FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

H8Z7
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la H8Z7 » 19 feb 2024, 20:00

Naš igrački kadar trenutno nam dopušta samo dvije formacije 433 sa dvije osmice i jednim DMF/ CDM i druga 4231. Naravno postoje još neke varijante kao 4141 odnosno 451 ali za to treba vremena da se uigra. Način na koji igramo treba biti kroz pas igru, posjed imati i kontrolirati loptu. Duge lopte potpuno su neupotrebljive, mi nemamo prime Mersudina niti sličnog igrača koji može ići u zračne duele, Renan nije taj tip koji može to raditi, trebamo kroz pas igru prenijeti loptu do protivničkog 16erca, tu uigrati završnicu gdje se traži Renan ili eventualno ostaviti loptu krilima odnosno veznjaku koji će biti u zoni gdje se lopta nalazi.

Primjer 433
Iliev
Beganović Đuričković Čelik Duraković
Julardžija
Buljubašić Mustafić/Matanović
Hasić Renan Peneranda/ Anđusić
Julardžija ne bi trebao dolaziti bliže od 30-35 metara od protivničkog gola, taj prostor popunjavale bi osmice. On bi bio kao neka prva linija otpora u slučaju kontre.

Što se tiče 4231
Iliev
Mustafić Julardžija
Kyeremeh Hasić Anđusić/// Anđusić Hasić Peneranda
Renan
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 19 feb 2024, 20:06

Najjaci likovi na dunjaluku su oni koji ismijavaju Rozmanov uspjeh sa drugim klubovima, a u isto vrijeme prizivaju usru taldjiju, koji nije mak'o dalje od Doboj Kaknja, i kojeg su iz Konjica otjerali kad su skontali da je solidan trener ali ljidaka gnjida !
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Unknown14
Kontakt:

Post Postao/la Unknown14 » 19 feb 2024, 20:13

10 klubova od sljedeće sezone :bih:

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 19 feb 2024, 20:15

H8Z7 je napisao/la:
19 feb 2024, 20:00
Naš igrački kadar trenutno nam dopušta samo dvije formacije 433 sa dvije osmice i jednim DMF/ CDM i druga 4231. Naravno postoje još neke varijante kao 4141 odnosno 451 ali za to treba vremena da se uigra. Način na koji igramo treba biti kroz pas igru, posjed imati i kontrolirati loptu. Duge lopte potpuno su neupotrebljive, mi nemamo prime Mersudina niti sličnog igrača koji može ići u zračne duele, Renan nije taj tip koji može to raditi, trebamo kroz pas igru prenijeti loptu do protivničkog 16erca, tu uigrati završnicu gdje se traži Renan ili eventualno ostaviti loptu krilima odnosno veznjaku koji će biti u zoni gdje se lopta nalazi.

Primjer 433
Iliev
Julardžija
Julardžija ne bi trebao dolaziti bliže od 30-35 metara od protivničkog gola, taj prostor popunjavale bi osmice. On bi bio kao neka prva linija otpora u slučaju kontre.

Što se tiče 4231
Iliev
Mustafić Julardžija
Renan
A zašto svi Buljubašića gurate na centralnog veznjaka ili što ti u uvodu kažeš osmica. Buljubašić nije osmica. Kako je Buljubašić upao u roster, kako je došao na radar svima na početku sezone ? Koju je tada ulogu igrao ? Na poziciji zadnjeg veznog, neka vrsta prvog pleja i destruktivca. Svi smo bili zadivljeni njegovom energijom, klizećim i načinima sa kojima oduzima loptu, kako započinje akcije iz dubine itd. Pa zašto sad svi gurate na osmicu ili evo zadnju utakmicu igra nekog box to boxa koji treba donijeti balans ekipi i naravno pogubi se i nema ga nigdje čitavu utakmicu. Buljubašić treba biti zakovan na zadnjem veznom, jedan od razloga treba biti što njega trebaš forsirati da bi ga prodao za koji mjesec. A ne da ga sad učiš nekoj novoj ulozi, gdje se može vrlo lako pogubiti i gdje ga možeš u potpunosti izgubiti. Čelika sigurno u vatru sada ne treba gurati, slično je bilo i sa Trakom, dobio priliku, talenat, trener bio u krizi zbog pritiska publike i traženja momentalnog rezultata, pa nakon jedne greške Trake klupiran i kasnije samo dublje se išlo sa njim. Duraković mora biti prvi pik na lijevom beku, igrao je dobro tokom jeseni, raznovrsniji, a sa njim na terenu imaš opciju više za prenos lopte što sa Radovićem i Kapetanovićem se do sada vidjelo da nemaš.

