Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
80% muškaraca je ljepše sa bradom
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Kako je ovaj nedzmin ikako ziv, lik se zadise dok izgovori dvije recenice ko da je maraton trcaoVensanKasel je napisao/la: ↑25 feb 2024, 15:32
@Arvid za 5 sati 100 hiljada pregleda , ubi Debeli sa još Debljim brašno![]()
edit: sa ovim drugim krmkom da jedem za istim stolom ili bi morao ustati i otici ili bi mu zabio noz izmedju ociju, vidi ga sto mljacka, nista iritantnije na svijetu nema

Zadnja izmjena: enobarca, dana/u 25 feb 2024, 21:34, ukupno mijenjano 1 put.
https://****/vijesti/bih/887933/vide ... e-zafrkanoPronašli smo Bizu iz priče Ramiza Zmaja o kobasicama za psa, "bilo je zafrkano"

Avaz je portal poserem vam se na cenzuru.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Lik je nepodnosljiv, ne mogu 30 sekundi gledati krmka kako mljacka ko da je iz gladnih dosoenobarca je napisao/la: ↑25 feb 2024, 21:31Kako je ovaj nedzmin ikako ziv, lik se zadise dok izgovori dvije recenice ko da je maraton trcaoVensanKasel je napisao/la: ↑25 feb 2024, 15:32
edit: sa ovim drugim krmkom da jedem za istim stolom ili bi morao ustati i otici ili bi mu zabio noz izmedju ociju, vidi ga sto mljacka, nista iritantnije na svijetu nema![]()
1946-1987
-
- Kontakt:
Evo jedan banalan primjer:JohnCleese je napisao/la: ↑25 feb 2024, 21:17Takav je moj dojam, moj ukus.19vendetta87 je napisao/la: ↑25 feb 2024, 21:00A po cemu si to zakljucio, majke ti? Na osnovu cega su to Srbi ili Hrvati ljepsi?JohnCleese je napisao/la: ↑25 feb 2024, 20:54Bosnjaci i Bosnjakinje su najmanje lijep narod od svih balkanskih naroda.
Dobro možda nam moze parirati slovenska i bugarska nacija![]()
Cak su bh Hrvati ljepsi od Bosnjaka, a kamoli dole Dalmatinski i odnosno svi primorski pa sve do Zagreba
Srbi u BiH vecinom rugobe, ali tamo po Srbiji su vise nego ok.
Crnogorci ljepsi ako nista stasom itd...
Bosnjaka od Drine do Une od Save do Konjica u glavu mozes prepoznati na cijeloj planeti po slicnim crtama lica koje mi ne leze i jos po nekom nama klasicnom seljackom dziberluku.
O zenama Bosnjakinjama ne treba ni trositi rijeci kako su debelo ispod svih osim mozda neurednih slovenki i nosatih bugarkinja.
Uzmimo poznate srpske sportaše iz Srbije: Jokić, Đoković, Mitrović
S druge strane uzmimo Nurkića, Džumhura i Džeko
Znaci random najpoznatije sportase sam uzeo za primjer, pitam te sad po cemu su ovi nasi ružni, a ova druga trojica lijepi?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
- Kontakt:
pa što mu dajete pažnju, pa to je strašnoleo1946 je napisao/la: ↑25 feb 2024, 21:37Lik je nepodnosljiv, ne mogu 30 sekundi gledati krmka kako mljacka ko da je iz gladnih dosoenobarca je napisao/la: ↑25 feb 2024, 21:31Kako je ovaj nedzmin ikako ziv, lik se zadise dok izgovori dvije recenice ko da je maraton trcaoVensanKasel je napisao/la: ↑25 feb 2024, 15:32
edit: sa ovim drugim krmkom da jedem za istim stolom ili bi morao ustati i otici ili bi mu zabio noz izmedju ociju, vidi ga sto mljacka, nista iritantnije na svijetu nema![]()
zar i ti sine Ivane!?
Onda se pitaj otkud Hrvatima, Spancima, Grcima pravo da ulazak na plaze, lezaljke, parkinge i ostale stvari naplate 5x vise nego nekad. Banalan i glup primjer, ali tako dodje. Taj prostor je mjesto na kojem u jednom momentu borave milioni muslimana, i ako mislis da je to samo eto onako organizovati da ne bude nekih nepredvidjenih situacija - varas se. Sve druge stvari nemaju veze s vjerom, i ti i ja mnogo toga svojim ocima gledamo i nemocni smo da bilo sta poduzmemo. Koliko je onih od nasih Bosnjaka koji su za vrijeme agresije na BiH prvom prilikom pobjegli vani, pa su se poslije obogatili, imaju sve moguce privilegije i obnasaju znacajne fukcije, dok borci s prvih linija po kontejnerima rove ne bi li prezivjeli. Vjerujem da nisi nista ni pomislio poduzeti po tom pitanju.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑25 feb 2024, 21:09Otkud onda pravo tim istim Saudijcima da nama odredjuju vrijednost hadza, ko je njima dao to za pravo, mislim na taj rezim, ne na narod u cjelini. Svako od nas ima moralni kompas, meni moj nalaze da takvim ljudima ne mogu dati ni marke dok god gledaju genocid u svom komsiluku i jos pomazu izvrsiocima istoga.
