FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- egocentrik
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Za ove što žele neke promjene, Nermin Bašić je slobodan. 
Mlad, perspektivan, zna ligu. U slobodno vrijeme buši lopte i majstor je improvizacije.

Mlad, perspektivan, zna ligu. U slobodno vrijeme buši lopte i majstor je improvizacije.

Zadnja izmjena: tabba77, dana/u 19 feb 2024, 16:50, ukupno mijenjano 1 put.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Klocu klocevski, Rijeka mali klub? Ljudi igrali Evropu i pobjeđivali 3x jače protivnike. U historiji se nismo nijednom plasirali u Evropu i on serre po ekipi koja je to uspjela davnih dana. Historijski nisu veći naravno, a trenutno su svjetlosnim godinama ispred nas.Antikloc je napisao/la: ↑19 feb 2024, 16:44Naravno da ima razlike i to ogromne.Sanchez87hz je napisao/la: ↑19 feb 2024, 13:44Koje kvalitete? Izmedju svih 10 nema 3 deke razlike...GalileoGalilei je napisao/la: ↑19 feb 2024, 12:2910 trenera promijenili i niko veze nema, sigurno da je to..![]()
Vinko je jedini sa novcem i timom,ostvario ultimativni rezultat. Titulu i drugu na putu. Sarajevo je pomelo ligu. Godina dana nepobjedivosti. Evropski mediji su poceli pozitivno pisati o Sarajevu. Poslije kad je Nam bankrotirao kad se ostalo bez tima,nije islo dalje . Vasoski i Sablic su se krpili sa skromnim igrackim kadrom i opet su rezultatski bili bolji od Debila Dudica i Skijasa. Pomenuta dvojica -Debil i Skijas su dobili menadzerske ovlasti ,pare ,igrace ,sve i rezultat ? Qurcina. Jer ne znaju.
Ne moze se njih stavljati u istu recenicu sa Vinkom.
Vinko je znalac i Gospodin.
Btw klubovi koje je Simon vodio : Domzale i Rijeka su puno manji klubovi od Sarajeva. Domzale necemo ni pominjati. A Rijeka je malu provincijski klub skromne historije i skromnih zahtjeva. Naravno ,da ima trenutno jaci tim i vise para ali mi ne igramo istu ligu u istoj zemlji.
I ovo je tačno. Mi smo imali dva DMF stvorena za ovu ligu Balta i Zeljković, Balta protiv malo jačih ekipa, Zeljković protiv slabijih gdje je taj igrač potrebniji u izgradnji napada. Mi smo prvi tim koji igra ili planira igrati sa tri osmice u sredini što je bio slučaj protiv Slobode, a nismo imali njihov ni pas u prostor, ni rezonski šut niti je njihovo otvranje u prostor bilo toliko dobro da ih neko spoji sa golom. Jbg ima ljudi koji bezveze valjaju gluposti, ali ima i ljudi koji se barem 10% razumiju u ono što gledaju na terenu. Kaže vidjet će zašto smo prvi šut uputili u 88 minuti, pa zato što nam je prvih 11 raštimani orkestar, linije tima po 25m razdvojene i moraš preskakat igru. Kod nas je jedna te ista igra bila 90 minuta, on da je pola stručnjaka rekao bi nekom šta nije dobro pa bi se vidjela promjena. Ne prilagođava se igri protivnika to mu je isto mana. Ja dobro u njegovoj postavci i ideji igre ne vidi.Lavcina je napisao/la: ↑19 feb 2024, 16:04Sve i jedna ekipa koja nema pravog defanzivnog veznog na terenu izgleda odron i lose.
Bilo to Sarajevo, Barcelona, Bayern ili naša repka kad su otisli Rahimic i posle Besic ono sto je igrao malo.
Ti moraš imati jednog "ludaka" na toj poziciji koji ce pametno udarati po nogama i presjecati napade protivnika. Kad protivnik jednom probije sredinu i odbrana ostane sama to je vec 50% gola.
- napoleon72
- Kontakt:
Jooj ofirnog teksta na Fakt.oru, yebo li vas identitet u usta placenicka. Cuj nema igraca rodjenih u Sarajevu?? Koliko smo igraca rodjenih u Sarajevu imali u sezoni duple krune?? DVOJICU, Tatara sa Gorice i Mujakica, nastanjenog u Vogosci. Vladan Banja Luka, Hebib Konjic, Lazic Smederevska Palanka, Stanojevic Cucuge, Crepulja Capljina, Rahman Tuzla, Halilovic Banovici, Pidro Bugojno, Merso Tuzla.
