Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

alemsa
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la alemsa » 24 feb 2024, 16:16

samoposmatram je napisao/la:
24 feb 2024, 16:07
alemsa je napisao/la:
24 feb 2024, 15:52
24 feb 2024, 15:46

Postati religiozan znaci uvesti disciplinu u svoj zivot. E sad u jednoj ruci ti nudim bezplatni pristup vozackoj dozvoli svih kategorija u drugoj besplatni Kuran, Talmud i Bibliju.

Koji bi izbor svom djetetu preporucio?
Osoba koja iskreno svati i praktuje religiju moze biti samo pozitivni gradjanin drustva, tipa da ne krade, ubija, da bude plemenit itd. Tebi mozda nije potrebno da te neko "gura"/ ili kaze (nazovi kako zelis) da budes takav, ti si mozda tako krojen neko nije. Ja sam jednom ukrao u zivotu u drugom-trecem osnovne, jabuku iz granapa (znas kako ono bude napolju voce), i pobjego i nastavio slobodnim hodom, kad me neko tapnu po ramenu (zena koja je radila u granapu, valjda joj se smjena zavrsila), kaze ujrade ti jabuku, toliko me bilo stid da sam htio u zemlju propast, nijad vise bista u zivotu uzeo nisam tudje.
Pravom vjerniku Islama je dozvoljeno ozeniti vise zena. Koliko znam gdje zivis je to zabranjeno zakonom. Biti vjernik je kao sto sam napisao uvod discipline u svoj zivot. Disciplina se moze uvesti i bez vjere. Jos nisam naisao na vjernika, a da neboluje od istih bolesti kao I nevjernici.

Nije kaznjivo krasti u drugom trecem osnovne iz razloga. I taj osjecaj sramote je normalno kod djeteta koje je u po bjela dana sa tesge ugrabilo jabuku. Nisi jedini koji je kao dijete pokusao krasti. Krao sam bruku puta kao dijete.
Mozes ti to sve svesti na disciplinu. To je ok pogled, medjutim nekom ko je cinio lose stvari u zivotu, je mozda potrebno da zna da ima nade/motiv, posebno u Islamu jel gdje iskreno pokajanje itekako dozvoljeno i preporucljivo od Uzvisenog. Zasto mislis da je recimo Islam najbrza religija koja se siri u zatvorima po USA recimo, vjerovatno iz tog razloga.

Dozvoljeno ako mozes izdrzavati i ako se prva zena slozi, znaci opet nije krajne do tebe. A i koliko znas slucajeva eto po BiH (Bosnjaka) gdje neko ima vise zena, osim ovog Elmedina kako se vec zove iz okoline Zenice.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 24 feb 2024, 16:30

VensanKasel je napisao/la:
24 feb 2024, 15:57
Jesu li vehabije raznjele policijsku stanicu u Bugojnu i ubili policajca ranili još 6-oro ljudi ili pijani debil ?
Je li na američku ambasadu pucao vehabija ili drogirani debil ?
Ko vrbuje našu omladinu da idu šehiditi u Siriju , je li vehabije ili švedski mafijaši ?
U saobraćajnim nezgodama 2022. u Bosni i Hercegovini život su izgubile
222 osobe, dok je 10.258 osoba zadobilo teže ili lakše tjelesne povrede.
Nepropisna brzina i brzina neprilagođena uslovima na putevima su jedan od najčešćih uzročnika izazivanja saobraćajnih nezgoda, slijede saobraćajne nezgode nastale pod uticajem alkohola i drugih opojnih sredstava.
Da ne pominjem nasilje u porodici uz flašu kao okidač, bolesti čiji je krivac direktno alkohol, pa klošarenje omladine itd.

Rak rana našeg društva.

U BiH nemaš uticajna udruženja koja obučavaju mladost za terorizam. Onih par joja što su zadnjih desetak godina bili na stranim ratištima su psihički nestabilni likovi koji bi završili vjv sa nekom drugom pizdarijom, da im je ponuđena prije ove ideje.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 24 feb 2024, 16:42

Judd je napisao/la:
24 feb 2024, 15:20
24 feb 2024, 14:55

Je li se ti zajebavaš ili si ozbiljan ?
Kad odgovoriš na prvo pitanje u ovom postu, onda ću ja na tvoje.

