Premijer liga BiH - aktuelno

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 19 feb 2024, 22:25

Riziko je napisao/la:
19 feb 2024, 22:12
Prevelika je tamo razlika između Dinama, Hajduka, Rijeke, Osijeka i ostalih.
U BiH je ipak više klubova tu negdje
Sasvim je regularno kako jeste. Ne vidim razlog za smanjenjem lige.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 19 feb 2024, 22:27

Rješenje za ligu 10 bi moglo biti u novoj zajedničkoj ligi RS i FBiH, ne razumijem zašto ste toliko zapeli da Srbi nebi pristali na to? Ako hoćeš u premijer ligu, pa budi šampion zajedničke lige, šta je problem. Prva Federalna je puno jača od prve RS i to se vidi trenutno po broju klubova u PLBiH. Možda bi to bio i motiv više klubovima iz RS da se još više potrude, da budu bolji u svakom segmentu.
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 19 feb 2024, 22:27

CampobelloDiMazara je napisao/la:
19 feb 2024, 22:21
Jedna liga sa 16 klubova i druga zajednicka sa 16 klubova. Tri kluba ispadaju tri ulaze cetrnesti i treci iz druge razigravaju. Eto mi pametni a svabe hajvani. Derbiji gube draz kada se igraju cetri puta u sezoni nekada i vise ako se potrefe ekipe u kupu. Iz navijackog ugla neka se malo i goni po citavoj drzavi. Pa nema veceg navijackog uzitka kad moras u Bihac Zvornik ili Bijeljinu a ostale grupe isto tako. Kada je takva liga bila i bilo je desavanja :bih:
Uz jednu malu, ali bitnu razliku: Njemacka ima 80 miliona stanovnika i 8 puta je veca, a neuporedivo bogatija od BiH. Inace, odlicna paralela. Jedva 10 klubova polu-normalnih skuckamo, ti bi 32 :urnebes:
Zadnja izmjena: NisamIsmirMirvic, dana/u 19 feb 2024, 22:28, ukupno mijenjano 1 put.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 19 feb 2024, 22:28

AvantiBL je napisao/la:
19 feb 2024, 22:27
Rješenje za ligu 10 bi moglo biti u novoj zajedničkoj ligi RS i FBiH, ne razumijem zašto ste toliko zapeli da Srbi nebi pristali na to? Ako hoćeš u premijer ligu, pa budi šampion zajedničke lige, šta je problem. Prva Federalna je puno jača od prve RS i to se vidi trenutno po broju klubova u PLBiH. Možda bi to bio i motiv više klubovima iz RS da se još više potrude, da budu bolji u svakom segmentu.
Ti si glup ko qurac. Pitanje je da li uopste i navijaš za Borac
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 19 feb 2024, 22:29

Liga 10 sa zajedničkom drugom ligom bi bila prava stvar. Zadnji ispada, predzadnji razigrava sa drugim iz druge lige.

Kontam da RS nema šanse da pristane na to, tako da neka ove sa 12 klubova. O proširenju bi suludo bilo i razmišljati.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 19 feb 2024, 22:30

AvantiBL je napisao/la:
Nije niko zapeo, nego necete. Necete upravo jer je liga RS na nivou sarajevske kantonalne, a i ovako je lakse da sami nastelite ko da udje. Ne bi ni ja htio da se nesto mijenja da sam na vasem mjestu, jer ko zna kad bi opet neki klub iz RS-a usao u PLBiH.

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 19 feb 2024, 22:31

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
Jedna liga sa 16 klubova i druga zajednicka sa 16 klubova. Tri kluba ispadaju tri ulaze cetrnesti i treci iz druge razigravaju. Eto mi pametni a svabe hajvani. Derbiji gube draz kada se igraju cetri puta u sezoni nekada i vise ako se potrefe ekipe u kupu. Iz navijackog ugla neka se malo i goni po citavoj drzavi. Pa nema veceg navijackog uzitka kad moras u Bihac Zvornik ili Bijeljinu a ostale grupe isto tako. Kada je takva liga bila i bilo je desavanja :bih:
Uz jednu malu, ali bitnu razliku: Njemacka ima 80 miliona stanovnika i 8 puta je veca, a neuporedivo bogatija od BiH. Inace, odlicna paralela. Jedna 10 klubova polu-normalnih skuckamo, ti bi 32 :urnebes:
Kakve to veze ima bitno je da imamo klubova nismo ni mi Crna Gora. Po tebi trebaju Zeljo i Sarajevo ili Velez Zrinjski igrati svako dva mjeseca a ljudi u Bihacu ili Zvorniku Bijeljini Gradaccu nebitno da im Premijer liga dodje svako 25 godina u grad i to ako budu sretnici da je izbore

