bolju partiju pruziti od ovuh trenutnih, zasto izmisljas pozicije igracima sta ti je sta hoces ti?
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 19 feb 2024, 11:49

Jel nama jasno da treba iskesirati par miliona da zamijenis trenera, njegov tim i igrace koje ce naredni trener da otpise, i dovede. To je ozbiljan proces, treba to sve dogovoriti sa osobama koje su pod ugovorom. A toliki pritisak se vrsi na klub da se rijesi problem momentalno, kao da je to jednostavno kao napiti se vode.
Ne svidja mi se sto Mirvic uglavnom pravi price bez rezultata, i to je to. Ali to nije razlog da se ponasamo tako agresivno i divlje kolektivno kao navijaci. Nazalost mentalitet vecine je takav i tu pojedinac ne moze puno promijeniti.

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 19 feb 2024, 11:51

Kao po starom pitarskom obicaju, aamo mijenjaj i tjeraj, valjda cemo nekad i ubost, a necemo. Ne moze biti da je u zadnje 4 godine bilo devet trenera koji veze nemaju. Katastrofalna utakmica jucer, ne pamtim veci poraz na terenu i tribinama. Ali, Rozmana treba istrpiti sve i da ne odemo u Evropu. Jer tjeranje nam posljednjih godina osim sramocenja, nista nije donijelo.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 19 feb 2024, 11:53

Na derbiju ce nas zguzit jedino ako udjemo u utakmicu sa stavom koji neki ovdje imaju. Ljudi jednu utakmicu dobro odigrali, prvi put nakon pola godine, i vi se usrali :rol:

To je jedna bitna razlika izmedju njih i nas. Oni se naloze i kad nemaju s cim, pa bar na ta muda i karakter izvuku vise nego sto objektivno vrijede. Dok ovdje ozbiljni forumasi pisu da nemamo kvaliteta, da fali ovo ili ono, da je pritisak, da je toksicno itd. Imas top igrace za ovu ligu (nisam ih ja birao!) i sve moguce uslove, znaci igraj i dovidjenja.

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 19 feb 2024, 11:53

Mi svakako težimo evropskom fudbalu i onome što nas očekuje u budućnosti reče Simon iz Domžala. Gori smo mi što smo ikad i pomislili da ovaj levat može napraviti nešto. Kod svih trenera ranijih godina smo imali se bar za nešto uhvatiti da se radi dobro na terenu, a kod ovog ništa. Osim želje nikog pretjerano nismo ni nadigrali, Borac na Koševu morao uzet, Zrinjski se posprdo sa nama u Mostaru, protiv Sloge vidjeli gola nismo, Velež nas klepio i mi sad od svega ovoga očekujemo da će biti bolje.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 19 feb 2024, 11:54

Sanchez87hz je napisao/la:
19 feb 2024, 11:13
Pa siroki je dobio trenera pocetkom 1 mjeseca i igraju se sa nama na Kosevu ,ovaj prosao pripreme,dobio sve sto je zelio i onda imas dva suta u okvir gola :bow: :tokralju: :bih: Ma samo ga treba istrpiti u tome je sve :rol:
psg ulozi milijardu pa ga dobije lil sa ulozenih 15 miliona, jel treba sad jeb.avati sve po parizu
meni je preko glave mijenjanja kao da smo najjaci klub evrope pa moramo sve dobijati ,ako ima neki bolji trener od rozmana koji je vodio maribor rijeku pa sad Sarajevo, bujrum predlozite i klubu i ismiru ali da garantujete rezultat nakon 6 mjeseci,da ulozite kucu ili auto na rezultate tog trenera

kad ces istrpiti ako neces sad kad ne juris titulu,sljedece sezone bi to trebala biti druga prica,obecali su javno pohod na titulu i zna se ako krene lose

mene vise brine sto se ne sjecam utakmice poslije pauze i hajcanja a da smo dobili,sjecam se kad nam dodje Tan ,cistio se snijeg na stadionu tribine skupilo nas se stotinjak,mislim da je bilo pred Gosk,otresose nas ljudi 0-2 a bilo oko 10k ljudi na stadinu
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 19 feb 2024, 11:59

Samo bi umobolan čovjek sad promijenio trenera.. pa kakav god se Rožman činio.