Odakle im pare, to se mene ne tiče. Ako ih neko finansira, ni to nije moj problem. Ako je nešto protivzakonito, time se treba baviti tužilaštvo.
Jesu li vehabije raznjele policijsku stanicu u Bugojnu i ubili policajca ranili još 6-oro ljudi ili pijani debil ?
Ko vrbuje našu omladinu da idu šehiditi u Siriju , je li vehabije ili švedski mafijaši ?
Ti meni pominjes stvari od prije 15 godina. Ja tebi pominjem nesto sto se desava na mjesecnoj bazi.

Kakva ba Sirija? Kad je to neko iz Bosne otisao u Siriju? Zadnji kojeg se sjecam je onaj sto je bio na 60 minuta. Imamovic ili kako vec se preziva.
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 feb 2024, 16:43

dscile je napisao/la:
24 feb 2024, 15:32
Iskreno, podjednako mi ne bi bilo prijatno ni sa tim bradonjama ni sa govedjim glavama kao sto je Hatic.

Da li iko zna provjereno je li istinita ona prica kako te vehabije dobijaju neke pare na mjesecnom nivou? Sto je najjace, te price sam cuo samo od muslimana.
Da li bi bilo neprijatno samo zbog brade ili nesto drugo, mislim kako ces danas znati da je vehabija, mozda je hipster, mozda bajker, moze biti i pravoslavni svecenik u civilu ili pripadnik ravnogorskog pokreta, sta znam :mrgreen:

Mislim to sto si ti opisao je klasicna predrasuda :)

A to za pare je nekad bilo mozda, al danas ovi obicni ljudi koji se smatraju vehabijama ili selefijama, kako god ih nazvao ne dobijaju nista, za Pezica i slicne ne znam i ne bih da govorim al ovo sto ih ja znam su sve uspjesni ljudi, npr vecina ih ima svoje biznise, firme, od stolarije, cnca, i to vece firme koje se bave i izvozom. Sad ne kazem da su svi takvi, al za to ne bih ni generalizovao i rekao da su svi teroristi na osnovu tih slucajeva koji su spomenuti :D
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 24 feb 2024, 16:46

alemsa je napisao/la:
24 feb 2024, 16:16
alemsa je napisao/la:
24 feb 2024, 15:52

Osoba koja iskreno svati i praktuje religiju moze biti samo pozitivni gradjanin drustva, tipa da ne krade, ubija, da bude plemenit itd. Tebi mozda nije potrebno da te neko "gura"/ ili kaze (nazovi kako zelis) da budes takav, ti si mozda tako krojen neko nije. Ja sam jednom ukrao u zivotu u drugom-trecem osnovne, jabuku iz granapa (znas kako ono bude napolju voce), i pobjego i nastavio slobodnim hodom, kad me neko tapnu po ramenu (zena koja je radila u granapu, valjda joj se smjena zavrsila), kaze ujrade ti jabuku, toliko me bilo stid da sam htio u zemlju propast, nijad vise bista u zivotu uzeo nisam tudje.
Pravom vjerniku Islama je dozvoljeno ozeniti vise zena. Koliko znam gdje zivis je to zabranjeno zakonom. Biti vjernik je kao sto sam napisao uvod discipline u svoj zivot. Disciplina se moze uvesti i bez vjere. Jos nisam naisao na vjernika, a da neboluje od istih bolesti kao I nevjernici.

Nije kaznjivo krasti u drugom trecem osnovne iz razloga. I taj osjecaj sramote je normalno kod djeteta koje je u po bjela dana sa tesge ugrabilo jabuku. Nisi jedini koji je kao dijete pokusao krasti. Krao sam bruku puta kao dijete.
Mozes ti to sve svesti na disciplinu. To je ok pogled, medjutim nekom ko je cinio lose stvari u zivotu, je mozda potrebno da zna da ima nade/motiv, posebno u Islamu jel gdje iskreno pokajanje itekako dozvoljeno i preporucljivo od Uzvisenog. Zasto mislis da je recimo Islam najbrza religija koja se siri u zatvorima po USA recimo, vjerovatno iz tog razloga.

