FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Prvo bih uveo da se dobije otkaz kad u javnosti izlajes neko glupost. Kao ona za to da cemo biti Dinamo za dvije godine, dakle odmah po objavi, papiri u ruke i vozdra. Ibricic sa Realom, kakav Real???? Po cemu? I mnogi prije toga...
Drugo, ne kontam sta mi pokusavamo igrati, ok, nekad nije forma dobra, zavrsene pripreme, novi igraci, ok ok....
Ali sta mi hocemo da igramo? Presing ocito ne, jer ga igraju dva tri igraca.
Posjed lopte ne, jer nam je svaka druga lopta preko 10-15 metara a nekada i 30ak...
Zatim, na kontre ne, jer stojimo daleko od gola a i kad se povucemo, nema sanse da mi odigramo smislenu kontru vec sve individualno... e to mene brine
Drugo, ne kontam sta mi pokusavamo igrati, ok, nekad nije forma dobra, zavrsene pripreme, novi igraci, ok ok....
Posjed lopte ne, jer nam je svaka druga lopta preko 10-15 metara a nekada i 30ak...
Zatim, na kontre ne, jer stojimo daleko od gola a i kad se povucemo, nema sanse da mi odigramo smislenu kontru vec sve individualno... e to mene brine
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mi mo klub za proučevanje. Evo čitam ode Mulahusejnovic u Zrinjski. Yebes me ako im nece biti Bilbija2, a kod nas bio parmak.
Volio bih da se obrazovanje u našoj državi podigne na viši nivo, pa da svi ljudi imaju veće kriterije, pa bi se svi koji su na pozicijama ozbiljnije fatali svog posla.
Volio bi da imamo i obrazovane novinare, pa da trenera kao kod Engleza dočeka spreman novinar sa britkim i jasnim pitanjima, na koja nećeš tek tako moći dati klišej odgovor.
Jučerašnji odg Rožmana da smo imali posjed isl može samo proći kod onoga ko nije gledao utakmicu i ko čita samo naslove.
Obrazovanje, obrazovanje i samo obrazovanje može ovu državu vući naprijed.
Kako god, mi volimo Sarajevo, igračima i zaposlenicima je klub samo radno vrijeme i mjesto gdje zarađuju platu. Imamo pravo od njih tražiti da je pošteno i krvavo zarade kao i mi svi koji kupujemo karte, sezonske i klupske artikle.
Volio bi da imamo i obrazovane novinare, pa da trenera kao kod Engleza dočeka spreman novinar sa britkim i jasnim pitanjima, na koja nećeš tek tako moći dati klišej odgovor.
Jučerašnji odg Rožmana da smo imali posjed isl može samo proći kod onoga ko nije gledao utakmicu i ko čita samo naslove.
Obrazovanje, obrazovanje i samo obrazovanje može ovu državu vući naprijed.
Kako god, mi volimo Sarajevo, igračima i zaposlenicima je klub samo radno vrijeme i mjesto gdje zarađuju platu. Imamo pravo od njih tražiti da je pošteno i krvavo zarade kao i mi svi koji kupujemo karte, sezonske i klupske artikle.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
- egocentrik
- Kontakt:
Simon se pogubio umjesto da ih usmjerava skace za njima pored aut linije on cucno i razmislja mogu garantovati o nekim lijevim stvarima to su njegove izmjene rekle. Treba kritikovati i j bazi mqjke 1000% a opet treba i istrpiti Eso Godinjak da nas vodi bili bi smisleniji. Kad sam Renana vidio na nasoj polovini pored aut linije iznosi loptu skonto sam da mi veze nemamo sta igramo. Simone bolje se dozovi ili ako mislis da ne mozes predaj mandat i vozdra. Imamo mi odlicne igrace samo su prelose postavljeni, je li do sredine najvecim dijelom i jeste jer nit su naprijed nit su nazad nekako nam je sredina cijeli mec bila neuskladjena pa se steko dojam da i ne postoji. Sramota tricu od sirokog primiti da je 11 juniora izaslo a ovi nasi su totalno nonsalantno cijeli mec odigrali mlako. Bice da nemamo nikakvog lozionicara u ekipi kad bi Rahman dosao mogli bi i bez trenera pobjedjivati..
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness
Mine's a Guinness
E posto ti ne vidis da je materijal a vodio redom uspjesnije klubove od naseg onda neka ga, do kad bola mjenjati iz sedmice u sedmicuzagorski je napisao/la: ↑19 feb 2024, 12:28Ja ne vidim u Rozmanu da je trenerski materijal koji moze popraviti ovo, mozda je on znalac u svom poslu itd., ali frajer nema autoriteta i harizme cak sta vise, jos kad se na to doda arogancija i samodopadnost koja mu je jako izrazena onda pogotovo.
