FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
47%
Prolazak u Play off
43
23%
Grupnu fazu
57
30%

Ukupno glasova: 188

Nula80
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Nula80 » 20 feb 2024, 22:47

NajvecaRadosti je napisao/la:
20 feb 2024, 20:12
Iliev
Beganovic-Djurickovic-Anicic-Radovic
Matanovic-Buljubasic
Mustafic
Hasic-Renan-Andjusic

Po profilima igraca i zasluzi jedini logican sastav koji moze igrati i ima smisla.
Pa nek on nastavi na silu gurati Julardziju i Prevarandu.Skupo ce nas kostati to a Boga mi ako nastavi i njega brzo.Pamet u glavu Simone.I ne brukaj se vise sa onim provociranjem ljudi koji su dosli tu da te podrze.Ovo nije seosko Domzale i 20 ljudi na tribinama.

Prijelazni rok teska fula.Nista nismo doveli sto nam je trebalo ali bukvalno nista.Jedino Iliev ce nam valjati bas aBd ali gori od Sahinovica svakako ne moze biti.

To je to. Najbolje sto imamo

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 20 feb 2024, 22:48

SamoDaKazeem je napisao/la:
20 feb 2024, 22:41
Rožman se iz ovog teško može izvući.Mi smo sada u nokdaunu.
Dozvolio je sebi da ga Sloboda i Širkoki poljuljaju i umjesto da derbi dočekuješ pun optimizma jer nam je raspored išao na ruku,on ni prvih jedanaest ne zna.
Osim toga, kapiteni su nam vela havle,nema realno tu niko srca.Vidjet ćete kako će se usrati dole i kako će noge čuvati.
A šta nam je cilj ove sezone pa da mjerimo je li uspio ili nije uspio?
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 20 feb 2024, 22:48

Bosniak10 je napisao/la:
20 feb 2024, 22:30
Zeko87 je napisao/la:
20 feb 2024, 22:29
Maštam da Sarajevo bude kopija Borussije Dortmund. Navijači stalno uz klub koji god bili na tabeli, ekipa uvijek sastavljena od talenata i par iskusnih igrača, igra bez pametovanja na dva dodira u trouglu. Svake sezone naprave dva transfera i dovedu nova dva talenta. Milina klub za pratiti.
I jedan trofej svakih 10 godina
Taj dio smo na dobrom putu da pocnemo ispunjavati

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 20 feb 2024, 22:51

Zeko87 je napisao/la:
20 feb 2024, 22:48
Dozvolio je sebi da ga Sloboda i Širkoki poljuljaju i umjesto da derbi dočekuješ pun optimizma jer nam je raspored išao na ruku,on ni prvih jedanaest ne zna.
Osim toga, kapiteni su nam vela havle,nema realno tu niko srca.Vidjet ćete kako će se usrati dole i kako će noge čuvati.
Napraviti koju smislenu akciju u gostima.Jel pošteno,ja mislim da nema kud manje?

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 20 feb 2024, 22:53

Zeko87 je napisao/la:
20 feb 2024, 22:48
Pa cilj je da izborimo, Europu, probati uzeti kup i spremit ekipu za Europu da igra dobro, to je negdje i Rozman rekao. Ovo dosad je daleko od toga.

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 20 feb 2024, 22:55

Ovo do sad nije dovoljno ni za federalne lige.
ISTINA ZA VEDRANA!

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 20 feb 2024, 23:00

Pa Rozman je dobio podrsku protiv SB kad je izgubio, tad smo fino izgledali.
Dobio podrsku protiv Sloge u gostima, nismo osutali na gol
Dobio podrsku protiv Veleza u Vrapcicima, nismo osutali na gol
Dobio podrsku protiv Zrinjskog, nismo osutali na gol
Dobio podrsku protiv Slobode, nismo smislene akcije imali
I sad opet kaze dajte mu podrsku.

Ma nek se yebe p.e.d.e.r.c.i.n.a slovenska

Da to ima nekog smisla kao kad je Dudic bio, pa bi reko covjek. Neda se nesto, pa yebiga. Pehovi smo, idemo kod hodje, popa, ovog onog...
Al ovo nikad losije Sarajevo nije bilo a nikad vise para u isti ulozeno.

Uslovi u Sarajevu su takvi da kad kazes da ti treba 10 fizioterapeuta da ti masiraju po jedan nozni prst, dobio bi ih svih 10.
I sad njima treba podrska, treba im se majke nayebati, al kvalitetno.
Zadnja izmjena: TurkishAirlines, dana/u 20 feb 2024, 23:04, ukupno mijenjano 2 puta.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 20 feb 2024, 23:02

Sa Dudićem smo imali dominaciju, prilike i ispadanje iz kupa od Čelika pa ga otjerali. (Sa puno slabijom ekipom). Sa Rožmanom smo imali super prvih 5-6 utakmica pa neki pad, prolazak u kupu i katastrofu protiv Širokog.