U 4231 Mustafić na CM nema šta raditi, i on je osmica, vidjelo se da nema neke koristi. Kad je na desetci bude zna biti vrlo vrlo koristan, pogtovo njegov šut. Također, u takvoj 4231, vezni red Mustafić - Julardžija nema snagu da iznese sam posao veznog reda, i tada tu mora pored Julardžije biti Krdžalić ili Buljubašić. O Kyeremehu se puno toga ispisalo, ali evo za godinu dana je pokazao da ima samo brzinu i ništa više. Hebibović koji je ovdje ukopavan je sigurno kvalitetniji igrač od njega. O tome kako se Kyeremeh snalazi na krilu, dokazuje i činjenica da mu se sada pokušava naći nova pozicija kao desni bek, ali tu je propuh, ispada kao teški amater.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 19 feb 2024, 20:19

Bosniak10 je napisao/la:
19 feb 2024, 20:13
Ne sljedece
One tamo,25/26
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 19 feb 2024, 20:32

H8Z7 je napisao/la:

Primjer 433
Iliev
Julardžija

Što se tiče 4231
Iliev
Mustafić Julardžija
Renan
Problem je u tome što mi nemamo niti jedne te kombinacije
Do sada se trebalo znati u po dana u po noći sastav i formacija koji će početi utakmicu.ako ne ide onda mijenjaš imaš dovoljno kvalitetnih na klupi da promjeniš i igrače i formaciju.
Nemože se mijenjati formacija a isti igrači ostajati na terenu ili igraš jednu formaciju i neide a ti ubaciješ igrače možda manjeg kvaliteta da ostvare napredak u istom rasporedu.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 19 feb 2024, 20:33

mirzatele je napisao/la:
19 feb 2024, 18:37
Niko ne priča o tome kako nam ubice dođoše na stadion..
Navijali, otisli kući, dlaka s glave im nije spala. Popišaše nas fino
Nista se tu nije moglo uraditi
Prvo nisu uopste ni najavili dolazak za javnost niti je bilo ko iz Sarajeva znao da ce doci dok nisu prije utakmice poceli postavljati one ograde.
Bili su zasticeni ko predsjednik Amerike licno.Onoliku pratnju radi jednog busa navijaca od 30ak ljudi u zivotu vidio nisam.Na istoku jos jedna zastitna ograda koja se stavlja samo kad je derbi.Vise policije na jednoj utakmici PL BiH nikada nije bilo.Bili su spremni na sve.

Probalo se nesto izvesti ali nemoguce.Policija 10m od sjevera stajala.I da su uspjeli nekako uci na teren docekala bi ih sa druge strane jos 2 koridora specijalaca i polomili rebra.A mi bi zalili sto se utakmica prekinula u 25.minuti i registrovalo 0-3 radi bezveze akcije koja nije ni u ludilu mogla proci.
Prevelik stadion,previse ograda,previse murije=mission impossible
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 19 feb 2024, 20:37

Bordo10 je napisao/la:
19 feb 2024, 15:26
zagorski je napisao/la:
19 feb 2024, 12:28
Ja ne vidim u Rozmanu da je trenerski materijal koji moze popraviti ovo, mozda je on znalac u svom poslu itd., ali frajer nema autoriteta i harizme cak sta vise, jos kad se na to doda arogancija i samodopadnost koja mu je jako izrazena onda pogotovo.
Ali neka ga neka radi svakako je klub otisao u kurhac.
E posto ti ne vidis da je materijal a vodio redom uspjesnije klubove od naseg onda neka ga, do kad bola mjenjati iz sedmice u sedmicu
Nije da Rožman nema potencijal i kvalitet ali se čini da se sam ukopao kao mnogi prije njega.
Finta je rastjerati "tuđe" igrače,a dovesti svoje.
Da se ne lažemo to svugdje u svijetu tako ide i treneri koji imaju odriješene ruke na tom dodatno profitiraju.Problem nastaje kad se ispostavi da ti igrači koje je sam doveo ne mogu odgovoriti ciljevima i zadacima.
Kao što to biva u Sarajevu ubrzo nakon toga ide otkaz,dolazi novi i ponovo se uspostavlja sistem i sve jovo na novo.
Mirić je očigledno nesposoban da postavi sportskig direktora i da mu kaže,lupam igrat ćeš 4-3-3 nađi mi renera koji tu formaciji preferira od asistenata može dobiti svog pomočnika od igrača može dobiti dvojicu i to je to.
Ali jook mi smo Real,megalomanski tjeraj,dovodi,suspenduj pljuj po uposlenicima,navuci što više kurava u klub i tako svake godine u krug.

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 19 feb 2024, 20:38

mirzatele je napisao/la:
19 feb 2024, 18:37
Niko ne priča o tome kako nam ubice dođoše na stadion..
Navijali, otisli kući, dlaka s glave im nije spala. Popišaše nas fino
Nemoj bgt akcijanja samo će nas glava još više zaboliti.