Dozvoljeno ako mozes izdrzavati i ako se prva zena slozi, znaci opet nije krajne do tebe. A i koliko znas slucajeva eto po BiH (Bosnjaka) gdje neko ima vise zena, osim ovog Elmedina kako se vec zove iz okoline Zenice.
Bosnjaci zbog malobrojnosti nemaju znacaj u Islamu, cak se i nesmatraju muslimanima medju mnogim muslimanima.
U americkim zatvorima nepostoji rehabilitacija, to je zadnja stanica vecini. Islam je logicna vjera za prelazak iz razloga sto najvise slici hriscanstvu, jer dijeli pegambere sa hriscanstvom. Budizam i hinduizam je previse stran, i valja imati jaci um, da bi se te vjere bolje razumile. Pokajanje postoji u istoj mjeri u hriscanstvu kao i u Islamu. Islam ima farz I iz tog razloga privlaci svakoga. Farz je disciplina. Svaki vjernik koji zna snagu I znacenje farza je slobodan um.
Slazem se da nije sve crno ili bjelo, ali je zlo nacin na koji se koristi vjera kod nas. Kod nas je vjernik ovca koja daje dzamiji, a hodja kriminalac kojem mozes dati macolu da se brani a opet ga mozes prebiti.

Bosnjaci su kao I srbi i hrvati tradicionalno prelivode. Snalaze se iz nuzde. Povezivati ih sa prvim generacijama muslimana koji su se borili u Mekki, Medini i Khaybaru neide.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 24 feb 2024, 16:59

Kako ti znas da neko nas bošnjake ne smatra muslimanim? Pa nije to kultura pa mozes biti samo ako se rodiš tu. Mozda samo neka grupa ekstremnih selefija/haridžija da misli da nismo muslimani jer glasamo ( ima ih par I na Balkanu)

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 24 feb 2024, 17:02

Asteriks je napisao/la:
24 feb 2024, 16:30
Nepropisna brzina i brzina neprilagođena uslovima na putevima su jedan od najčešćih uzročnika izazivanja saobraćajnih nezgoda, slijede saobraćajne nezgode nastale pod uticajem alkohola i drugih opojnih sredstava.
Da ne pominjem nasilje u porodici uz flašu kao okidač, bolesti čiji je krivac direktno alkohol, pa klošarenje omladine itd.

Rak rana našeg društva.

U BiH nemaš uticajna udruženja koja obučavaju mladost za terorizam. Onih par joja što su zadnjih desetak godina bili na stranim ratištima su psihički nestabilni likovi koji bi završili vjv sa nekom drugom pizdarijom, da im je ponuđena prije ove ideje.
De ti meni objasni kako tih par joja završi na stranim ratištima ?
Jednog dana digao im se qrac i jednostavno otišli ? Tebi je normalno da su čitave porodice vodili u Siriju , maloljetnu djecu odveli tamo gdje se ratuje ?

Ja o vehabijama ti o nesrećama uzrokovanim alkoholom . Kako bi se ti osjećao sutra da ti djete ode u Siriju i pogine ?
Ma u pravu si ti buraz , bolje da odu u Siriju i poginu nego da ovdje vjerovatno naprave neku pizdariju . Ja baš tebe poštujem kao forumaša , zato mi nikako nisu jasni ovi postovi ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 24 feb 2024, 17:05

Moje neko iskustvo sa ljudima koji se više posvete vjeri je da im vjera višestruko pojača ono što su do tada bili.
Ako je osoba bila pozitivna i društvenokorisna prije vjere, bit će to isto samo 5x. Ako su oni bili dobri, njihova vjera će biti dobra. Neki od najboljih ljudi koje sam upoznao su bili veliki vjernici.

S druge strane, ko je bio manipulator, narkoman, kriminalac, itd kroz vjeru, isto je nastavio i u vjeri, samo što je nož i iglu zamijenio varanjem kroz raznorazne odbore, pozicije i uticaje koje možeš steći kroz religijske institucije i poznastva, manipulaciju naivnih i slabijih od sebe i slično.

Nisam još vidio mnogo slučajeva gdje vjera od uhljupa napravi insana ili obratno.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 24 feb 2024, 17:09

24 feb 2024, 17:02
Asteriks je napisao/la:
24 feb 2024, 16:30

Rak rana našeg društva.

Jednog dana digao im se qrac i jednostavno otišli ? Tebi je normalno da su čitave porodice vodili u Siriju , maloljetnu djecu odveli tamo gdje se ratuje ?

