FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

Conscious
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Conscious » 19 feb 2024, 18:10

Lucas je napisao/la:
19 feb 2024, 12:47
FK Sarajevo izgubio identitet, hoće li "preživjeti" Rožman i Ibričić ? (tekst Faktor)

Bordo tim je doživio blažamu na Koševu, gdje je poražen od Širokog Brijega sa 1:3.

Uprkos velikoj podršci sa tribina (službeni izvještaj FSBiH kaže 6.500) izabranici trenera Simona Rožmana pokazali gotovo ništa. I ne samo u nedjelju na Koševu.

Sarajevo je bilo ispod nivoa i sedmicu ranije u osmini finala Kupa BiH, ali su u penal lutriji bili s(p)retniji od Slobode i prošli u četvrtfinale. No već na Tušnju se vidjelo da dosta toga ne štima.
Navijači su s razlogom ljuti, a reakcije na društvenim mrežama su brutalne. Traži se odgovornost onih koji su dobili maksimalnu podršku prilikom za sklapanje tima, a to su trener Simon Rožman i sportski direktor Senijad Ibričić. Dok su u prvom dijelu sezone imali argument za neka lošija izdanja, u zimskom prijelaznom roku dobili su odriješene ruke da slože ekipu po svom izboru.
Novi igrači su dovedeni prije početka priprema, odradili su kompletan ciklus sa saigračima, ali nisu pokazali da su prevaga. Naprotiv, mnogi su mišljenja da su igrače koje su Rožman i Ibričić "precrtali" (Mario Vrančić, Besim Šerbečić, Samir Zeljković, Ivan Borna Jelić-Balta...), bolji od onih koje su u svom mandatu doveli na Koševo. I koji zarađuju veliki novac za naše prilike...
Gledajući prve dvije utakmice proljetnog dijela sezone Sarajevu se ponavlja ono na što smo upozoravali. Poslije "šampionskih" priprema, uslijedilo je bolno prizemljenje u zvaničnim utakmicama.
Zanimljiva je i spoznaja da u startnoj postavi tima sa Koševa u duelu sa Širokobriježanima nije bilo ni jednog igrača rođenog u Sarajevu (stranci su Dejan Iliev - rođen u Sjevernoj Makedoniji, Almedin Ziljkić - Srbija, Edin Julardžija - Hrvatska, Renan Oliviera - Brazil, Adalberto Penaranda - Venecuela, Miomir Đuričković - Crna Gora, Marin Aničić je iz Mostara, dok su preostali starteri predstavnici Tuzlanskog Kantona - Amar Beganović, Muhamed Buljubašić, Tarik Kapetanović i Ajdin Hasić).
Teško je reći kada se to, odnosno da li se ikad dogodilo da na teren istrči "legija stranaca". Na sve to, još u crnim dresovima...

I to je jedna od stvari koju navijači zamjeraju onima koji vode klub, uz poruku da bi Sarajevo na Koševu uvijek trebalo biti Bordo. Jednostavno, to je identitet FK Sarajevo!

Na priču o identitetu treba naglasiti kako su nedavno klub napustila trojica doktora, koji su dugo godina radili u FK Sarajevo (prof. dr. Adnan Hadžimuratović, mr. dr. Senad Maksić i dr. Dževad Vrabac). Iz kluba nikada nije stiglo zvanično objašnjenje zašto oni više nisu dio medicinskog tima kojeg sada predvodi dr. Reuf Karabeg.

Naravno, još ništa nije izgubljeno. Daleko od toga da Sarajevo nema kvalitet da se upusti u borbu za sami vrh. Evropa ne bi trebala biti upitna, ali što prije se moraju promijeniti neke stvari.
Dobro je pa novinar nije istrazio mjesta rodjenja igraca na klupi, bas mu ne bi bilo dobro :rol:

Jedva docekali dusmani.

skullcrusher
Kontakt:

Post Postao/la skullcrusher » 19 feb 2024, 18:20

Koliko svi jedva cekaju nas kiks ovo nije realno
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 19 feb 2024, 18:24

Živjele prijateljske utakmice
ISTINA ZA VEDRANA!