Ali neka ga neka radi svakako je klub otisao u kurhac.
Clanak u “ Faktoru “ nazalost sasvim ok.
Pogotovo o maloj sitnici i “crnim” dresovima na Kosevu!
Ko god je tu odluku donio -otkaz!
Faktor sto se sportskih izvjestaja tice je uvijek korektan.
Pisu lose ali istinite stvari i o nama,Zeljkanu,Velezu,Borcu itd.
Pogotovo o maloj sitnici i “crnim” dresovima na Kosevu!
Ko god je tu odluku donio -otkaz!
Faktor sto se sportskih izvjestaja tice je uvijek korektan.
Pisu lose ali istinite stvari i o nama,Zeljkanu,Velezu,Borcu itd.
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!
👉Ubica Mitomana i Botova😎
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Tacno. Meni je nejasno sta uopste pokusavamo. Ovi gore kao ganjaju presing, a raspon izmedju linija ogroman. Ljudi nas s jednim-dva pasa izbacivali, Bender otvarao napade kako je htio. Rozman eto nesto prica o posjedu. Mozda jedino statisticki lopta vise u nogama, ali sta ti vrijedi kad primis tricu, a mogao si i vise. Generalno niti se iskristalisao neki plan u igri, niti prvih 11. Sve neko trazenje i eksperimentisanje, a i to na pola. Trenutno djeluje da je svaki igrac van forme i pogubljen, pa cak i Renan.Pantelija je napisao/la: ↑19 feb 2024, 15:09Prvo bih uveo da se dobije otkaz kad u javnosti izlajes neko glupost. Kao ona za to da cemo biti Dinamo za dvije godine, dakle odmah po objavi, papiri u ruke i vozdra. Ibricic sa Realom, kakav Real???? Po cemu? I mnogi prije toga...
ostaviti Slovenca svakako, iako se u zadnje dvije utakmice se ponašao kao laik.Bordo10 je napisao/la: ↑19 feb 2024, 15:26E posto ti ne vidis da je materijal a vodio redom uspjesnije klubove od naseg onda neka ga, do kad bola mjenjati iz sedmice u sedmicuzagorski je napisao/la: ↑19 feb 2024, 12:28Ja ne vidim u Rozmanu da je trenerski materijal koji moze popraviti ovo, mozda je on znalac u svom poslu itd., ali frajer nema autoriteta i harizme cak sta vise, jos kad se na to doda arogancija i samodopadnost koja mu je jako izrazena onda pogotovo.
Ali neka ga neka radi svakako je klub otisao u kurhac.
Neshvatljiva formacija i izbor igrača. Igraš presing sa dva niska zadnja vezna igrača

-
- Kontakt:
#newera
ISTINA ZA VEDRANA!
- hordasDoboj
- Kontakt:
Napisano 4. Avgusta. Realno da je loša igra bila, bila je. Generalno je loša krajem prosle polusezone i evo pocetak ove. Da treba tjerati ne treba.hordasDoboj je napisao/la: ↑04 avg 2023, 12:02Mene najviše oko slovenca brine to što igra izrazito napadački (bar po toj nekoj priči) a nama najveći problem odbrana. Vidjeli smo kako je to bilo sa Dudićem, on da je do sad ostao na klupi opet bi mu se nabijao poraz od TC 1:5 na nos. Imao je on poraza na klupi Rijeke od Dinama 0:5. To ako se desi ovdje odmah će 15% ljudi ga početi prozivat odmah nakon utakmice..
Kod nas raji je lakše izdržati 5 poraza od 0:1 nego jedan 0:5, samo je važno da te neko ne obruka. Naravno i ne smije da se dešavaju takve bruke ali kad igraš napadački vrlo lahko možeš popit 3 gola a gore da pogodiš dvije stative i dvije prečke.
Gospodo do sad niste imali pritisak famozni o kojem ste pricali vise puta, sad ga imate, i treba da ga imate! Izvolite pokazite damu sad
Sarajevo će biti, sve drugo ce proci
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
- morsecode
- Kontakt:
Ma generalno pitarluk ko pitarluk, prenosi nas pucaju. Ja garantujem ako odradimo 3/3 ovaj kraj regularnog dijela sezone, smirit ce se situacija.
