8 je idealno,kakav je kvalitet i to je previse,bolje nego gledat Igman i igrat na onoj oranici. Napravit neki sistem borba za prva i opstanak, jer ovako imas tim koji nema nikakvu zelju i motiv kao Zvjezda.tutankamon1905 je napisao/la: ↑19 feb 2024, 20:59Zrinjski, Velez, Sarajevo, Zeljo, Siroki, Borac, Posusje, Sloga i u skorijoj buducnosti Celik i Sloboda.
Kakvih 16 timova neko spomenu..nemamo ih ni 10 ozbiljnih koji mogu uvezati dvije dobre sezone iz raznoraznih razloga
Premijer liga BiH - aktuelno
-
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Imace za par mjeseci svi hibrid. Ko udje novi u ligu, odmah mu preko ljeta uraditi hibridni teren, ako vec nema kao npr. Sloboda.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑19 feb 2024, 21:00Ko ima kvalitet igrace,ko nema nek tovari po drugoj ligi,bolje nego gledat oranice u Trebinju,Bijeljini,Prijedoru,Gabeli. Prvi uslov normalan teren da se moze lopta kotrljat pa onda sve ostalo.
Savez bi radio 1 do 2 terena godisnje i ne bi bilo problema.
-
- Kontakt:
Nece radit tako jer su rekli 12 terena i to je to. Svakako i ovo sto su uradili je lose,gledas hr ligu i stari hibridi i trava je zelena,kod nas je trava zuta osim kod Borca,bas te oci zabole kad gledas prenos. Tesko za par mjeseci jer ovdje ti je minimum 6 do 8 mjeseci jedan teren.Suvorov je napisao/la: ↑19 feb 2024, 21:07Imace za par mjeseci svi hibrid. Ko udje novi u ligu, odmah mu preko ljeta uraditi hibridni teren, ako vec nema kao npr. Sloboda.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑19 feb 2024, 21:00Ko ima kvalitet igrace,ko nema nek tovari po drugoj ligi,bolje nego gledat oranice u Trebinju,Bijeljini,Prijedoru,Gabeli. Prvi uslov normalan teren da se moze lopta kotrljat pa onda sve ostalo.
- Meraak1921
- Kontakt:
E vala ko spomenu ovu ligu 10 svaka čast, malo da nas popustite

Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Pa eto i da je liga 10 udje ti Stupcanica sa losim terenom, sljedece godine udje npr. Rudar Prijedor. A ispadnu dve godine zaredom klubovi sa hibridnim terenom.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑19 feb 2024, 21:11Nece radit tako jer su rekli 12 terena i to je to. Svakako i ovo sto su uradili je lose,gledas hr ligu i stari hibridi i trava je zelena,kod nas je trava zuta osim kod Borca,bas te oci zabole kad gledas prenos. Tesko za par mjeseci jer ovdje ti je minimum 6 do 8 mjeseci jedan teren.Suvorov je napisao/la: ↑19 feb 2024, 21:07Imace za par mjeseci svi hibrid. Ko udje novi u ligu, odmah mu preko ljeta uraditi hibridni teren, ako vec nema kao npr. Sloboda.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑19 feb 2024, 21:00Ko ima kvalitet igrace,ko nema nek tovari po drugoj ligi,bolje nego gledat oranice u Trebinju,Bijeljini,Prijedoru,Gabeli. Prvi uslov normalan teren da se moze lopta kotrljat pa onda sve ostalo.
Ako se tereni nece raditi u kontinuitetu novim premijerligasima, svejedno je koliko je klubova u ligi jer skoro uvijek ce ulaziti neko ko nema teren.
Ako su tereni toliko sranje onda je isto je li liga 8 ili liga 12?
- MrAmarOsim
- Kontakt:
Dajem samo teoretska rješenja, razumijem ja dobro sve navedeno.Suvorov je napisao/la: ↑19 feb 2024, 20:57Srbi vjerovatno nikad ne bi dozvolili da nemaju klub koji ulazi direktno u PL, pa ovo otpada.MrAmarOsim je napisao/la: ↑19 feb 2024, 20:48Ili play-off prvoplasiranih drugoligaša, ili stvaranje zajedničke druge lige, neka od rješenja.Suvorov je napisao/la: ↑19 feb 2024, 20:36
Slazem se.
A mislim da nigdje na svijetu nema lige 10 iz koje ispadaju 2 kluba direktno, sto bi kod nas moralo biti zbog dvije druge lige.
U ovom momentu da skratis ligu, igrali bi je GOSK, Posusje, Sloga Doboj, Radnik, sve derbi do derbija, ali u kurcu, nikakve razlike u odnosu na sad.
Liga 12 je taman za BiH.
Po meni je također liga 12 top, ali ko zna, možda fakat liga 10 bude dobra zamjena.
Da ispadaju 2 iz lige 10 je puno.
