Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Varg
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Varg » 25 feb 2024, 09:21

Sučić bi vjerovatno sad bio pozvan u hrvatsku u21 da je uradio "ilinkovic" potez i izbjegao nastup u službenom meču.
Kakve su šanse za A u dogledno vrijeme? odmah mi na um pada 4-5 igrača koji su ispred, ne računajući Modrića

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 25 feb 2024, 10:06

Sinoć Bajrakatrević dobra tekma. Istina MSL je prilično naivna liga, moglo bi se reći razvojna, ali je sinoć pokazao kvalitet ozbiljnog fudbalera. Dosta je napredovao od prošle sezone, kada je djelovao više kao talentovano dijete kojem još nije mjesto u seniorima.
Ako zadrži status prvotimca, a najvjerovatnije hoće, on je igrač za naše A selekcije.
Ne znam šta njegov nastup na Olimpijadi znači, pitanje je i hoće li ga Ameri priključiti A seniorima, ali mi bi mu odmah trebali ponuditi mjesto u A selekciji.
Sučić ako nastavi kao protiv Betisa, mogao bi uletiti u kombinacije Hrvata. Iskreno sam prijatno i neprijatno iznenađen njegovim partijama u posljednje vrijeme. Prijatno jer je izgleda jako napredovao, neprijatno jer je napredovao prije nego je debitovao za nas :D
Iako još nisam siguran da je on kalibar za nekog nosioca igre reprezentacije i kluba. U svakom slučaju, pozivu reprezentaciju je zaslužio.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 25 feb 2024, 12:10

Horoz je napisao/la:
25 feb 2024, 10:06
Sinoć Bajrakatrević dobra tekma. Istina MSL je prilično naivna liga, moglo bi se reći razvojna, ali je sinoć pokazao kvalitet ozbiljnog fudbalera. Dosta je napredovao od prošle sezone, kada je djelovao više kao talentovano dijete kojem još nije mjesto u seniorima.
Ako zadrži status prvotimca, a najvjerovatnije hoće, on je igrač za naše A selekcije.
Ne znam šta njegov nastup na Olimpijadi znači, pitanje je i hoće li ga Ameri priključiti A seniorima, ali mi bi mu odmah trebali ponuditi mjesto u A selekciji.
Sučić ako nastavi kao protiv Betisa, mogao bi uletiti u kombinacije Hrvata. Iskreno sam prijatno i neprijatno iznenađen njegovim partijama u posljednje vrijeme. Prijatno jer je izgleda jako napredovao, neprijatno jer je napredovao prije nego je debitovao za nas :D
Iako još nisam siguran da je on kalibar za nekog nosioca igre reprezentacije i kluba. U svakom slučaju, pozivu reprezentaciju je zaslužio.

Mislim da nemamo ovako nesto medju trenutnim i potencijalnim igracima, glede direktne igre, brzine razmisljanja i reakcije, promjene pravca i tehnike. Trebao bi on da ima dobru karijeru. Mnogo ga hvale :)

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 25 feb 2024, 12:58

Bas se razlikuje od svih potencijalnih po vodjenju lopte, tehnike,pozicije.
Ako nastavi igrati redovno bgm ozbiljna stvar sa 18g u mls.
BašČelik!

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 25 feb 2024, 13:01

Dobar mali sto jes jes
naprijed rejal

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 25 feb 2024, 13:48

Nekako se probudih jutros zadnjih 15tak minuta, pa naletih neki link za pogledati.
Po onom sto sam vidio nije MLS nimalo naivna liga, strasan tempo i presing se igra i sigurno kao liga nije slabija npr od Hrvatske ili austrijske na osnovu te jedne utakmice. Bas se ide žestoko.

A sto se tice malog, za koliko sam gledao pokusao je jedan prodor ali i zadnji momenat uklizase mu cak dvojica tako da nije tih zadnjih petnaestak minuta nista posebno pokazao

Ali po ovom sazetku mali Ce biti dobar igrac nesto sto nam godinama treba i to se treba hitno i na sve nacije rijesiti
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 25 feb 2024, 14:11

Sucic u prvih 11 protiv Rijeke.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 25 feb 2024, 14:15

Imajednabrigada je napisao/la:
25 feb 2024, 13:48
Nekako se probudih jutros zadnjih 15tak minuta, pa naletih neki link za pogledati.
Po onom sto sam vidio nije MLS nimalo naivna liga, strasan tempo i presing se igra i sigurno kao liga nije slabija npr od Hrvatske ili austrijske na osnovu te jedne utakmice. Bas se ide žestoko.