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 19 feb 2024, 18:26

puna podrska Rozmanu i njegovim pomocnicima.
Ibricicu takodjer al nek spusti malo loptu.
Zelimo reakciju protiv Zvijezde i pobjedu na derbiju.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 19 feb 2024, 18:29

skullcrusher je napisao/la:
19 feb 2024, 18:20
Desetine nekakvih clanaka raznih portala, analiza, bukvl jedva cekaju da nas vide na dnu :bow:
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 19 feb 2024, 18:53

mirzatele je napisao/la:
19 feb 2024, 18:37
Niko ne priča o tome kako nam ubice dođoše na stadion..
Navijali, otisli kući, dlaka s glave im nije spala. Popišaše nas fino
Pa sta im mozes na Kosevu na jugu?! Eto napisi ti sta se moglo uraditi i kako im prici. Na sjeveru su kapije bile zakljucane do kraja utakmice a i da nisu bile nista se tu nije moglo. Da su oni prosli kapiju ispod sjevera samo bi prijave fasovali a dosli bi najdalje do centra. Mislim da nema smisla pisati o tome

Herson

Post Postao/la Herson » 19 feb 2024, 18:57

Pod kordonima i kordonima policije. Nikad vise policije na premijerligaskoj utakmici. Ako si bio na Kosevu, sve bi ti trebalo biti jasno. O cemu bi se konkretno trebalo pricati?

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 19 feb 2024, 19:05

Poslije ovog poraza moze samo gore. Previse je negativne atmosfere se naprsvilo. Dobit ces zvijezdu,Igmana,izgubiti borac i derbi i tako u krug
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 19 feb 2024, 19:14

Dobar dio ovih nickova što mijenjaju mišljenje kako vjetar puše i ovih pesimista će dizat Rožmana u nebesa kad otresemo plavu fekaliju.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 19 feb 2024, 19:14

FCUM je napisao/la:
19 feb 2024, 19:05
Poslije ovog poraza moze samo gore. Previse je negativne atmosfere se naprsvilo. Dobit ces zvijezdu,Igmana,izgubiti borac i derbi i tako u krug
Ono nase, imam osjecaj da nasi navijaci jedva cekaju negativu da mogu da se istresu al jbg
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 feb 2024, 19:20

Aduka87 je napisao/la:
19 feb 2024, 18:29
skullcrusher je napisao/la:
19 feb 2024, 18:20
Desetine nekakvih clanaka raznih portala, analiza, bukvl jedva cekaju da nas vide na dnu :bow:
To je cudo,cekaju sa svih strana kiks da udare,zamisli da si prvi kako bi tek udarali i sta bi izmisljali. Najgori su ovi nasi sto im daju materijala,sto pisu razne bljuvotine,pljuju si kad treba i kad ne. Vazno je da se kolos nekakav ukazao na sugavici,svi se pitaju ko je on i da je Turkovic izbacio klip da nam opise kako igramo.

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 19 feb 2024, 19:21

Lavcina je napisao/la:
19 feb 2024, 16:04
Sve i jedna ekipa koja nema pravog defanzivnog veznog na terenu izgleda odron i lose.
Bilo to Sarajevo, Barcelona, Bayern ili naša repka kad su otisli Rahimic i posle Besic ono sto je igrao malo.
Ti moraš imati jednog "ludaka" na toj poziciji koji ce pametno udarati po nogama i presjecati napade protivnika. Kad protivnik jednom probije sredinu i odbrana ostane sama to je vec 50% gola.
100%

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 19 feb 2024, 19:22

Kod nas uvijek iz krajnosti u krajnost. Ili smo sampioni svemira ili totalni krah, remont. Poraz kao poraz, bilo ga je i bice. Treba izvuci pouku. Nas cilj je svakako izlazak u evropu, jos uvijek smo poziciji da se mi pitamo i ne zavisimo ni od koga. Nemojte dramiti i crnjaciti, kao da je kraj svijeta, gotovo ha hu. De malo optimizma i vise podrske :thumbup:

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 19 feb 2024, 19:26

Tatamata1946 je napisao/la:
19 feb 2024, 18:53
mirzatele je napisao/la:
Pa sta im mozes na Kosevu na jugu?! Eto napisi ti sta se moglo uraditi i kako im prici. Na sjeveru su kapije bile zakljucane do kraja utakmice a i da nisu bile nista se tu nije moglo. Da su oni prosli kapiju ispod sjevera samo bi prijave fasovali a dosli bi najdalje do centra. Mislim da nema smisla pisati o tome
A sta je trebalo zapravo uraditi , molit boga da nikad nikom vise ne pogine navijač , prvi trebamo to pokrenut a nikakve osvete , nas mržnja uništi , protiv Borca pred utakmicu vise smo se posvetili ko ce biti sudija i td nego razmatrali taktike i prisjelo nam , moramo se spustit radit i samo radit , Mustafic , Buljubasic i Slovenac ne mogu biti nosioci sredine a zamjene nemamo jer je sve otjerao ….