U sampionskoj sezoni 14/15 jos gore, Dulja i Radovac (za ovog drugog vidimo koliko je identiteta dao klubu, yebem ga u usta plava). Znao sam svega mi jos od onih prica o Domzalizaciji da ce se krenut vrtit ove price "kmeee nema identiteta, nema domacih igraca, placenici i polovnjaci iz Slovenije i Crne Gore igraju". Odvratno
U sampionskoj sezoni 14/15 jos gore, Dulja i Radovac (za ovog drugog vidimo koliko je identiteta dao klubu, yebem ga u usta plava). Znao sam svega mi jos od onih prica o Domzalizaciji da ce se krenut vrtit ove price "kmeee nema identiteta, nema domacih igraca, placenici i polovnjaci iz Slovenije i Crne Gore igraju". Odvratno
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Pa buljubasic je zadnji vezni, mislim da je i ovaj matanovic slican igrac. Dakle ovo je bilo vise do rozmana i njegove postavke. Vjerujem da je dovoljno pametan da je vidio da ono juce nije bilo dobro
Pa valjda je do sad jasno ko je glavni i odgovorni za ovaj pritisak.napoleon72 je napisao/la: ↑19 feb 2024, 16:54Jooj ofirnog teksta na Fakt.oru, yebo li vas identitet u usta placenicka. Cuj nema igraca rodjenih u Sarajevu?? Koliko smo igraca rodjenih u Sarajevu imali u sezoni duple krune?? DVOJICU, Tatara sa Gorice i Mujakica, nastanjenog u Vogosci. Vladan Banja Luka, Hebib Konjic, Lazic Smederevska Palanka, Stanojevic Cucuge, Crepulja Capljina, Rahman Tuzla, Halilovic Banovici, Pidro Bugojno, Merso Tuzla.

Od Buljubašića se ima želja napraviti DMF, ali on to nije, on je klasični centralni vezni koji više uživa u kreiranju napada. On je rob taktike Rožmana, njemu je potrebno dati slobodu u igri na poziciji CMF, a njemu iza leđa ostaviti nekoga ko zna obavljat prljavi posao.
Nisam optimističan ni malo poslije Slobode i jučerašnje bruke nenadam se ničem dobrom daj Bože da griješim....bordobijeli je napisao/la: ↑19 feb 2024, 16:44Zvijezda 09,derbi i kup utakmice protiv Borca ce pokazati gdje smo. Poslje te 4 utakmice cemo imati potpunu sliku ove ekipe.
- TurkishAirlines
Simoneeeeee, yebo si nas za sva vremena.
Iz ovog se necemo izvuci ni da tri Tana dodju i uloze tri puta vise nego je do sad ulozio.
Iz ovog se necemo izvuci ni da tri Tana dodju i uloze tri puta vise nego je do sad ulozio.
Free PALESTINA
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
"Imati i ne znati, gore je nego nemati"
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
"Imati i ne znati, gore je nego nemati"
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
eto mu julardzija nek igra iza MuhamedaMSOZ101 je napisao/la: ↑19 feb 2024, 17:04Od Buljubašića se ima želja napraviti DMF, ali on to nije, on je klasični centralni vezni koji više uživa u kreiranju napada. On je rob taktike Rožmana, njemu je potrebno dati slobodu u igri na poziciji CMF, a njemu iza leđa ostaviti nekoga ko zna obavljat prljavi posao.
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
Joooj a za želju hvalospjev napisa onaj Vatreš papak iz istočne Bosne. A taj novinar sa Faktora nema pojma o fudbalu. Da ima znao bi da je sarajevski basen premali da bi iznjedrio ekipu za vrh tabele. Da ne spominjem da moderni fudbal i ne poznaje ekipe sastavljene od "lokalnih igrača"!napoleon72 je napisao/la: ↑19 feb 2024, 16:54Jooj ofirnog teksta na Fakt.oru, yebo li vas identitet u usta placenicka. Cuj nema igraca rodjenih u Sarajevu?? Koliko smo igraca rodjenih u Sarajevu imali u sezoni duple krune?? DVOJICU, Tatara sa Gorice i Mujakica, nastanjenog u Vogosci. Vladan Banja Luka, Hebib Konjic, Lazic Smederevska Palanka, Stanojevic Cucuge, Crepulja Capljina, Rahman Tuzla, Halilovic Banovici, Pidro Bugojno, Merso Tuzla.
Nije to eto mu igrali su sad Buljubašić i Julardžija zajedno pa nismo ništa dobili. Prije se od Kapetanovića može napraviti dobar DMF nego od Buljubašića i Julardžije, a Rožman je sam kriv što mora izmišljat igrača na poziciji, a imao ih je u rosteru. Najteže pada što kao kaznio Mustafića jer je loše odigrao u Tuzli pa ga sad ostavio na klupi, a protiv Zvijezde će igrat jer je eto dao gol i još jednom dobro opucao, nažalost, izgleda da tako stvari funkcionišu. Stavit će Kyeremeha na desnog beka, pa će mu Vadze ili Šipovac tamo pravit djecu i bit će Kyeremeh kriv pa će sljedeću Beganović igrat i tako u krug.Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑19 feb 2024, 17:14eto mu julardzija nek igra iza MuhamedaMSOZ101 je napisao/la: ↑19 feb 2024, 17:04Od Buljubašića se ima želja napraviti DMF, ali on to nije, on je klasični centralni vezni koji više uživa u kreiranju napada. On je rob taktike Rožmana, njemu je potrebno dati slobodu u igri na poziciji CMF, a njemu iza leđa ostaviti nekoga ko zna obavljat prljavi posao.
