Da,ali kao da i nije.
Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
mislio sam da ce on, sandro gacic i elvis keric dominirati u nasem dresu dugo godina, ali...
Pa bar napisi da li je EL igrac ili Eurocup, da li ce biti pojacanje za nas po tebi, da li je bolja verzija od Robersona ?
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
Da hoce Luka biti domaći, ne mora niko vise dolazit sto se mene tice....ali i ovo da igra za nas u novembru je realno ako dodje igrati u Evropu....
Najbolji dostupni igrač je Baldwin....trenutno
Thompson mislim da ce ima ili će imati talijanski pasos
Najbolji dostupni igrač je Baldwin....trenutno
Thompson mislim da ce ima ili će imati talijanski pasos
Ja mu fakat ne vjerujem, nikako mi ne uliva povjerenje.JohnCleese je napisao/la: ↑23 feb 2024, 23:43S Azizom možemo samo izgubiti i trenutnog Vedranovog amera kao što smo već izgubili Sulejmanovica etabliranog Acb ligasa u najboljim kosarkaskim godinama![]()
Suljo bi nam valjao sada ali baš al eto.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
I sto se ne zove Lazar Mutic? U Belgiji nije loš a u ovom rosteru bi dao ruke.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Ma kakav Amerikanac, lozi vas Lumani da ima neke informacije. Smio bih se zakleti da to celnim ljudima ovog raspalog saveza trenutno nije ni u malom mozgu, a kamoli da se vec zna koga ce naturalizovati. Nekad oko maja-juna ce se poceti pricati o tome, a u novembru ce sekunde odlucivati da li ce doticni moci igrati dvomec protiv Hrvata.
Bhsport, ma vidis da frajer ni ne pomislja ubaciti nekog novog u rotaciju, a kamoli da jos gleda igrace za koje nikad ni cuo nije (kao sto je Mutic). Presmijesni su mi izgovori oko rostera koji je drugaciji u svakom prozoru (kao eto nemaju dovoljno vremena da se pripreme), a mi jos od Vujosevica vrtimo 10-ak istih igraca. Ovih osam momaka koji su sinoc iznijeli utakmicu i koji ce iznijeti i ovu u ponedjeljak su zajedno na okupu godinama. Uz Halilovica, Sulejmanovica i Robersona, ne pamtim da je u zadnjih 5-6 godina iko dobio vise od 15 minuta na jednoj utakmici reprezentacije (mozda jedino Campara u 2-3 navrata). Tako da, ove bajke koje Bekir prica piju vode kod nasih novinara, koji ne znaju ni gdje nam koji igrac igra.
Bhsport, ma vidis da frajer ni ne pomislja ubaciti nekog novog u rotaciju, a kamoli da jos gleda igrace za koje nikad ni cuo nije (kao sto je Mutic). Presmijesni su mi izgovori oko rostera koji je drugaciji u svakom prozoru (kao eto nemaju dovoljno vremena da se pripreme), a mi jos od Vujosevica vrtimo 10-ak istih igraca. Ovih osam momaka koji su sinoc iznijeli utakmicu i koji ce iznijeti i ovu u ponedjeljak su zajedno na okupu godinama. Uz Halilovica, Sulejmanovica i Robersona, ne pamtim da je u zadnjih 5-6 godina iko dobio vise od 15 minuta na jednoj utakmici reprezentacije (mozda jedino Campara u 2-3 navrata). Tako da, ove bajke koje Bekir prica piju vode kod nasih novinara, koji ne znaju ni gdje nam koji igrac igra.
Zadnja izmjena: Ghuraba, dana/u 24 feb 2024, 08:36, ukupno mijenjano 1 put.
- JohnCleese
- Kontakt:
Teško da ćemo dobiti novog boljeg playa u novembru.Kajzer10 je napisao/la: ↑23 feb 2024, 23:54Ma on u krajnjoj nuzdi. U godinama, jos rovit. Bez iole jaceg igraca tu prolaza nema.