Orden43
Kontakt:

Post Postao/la Orden43 » 19 feb 2024, 22:32

19 feb 2024, 12:12
HordasOdMalena je napisao/la:
19 feb 2024, 12:09
Da je barem samo to prijatelju. :rol:
Orden43 je napisao/la:
30 apr 2023, 09:26
Nista se ti ne brini za zelju ima njima ko da sanira taj dug uletit ce im pomozi.ba
"Njima" :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Ali kaze van konteksta:
Orden43 je napisao/la:
05 jul 2023, 23:04
Da li postoji mogucnost da se ujedine manijaci i horde zla, realno gledajuci pored delija,bbb i torcide, manijaci i horde zla su smijesne grupe a kod nas su najvece, zasto ne bi navijaci pristali da se ujedini zeljeznicar i sarajevo i da i mi u bosni imamo zagrebacki dinamo ili crvenu zvezdu ?
Mislim da momak nije siguran bio da li da pocne navijati za Sarajevo ili Zelju, jos malo preletio s ovim predlaganjem ujedinjenja, i zauvijek obiljezen :kralj:
Izgleda da ti i ovaj drugi papak nemate vaznijeg posla nego pregledavati moje postove, ipak sam vam u zivotu jako bitan pa izvalicite rijeci iz konteksta da bi me ocrnili i ponizili :crazy:. Priznati cu imao sam par mozda cudnih postova i tvrdnji ali nikada nisam pisao neke gluposti da bi se one ovako ismijavale, vi to ne radite iz razloga jer su postovi smijesni ili glupi nego radite da me ocrnite jer vam se ocito ne svidjaju moje istinite tvrdnje o vasem propadanju kluba i zelite dokazati ostalima da je vas klub suprotno onome sto ja pisem cccc
Crni Cerak 🐦‍⬛

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 19 feb 2024, 22:34

19 feb 2024, 22:31
Uz jednu malu, ali bitnu razliku: Njemacka ima 80 miliona stanovnika i 8 puta je veca, a neuporedivo bogatija od BiH. Inace, odlicna paralela. Jedna 10 klubova polu-normalnih skuckamo, ti bi 32 :urnebes:
Kakve to veze ima bitno je da imamo klubova nismo ni mi Crna Gora. Po tebi trebaju Zeljo i Sarajevo ili Velez Zrinjski igrati svako dva mjeseca a ljudi u Bihacu ili Zvorniku Bijeljini Gradaccu nebitno da im Premijer liga dodje svako 25 godina u grad i to ako budu sretnici da je izbore
Kljuc napretka je jaka druga liga. Idealan scenario bi bio da se ujedine FBiH i RS. Posto je to nemoguce jer Srbi nikad nece pristati, ok je ideja da se skrati PLBiH ili da ostane na 12, samo jos ukinuti maloumna pravila o u21 i strancima. Bitno je skoncentrisati kvalitet i kapital, ne moze ova drzava podnijeti 16 klubova u elitnom rangu.

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 19 feb 2024, 22:37

Riziko je napisao/la:
19 feb 2024, 22:28
AvantiBL je napisao/la:
Indijanac, čemu vrijeđanje? Već igramo jednu zajedničku ligu, ne vidim problem?
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 19 feb 2024, 22:39

19 feb 2024, 22:34
Kljuc napretka je jaka druga liga. Idealan scenario bi bio da se ujedine FBiH i RS. Posto je to nemoguce jer Srbi nikad nece pristati, ok je ideja da se skrati PLBiH ili da ostane na 12, samo jos ukinuti maloumna pravila o u21 i strancima. Bitno je skoncentrisati kvalitet i kapital, ne moze ova drzava podnijeti 16 klubova u elitnom rangu.
Pa igrali smo je prije kako ne moze podnijeti. Ovaj format sa 12 klubova je tu tek nekoliko sezona. Kazem ti derbiji gube draz kada se non stop igraju a isto tako uskracujes mogucnost klubovima iz drugih manjih sredina da imaju najveci rang u svom gradu. Monotona je liga 10 klubova vazda isto

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 19 feb 2024, 22:40

Jedinstvo, Drina i Zvijezda neće ući u Premijer ligu ni u narednih 20 godina, pa taman da se proširi na 24 kluba. Čisto sumnjam da će USK više ikad imati premijerligaša
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 19 feb 2024, 22:42