Meni je ova liga 12 sa trokruznim sistemom najbolja, dva ispadaju direktno, jos bih ubacio da deseti na tabeli igra play out.
Npr. drugoplasirani iz FBiH igra sa treceplasiranim iz RS i obrnuto.
Pobjednici igraju medjusobno i ko prodje igra sa desetim iz PL za ulazak.
Tako bi dobili na dodatnoj zanimljivosti i drugih liga i PL.
@Tutankamon uz to kad bi upadale povremeno neke ekipe sa stažom u ligi, Slavija, Radnik, Leotar, Budućnost, GOŠK, te pravljenjem terena novim premijerligašima, fina bi se priča od lige napravila sigurno.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
-
- Kontakt:
Liga 8 i to je previse mada to se nece desiti,mada i liga 10 bolje nego ovo sad. Rekao sam da uslov treba biti normalan teren,prije svega sigurnost igraca da se lopta moze kotrljati,ako nemas teren nema potrebe da igras u Prenijer ligi tj WWIN jer na nekim terenima fudbal nije moguce igrat,rezultat bude 0-0 ili se zabije iz nekog hrljusa,treba ti 20 dana da oporavis ekipu. Gledam HNL i zale se na Rudesov teren i jos neke terene,svaka emisija kukaju na te terene,medjutim ti tereni su za neke nase terene vrhunski. Jos bolje ako ce savez takvim timovima napraviti terene mada cisto sumnjam.Suvorov je napisao/la: ↑19 feb 2024, 21:19Pa eto i da je liga 10 udje ti Stupcanica sa losim terenom, sljedece godine udje npr. Rudar Prijedor. A ispadnu dve godine zaredom klubovi sa hibridnim terenom.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑19 feb 2024, 21:11Nece radit tako jer su rekli 12 terena i to je to. Svakako i ovo sto su uradili je lose,gledas hr ligu i stari hibridi i trava je zelena,kod nas je trava zuta osim kod Borca,bas te oci zabole kad gledas prenos. Tesko za par mjeseci jer ovdje ti je minimum 6 do 8 mjeseci jedan teren.
Ako se tereni nece raditi u kontinuitetu novim premijerligasima, svejedno je koliko je klubova u ligi jer skoro uvijek ce ulaziti neko ko nema teren.
Ne mogu klubovi sami imati hibridni teren bez saveza, preskupa je investicija, a ovi standardni tereni se raspadnu kad dodje lose vrijeme.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑19 feb 2024, 21:25Liga 8 i to je previse mada to se nece desiti,mada i liga 10 bolje nego ovo sad. Rekao sam da uslov treba biti normalan teren,prije svega sigurnost igraca da se lopta moze kotrljati,ako nemas teren nema potrebe da igras u Prenijer ligi tj WWIN jer na nekim terenima fudbal nije moguce igrat,rezultat bude 0-0 ili se zabije iz nekog hrljusa,treba ti 20 dana da oporavis ekipu. Gledam HNL i zale se na Rudesov teren i jos neke terene,svaka emisija kukaju na te terene,medjutim ti tereni su za neke nase terene vrhunski. Jos bolje ako ce savez takvim timovima napraviti terene mada cisto sumnjam.Suvorov je napisao/la: ↑19 feb 2024, 21:19Pa eto i da je liga 10 udje ti Stupcanica sa losim terenom, sljedece godine udje npr. Rudar Prijedor. A ispadnu dve godine zaredom klubovi sa hibridnim terenom.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑19 feb 2024, 21:11
Nece radit tako jer su rekli 12 terena i to je to. Svakako i ovo sto su uradili je lose,gledas hr ligu i stari hibridi i trava je zelena,kod nas je trava zuta osim kod Borca,bas te oci zabole kad gledas prenos. Tesko za par mjeseci jer ovdje ti je minimum 6 do 8 mjeseci jedan teren.
Liga 8 nema ni na Gibraltaru, ne znam igra li se igdje u svijetu.
S ovim se potpuno slazem, a ne da gledas nekakve Romanije Ljubice i slicno.Hansestadt je napisao/la: ↑19 feb 2024, 21:01Tako se moze reci za svaku ligu, moze se i EPL skratiti sa argumentom da ce biti veci kvalitet. Ne razumijem pointu, moras imati i dobre a i losije ekipe. Mi bi vise dobili kad bi se Federalna i 1. Liga RS ujedinile, ovako nesto povrsno pokusavas, meni je to bezveze.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.
90KA pobjednik SS foruma.
