Mislim da moraju sletiti u državu koja je domaćin

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Mislim da moraju sletiti u državu koja je domaćin
Ih semafor stavljen ima godina dana, mozda malo manjeRaonffa je napisao/la: ↑25 feb 2024, 20:49Gledam ove slike iz Mejdana, nisam znao da su stavili ovaj moderni digitalni semafor.
U ovoj dvorani je dobro što se i iza koševa nalaze 3 4 reda sa normalnim stolicama, faktički kao dvije tribinice.
I još jedno pitanje, jesu li ove dvije velike tribine identične kao i u Skenderiji? Mislim istog kapaciteta, simetrične![]()
Mada nikad nece biti 7000 u dvorani.Namjenjena za sportske aktivnosti, trening, kulturno-umjetničke i zabavne priredbe (ma maksimalnog kapacitet 7000 gledalaca).
Komforni uslovi praćenja sportskih, estradnih, zabavnih i kulturnih programa, aktivnosti i skupova, Kapaciteta 5000 sjedećih i 1500-2000 mjesta na parteru ovisno o postavci.
Pa Zagreb je nas stolni grad
Francuski sastav za sutra.Andrew Albicy, Isaïa Cordinier, Sylvain Francisco, Nadir Hifi, Jaylen Hoard, Damien Inglis, Paul Lacombe, Mathias Lessort, Timothé Luwawu-Cabarrot, Vincent Poirier, Matthew Strazel, Guerschon Yabusele.
U Bihacu je renovirana dvorana, nov parket, kosevi kao i led semafor.
U Bihacu dva puta sa Madjarima prijateljska i jednom sa Makedonijom kvalifikacije tamo negdje 2005/06 godine.Raonffa je napisao/la: ↑25 feb 2024, 20:28S kim smo igrali u Cazinu i Bihaću i kada?zaostrog je napisao/la: ↑25 feb 2024, 18:07Ma ja iznosim samo statistički kako stvari stoje sa domaćin terenom. Mada, mislim da ima u tome nešto. Ako ništa drugo, koliko god neki tvrdili drugačije, Skenderija je ipak u boljem stanju od Mejdana. I taj preveliki broj ljudi je problem možda. Ko će mu ga znati. Naravno da se poklopi mnogo stvari i da ne bismo nigdje na svijetu dobili Francusku tada, kao ni u Tuzli, ili da bi se nekad potkrao neki kiks i u Skenderiji da su uslovi drugačiji. Zapravo, kad tad će doći vrijeme za poraze i u Skenderiji. Skrećem pažnju da nam treba sređivanje obje dvorane, a meni je generalno atmosfera kad repka igra dvoranske sportove bezveze. BHF pjevaju svoje, totalno van utakmice, pa mi je čak u Skenderiji to "jedva" puno ljepše nego u Mejdanu sve ono. Mada, to je sve do organizatora u biti.
Bezveze mi je i tvrdnja da su u Skenderiji lakši protivnici. Jer, hajd što se dobila Francuska, ali nije vala ni Rusija bila bezveze, pa ni Latvija, Belgija, Češka i sl. Nije to banalno baš. Sve u svemu, imamo mi solidne rezultate kući, ni u jednom sportu ko u košarci.
I evo kompletna statistikaPrva zvanična utakmica odigrana u BiH je bila ona protiv Hrvatske, 1997. Od tada, do danas, stvari stoje ovako:
Sarajevo 32-8
Tuzla 6-4
Zenica 2-1
Cazin 2-0
Bihać 1-0
Ukupno 43-13![]()
I generalno, čak se bezveze Sarajevu prebacuje loša posjeta. Osim kvalifikacija za Eurobasket 2011., kada jeste bio užas, sve ostalo je bilo sasvim dobro. Zapravo, prosječan broj gledaoca je skoro 5.000 u Sarajevu i zapravo je vrlo slično s onim što imamo u Tuzli recimo. Najveće pobjede na domaćem terenu su svakako: Hrvatska, Francuska, Rusija. Jedini ozbiljni kiksevi i neobični porazi su Portugal i Švedska.
Zanimljivo, dok smo igrali u Njemačkoj domaće utakmice imali smo omjer 6-2 (porazi Grčka i Rusija, ovaj drugi na produžetke).![]()
Protiv Svedske 2006. godine je bila prijateljska utakmica.LloriS je napisao/la: ↑25 feb 2024, 22:35U Bihacu dva puta sa Madjarima prijateljska i jednom sa Makedonijom kvalifikacije tamo negdje 2005/06 godine.Raonffa je napisao/la: ↑25 feb 2024, 20:28S kim smo igrali u Cazinu i Bihaću i kada?zaostrog je napisao/la: ↑25 feb 2024, 18:07Ma ja iznosim samo statistički kako stvari stoje sa domaćin terenom. Mada, mislim da ima u tome nešto. Ako ništa drugo, koliko god neki tvrdili drugačije, Skenderija je ipak u boljem stanju od Mejdana. I taj preveliki broj ljudi je problem možda. Ko će mu ga znati. Naravno da se poklopi mnogo stvari i da ne bismo nigdje na svijetu dobili Francusku tada, kao ni u Tuzli, ili da bi se nekad potkrao neki kiks i u Skenderiji da su uslovi drugačiji. Zapravo, kad tad će doći vrijeme za poraze i u Skenderiji. Skrećem pažnju da nam treba sređivanje obje dvorane, a meni je generalno atmosfera kad repka igra dvoranske sportove bezveze. BHF pjevaju svoje, totalno van utakmice, pa mi je čak u Skenderiji to "jedva" puno ljepše nego u Mejdanu sve ono. Mada, to je sve do organizatora u biti.
