jurisicduska je napisao/la: ↑24 feb 2024, 23:18
Trener se ne smije mijenjati. Još jedan ciklus nam samo krade godinu i vraća nas unazad godinu. Europa je cilj, slijedece godine ćemo rezimirati situaciju.
Znam ja gadno je izgubit od bilo koga i ja sam šećer dobio danas u 30 minuti , bolno je gledati ovu igru i igrače i trenera i SD-a i svi mi se gade i treba tako ali mijenjati nipošto. Opet će se dati poruka da može neprofesionalizam da može ko kako hoce. Istrpiti pod svaku cijenu. Jednom u životu. Garantujem da ćemo biti bolji, nego opet sok terapija pa onda pad.
Nije za porediti ali Xabi Alonso je u prvoj sezoni imao 10 poraza i 10 neriješenih. Imao je dva niza od po 7 tekmi bez pobjede i onda je sjelo a kad je sjelo postali su mašina koja nema poraza nikako i melju sve pred sobom. Ne kažem da ćemo mi biti takvi , ali trener je tu 20 tekmi , pad je evidentan, očigledno se igračima ne dopada da treniraju, da bude profesionalci, da jedu , da spavaju , treba to isflitrirati, Rozman i Senijad su uredili sportski segment maksimalno i to ne dolazi preko noći , Morat će se filter dobar udarit , vremenom ćemo postajat ozbiljniji. Čvrsto vjerujem da sistem donosi dugoročni rezultat. Ne smijemo otjerati trenera ove godine.
Nađite snage u sebi , uprkos k u r cevoj igri i odnosu da ostanemo ove godine normalni i ne tjeramo nikog. Ništa nam to dobro donijeti neće. Ide kup ide derbi vrlo lako možemo sve to pogubiti i tad nikog je dirati.
Ozbiljan klub se postaje na bolan način. Tjeranjem trenera se pokazuje da nikad bit ozbiljni necemo. Opet će doći jarani pa Hajd šta ima veze nek se cuga možda ćemo šta i osvojit usput ali sve je to kratkog daha. Ako smo odlučili izgraditi sistem neka trenera i neka sportskog direktora. Uz uslove koje imaju , desit će se klub kakav želimo.
Pa vidi prijatelju, bez da imam ikakvu lošu namjeru prema tebi ili bilo kome ali to poređenje sa nekim Europskim trenerima bi možda i bilo uredu da da su to bile dobre ekipe. Svinti treneri su došli u loše timove (bar za njihove standardne) i onda su iz toga se gradili, trpili loše rezultate na uštrub gradnje ekipe. Postavljanjem tih trenera oni su presjecali to je bila nula odakle su počinjali, od tog momenta dvije konstante su uvjek bile tu, igrački kadar koji se nadopunjavao i formacija a rezultat je taj koji je izostajao Sad se vratimo na naš klub, svi smo bili zadovoljni igračkim kadrom koji smo imali i složni da postoji mogučnost za neku nadogradnju isto tako da nam je fizička sprema ravna nuli i da se taktički ne znamo postavljat što nam je Torpedo pokazao na Koševu.
Ja pratim sport, nogomet, posebno skoro 30 godina neovisno sad što se radi on našem klubu daj mi molim te objasni kako smo mi došli u ovu situaciju.
Kako je moguče da ekipa koja je imala "i glavu i rep" koja je nadograđena sa 4 top igrača, kojoj su nedostajali detalji doživljava ovakva poniženja.
Kako je moguče da pored 5 bekova koje smo imali u ekipi nama na tim pozicijama igraju krilni napadači
Kako je moguče da u isto vrijeme imamo višak i manjak igrača na nekim pozicijama
Kako smo se doveli u poziciju da nakon toliko zvaničnih i pripremnih utakmica ne znamo 10 standardih igrača, standradnu formaciju, postavljanje kod prekida, kornera, kako je moguče da pored toliko DM igrača naša igra se svela na ispucavanje lopte stopera prema napadačima.
Kako je moguče da nakon toliko vremena nismo u stanju odigrati smislenu akciju.
Podrška čemu? Osim da nam promjena ništa novo neče donijeti nego vratiti na isto.
Uostalom, evo reci mi u čemu smo napredovali pod Rozmanom i Ibričićem taktički, igrački, kvalitetom, borbenošču, zalagenjem??? Bilo koji segment igre.
Jel se možda trebamo srozati do te mjere pa da nam bude uspjeh trofej trećeg mjesta, šta je cilj.
Meni nikad neče biti jasno kako je, zašto je i iz kojeg razloga uspio uništiti zamjeniti ili mu nije bilo dovoljno ekipu sa
Beganović...Đuričković...Aničić....Duraković(Radović)
..............Julardžija(Vrančić)............Buljubašić
Hasić(Keremeh).....Avramovski(Mustafić)....Peneranda(Anđušić)
...............................Renan(Čataković)
Kako je uspio od ekipe kojoj je nedostajalo fizičke spreme napraviti hrpu luzera koji nisu u stanju u tri utakmice napraviti smislenu akciju i uputiti šut na gol.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.