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Na stranu trenerove ideje i kako stojimo na terenu, imamo mi odlicnih igraca i dosta individualnog kvaliteta u ekipi. Pitanje je balansa po pozicijama i da li vrijede tih para.
Eto Julardzija se osporava, po meni nije ni los, puno pretrci i odradi dosta posla na terenu svaki put, ne moze mu se zamjeriti manjak zalaganja ili nesto tako. Ali za njega je placeno obestecenje od 260,000. Ima vjerovatno i solidnu platu. Realno, vrijedi li? Ko ovdje moze reci da on vise doprinese nasoj igri nego, na primjer, Prses Velezovoj ili Mekic Zeljinoj, a to su momci koji igraju za 6-7 milja u vrh glave. Ili recimo bekove pogledajte. Imamo li mi desnog beka boljeg od Oreca? Je li ijedan od nasih lijevih bekova bolji od Pavica? Ako i neko misli da jesu, priznace da je to sve u pet deka.
Eto Julardzija se osporava, po meni nije ni los, puno pretrci i odradi dosta posla na terenu svaki put, ne moze mu se zamjeriti manjak zalaganja ili nesto tako. Ali za njega je placeno obestecenje od 260,000. Ima vjerovatno i solidnu platu. Realno, vrijedi li? Ko ovdje moze reci da on vise doprinese nasoj igri nego, na primjer, Prses Velezovoj ili Mekic Zeljinoj, a to su momci koji igraju za 6-7 milja u vrh glave. Ili recimo bekove pogledajte. Imamo li mi desnog beka boljeg od Oreca? Je li ijedan od nasih lijevih bekova bolji od Pavica? Ako i neko misli da jesu, priznace da je to sve u pet deka.
-
- Kontakt:
Ove dvije utakmice su bile mucne za gledati. Ljudi napustaju tribine 10 minuta prije kraja. To nije ono sto smo zeljeli i ocekivali. Ali svi smo umorni od promjena i moracemo ovo istrpiti do kraja pa sta god bude na kraju. Nadam se da ce nas krenuti u slijedece 4 utakmicevisokohz je napisao/la: ↑19 feb 2024, 17:08Nisam optimističan ni malo poslije Slobode i jučerašnje bruke nenadam se ničem dobrom daj Bože da griješim....bordobijeli je napisao/la: ↑19 feb 2024, 16:44Zvijezda 09,derbi i kup utakmice protiv Borca ce pokazati gdje smo. Poslje te 4 utakmice cemo imati potpunu sliku ove ekipe.
Mi samo mozemo moliti Boga da ovo sa Razmanom i njegovim "Domazalcima" proradi. Da im se da otkaz i isplati otpremnina, komotno u stecaj mozemo. Vjerovatno bi Mirvic samo zbrisao u USA i ostavio klub na cijedilu tad. Kockali su se, isli na all in sa ovim Slovencima, vidjet cemo kako ce to na kraju ispasti. Za sad, daleko je od dobrog. Vec su previse para niz vodu bacili na sporazumne raskide i lose transfere, a mi vise nemamo koga prodati da se to podmiri. Bukvalno smo u situaciji suti i trpi. A da se Slovenac pogubio, to je ocito. Male su sanse da nas on moze izvuci iz dubioze u koju nas je i uvalio. Sve u svemu, neka nam je Bog na pomoci.
Ama druže dokle više mijenjanje sastava pa majku mu kako više nakon 20 ligaških, kup, pripremnih utakmica nezna 11 standardnih koji če u svakom momentu istrčati +-1. Kako za ovo vrijeme nije uspio to napraviti nego i dalje luta sa izmišljanjem pozicija.GalileoGalilei je napisao/la: ↑19 feb 2024, 16:17Oko svega se može diskutovati, ali reći da Rožman nema harizmu i autoritet, to je teški nonsense . Izgara svaku tekmu pored klupe, tako da je to glupost.
Ono što mu zamaram, to je neko gore spomenuo, ne mijenja igrače i forsira ih previše. Jučer je Penu morao vaditi u 50. minuti, a narednu ga treba ostaviti na klupi. Isto važi i za Julardžiju, Buljubašića i Aničića. Vidiš da neko ne može meda, mijenjaj odmah, onako samo gubiš vrijeme.