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 19 feb 2024, 20:59

Antikloc je napisao/la:
19 feb 2024, 16:44
Sanchez87hz je napisao/la:
19 feb 2024, 13:44
GalileoGalilei je napisao/la:
19 feb 2024, 12:29
10 trenera promijenili i niko veze nema, sigurno da je to.. :D
Koje kvalitete? Izmedju svih 10 nema 3 deke razlike...
Naravno da ima razlike i to ogromne.
Vinko je jedini sa novcem i timom,ostvario ultimativni rezultat. Titulu i drugu na putu. Sarajevo je pomelo ligu. Godina dana nepobjedivosti. Evropski mediji su poceli pozitivno pisati o Sarajevu. Poslije kad je Nam bankrotirao kad se ostalo bez tima,nije islo dalje . Vasoski i Sablic su se krpili sa skromnim igrackim kadrom i opet su rezultatski bili bolji od Debila Dudica i Skijasa. Pomenuta dvojica -Debil i Skijas su dobili menadzerske ovlasti ,pare ,igrace ,sve i rezultat ? Qurcina. Jer ne znaju.
Ne moze se njih stavljati u istu recenicu sa Vinkom.
Vinko je znalac i Gospodin.
Btw klubovi koje je Simon vodio : Domzale i Rijeka su puno manji klubovi od Sarajeva. Domzale necemo ni pominjati. A Rijeka je malu provincijski klub skromne historije i skromnih zahtjeva. Naravno ,da ima trenutno jaci tim i vise para ali mi ne igramo istu ligu u istoj zemlji.
Evo ja cu ti odmah reci da Rijeka uopste nije toliko manji klub od Sarajeva, u pitanju su nijanse, i tek cemo napredovat kad se spustimo na zemlju i ponizno podjemo ostvarivat neke rezultate, do tada sa ovom prepotencijom nigdje necemo stici..
Dajemo sebi neku velicinu koja uopste nikad nismo bili, imamo sansu nesto postati, a ide nam ko puzu uzbrdo.

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 19 feb 2024, 21:00

Bosniak10 je napisao/la:
Napokon
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 19 feb 2024, 21:00

Krdzalic Mehmedovic Matanovic. Za plate ove trojice smo mogli Rahmanovica vratiti

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 19 feb 2024, 21:01

Daleko je jos od toga, prvo moraju skontat sta ce sa entitetskim ligama, cisto sumnjam da ce ovi iz RS pristat na zajednicku entitetsku ligu ili da smisle neki drugi model.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 19 feb 2024, 21:05

Užasni smo, bezmudi, bezidejni, nekvalitetni, anemicni, katastrofalni, sve smo.

Mislio sam da ce se nesto promijeniti nakon zimske pauze, al jok, ista priča godinama. Jednostavno nemamo taj pobjednicki mentalitet, nemamo u sebi želje za pobjedom. Al smo šminkica prava, adidas, Turkish A., najbolji uslovi al mnogi Bogami ne zasluzuju igrati u Sarajevu.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 19 feb 2024, 21:38

NisamInSajder je napisao/la:
19 feb 2024, 20:15
H8Z7 je napisao/la:

Primjer 433
Iliev
Julardžija

Što se tiče 4231
Iliev
Mustafić Julardžija
Renan
A zašto svi Buljubašića gurate na centralnog veznjaka ili što ti u uvodu kažeš osmica. Buljubašić nije osmica. Kako je Buljubašić upao u roster, kako je došao na radar svima na početku sezone ? Koju je tada ulogu igrao ? Na poziciji zadnjeg veznog, neka vrsta prvog pleja i destruktivca. Svi smo bili zadivljeni njegovom energijom, klizećim i načinima sa kojima oduzima loptu, kako započinje akcije iz dubine itd. Pa zašto sad svi gurate na osmicu ili evo zadnju utakmicu igra nekog box to boxa koji treba donijeti balans ekipi i naravno pogubi se i nema ga nigdje čitavu utakmicu. Buljubašić treba biti zakovan na zadnjem veznom, jedan od razloga treba biti što njega trebaš forsirati da bi ga prodao za koji mjesec. A ne da ga sad učiš nekoj novoj ulozi, gdje se može vrlo lako pogubiti i gdje ga možeš u potpunosti izgubiti. Čelika sigurno u vatru sada ne treba gurati, slično je bilo i sa Trakom, dobio priliku, talenat, trener bio u krizi zbog pritiska publike i traženja momentalnog rezultata, pa nakon jedne greške Trake klupiran i kasnije samo dublje se išlo sa njim. Duraković mora biti prvi pik na lijevom beku, igrao je dobro tokom jeseni, raznovrsniji, a sa njim na terenu imaš opciju više za prenos lopte što sa Radovićem i Kapetanovićem se do sada vidjelo da nemaš.