Jednostavno im ne vjerujem da su sposobni.
Igrac se naturalizuje pred početak nekog novog kvalifikacionog ciklusa, tako da je nama play trebao i u augustu prošle godine za OI, a trebao nam je i za pocetak ovog ciklusa (duel protiv Francuske).
Živi bili pa vidjeli.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Nema sanse da Francuzi ponove partiju od sinoc. Ko da gledam da ce tipovi poput Cordiniera i Francisca odigrati utakmicu zivota u reprezentaciji, Poirier ce zbog visine izdominirati Kamenjasa, Yabusele, Lessort i Luwawu ce isporuciti svoje, tako da nam poraz ne gine. Nada da ce suterski podbaciti kao nikad (sto se njima zna desiti) i da ce nasi odigrati bolje nego ikad kod mene uvijek postoji, ali realnost je da ce vjerovatno biti drugacije. 
U vezi Francuza je dobro to sto im unutrasnji igraci izuzev Yabuselea ne sutiraju trojke. Poirier moze pogoditi, ali ne sutira, a Inglis i pogotovo Lessort gotovo nikako ne sutiraju. E sad tu treba biti pametan i organizovati odbranu na nacin da se reket skupi i da se Guerschonu pusti da sutira. Njega je na niskom postu ionako nemoguce braniti, a s distance ima faze u kojima sutira ili 3/4 ili 1/5. Ako se ispostavi da ga ide tu noc, onda mijenjas odbranu i to je to.

U vezi Francuza je dobro to sto im unutrasnji igraci izuzev Yabuselea ne sutiraju trojke. Poirier moze pogoditi, ali ne sutira, a Inglis i pogotovo Lessort gotovo nikako ne sutiraju. E sad tu treba biti pametan i organizovati odbranu na nacin da se reket skupi i da se Guerschonu pusti da sutira. Njega je na niskom postu ionako nemoguce braniti, a s distance ima faze u kojima sutira ili 3/4 ili 1/5. Ako se ispostavi da ga ide tu noc, onda mijenjas odbranu i to je to.
Ma nisu ih nista ostetili. Eventualno je bio jedan faul nad Hezonjom sporan i to je sve. Francuzi sa 50% snage rijesili utakmicu i vjerovatno ce i nas nazalost. Samo da ne bude neki ubjedljiv poraz. Do 14-15 razlike taman.19vendetta87 je napisao/la: ↑23 feb 2024, 22:55Čitam malo komentare Hrvata nakon utakmice, pisu svi da su ih sudije unistile suđenjem, te da je za svaki kontakt sviran faul Francuzima.
Sad koliko je to istina, s obzirom da Hrvati kad izgube od Francuske u bilo kojem sportu (fudbal, rukomet) uvijek okrive sudije i suđenje.
Jos pisu ljudi kako Bosna ima sanse dobiti ovako lose Francuze![]()
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Mi Francuskoj mozemo parirati samo da igramo vrhunsku odbranu i da njih šut ne sluzi a zna se njima desiti da promaše sve, njihov glavni kvalitet su fizikalije.
Može se dobiti ovakva Francuska u Mejdanu. Ne znam samo na koji način se ova repka može riješiti selektora koji je očigledno u jednoj lijepoj simbiozi sa savezom. Da nas uništi kao fudbalsku repku, osim toga ovaj bi mogao ostati godinama, nažalost.
Imamo nekih 20% sanse da ih dobijemo. Nismo osim Izraela digli nekog bitnog u Mejdanu, mozda bas sad bude ta utakmica.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Teoretski trebalo bi da mi možemo igrati kvalitetniju odbranu od Hrvata, jer imamo mnogo fizički moćnije igrače od njih. U napadu smo tu negdje, možda oni imaju malo više solidnih opcija nego mi, ali nije to neka velika razlika. Govorim o trenutnim rosterima naravno.