Inače, odličnu je prošlu sedmicu odradila čitava svita oko vizionara koji gradi šatro neki role model klub na Balkanu. Od najave i marketinga za tekmu, preko prodaje karata i generalne organizacije, do predstave na i oko terena - koji također fantastično održavamo.. super izgleda, nema šta.

Možete se nervirati koliko hoćete, ali mi braćo dobijamo samo ono što smo i zaslužili.
The saddest thing in life is wasted talent.

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 19 feb 2024, 12:03

Kapetanovic nije za prvih 11, ziljkic nije za prvih 11, penerandu, julardziju, anicica minimalno jednu utakmicu klupirati
1946-1987

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 19 feb 2024, 12:06

zagorski je napisao/la:
19 feb 2024, 11:48
Antikloc je napisao/la:
19 feb 2024, 07:39
FCUM je napisao/la:
19 feb 2024, 07:01
Mnogi ljudi ne znaju da je 80 posto do trenera. Kakve Siroki ima igracke? Nikakve. Dobili nas jer ih je trener dobro složio,dobru atmosferu napravio . Sta mamlaz Janez zna. Pa sa dudicem smo igrali 5x ofanzije a 3 x losijom ekipom.
Dudic je imao ako ne jacu ekipu od ove,onda barem tu negdje. To i jeste problem,mi ne napredujemo igracki,mi nazadujemo.
U ovom timu nas najbolji igrac ,s najvecim potencijalom je Ziljkic. Ali je potpuno psihicki unisten od strane trenera i trenutno potpuno beskoristan.
Trener treba da gradi timski duh,motivaciju,euforiju ,zajednistvo. Da od svakog igraca izvuce maximum. Nije ovo Playstation ,ovo su zivi ljudi.
Tako je, trener od igraca pravi i boljeg i losijeg. Dobar trener ce iz loseg igraca izvuci max pa ce izgledati dobro i obrnuto. Arogantni Slovenac ocigledno umije samo srozati ljude.
Tacno tako ! Svaki trener dolaskom u novi klub,lansira par igraca koji su bili u sjeni. Jer zna prepoznati kvalitet i pruzi im sansu.
Meni dusa place za Ziljkicem. Covjek bio ponajbolji igrac lige,sam rjesavao utakmice,dogurao do repke i onda dodje ovaj konj i sroza ga. Strasno.
Zena i trener se tjeraju na prvu. Nema tu cekanja,cekanjem se nista ne dobija,samo bude jos gore. A kostace,naravno . Losi potezi uvijek kostaju. Ali bolje da kosta sto prije,jer ce isto tako kostati poslije. Ako nastavimo sa ovakvom igrom i rezultatima,stice ce to Siroki i Sloga,sto bi bas bilo katastrofa.

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 19 feb 2024, 12:06

leo1946 je napisao/la:
19 feb 2024, 12:03
Kapetanovic nije za prvih 11, ziljkic nije za prvih 11, penerandu, julardziju, anicica minimalno jednu utakmicu klupirati
ne znam kako ovaj mali iz federalke upade u prvu postavu...radovic 10 sezona premijer lige ima, durakovic proslu sezonu najbolji bek..tacno ne vidim po cemu je bolji od ove dvojice al et

skullcrusher
Kontakt:

Post Postao/la skullcrusher » 19 feb 2024, 12:07

belosevic23 je napisao/la:
19 feb 2024, 12:06
leo1946 je napisao/la:
19 feb 2024, 12:03
ne znam kako ovaj mali iz federalke upade u prvu postavu...radovic 10 sezona premijer lige ima, durakovic proslu sezonu najbolji bek..tacno ne vidim po cemu je bolji od ove dvojice al et
Nikome nije jasno, mali je ocajan bas ocajan.
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...

morsecode
Kontakt:

Post Postao/la morsecode » 19 feb 2024, 12:07

Ne preostaje nam nista nego pustiti ljude da rade, valjda ce i Ibricic i Rozman nauciti iz ovog kako funkcionise premijer liga, zestoko su promasili sa igracima.