Oprt ću spomenuti, ali ne mogu da vjerujem da se naši moraju spremati da izvedu prekid po dvije minute, da vazda nešto čekaju, prepuštaju itd. Također, ne mogu da vjerujem da neće nekad da idu u rizik i brže odigraju naprijed, u par poteza da to ide. Kad vidim da ima opcija naprijed, a vrati je skroz nazad, mrak mi padne na oči.
Evo ti mi objasni šta je trebao pretstavljati, odigrati, okrenuti igru šta već Anđušić na beku ???
Evo i ovaj tekst na ss.ba govori ono što ja cijelo vrijeme govorim a i ti si na momente nisu doveli zamjenu za Avramovskog i bez takvog igrača na AM ova ekipa i igrači nikad neče iskoristiti svoj potencijal.
Štomse tiče Rozmana ni u ludilu ne otpuštati previše je para dato za njega i njegovim potezima e sad nek trpi ako sam ode to mu je kraj karijere za dugo i njemu i Ibri.
Zadnja izmjena: AVNOJ, dana/u 19 feb 2024, 18:02, ukupno mijenjano 1 put.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Na osnovu čega tvrdiš da se kockalo I islo all in?Evander je napisao/la: ↑19 feb 2024, 17:57Mi samo mozemo moliti Boga da ovo sa Razmanom i njegovim "Domazalcima" proradi. Da im se da otkaz i isplati otpremnina, komotno u stecaj mozemo. Vjerovatno bi Mirvic samo zbrisao u USA i ostavio klub na cijedilu tad. Kockali su se, isli na all in sa ovim Slovencima, vidjet cemo kako ce to na kraju ispasti. Za sad, daleko je od dobrog. Vec su previse para niz vodu bacili na sporazumne raskide i lose transfere, a mi vise nemamo koga prodati da se to podmiri. Bukvalno smo u situaciji suti i trpi. A da se Slovenac pogubio, to je ocito. Male su sanse da nas on moze izvuci iz dubioze u koju nas je i uvalio. Sve u svemu, neka nam je Bog na pomoci.
Sabrinice draga. Inace ne komunicaram sa sendvicarima poput tebe ali kad si me me vec uzeo pogana sendvicarska usta da ti odgovorim.GalileoGalilei je napisao/la: ↑19 feb 2024, 16:49Klocu klocevski, Rijeka mali klub? Ljudi igrali Evropu i pobjeđivali 3x jače protivnike. U historiji se nismo nijednom plasirali u Evropu i on serre po ekipi koja je to uspjela davnih dana. Historijski nisu veći naravno, a trenutno su svjetlosnim godinama ispred nas.Antikloc je napisao/la: ↑19 feb 2024, 16:44Naravno da ima razlike i to ogromne.Sanchez87hz je napisao/la: ↑19 feb 2024, 13:44
Koje kvalitete? Izmedju svih 10 nema 3 deke razlike...
Vinko je jedini sa novcem i timom,ostvario ultimativni rezultat. Titulu i drugu na putu. Sarajevo je pomelo ligu. Godina dana nepobjedivosti. Evropski mediji su poceli pozitivno pisati o Sarajevu. Poslije kad je Nam bankrotirao kad se ostalo bez tima,nije islo dalje . Vasoski i Sablic su se krpili sa skromnim igrackim kadrom i opet su rezultatski bili bolji od Debila Dudica i Skijasa. Pomenuta dvojica -Debil i Skijas su dobili menadzerske ovlasti ,pare ,igrace ,sve i rezultat ? Qurcina. Jer ne znaju.
Ne moze se njih stavljati u istu recenicu sa Vinkom.
Vinko je znalac i Gospodin.
Btw klubovi koje je Simon vodio : Domzale i Rijeka su puno manji klubovi od Sarajeva. Domzale necemo ni pominjati. A Rijeka je malu provincijski klub skromne historije i skromnih zahtjeva. Naravno ,da ima trenutno jaci tim i vise para ali mi ne igramo istu ligu u istoj zemlji.
Rijeka je treci-cetvrti klub u svojoj zemlji i nikad nece biti prvi,nikad. Sarajevo je najveci klub u BiH ,bilo i bice. Tako da ta dva kluba nisu uporediva. Kao sto sam naglasio ne igramo u istoj zemlji,pa se trenutni uslovi,rezultati ,ekipa ne mogu usporedjivati. Dok smo igrali zajednicku ligu,bili su nam kanta za nabijanje,kad bi sutra igrali zajednicku ligu,bili bi nam opet kanta za nabrijanje !
Ode li se kad do Sabrine da se baci pizdoliz ??

Boze sacuvaj kako vi komunicirate...
Trenutno korisnika/ca: Chony533, Dave, ErosViverosViv, NazorUso, senad82, Vjecnobordo i 79 gostiju.