Mozes ti to sve svesti na disciplinu. To je ok pogled, medjutim nekom ko je cinio lose stvari u zivotu, je mozda potrebno da zna da ima nade/motiv, posebno u Islamu jel gdje iskreno pokajanje itekako dozvoljeno i preporucljivo od Uzvisenog. Zasto mislis da je recimo Islam najbrza religija koja se siri u zatvorima po USA recimo, vjerovatno iz tog razloga.samoposmatram je napisao/la: ↑24 feb 2024, 16:07Pravom vjerniku Islama je dozvoljeno ozeniti vise zena. Koliko znam gdje zivis je to zabranjeno zakonom. Biti vjernik je kao sto sam napisao uvod discipline u svoj zivot. Disciplina se moze uvesti i bez vjere. Jos nisam naisao na vjernika, a da neboluje od istih bolesti kao I nevjernici.alemsa je napisao/la: ↑24 feb 2024, 15:52Osoba koja iskreno svati i praktuje religiju moze biti samo pozitivni gradjanin drustva, tipa da ne krade, ubija, da bude plemenit itd. Tebi mozda nije potrebno da te neko "gura"/ ili kaze (nazovi kako zelis) da budes takav, ti si mozda tako krojen neko nije. Ja sam jednom ukrao u zivotu u drugom-trecem osnovne, jabuku iz granapa (znas kako ono bude napolju voce), i pobjego i nastavio slobodnim hodom, kad me neko tapnu po ramenu (zena koja je radila u granapu, valjda joj se smjena zavrsila), kaze ujrade ti jabuku, toliko me bilo stid da sam htio u zemlju propast, nijad vise bista u zivotu uzeo nisam tudje.samoposmatram je napisao/la: ↑24 feb 2024, 15:46
Postati religiozan znaci uvesti disciplinu u svoj zivot. E sad u jednoj ruci ti nudim bezplatni pristup vozackoj dozvoli svih kategorija u drugoj besplatni Kuran, Talmud i Bibliju.
Koji bi izbor svom djetetu preporucio?
Nije kaznjivo krasti u drugom trecem osnovne iz razloga. I taj osjecaj sramote je normalno kod djeteta koje je u po bjela dana sa tesge ugrabilo jabuku. Nisi jedini koji je kao dijete pokusao krasti. Krao sam bruku puta kao dijete.
Dozvoljeno ako mozes izdrzavati i ako se prva zena slozi, znaci opet nije krajne do tebe. A i koliko znas slucajeva eto po BiH (Bosnjaka) gdje neko ima vise zena, osim ovog Elmedina kako se vec zove iz okoline Zenice.