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 feb 2024, 19:27

Jaki su mi i novinari na oressu,jedan od njih je i onaj Isanovic,hoce da se biju,kaze objasni nam zasto smo ovako igrali i jos neke druge stvari. Treba pocet zabranjivati onakvo ponasanje kao da si na koridi,nisu nesto grlati bili kad je zalizani bio jer ih je prpa bila.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 19 feb 2024, 19:28

Pacurlija zeljna problema, tuca, ubistava, hoce da se nesto desava, kao da citam temu plbih.
Cuj usle nam ubice, pa nisu kroz sebilj usle nego uz stotine specijalaca, obustava saobracaja bila.

Sta teba, probiti policiju, pa ozlijediti nekoga pa da neko nastrada, pa kad odes dole onda neko nas nastrada i tako u nepovrat. Jesi li kad bio na neprijateljskom gostovanju i vidio kako te kerovi tretiraju?
NEMA NAZAD

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 19 feb 2024, 19:29

Ja sam i dalje pod dojmom da Rozman opste ne analizira protivnike nego valja formacije na pamet gurajuci neke stvari koje ocito ne piju vode. Znaci dvije za redom odigras nikako, valjda mu udari iz guzice u glavu da ne forsira ono sto neide!
U novi boj ...

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 19 feb 2024, 19:33

mirzatele je napisao/la:
A sto ti nisi skupio raju i poveo je prema jugu, ili sacekusu da im napravite negdje? De ba, lahko je tipkat. Oko njih brigada murije sjedi, ispod juga oklopno vozilo za razbijanje demonstracija, zasticeni sa svih strana. A i da nisu, znas koliko mi se placa kazna ili dobija pendrek po ledjima radi 20 likova iz nekog hercegovackog sela. Znalo se uvijek da im na Kosevu dlaka s glave nece zafalit, kao sto nije zafalila ni na Grbavici prije par sezona kad su dosli. Da se grupe negdje u putu sretnu je jedini nacin kako neko moze nekog napast, a ovako na stadionu doslovno nemoguce.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 19 feb 2024, 19:54

mirzatele je napisao/la:
Pa da nas je doslo 20 000 mozda bi nesta i bilo. A ne 15 str se ispise za jednu tekmu ovdje
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 19 feb 2024, 19:56