Problem ce biti ako opet naprave istu gresku na ljeto, e onda je belaj i to ogroman belaj.

Ako imaju i gram mozga i taj neki football IQ, vec danas ce poceti da prave ekipu za sljedecu sezonu.
"To je jednostavno SARAJEVO"

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 19 feb 2024, 12:12

MSOZ101 je napisao/la:
19 feb 2024, 11:53
Mi svakako težimo evropskom fudbalu i onome što nas očekuje u budućnosti reče Simon iz Domžala. Gori smo mi što smo ikad i pomislili da ovaj levat može napraviti nešto. Kod svih trenera ranijih godina smo imali se bar za nešto uhvatiti da se radi dobro na terenu, a kod ovog ništa. Osim želje nikog pretjerano nismo ni nadigrali, Borac na Koševu morao uzet, Zrinjski se posprdo sa nama u Mostaru, protiv Sloge vidjeli gola nismo, Velež nas klepio i mi sad od svega ovoga očekujemo da će biti bolje.
Ma brate, covjek ima dobar CV, radio je dobar posao u jacim ligama od nase. Nikad ne mozes znat kad dovodis trenera ili igraca kako ce se pokazat, svaki moze bit i top i flop. Pa u svijetu sad nemas pet trenera koji su garancija uspjeha, vidi Tuhela evo. Al Bayernu su ga "preporucili" uspjesi sa Chelseajem i PSGom (barem ono finale LP koje niko osim njega nije uspio i pored svih miliona). Ili blizi primjer, Simundza. Lik osvajao hrpu trofeja kroz karijeru, uzimao velike utakmice u Evropi... evo sad uzas u Mariboru.

Trenerski posao je takav da strpljenje obicno daje rezultat. Samo smo mi takva sredina da niko nema strpljenja da trpi blamaze kao juce. Ja prvi sam juce bio spreman da ga posaljem u pm slovensku. Raznese nas Siroki jbt nasred Koseva. Al hladne glave, to nista dobro ne bi donijelo. Nit imas na trzistu nekog da uskoci, nit se mozes rijesit 20 ljudi odjednom.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 19 feb 2024, 12:28

Ja ne vidim u Rozmanu da je trenerski materijal koji moze popraviti ovo, mozda je on znalac u svom poslu itd., ali frajer nema autoriteta i harizme cak sta vise, jos kad se na to doda arogancija i samodopadnost koja mu je jako izrazena onda pogotovo.
Ali neka ga neka radi svakako je klub otisao u kurhac.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 19 feb 2024, 12:29

10 trenera promijenili i niko veze nema, sigurno da je to.. :D

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 19 feb 2024, 12:32

A sto smo igrali u trećoj garnituri dresova?
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 feb 2024, 12:34

zagorski je napisao/la:
19 feb 2024, 12:28
Ja ne vidim u Rozmanu da je trenerski materijal koji moze popraviti ovo, mozda je on znalac u svom poslu itd., ali frajer nema autoriteta i harizme cak sta vise, jos kad se na to doda arogancija i samodopadnost koja mu je jako izrazena onda pogotovo.
Ali neka ga neka radi svakako je klub otisao u kurhac.
Kod nas kad smo na 4 recimo mjestu je kraj svijeta,klub je propao itd sto nije tacno. Previse visoko ciljamo,Bojac ispred njih je nemoguce biti,Zrinjski je kvalitetniji sto se mene tice samo otic u evropu sa 3 ili 4 mjesta boli me briga.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Dave, Google Adsense [Bot], MSOZ101 i 71 gost.