A sto se tice malog, za koliko sam gledao pokusao je jedan prodor ali i zadnji momenat uklizase mu cak dvojica tako da nije tih zadnjih petnaestak minuta nista posebno pokazao

Ali po ovom sazetku mali Ce biti dobar igrac nesto sto nam godinama treba i to se treba hitno i na sve nacije rijesiti
Odgledao čitavu tekmu, a i iz prijašnjih gledanjasam stekao utisak da je to fudbalski prilično naivno. Imaju strašan tempo, možda i previše trčanja, presinga, ali taktički i mentalno sve je prilično naivno. Slabo se pozicioniraju, nema nekog sistema u igri, u duelima su ili pregrubi ili premeki. Djeluju kao bokseri bez garda. Nema one europske proračunstosti i namazanosti, što je vjerovatno u duhu te njihove takmičarske kulture. Vidi se da to u Americi još nije vrhunski sport.
A kod ovog "našeg" malog se vidi da ima domaćeg fakinluka i u ponašanju i simuliranju. Mislim da je najviše mahao rukama i nešto se bunio na terenu :D
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 25 feb 2024, 15:08

Radeljić na lijevom štoperu u prvih 11 Rijeke. Zar on nije legitimna opcija za “ repstaciju”?

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 25 feb 2024, 15:15

AndreWilliams je napisao/la:
25 feb 2024, 15:08
Radeljić na lijevom štoperu u prvih 11 Rijeke. Zar on nije legitimna opcija za “ repstaciju”?
Apsolutno nije, imamo deset boljih stopera od njega. Uz to, Radeljiću je 27 godina i neće više napredovati, to je što je.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 25 feb 2024, 15:22

MoodyHank je napisao/la:
25 feb 2024, 15:15
Apsolutno nije, imamo deset boljih stopera od njega. Uz to, Radeljiću je 27 godina i neće više napredovati, to je što je.
Oke

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 25 feb 2024, 17:09

Bajraktarević je imao 49 dodira s loptom, dva ključna pasa, tri uspješna driblinga i čak 14 osvojenih duela.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 25 feb 2024, 18:38

Huskovic je očajan ove sezone do sad, nikako da uhvati pravu formu, ima 12 velikih promašenih šansi do sad i samo 1 gol.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 25 feb 2024, 18:48

baboedindzeko09 je napisao/la:
25 feb 2024, 18:38
Huskovic je očajan ove sezone do sad, nikako da uhvati pravu formu, ima 12 velikih promašenih šansi do sad i samo 1 gol.
K'o da je nekad bio u formi, rekord mu 2 gola u sezoni. Precijenjen igrac u svakom slucaju
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 25 feb 2024, 18:53

Vrhunac Huskoviću su ćevapi sa Belim na Baščaršiji.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 25 feb 2024, 19:04

Ne ide nas sa napadačima, nikako.

Cvajtaš ima dvije dobre sezone u Augsburgu ali se pretvara u krampu čim navuče BH dres.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 25 feb 2024, 19:12

19vendetta87 je napisao/la:
25 feb 2024, 18:48
K'o da je nekad bio u formi, rekord mu 2 gola u sezoni. Precijenjen igrac u svakom slucaju
zato sto huskovic nije napadac, vec ofanzivni vezni.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 25 feb 2024, 19:37

Od toliko talenata po Njemackoj u zadnje vrijeme jedino Mladen Cvjetinovic igra i napreduje, nakon povrede standardan opet u Ingolstadtu u trecoj ligi. Kad bi se mogao kako dokopati cvajte iduce sezone to bi bio top napredak iz regionalne do cvajte za dvije sezone :)

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 25 feb 2024, 19:37

EdinjoBos je napisao/la:
25 feb 2024, 19:12
19vendetta87 je napisao/la:
25 feb 2024, 18:48
zato sto huskovic nije napadac, vec ofanzivni vezni.
Tako je, njegova prirodna pozicija ofanzivno vezni ali guraju ga u napad zbog toga sto je jedan od onih igraca koji zabije gol ili stvori Sansu ni sam ne zna kako. A takvi igraci su cijenjeni posebno mladi
Najveci problem je ta povreda bice sad velik problem se vratiti koja nekad.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 26 feb 2024, 13:56

MoodyHank je napisao/la:
25 feb 2024, 15:15
zanimljivo mišljenje danas na tu temu:

Stipić je pohvalio stopera Stjepana Radeljića (26), koji je odigrao cijelu utakmicu za Rijeku, koja je pogotkom Frana Brodića iz kaznenog udarca u 95. minuti izgubila od Dinama na Maksimiru. "Radeljić je jako interesantan igrač, na hrvatskom tržištu podcijenjen. Bio sam u kontaktu s njim jer sam ga želio dovesti u Rigu, a i on je želio doći k nama.

No predvodio je Šerif protiv Partizana prošle sezone u Konferencijskoj ligi. Pobijedili su i postao nam je preskup, cifra je narasla preko noći. Odličan igrač s velikim potencijalom, brz za svoju visinu. Timski igrač, usudio bih se reći da je igrač za hrvatsku reprezentaciju kroz godinu ili dvije", izjavio je Stipić.
[url]https://www.index. hr/sport/clanak/stipic-rijeka-ima-igraca-za-hrvatsku-reprezentaciju-podcijenjen-je/2542033.aspx[/url]

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.