Donnie: Polufinale minimum
Danas je odrzana preskonferencija za novinare u hotelu Metalurg Zenica, gradu u kojem ce Bolton odrzati svoje pripreme za drugu sezonu. Na konferenciji je prisustvovao samo trener jer je ostalima zabranio izlazak u medije.
Kako ste zadovoljni sinocnjim draftom?
-Pa, pravo da vam kazem, i nisam bas. Mislim da je to sve bila obicna narihtaljka. Kao prvo, ko je vidio da se draft odrzava u Austriji, a ne u Bosni koja je stvorena za takve stvari? Kao drugo, zaboravio sam sta je drugo. Ali sta je tu je, ne bih ja bio najbolji menadzer u svemiru da mi takve stvari mogu stati na put.
Koji su vam ciljevi za predstojecu sezonu?
-Polufinale minimum. Mislim ako klocevi poput onoga Sabahudina koji je vodio Valenciju doci do polufinala, zasto ne bih ja mogao sa Boltonom? Svakako trebat ce nam dosta srece i pomoci sudija, ali u to i ne sumnjam.
Na prve tri utakmice na kormilu Boltona ubiljezili ste tri pobjede, ali su onda usljedila i cetiri teska poraza, kako to komentarisete?
-Ma dobro, prve tri su bile ozbiljne, ostale su bile samo eksperimentisanje sa formacijama i igracima. Ove godine cu igrati nesto defanzivnije nego prosle, sto je normalno. Ali bit ce golova ne brinite.
Kojih 11 igraca ce poceti protiv Besiktasa u prvoj ligaskoj utakmici?
-Ne bih to trebao otkrivati sada, ali hebat ga ionako mi nemoze nista: Jaaskelainen - Robinson, Knight, Cahill, Steinsson - Muamba, Holden, Petrov - Sturridge, Elmander, Klasnic. Igrat cu formaciju sa dva zadnja vezna kao i uvjek, mozda cak i tri, cetiri, zavisi od rezulatata na poluvremenu.
Kako ste zadovoljni Zenicom i uslovima u kojima se odrzavaju pripreme?
-Zenica je jako lijep grad sa jako lijepom atmosferom. Isli smo na rizik sa sumpordioksidom, ali ko zna, mozda igraci dobiju krila i Jaskelainenu izrastu jos jedan par ruku. A mozda i umru ko zna.