19 feb 2024, 22:39
19 feb 2024, 22:34
Pa igrali smo je prije kako ne moze podnijeti. Ovaj format sa 12 klubova je tu tek nekoliko sezona. Kazem ti derbiji gube draz kada se non stop igraju a isto tako uskracujes mogucnost klubovima iz drugih manjih sredina da imaju najveci rang u svom gradu. Monotona je liga 10 klubova vazda isto
Nema nikakve drazi da igraci igraju na neuslovnim terenima, po blatu, da se tusiraju hladnom vodom, da se pored stadiona elitnog ranga rostilja i da se gledaju tekme sa obliznjih plastova sijena... ne dize se tako kvalitet. Jedva je uslovno i ovo malo sto imamo, bilo kakvo prosirenje lige bi bilo suludo i samo srozalo kvalitet. Ako mislis da je 10 dosadno, vjeruj da bi prosirenje bilo gore pet puta.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 19 feb 2024, 22:42

FKSzuti je napisao/la:
19 feb 2024, 22:24
Djeluje mi da je igrač Veleža zapeo za nogu igrača Sloge, nije bilo namjere. Povlačenje je svakako bilo, nije penal. Karić crveni karton, igrač Zrinjskog također. Prva situacija nije offside, druga jeste.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Suvorov
Kontakt:

Post Postao/la Suvorov » 19 feb 2024, 22:43

AvantiBL je napisao/la:
Za par sezona bi imao u Premijer ligi samo Borac, a u toj drugoj zajednickoj ligi mozda jedan klub iz RS jer bi svi poispadali u trecu ligu.
Zasto bi se Srbi odrekli privilegija koje sad imaju?
To za motiv i da se vise potrude je prica za malu djecu.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 feb 2024, 22:44

AvantiBL je napisao/la:
19 feb 2024, 22:37
Riziko je napisao/la:
19 feb 2024, 22:28
AvantiBL je napisao/la:
Indijanac, čemu vrijeđanje? Već igramo jednu zajedničku ligu, ne vidim problem?
To tako ovdje ide jer mnogima sport nije u prvom planu,moraju da izvrijedjaju prvo. Otrcane fraze tipa BIH nije nasa drzava,necemo titulu macku o rep,svi hoce da budu prvi,da je cilj Borcu ovo sto ovaj propagira igrali bi samo ligu RS

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 19 feb 2024, 22:45

19vendetta87 je napisao/la:
19 feb 2024, 22:40

Jedinstvo, Drina i Zvijezda neće ući u Premijer ligu ni u narednih 20 godina, pa taman da se proširi na 24 kluba. Čisto sumnjam da će USK više ikad imati premijerligaša
Tako sam i ja mislio za Slogu Doboj pa evo ljudi igraju PL igra je Gosk Igman Posusje i kako si siguran da nece neko od ovih nabrojanih koje sam doduse lupio iz glave. Preko noci se sve promjeni

Mirvicu kakav kvalifet. Pa vise su klubovi tada dogurali Zeljo protiv Njukastla Sarajevo protiv Dinamo Kijeva. Kakve veze ima sto igras u blatu. Igrat ces i na hibridu bori se. Lupas gluposti

zrinjamo
Kontakt:

Post Postao/la zrinjamo » 19 feb 2024, 22:46

Ma druže nemamo mi bazu, stanovnike, infrastrukturu. I ovako počesto ima par zalutalih ekipa, Zvijezda, Igman, Gošk ulaže, kako, ne znam, ali da selo ima premijerligaša. U RS u 2 godine cirkus oko ulaska, Leotar, pa Zvijezda. Obzirom na sve 10 je mjera.

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 19 feb 2024, 22:48

19 feb 2024, 22:45
Mirvicu kakav kvalifet. Pa vise su klubovi tada dogurali Zeljo protiv Njukastla Sarajevo protiv Dinamo Kijeva. Kakve veze ima sto igras u blatu. Igrat ces i na hibridu bori se. Lupas gluposti
Nije ovo stvar misljenja nego matematike. TI si malo popio, slabije kontas veceras. Ne moze u ovako maloj drzavi liga od 16 klubova. Imali smo je i bila je ****, sa upravo scenama kakvim sam ti opisao. Zamisli das igracu 20 milja necega mjesecno nadas se nekakvim grupama, on igra protiv Romanije ili Bratstva na livadi od koje je bolja ova ispred moje zgrade. Ne ide to, treba da se kvalitet podize i profesionaliziraju stvari, ne suprotno od toga.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Predatod, Vanja8, worchester i 21 gost.