U 4231 Mustafić na CM nema šta raditi, i on je osmica, vidjelo se da nema neke koristi. Kad je na desetci bude zna biti vrlo vrlo koristan, pogtovo njegov šut. Također, u takvoj 4231, vezni red Mustafić - Julardžija nema snagu da iznese sam posao veznog reda, i tada tu mora pored Julardžije biti Krdžalić ili Buljubašić. O Kyeremehu se puno toga ispisalo, ali evo za godinu dana je pokazao da ima samo brzinu i ništa više. Hebibović koji je ovdje ukopavan je sigurno kvalitetniji igrač od njega. O tome kako se Kyeremeh snalazi na krilu, dokazuje i činjenica da mu se sada pokušava naći nova pozicija kao desni bek, ali tu je propuh, ispada kao teški amater.
Prema TM Buljubašić je CM, ove sezone je odigrao 15 utakmica na poziciji CM. Po meni on je najbolji na ovoj poziciji.
Gostujemo Zvijezdi 09, posljednjoj ekipi lige u ovakvim i sličnim utakmicama treba dati priliku Čeliku. Pored toga što je željan dokazivanja vjerojatno će i gristi. Trako je nakon greške sklonjen iz prve postave, a realno do tada je sasvim dobro igrao. Ni dan danas mi nije jasna ta odluka zašto je od toga gostovanja izbačen iz prvih 11.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 19 feb 2024, 21:39

Bosniak10 je napisao/la:
A koliko ti sad srbijanska liga ima klubova?

Uvijeknapravojstrani
Kontakt:

Post Postao/la Uvijeknapravojstrani » 19 feb 2024, 21:41

Rožman mora imati sada još veću podršku. Svako nase atrpljenje ce se višestruko vratiti. Jesmo loše odigrali, prije svega zadnja linija ali ne treba sada od njih praviti invalide. Ti momci ce pokazati zbog cega su dovedeni. Evropa nije upitna i mi trebamo sada ovu ekipu pustiti da sazrije. Glavni problem ekipe je iznosenje lopte i tu se mora raditi. Napad je najmanje kriv jer lopte nisu skoro dolazile do njih. Oni pokušaji preskakanja igre su očajni i treba ih zabraniti. Radije vrati golmanu i pokušaj ponovo nego ono traženje visokim loptama. Jednostavno se sredina mora više kretati i stoperi moraju tražiti bolja rješenja a ne kao ono kod drugog gola kada je Djurickovic poklonio loptu gdje su nam napravili kontru. Ako nista prepisati igru Zrinjskog jer i oni imaju defanzivnu postavku protiv sebe.

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 19 feb 2024, 21:44

mirzatele je napisao/la:
19 feb 2024, 21:00
Krdzalic Mehmedovic Matanovic. Za plate ove trojice smo mogli Rahmanovica vratiti
Najbolje bi bilo zajednicka druga liga, samim tim bi se i tu poboljsao kvalitet te lige, ali bas tesko da bi na to pristali. Druga opcija je da prvak FBiH i RS igraju play off. Bilo bi puno da na 10 klubova 2 ispadaju, ali najrelanije je da ce tako biti kako bi uvijek imali predstavnika iz RS.
Ali kako god bitno je da se napokon ide na skracenje lige, vise utakmica, manja pauza, vise derbi (jacih) utakmica, podrzavam :salut:
90!

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 19 feb 2024, 21:45

NisamInSajder je napisao/la:
19 feb 2024, 20:15
H8Z7 je napisao/la:

Primjer 433
Iliev
Julardžija

Što se tiče 4231
Iliev
Mustafić Julardžija
Renan

Buljubašić nije defanzivni vezni i to ne može biti, da zna to igrat spasio bi nas pritiv lištice jer nam je to nedostajalo, po formaciji Julardžija i on su trebali čuvati leđa Peni. To nisu radili jer ne znaju, nisu destruktivci. Imaš parove ovog vikenda sa istim zadacima Hiroš i Karić te Ilinković i Savić oba para su značajno bolje igrali on našeg dvojca jer je jedan DMF, a drugi CMF, kod nas su oba CMF.

Ovakvog momka ne smiješ nigdje zakovat, osiguraj mu leđa i pusti ga da igra inače upropastit ćemo mu karijeru.

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 19 feb 2024, 21:58

Za mene je Buljubasic jedan od najtalentovanijih mladih igraca lige uopste. Nadao sam se da ce ovo biti njegova sezona i da ce dobiti prostora, ali jbg.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, bordobijeli, Google Adsense [Bot], Haksss, Kyle88, Pantelija, THEC, Vanja8 i 79 gostiju.