Jos je divnije diviti se ljudima (naravno, sarkazam) koji su svjedoci postojanja svih živih i neživih bića, kometa, planeta, mora, rijeka, oku i svim najsavremenijim čudima tehnike vidljivih i nevidljivih, poznatih i nepoznatih tvari, materija, i vjeruju da je to sve samo od sebe nastalo, samo o sebi postoji, održava se, tako perfektno i idealno funkcionise. I da spustimo samo na gradju i funkciju ljudskog organizma, sa svakom mogucom koscicom, krvnim sudom, nervom, bronhom itd., od kojih svi imaju svoju ulogu i bez kojih bi se funkcionisanje poremetilo ili u potpunosti prekinulo. Sve to je to slucajno i tek onako, dok ovamo za najobicniji drveni sto trebaju cekic, ekseri, letve, ploca, koje ce NEKO zakovati i od toga napraviti predmet za koristenje.
- Marsal
- Kontakt:
Iskreno meni više ima logike da je slučajno nego da ima Bog i da je on to stvorio i da onda prati jede li neko krmetinu i guzi li izvan braka pa da ga pošalje da gori vječnost iako je Milostiv i Samilostan.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Ako je nas stvorio bog ko je onda stvorio boga
- tuzlak1987
- Kontakt:
Najruzniji su na Balkanu, Bosnjaci i Srbi iz malih gradova i Crnogorci brdjani.JohnCleese je napisao/la: ↑25 feb 2024, 20:54Bosnjaci i Bosnjakinje su najmanje lijep narod od svih balkanskih naroda.
Dobro možda nam moze parirati slovenska i bugarska nacija![]()
- AshburtonG
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ovo je u osnovi besmisleno pitanje. Bog nije stvoren. Jer da jeste, bio bi stvorenje a ne Bog.
Da se odgovori 'Stvorio ga je taj i taj' onda ćeš ti pitati 'ko je stvorio tog i tog'. I tako u nedogled. Nonsens.
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!
Pa otkud on tu iz niceg, mi nismo mogli biti tu ali eto on jeste, takodjer besmisleno.Ali svakom njegovo, kompleksna tema.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
...svaka stvar koja se kreće pokrenuta je od nečega drugog." Ako je to drugo i samo pokrenuto, onda ono mora biti pokrenuto nekim trećim pokretačem. Budući da beskonačan niz uzroka nije moguć, Akvinski zaključuje da na kraju dolazimo do jednog nepokretnog pokretača, prvog pokretača, i "svi razumeju da je to Bog". Dalje, on koristi argument za neuzrokovani uzrok, koji glasi: "Sve ima svoj uzrok. I svaki uzrok opet ima svoj uzrok. Ali, ne možemo imati beskonačan niz uzroka. Stoga, mora postojati neki neuzrokovani uzrok koji uzrokuje svaku promjenu, ali pri tom sam nije prouzrokovan ničijim utjecajem. Takav neuzrokovani uzrok ljudi nazivaju Bog

Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 25 feb 2024, 22:07, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Samo čista vatra da nas par ćafira pročisti
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Brat svako malo stavljao ovaj gif i jedno 50 smajlija sto se smiju

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Pomoci cu federeru.

Ispravnije pitanje moze biti da pitas federera na osnovu cega je personalnog Boga proglasio tvorcem svega toga? Zasto to nije recimo sam univerzum kao ukupnost svih stvari i pojava? Zasto uopce tvorac?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 107 gostiju.