A, ako kojim slucajem nastavimo ovaj crni niz, e onda je veliki problem i to ce biti ogroman pritisak na Ibricicu, Rozmanu i Mirvicu.
Rozman jeste vodio jace i bolje ekipe od nas, ali sigurno se nije susretao sa pritiskom kakva je nasa klupa. Svaka cast Rijeci, ali se zna da je Dinamo ekipa broj 1 u Hrvatskoj, pa i ako zavrsis kao drugi/treci nema veze. Sarajevo je Sarajevo, evo dva losa rezultata i odmah petarde sa istoka...Dokazat ce se sad kakav je trener. Ili cemo izaci iz ovoga jaci, ili ce sve otici u pic.ku materinu...
A, ako kojim slucajem nastavimo ovaj crni niz, e onda je veliki problem i to ce biti ogroman pritisak na Ibricicu, Rozmanu i Mirvicu.
Rozman jeste vodio jace i bolje ekipe od nas, ali sigurno se nije susretao sa pritiskom kakva je nasa klupa. Svaka cast Rijeci, ali se zna da je Dinamo ekipa broj 1 u Hrvatskoj, pa i ako zavrsis kao drugi/treci nema veze. Sarajevo je Sarajevo, evo dva losa rezultata i odmah petarde sa istoka...Dokazat ce se sad kakav je trener. Ili cemo izaci iz ovoga jaci, ili ce sve otici u pic.ku materinu...
"To je jednostavno SARAJEVO"
Sve i jedna ekipa koja nema pravog defanzivnog veznog na terenu izgleda odron i lose.
Bilo to Sarajevo, Barcelona, Bayern ili naša repka kad su otisli Rahimic i posle Besic ono sto je igrao malo.
Ti moraš imati jednog "ludaka" na toj poziciji koji ce pametno udarati po nogama i presjecati napade protivnika. Kad protivnik jednom probije sredinu i odbrana ostane sama to je vec 50% gola.
Bilo to Sarajevo, Barcelona, Bayern ili naša repka kad su otisli Rahimic i posle Besic ono sto je igrao malo.
Ti moraš imati jednog "ludaka" na toj poziciji koji ce pametno udarati po nogama i presjecati napade protivnika. Kad protivnik jednom probije sredinu i odbrana ostane sama to je vec 50% gola.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Koje kvalitete?Sanchez87hz je napisao/la: ↑19 feb 2024, 13:44Koje kvalitete? Izmedju svih 10 nema 3 deke razlike...GalileoGalilei je napisao/la: ↑19 feb 2024, 12:2910 trenera promijenili i niko veze nema, sigurno da je to..![]()

Koga bi ti sine dragi, nismo u Premiership da se otimaju za nas već tamo neki zadnji qurac na svijetu.
Imali smo iskusne, imali smo mlade, imali smo strance, imali smo ljude koji "poznaju" našu ligu, imali smo neke potencijale u vidu Vasoskog recimo. Ko je to od njih izgradio nešto više? Ne može deset trenera da ne valja, a sve ostalo da valja.
Što kaže Napoleon, trenutno u svjetskom fudbalu nemaš pet trenera koji će ti garantovati nešto i koji su sigurica za neke rezultate. To je još teže kod nas pronaći, jer si neatraktivan mnogim dobrim imenima.
Koliko god da smo ljuti, imamo pravo, ali trenutno ne možeš pronaći boljeg trenera od Simona. Trenutno ne ide, ali polako, ja vjerujem u njega. Izgubili smo nadu i u Husrefa onomad, pa mu je Uprava dala podršku, poslije je usljedila dupla kruna.
Ono što je jako bitno ne zaboraviti da nije isto raditi ovdje i u HNL-u recimo. Školovaniji i bolji igrači su mu bili recimo u Rijeci, pa je lakše da nešto implementira. On ovdje ne može ići u neke kompleksnije stvari, zato što su igrači ograničeni.
Rožman da je samo gurnuo Đurićkovića na zadnjeg veznog ubacio Soldu na mjesto štopera i gurnuo Julardžiju na centralnog veznog drugačije bi bilo 100%Lavcina je napisao/la: ↑19 feb 2024, 16:04Sve i jedna ekipa koja nema pravog defanzivnog veznog na terenu izgleda odron i lose.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Oko svega se može diskutovati, ali reći da Rožman nema harizmu i autoritet, to je teški nonsense . Izgara svaku tekmu pored klupe, tako da je to glupost.