Ja ne vidim kako nam je evropa ugrožena , a eto to je kao cilj.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 20 feb 2024, 23:04

Bitnije od toga ko igra je da se iskristalisu neki sabloni i prvih 11. Moze se ponesto zarotirati, ali moraju se znati neke stvari. Kako su stari balkanski treneri rigidni, tako ovi mladji vole da stalno nesto vrte, pametuju i sicaju se frazama sa seminara, jer svaki nakon 3 kursa umisli da je Klopp (onda ga neki Jagodic ili Karacic rastavi od zivota, ali to je druga tema). Onaj Zeljin Klaun je odlican primjer. Pogodio u Europi par puta i onda u ligi iz kola u kolo tumbao pozicije i igrao se fife, sve dok nije svakog igraca izbacio iz forme i sam sebi spakovao otkaz. Rozman je, srecom, nivo iznad, ali mora biti pametan i spustiti se na zemlju. Ne smije se nikoga potcijeniti, ali Zvijezda je najslabija ekipa lige i protiv njih je sve osim pobjede kiks. Znaci izaci jako i maksimalno pojednostaviti igru, tako iz utakmice u utakmicu dok se ne koriguje kurs ekipe. Jer ako se pocnes vaditi sa izmisljanjem tople vode, samo se jos vise uvalis.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 20 feb 2024, 23:07

bordobijeli je napisao/la:
20 feb 2024, 22:28
Po meni Rozman ne grijesi u taktici i izboru igraca, rotira sto ima. Ja se bojim lošijeg scenarija da su on Ibricic pogrijesili u izboru igraca i da oni sto ocekuju od ovih igraca sto su doveli da oni to ne mogu iznjeti. Imam osjecaj da je tezak dres FK Sarajeva za vecinu ovih igraca, volio bi da griješim i da sve krene na bolje al bojim se da ova ekipa odnosno vecina igraca nema karakter za velike stvari. Opet kazem treba dati vremena al Bgm ovo za sad nije dobro.
Da su igrači sa ovih prostora najtalentovaniji bio bi ih pun qurac u Barceloni,realu,unitedu,arsenalu,bajernu,psg...

Nažalost nas su primorali da umjesto brazilaca argentinaca afrikanaca dovodimo domaće igrace da ih vracamo u formu ili one na zalasku

I to što je zrinja igrao grupu jeste jer je novo takmičenje, takav sistem izgubis 5 utakmica igraš grupnu fazu

Isti nam je qurac svima,nikad napretka
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 20 feb 2024, 23:09

Lavcina je napisao/la:
20 feb 2024, 22:46
Bolivia je napisao/la:
20 feb 2024, 22:12
Ako za godinu dana tačnije u 2. mjesecu 2025. ne budemo prvi, tada se tek može pričati o otkazu Rožmanu, ako mu prije damo otkaz nastavljamo biti u kružnom toku bez izlaza.
Buraz pa ne vodi ekipu u Serie A vec u yebenoj Premijer ligi. Da mu dsm8 fore 5 godina pa ako do tad nista neosvoji onda otkaz a?
To si ti napisao. Čovjek lijepo kaže do sljedeće godine u februaru i to je i više nego razuman period. Pored trenutno nešto slabije igre, Rožman uopće nema loše rezultate i davati otkaze trenerima svakih pola godine je jako glup potez.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 20 feb 2024, 23:14

Zeko87 je napisao/la:
20 feb 2024, 23:02
Sa Dudićem smo imali dominaciju, prilike i ispadanje iz kupa od Čelika pa ga otjerali. (Sa puno slabijom ekipom). Sa Rožmanom smo imali super prvih 5-6 utakmica pa neki pad, prolazak u kupu i katastrofu protiv Širokog.

Ja ne vidim kako nam je evropa ugrožena , a eto to je kao cilj.
Rožmanov cilj je da nam prvi ne pobjegne dvocifren broj,da odemo u kupu do kraja i da napravimo ekipu sa kojom ćemo u Evropi izgledati pristojno.
To je on sam naveo kao cilj,zar ne?
Ja mu stvarno ne zamjeram ni taj dvocifren broj koji je Borac već nabio,ni kup jer je evidentno da smo slabiji i od Borca i od Zrinjskog.
Možda to na papiru liči na ekipu ali u stvarnosti hrpa igrača istog profila bez glave i repa.
I što je najgore,bezmuda ekipa.

Ok izgubi,nemoj ništa osvojiti.Ali hajde molim te da igramo fudbal, koju akciju i šut na gol.
Može li kako da ne gledamo silovanje ld strane Penerande, Ziljkića i Hasića koji igraju samo za sebe.
Preveliku slobodu imaju u igri,a to slabo pravdaju svojim partijama na terenu.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 20 feb 2024, 23:16

:urnebes:
slika
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 20 feb 2024, 23:22

eccehomo je napisao/la:
20 feb 2024, 17:24
mosarajvosa83 je napisao/la:
19 feb 2024, 13:46
Sanchez87hz je napisao/la:
19 feb 2024, 13:44