Ja o vehabijama ti o nesrećama uzrokovanim alkoholom . Kako bi se ti osjećao sutra da ti djete ode u Siriju i pogine ?
Ma u pravu si ti buraz , bolje da odu u Siriju i poginu nego da ovdje vjerovatno naprave neku pizdariju . Ja baš tebe poštujem kao forumaša , zato mi nikako nisu jasni ovi postovi ...
Dok se kod nas knjige MiaWa otvoreno prevode, preprodaju i komentarišu ništa me ne čudi.

Problem predstavlja kad ti bradu vežeš za ekstremizam, a niko ne problematizira tu njihovu "islamsku" literaturu s kojom su došli.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 feb 2024, 17:10

24 feb 2024, 16:46
alemsa je napisao/la:

Bosnjaci zbog malobrojnosti nemaju znacaj u Islamu, cak se i nesmatraju muslimanima medju mnogim muslimanima.
U americkim zatvorima nepostoji rehabilitacija, to je zadnja stanica vecini. Islam je logicna vjera za prelazak iz razloga sto najvise slici hriscanstvu, jer dijeli pegambere sa hriscanstvom. Budizam i hinduizam je previse stran, i valja imati jaci um, da bi se te vjere bolje razumile. Pokajanje postoji u istoj mjeri u hriscanstvu kao i u Islamu. Islam ima farz I iz tog razloga privlaci svakoga. Farz je disciplina. Svaki vjernik koji zna snagu I znacenje farza je slobodan um.
Slazem se da nije sve crno ili bjelo, ali je zlo nacin na koji se koristi vjera kod nas. Kod nas je vjernik ovca koja daje dzamiji, a hodja kriminalac kojem mozes dati macolu da se brani a opet ga mozes prebiti.

Bosnjaci su kao I srbi i hrvati tradicionalno prelivode. Snalaze se iz nuzde. Povezivati ih sa prvim generacijama muslimana koji su se borili u Mekki, Medini i Khaybaru neide.
Jeste veoma slicno samo sto je malo u Krscanstvu razlicito jer je trojstvo i jer je Isus umro za njihove grijehe jel. Dok je u Islamu iskreno pokajanje, restart za osobu kao individu. Slazem se donekle sa tvojom srzi/sustinom ako si los covjek i tvoj Islam, Krscanstvo, Budizam itd. ce biti lose, no ima osoba kojim to daje motiv za poboljsanje, jer se vodi time da je ovaj svijet prolazan i trenutak u vremenu tvog postojanja. Plus propagira maximalno sabur/strpljenje, sto je ogromna pozitivna osobina svakog covjeka, "strpljiv spasen" je izreka i bez Islama.

Nije svakom zadnja stanica, Tyson je postao Aziz u zatvoru, a bio je osudjen 3 godine jel, plus je covjek kojem nije trebala neka zastita Muslimana u zatvoru jel.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 24 feb 2024, 17:14

Poenta je da su grupe, koje teže terorizmu te indoktrinaciji mladih naraštaja, u našoj zemlji danas skoro bez nekog ozbiljnijeg uticaja te pod kontrolom. Imaš na kraju izvještaj nadležnih o stanju sigurnosti po godinama.

Ako je takvog uticaja i bilo kod određenih, nestabilnijih slučajeva, nije što se sistematski i na veći uzorak radilo na mobiliziranju novih kadrova.

Govorim o stvarnim problemima i tome kako je u BIH zadnjih deset godina primjer poginulo preko 2500 ljudi te preko 20k zadobilo teže povrede, uz alkohol kao jedan od dva glavna uzroka. Ali takvo nešto je valjda u trendu jer i na Zapadu loču.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 24 feb 2024, 17:16

nerkolfc je napisao/la:
24 feb 2024, 16:59
Kako ti znas da neko nas bošnjake ne smatra muslimanim? Pa nije to kultura pa mozes biti samo ako se rodiš tu. Mozda samo neka grupa ekstremnih selefija/haridžija da misli da nismo muslimani jer glasamo ( ima ih par I na Balkanu)
Bosnjaci su 0.15 % od svih muslimana. Uz to su grupa koja najmanje poznaje arapski jezik i najmanje vode brigu og farzu. Neki cak su vise puta bili na Umri, nego sto imaju namaza.