GalileoGalilei je napisao/la:
19 feb 2024, 10:31

Ne znam šta se dešava s ovom ekipom i kako od one igre kad je Rožman došao, pa evo i s ovih priprema, dođeš na ovo. Pročitana igra, bezvezno nabijanje, duge lopte, komplikovanje, nema kretnje od strane igrača već se trojica dodaju u nedogled. Nerviraju me ograničeni debilni igrači kojima treba dvije minute da izvedu prekide, koji se zapetljaju u osnovnim fudbalskim radnjama, koji ne znaju da se kreću itd. Ne mogu da vjerujem da svaki dan treniraš i to ti je posao, a osnovne ebene fudbalske elemente ne znaš. Ibretim se i dalje..
Kad malo vratiš vrijeme i pogledaš detaljnije, vidiš da je taj pad igre došao povratkom na 4231 formaciju i smanjenom minutažom za Vrančića. Poslije si imao možda dvije-tri dobre utakmice, ali uglavnom je to sve bilo tanko što je i sam Rožman govorio. Nastavlja se Rožmanovo lutanje u ovoj 4231 formaciji. Pokušava pronaći dobitnu kombinaciju, ali jako teško ga je pronaći balans u ovom sistemu sa ovim igračima. Imamo uglavnom krila koja ulaze unutra, Kyeremeh je jedini taj klasični winger, koji će držati širinu i trčati gore-dole, no kod njega je problem što nema fudbala u njemu, Hebibović, ali lošija verzija sigurno. Za desetku, puno kandidata, Anđušić, Mustafić, Mehmedović, Matanović, a vidjelo se da Penaranda ne može to igrati, ako iza sebe nema razbijača koji će čekati da osvoji loptu, recimo Balta bi iza Penarande dobar fit bio. Ili Đuričković, ali onda gubiš štopera. Ista stvar je i kada bi igrao 433 sa dvije visoke osmice. Nama vezni mora biti Buljubašić i Julardžija/Krdžalić, Krdžalića odmah u vatru u narednoj utakmici i tamam da Julardžiju malo ohladiš, i njima dvojici dodavati Anđušića, Mehmedovića, Mustafića ili Matanovića. Također, Duraković na beka on će donijeti mogućnost više u prenosu lopte na protivničku polovicu što je protiv Širokog bila enigma koju su štoperi rješavali napucavanjem lopte, krivica i ostatka momčadi koji se nije izvlačio i kretao.
Svi se mi nadamo tom modernom fudbalu, ali ovdje to neće proći. Ustvari hoće, ali moraš dovesti školovane igrače. Moj mozak ne može da shvati da neko ko se bavi fudbalom i trenira čitav život ne zna osnovne elemente i mehanizme. Ne mogu da shvatim da ne znaju da se kreću, da se ponašaju u odbrani, pa primimo tri amaterska gola. Ne znaju na dodir-dva da igraju, da izvuku protivnika. Ja bih se ubio da mi je fudbal posao, da mlatim tolike pare i da dođem na utakmicu i krijem se iza protivnika, a igram za FKS. Ja bih platio da mi klub da papire i od stida bih otišao igrati u Metallegheu. Beganović ne zna da degažira loptu na zapad, Ziljkić i dalje sam sebe dribla, Pena svoja priča, Julardžija i Buljubašić u svom svijetu i prvom do sebe, Kapetanoviću mora Rožman s klupe objasniti da treba protrčati u prazan prostor itd. Jedini vrijedni pomena su Đuričković (koji zaslužuje kapitensku) i Iliev.

Naravno da nisam za smjenu Rožmana, ništa to neće donijeti. Neke stvari se moraju odmah i hitno mijenjati. Simon mora odustati od tog nekog modernog i evropskog fudbala, jer ovakve hablečine od igrača to ne mogu ni 1% dokučiti, jer su fudbalski neobrazovani. Beganović u odbrani petom nešto odigrava, jer tikvan ne zna da je ispuca u aut. Formacija i igrači se moraju mijenjati, moramo se dohavizati što prije i narednu utakmicu upisati tri boda. Ukoliko se to ne desi, nastaće kriza i haos.

Po meni, ovako bih ja to nešto postavio odmah narednu utakmicu. Dao bih šansu i Mehmedoviću, neka momak pokaže šta može, teško da može biti gori. Mora se vratiti na 4-3-3 ili ova dole postavka s Hasićem na desetci.

Iliev
Beganović Đuričković Čelik Radović
Mustafić Krdžalić Buljubašić
Hasić Renan Anđušić

Iliev
Beganović Đuričković Čelik Radović
Mustafić Krdžalić
Kyeremeh Hasić Anđušić
Renan
Za moderni fudbal, treba vremena, mogu se sada vidjeti neki obrisi, ali realno kroz sezonu nama se čitav vezni red promjenio izuzev Mustafića koji je nekako stalan, a mijenjalo se nekoliko igrača, da bi sad stigla nova 3 igrača. A za taj moderni nogomet, ako mislimo na pas igru, vezni red je najbitniji, naši nisu ni uigrani, čak nije ni pronađena standardna trojka, ovdje stalna rotiranja neće pomoći, iz utakmice u utakmicu imamo igrače kojima nikada nije ista uloga na terenu, igrači se tada gube (primjer Buljubašić, koji je od nekog zadnjeg veznog u 433, nekog plej destruktora, protiv Širokog trebao igrati nekog box to box koji treba davati balanas ofanzivi i defanzivi). Za presing realno nemamo igrača, ovi u napadu nisu neki presing igrači. Što se tiče igrača, realno, kada istok onako odreaguje kao jučer, svi igrači bi se povukli u sebe i bježali od lopte da što manje pogriješe.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Google Adsense [Bot], jurisicduska, keli, mosarajvosa83, nedimmmm1337, pjankesarajevo, Sazg, Vrhbosnian i 68 gostiju.