Koje kvalitete? Izmedju svih 10 nema 3 deke razlike...
Daj ti preporuci nekog? Nema razlike kad trener izbaci bundesligasa,kad igra grupe u evropi,mi smo navikli inace na bolje trenere? Moja zelja je bio ovaj Sopic sto vodi Rijeku mada kod nas bi isto zavrsio.
On je i moja želja, za sve trenere u našoj ligi je trenerčina, čovjek ima autoritet a Rožman ga nema ni u svojoj kući.
Nasuprot, Rožman ima autoritet i dere ih na treninzima ali nema mahalskog odnosa sa igračima kako je naviknuto u našoj ligi. Ne bi me začudilo i da određeni igrači slažu neki vid bojkota jer ih lik bukvalno dere i niko se nizašto ne pita od igrača, svi su donji i ničiji status nije jasan/siguran. Težak je naš mentalitet i teško je u igraće ugurati strogi profesionalizam, kod nas još igra karta emocija/sinergija trener igrač dok ne izađeš u Europu, a onda te resetuju na fabričke postavke.
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 20 feb 2024, 23:34

Odjednom Sopić trenerčina, a da smo ga doveli, što neko napisa, sralo bi se maksimalno.
Realnost je da je sasvim solidan trener, meni lično u zadnje vrijeme baš gotivan postao, jer je iskren i direktan 101%.
Podrška Simonu, naravno, ali moramo krenuti pobjeđivati već ovaj vikend. A ono još bitnije, vidjeti pomak u samoj igri.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 20 feb 2024, 23:35

Sto kontantno imamo potrebu da placemo za svakim bivsim trenerom? Evo danima se Fedja provlaci po temi, kao "otjerali smo ga a bolje smo igrali". Pratimo li mi isti klub? Fedja je uspio primit pet komada sa Sarajevom od YEBENE TUZLE, nesta sto su u zadnjih 20ak godina uspjeli samo Besiktas, Basel, Borusija, Atalanta i nazalost Zeljo. Ispao u kupu od srednjoskolaca, jbt frajer s likovnog pobjegao da nas iz kupa izbaci. Sloboda je barem full profi klub za onaj Celik. Dalo bi se pricat koliko losiju ekipu je imao, a svakako ju je sebi sastavljao (jedino se to moze uporedit sa Rozmanom). Imao 1.65 PPM ako se ne varam, Rozman i dalje ima preko 2. Fedja mi je drag kao covjek, "insan" je, znam koliko mu je zao sto nije s nama ostvario rezultat, al brate bili smo uzasni s njim na klupi. U 80% utakmica se nije znalo ko pije a ko placa, pravi horuk fudbal sa 7 ofanzivaca na terenu, stoperom i dva beka.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 20 feb 2024, 23:37

Amcho1 je napisao/la:
20 feb 2024, 23:22
eccehomo je napisao/la:
20 feb 2024, 17:24
mosarajvosa83 je napisao/la:
19 feb 2024, 13:46

Daj ti preporuci nekog? Nema razlike kad trener izbaci bundesligasa,kad igra grupe u evropi,mi smo navikli inace na bolje trenere? Moja zelja je bio ovaj Sopic sto vodi Rijeku mada kod nas bi isto zavrsio.
On je i moja želja, za sve trenere u našoj ligi je trenerčina, čovjek ima autoritet a Rožman ga nema ni u svojoj kući.
Nasuprot, Rožman ima autoritet i dere ih na treninzima ali nema mahalskog odnosa sa igračima kako je naviknuto u našoj ligi. Ne bi me začudilo i da određeni igrači slažu neki vid bojkota jer ih lik bukvalno dere i niko se nizašto ne pita od igrača, svi su donji i ničiji status nije jasan/siguran. Težak je naš mentalitet i teško je u igraće ugurati strogi profesionalizam, kod nas još igra karta emocija/sinergija trener igrač dok ne izađeš u Europu, a onda te resetuju na fabričke postavke.
Pa rasčistio je ekipu od ovih sto su navodno zabušavali, problem je sto ja ne vidim ni ovi sto su ih Ibricic i Rozman doveli a ima ih po fino, ni oni se ne uklapaju u taj njegov dril.

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 20 feb 2024, 23:38

Prevaranda amigo hocemo li po jedno toceno
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 21 feb 2024, 00:04

Branioci zadovoljni sto bjezimo Slogi 5 bodova,jest kaze al zato u slogi imaju manje plate nego kod nas :bow: :bih: :rol: sto mirvah laze navijace u vezi direktorice nema veze,sto suti na lakrdije nema veze,sto prodaje igrace a ne govori se o ciframa i to nista,bitno da on dobro placa manekene i da je borba za 4 mjesto tu :clap:

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 21 feb 2024, 00:06

Kod Dudica sam se nagledao nelogicnosti i egzibicija u sastavima, vise nego kod svih preostalih trenera u 30 godina koliko sam uz Sarajevo, a o njegovim pressovima da ne govorim. Irfan Ramic i Ivan Ikic mu bili desni bekovi (mali Mulalic mu sjedio na klupi), Đokanovic stoper, Dzafic napadac i zadnji vezni, Trako desni bek, Catakovic krilo, Avramovski zadnji vezni.....Statisticki je nas najgori trener u historiji.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: 061657451, benko21, Bing [Bot], gh0stHZ, perodeformero, rimljanin90, Seipronto i 57 gostiju.