Pogledaj broj bosnjaka ozenjenih arapkinjama I arapima ozenjenim bosnjakinjama. Kad ovaj prvi nadvlada drugi, mozes reci da smo dogurali negdje medju muslimanima.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 24 feb 2024, 17:24

Asteriks je napisao/la:
24 feb 2024, 17:14

Poenta je da su grupe, koje teže terorizmu te indoktrinaciji mladih naraštaja, u našoj zemlji danas skoro bez nekog ozbiljnijeg uticaja te pod kontrolom. Imaš na kraju izvještaj nadležnih o stanju sigurnosti po godinama.

Ako je takvog uticaja i bilo kod određenih, nestabilnijih slučajeva, nije što se sistematski i na veći uzorak radilo na mobiliziranju novih kadrova.

Govorim o stvarnim problemima i tome kako je u BIH zadnjih deset godina primjer poginulo preko 2500 ljudi te preko 20k zadobilo teže povrede, uz alkohol kao jedan od dva glavna uzroka. Ali takvo nešto je valjda u trendu jer i na Zapadu loču.
Jesmo li ti i ja neki dan pisali o pivama ? :mrgreen:

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 24 feb 2024, 17:27

Jesmo i ne krijem da sam pio. Bacio smetlje i tjt. :)

Znas da su po SAD-u bivsi nakromani najbolji savjetnici u borbi protiv droge. :mrgreen:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 24 feb 2024, 17:32

alemsa je napisao/la:
A i koliko znas slucajeva eto po BiH (Bosnjaka) gdje neko ima vise zena, osim ovog Elmedina kako se vec zove iz okoline Zenice.
Imas ih bruku, ali su to ljubavnice, sto ih udaraju sa strane :D
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 feb 2024, 17:34

kraljttbvb je napisao/la:
24 feb 2024, 17:32
alemsa je napisao/la:
A i koliko znas slucajeva eto po BiH (Bosnjaka) gdje neko ima vise zena, osim ovog Elmedina kako se vec zove iz okoline Zenice.
Imas ih bruku, ali su to ljubavnice, sto ih udaraju sa strane :D
Drugo su ljubavnice, to je i po zapadu "normalna"/cesta pojava, covjek je govorio u kontekstu braka.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 24 feb 2024, 17:35

Asteriks je napisao/la:
24 feb 2024, 17:27
Jesmo i ne krijem da sam pio. Bacio smetlje i tjt. :)

Znas da su po SAD-u bivsi nakromani najbolji savjetnici u borbi protiv droge. :mrgreen:
Ma ja , prestao i sad po nama što pijemo sve najgore :kafa:

Imam druga vehabiju , pijemo kafe redovno i njega su vehabije izvukle iz pakla droge , ali i on sam mi je svašta pričao i čega se nagledao ...

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 24 feb 2024, 17:37

24 feb 2024, 17:16
nerkolfc je napisao/la:
24 feb 2024, 16:59
Bosnjaci su 0.15 % od svih muslimana. Uz to su grupa koja najmanje poznaje arapski jezik i najmanje vode brigu og farzu. Neki cak su vise puta bili na Umri, nego sto imaju namaza.

Pogledaj broj bosnjaka ozenjenih arapkinjama I arapima ozenjenim bosnjakinjama. Kad ovaj prvi nadvlada drugi, mozes reci da smo dogurali negdje medju muslimanima.
Ne prestaje neko biti musliman ako ne zna arapski i ne prestaje ako izostavi farz(osim ako misli da to nije grijeh)

Zasto bi mi zenili arapkinje pored bosanki? Nema mi smisla.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 24 feb 2024, 17:39

Od tih predavača, samo gospodin Sulejman Bugari.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 24 feb 2024, 17:41

24 feb 2024, 17:16
Nije lako ozeniti arapkinju.

Kod mene jaran htio izaci sa jednom na nekom seminaru, ona bila zapela za njega, bukvalno ga proganjala (onako lijep je i zgodan). Ovaj jedan mu savjetovao da se ne upusta u bilo kakve seme, jer one bi da se brzo udaju i traze 100 000 dolara mehra. Naravno da ovaj moj jaran tu lovu nije imao, pa nije ni izasao na kafu sa ovom arapkinjom.

Ona hoce da se osigura ako je sutra ostavis (razvedes se) da ima lovu za sebe, a ko kod nas od momaka ima 100 000 kesa...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, jasmin10, Nebeski, Rosicky i 13 gostiju.