Ono što mu zamaram, to je neko gore spomenuo, ne mijenja igrače i forsira ih previše. Jučer je Penu morao vaditi u 50. minuti, a narednu ga treba ostaviti na klupi. Isto važi i za Julardžiju, Buljubašića i Aničića. Vidiš da neko ne može meda, mijenjaj odmah, onako samo gubiš vrijeme.
Oprt ću spomenuti, ali ne mogu da vjerujem da se naši moraju spremati da izvedu prekid po dvije minute, da vazda nešto čekaju, prepuštaju itd. Također, ne mogu da vjerujem da neće nekad da idu u rizik i brže odigraju naprijed, u par poteza da to ide. Kad vidim da ima opcija naprijed, a vrati je skroz nazad, mrak mi padne na oči.
Ono što mu zamaram, to je neko gore spomenuo, ne mijenja igrače i forsira ih previše. Jučer je Penu morao vaditi u 50. minuti, a narednu ga treba ostaviti na klupi. Isto važi i za Julardžiju, Buljubašića i Aničića. Vidiš da neko ne može meda, mijenjaj odmah, onako samo gubiš vrijeme.
Oprt ću spomenuti, ali ne mogu da vjerujem da se naši moraju spremati da izvedu prekid po dvije minute, da vazda nešto čekaju, prepuštaju itd. Također, ne mogu da vjerujem da neće nekad da idu u rizik i brže odigraju naprijed, u par poteza da to ide. Kad vidim da ima opcija naprijed, a vrati je skroz nazad, mrak mi padne na oči.
Joj boze sacuvaj, raja bi sad kao Rozmana tjerala, isto ko da postoje neke bolje opcije, na kraju krajeva i da ima boljih opcija nece ni nas svako. Cekam da se pocnu neke kvazi legende spominjat
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️
COYG‼️
Gospodin Mirvic je sve lijepo objasnio na drugom pdf.
On valjda najbolje zna i hvala mu na tome.Rijesio je sve
Dileme oko Rozmana,discipline,slobode u izaberu svega i
Svačega i nazalost tako “prepustio klub i decision making”
Ljudima koji Su tu došli samo zbog para i licne Promocije.
Znaci Rozman je šiljio **** u startu na Balti i Vrančiću,
Pa onda Serbercicu i Zeljkovicu samo da bi napravio sebi
autoritet i otvorio prostora za svoje igrače!
Tacka .
On valjda najbolje zna i hvala mu na tome.Rijesio je sve
Dileme oko Rozmana,discipline,slobode u izaberu svega i
Svačega i nazalost tako “prepustio klub i decision making”
Ljudima koji Su tu došli samo zbog para i licne Promocije.
Znaci Rozman je šiljio **** u startu na Balti i Vrančiću,
Pa onda Serbercicu i Zeljkovicu samo da bi napravio sebi
autoritet i otvorio prostora za svoje igrače!
Tacka .
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!
Naravno da ima razlike i to ogromne.Sanchez87hz je napisao/la: ↑19 feb 2024, 13:44Koje kvalitete? Izmedju svih 10 nema 3 deke razlike...GalileoGalilei je napisao/la: ↑19 feb 2024, 12:2910 trenera promijenili i niko veze nema, sigurno da je to..![]()
Vinko je jedini sa novcem i timom,ostvario ultimativni rezultat. Titulu i drugu na putu. Sarajevo je pomelo ligu. Godina dana nepobjedivosti. Evropski mediji su poceli pozitivno pisati o Sarajevu. Poslije kad je Nam bankrotirao kad se ostalo bez tima,nije islo dalje . Vasoski i Sablic su se krpili sa skromnim igrackim kadrom i opet su rezultatski bili bolji od Debila Dudica i Skijasa. Pomenuta dvojica -Debil i Skijas su dobili menadzerske ovlasti ,pare ,igrace ,sve i rezultat ? Qurcina. Jer ne znaju.
Ne moze se njih stavljati u istu recenicu sa Vinkom.
Vinko je znalac i Gospodin.
Btw klubovi koje je Simon vodio : Domzale i Rijeka su puno manji klubovi od Sarajeva. Domzale necemo ni pominjati. A Rijeka je malu provincijski klub skromne historije i skromnih zahtjeva. Naravno ,da ima trenutno jaci tim i vise para ali mi ne igramo istu ligu u istoj zemlji.
-
- Kontakt:
Zvijezda 09,derbi i kup utakmice protiv Borca ce pokazati gdje smo. Poslje te 4 utakmice cemo imati potpunu sliku ove ekipe.
Trenutno korisnika/ca: Haksss, HyperOS, OzmoodPinglewood, Proximic i 82 gosta.