E sad, kako će Alibegović, Kamenjaš, Penava i Lončar/Sejfić odgovoriti na njihove četvorke i petice vidjet ćemo, jer onako na prvu djeluje da će nas Lesor, Jabusele i Poirier raznijeti u reketu.
Da sam na Adisovom mjestu definitivno bih izbacio Arslanagića i Lončara (Sejfića bih ostavio zbog snage) i umjesto njih ubacio Delalića i Durmu, pa bih onda mahom na 4 rotirao Alibegovića i Lazića (ako baš zagusti i Vrabca koju minutu).
Na 5 Kameni i Penava (Sejfića ako zagusti), iako Penava očigledno bolje izgleda kao četvorka al' bih ga protiv Francuza probao na petici čisto jer visinski može parirati Poirieru i Lesoru (mada će ga raznijeti fizički). Ključ za reket će po meni biti Kamenjaš, on mora biti na nivou i ne smije se prepasti protivnika.
Mislim svakako se u svakom momentu Penava može vratiti na 4, Lazić na 3, al' kontam eto da Lončara ili Sejfića ne smijemo gledati duže od 5 minuta, pa sa tim u vezi nekako mi je logično da Penava dobije makar 10-ak minuta na petici.
U sjećanju mi je ostao zadnji meč protiv Francuza u gostima (kvalifikacije za Svjetsko), gdje smo bez Muse, Nurkića, Alibegovića, Atića, Robersona i Halilovića (možda je još neko falio) tri četvrtine bili tu negdje oko 10-ak razlike, a u četvrtoj su nas razvalili kad smo ostali bez snage.
Hoću reći da su tada Kameni i Penava odigrali odličan meč iako je na drugoj strani stajao Wembanyama. Dakle, ukoliko Francuze baš baš nešto ne prosere šut za 3 i ukoliko nam odbrana bude na nivou ja vjerujem da mi možemo odigrati egal meč do kraja.
E sad, kako će Alibegović, Kamenjaš, Penava i Lončar/Sejfić odgovoriti na njihove četvorke i petice vidjet ćemo, jer onako na prvu djeluje da će nas Lesor, Jabusele i Poirier raznijeti u reketu.
Da sam na Adisovom mjestu definitivno bih izbacio Arslanagića i Lončara (Sejfića bih ostavio zbog snage) i umjesto njih ubacio Delalića i Durmu, pa bih onda mahom na 4 rotirao Alibegovića i Lazića (ako baš zagusti i Vrabca koju minutu).
Na 5 Kameni i Penava (Sejfića ako zagusti), iako Penava očigledno bolje izgleda kao četvorka al' bih ga protiv Francuza probao na petici čisto jer visinski može parirati Poirieru i Lesoru (mada će ga raznijeti fizički). Ključ za reket će po meni biti Kamenjaš, on mora biti na nivou i ne smije se prepasti protivnika.
Mislim svakako se u svakom momentu Penava može vratiti na 4, Lazić na 3, al' kontam eto da Lončara ili Sejfića ne smijemo gledati duže od 5 minuta, pa sa tim u vezi nekako mi je logično da Penava dobije makar 10-ak minuta na petici.
U sjećanju mi je ostao zadnji meč protiv Francuza u gostima (kvalifikacije za Svjetsko), gdje smo bez Muse, Nurkića, Alibegovića, Atića, Robersona i Halilovića (možda je još neko falio) tri četvrtine bili tu negdje oko 10-ak razlike, a u četvrtoj su nas razvalili kad smo ostali bez snage.
Hoću reći da su tada Kameni i Penava odigrali odličan meč iako je na drugoj strani stajao Wembanyama. Dakle, ukoliko Francuze baš baš nešto ne prosere šut za 3 i ukoliko nam odbrana bude na nivou ja vjerujem da mi možemo odigrati egal meč do kraja.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
odlično vas je čitati, kvalitetna tema 

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
I da dobijemo Francusku, svakako moramo dobiti hrvate makar jednu utakmicu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.