-
- Kontakt:
Mislim imao dosta veci kvalitet i konkurenciju izmedju ekipa koji trebaju da udju u Premijer Ligu. Znaci konkretan upgrade u kvalitetu Premijer Lige.Kamaga11 je napisao/la: ↑19 feb 2024, 21:43S ovim se potpuno slazem, a ne da gledas nekakve Romanije Ljubice i slicno.Hansestadt je napisao/la: ↑19 feb 2024, 21:01Tako se moze reci za svaku ligu, moze se i EPL skratiti sa argumentom da ce biti veci kvalitet. Ne razumijem pointu, moras imati i dobre a i losije ekipe. Mi bi vise dobili kad bi se Federalna i 1. Liga RS ujedinile, ovako nesto povrsno pokusavas, meni je to bezveze.
Liga 10 i jeste za nas, neko napisa da če doči do zasičenosti nekih utakmica ali rezultati su ti koji diktiraju posjetu. Sa ligom 10 bi imao konstantnu borbu za "nešto" možda jedan max dva kluba bi bili bez ambicija ostalo sve bi imalo neki cilj i to.do kraja samog prvenstva. Evo sad ako Igman nastavi ovako igrati imat čemo zadnjih 7-8 kola toliku lakrdiju i more bezznačajnih utakmica i gubljenje smisla gledanja kamoli igranja istih.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Meni je u ovom sustavu sa 12 klubova nakaradno što se igra trokružno. A realno 44 utakmice bi bile previše. 10 klubova je mjera, četverokružno i to je to. Samo na vrijeme krenuti, a ne ova nakarada kada su pred početak prvenstva zbog Borčevih interesa odredili da igrači iz bivše države nisu stranci. Mislim i da je ovo U21 pravilo nakaradno, 2, pa 1, vrlo brzo će biti nijedan. Ovo je profesionalna liga, neka igraju najbolji.
I slažem se da bi trebali ujediniti Federalnu i Ligu RS a.
Ma 10 klubova taman, što kažeš trokružni sistem odvratan, fer bi bilo dvije u gostima i dvije kući. Pusti računanje i slične zezancije. U-21 pravilo po meni nije loše, a pravilo stranaca odvratno, ukinuti ga za sva vremena.zrinjamo je napisao/la: ↑19 feb 2024, 21:54Meni je u ovom sustavu sa 12 klubova nakaradno što se igra trokružno. A realno 44 utakmice bi bile previše. 10 klubova je mjera, četverokružno i to je to. Samo na vrijeme krenuti, a ne ova nakarada kada su pred početak prvenstva zbog Borčevih interesa odredili da igrači iz bivše države nisu stranci. Mislim i da je ovo U21 pravilo nakaradno, 2, pa 1, vrlo brzo će biti nijedan. Ovo je profesionalna liga, neka igraju najbolji.
Također, finale kupa jedna utakmica na neutralnom terenu. Npr. Zrinjski - Borac u Zenici ili Tuzli. Ono što je važnije u slučaju da se skrati na 10 zimska pauza vozdra za sva vremena. Terene uraditi svima i igraj, dosta nam je svima pauze pretpostavljam.

Zadnja izmjena: H8Z7, dana/u 19 feb 2024, 22:05, ukupno mijenjano 1 put.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Sve krece od nizih liga. Kad bi se spojile FBiH i RS osjetilo bi se i u prvoj, samo Srbi na to nikad nece pristati. Nadati se da cemo se bar rijesiti ovih imbecilnih pravila koja navodite.
Pa nek ispadaju dva od 10, šta fali.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
[/quote]
U Hrvatskoj se igra liga 10 i klubovi od 5. do 9. mjesta se konstantno ne bore ni za sta.AVNOJ je napisao/la: ↑19 feb 2024, 21:53Liga 10 i jeste za nas, neko napisa da če doči do zasičenosti nekih utakmica ali rezultati su ti koji diktiraju posjetu. Sa ligom 10 bi imao konstantnu borbu za "nešto" možda jedan max dva kluba bi bili bez ambicija ostalo sve bi imalo neki cilj i to.do kraja samog prvenstva. Evo sad ako Igman nastavi ovako igrati imat čemo zadnjih 7-8 kola toliku lakrdiju i more bezznačajnih utakmica i gubljenje smisla gledanja kamoli igranja istih.
Prevelika je tamo razlika između Dinama, Hajduka, Rijeke, Osijeka i ostalih.
U BiH je ipak više klubova tu negdje
U BiH je ipak više klubova tu negdje
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
[/quote]
[/quote]
-
- Kontakt:
Jedna liga sa 16 klubova i druga zajednicka sa 16 klubova. Tri kluba ispadaju tri ulaze cetrnesti i treci iz druge razigravaju. Eto mi pametni a svabe hajvani. Derbiji gube draz kada se igraju cetri puta u sezoni nekada i vise ako se potrefe ekipe u kupu. Iz navijackog ugla neka se malo i goni po citavoj drzavi. Pa nema veceg navijackog uzitka kad moras u Bihac Zvornik ili Bijeljinu a ostale grupe isto tako. Kada je takva liga bila i bilo je desavanja 

Treba prosirit na 20 ko Premiership.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."