Bezveze mi je i tvrdnja da su u Skenderiji lakši protivnici. Jer, hajd što se dobila Francuska, ali nije vala ni Rusija bila bezveze, pa ni Latvija, Belgija, Češka i sl. Nije to banalno baš. Sve u svemu, imamo mi solidne rezultate kući, ni u jednom sportu ko u košarci.
I evo kompletna statistikaPrva zvanična utakmica odigrana u BiH je bila ona protiv Hrvatske, 1997. Od tada, do danas, stvari stoje ovako:
Sarajevo 32-8
Tuzla 6-4
Zenica 2-1
Cazin 2-0
Bihać 1-0
Ukupno 43-13![]()
I generalno, čak se bezveze Sarajevu prebacuje loša posjeta. Osim kvalifikacija za Eurobasket 2011., kada jeste bio užas, sve ostalo je bilo sasvim dobro. Zapravo, prosječan broj gledaoca je skoro 5.000 u Sarajevu i zapravo je vrlo slično s onim što imamo u Tuzli recimo. Najveće pobjede na domaćem terenu su svakako: Hrvatska, Francuska, Rusija. Jedini ozbiljni kiksevi i neobični porazi su Portugal i Švedska.
Zanimljivo, dok smo igrali u Njemačkoj domaće utakmice imali smo omjer 6-2 (porazi Grčka i Rusija, ovaj drugi na produžetke).![]()
U Cazinu protiv Svedske 2006 i ne znam za drugi mec ko je bio protivnik
Vjerovatno 2 sata prije. Dakle oko 5.
Malo me nostalgija uhvatila pa sam proguglao te rezultate i sastave, dobili smo tada kod kuce i Britance i Cehe tako da je omjer u Cazinu 3-1. Ostalo mi je u glavi da smo izgubili neku nebitnu utakmicu (tu protiv Madjarske). Tad je sistem kvalifikacija bas bio kompleksan, jer nakon tih dodatnih kvalifikacija se islo u zavrsne kvalifikacije (baraz) koje su se igrale u Spaniji gdje smo naravno zijanili.zaostrog je napisao/la: ↑25 feb 2024, 23:13U Bihaću smo igrali u kvalifikacijama za Eurobasket 2001. protiv Švedske (67-52). Zatim smo u kvalifikacijama za Eurobasket 2007. igrali dodatne kvalifikacije u Cazinu: 75-71 protiv Bugarske i poraz 70-74 od Mađarske (bila nevažna utakmica, tj. bilo bitno da izgubimo do 16 razlike).
I nakon toga u Cazinu još Velika Britanija i Češka, kao što je gore kolega forumaš naveo (zaboravljene su ove prve dvije u inicijalnom pregledu).
Natkrili tribinu da im ne prokisnjava ...
Sve na novo radjeno u Bihacu, naveo sam parket, led displej, dodatne tribine, koseve ali i svlacionice, svi uslovi za reprezentaciju su stvoreni.zaostrog je napisao/la: ↑25 feb 2024, 23:19Inače, nije loša ideja da se Kipar dodijeli nekom manjem gradu. Bez obzira na ishod ostalih utakmica, to nije loša ideja. Bihać ili Cazin su ok ideje, ali generalno treba znati stanje svlačionica, parketa i ostalo. Mogao bi to i biti projekat za neki grad da srede dvoranu dodatno. Ne znam kakvo je stanje Bugojno, Vitez, Žepče?!
SvlačioniceLloriS je napisao/la: ↑26 feb 2024, 01:14Sve na novo radjeno u Bihacu, naveo sam parket, led displej, dodatne tribine, koseve ali i svlacionice, svi uslovi za reprezentaciju su stvoreni.zaostrog je napisao/la: ↑25 feb 2024, 23:19Inače, nije loša ideja da se Kipar dodijeli nekom manjem gradu. Bez obzira na ishod ostalih utakmica, to nije loša ideja. Bihać ili Cazin su ok ideje, ali generalno treba znati stanje svlačionica, parketa i ostalo. Mogao bi to i biti projekat za neki grad da srede dvoranu dodatno. Ne znam kakvo je stanje Bugojno, Vitez, Žepče?!
Ova renovirana dvorana nije zvanicno otvorena od sramote. Kako su ljudi uradili loš posao, jos ostale stare stolice na tribini, na sta su otisli milioni?GIBRA je napisao/la: ↑26 feb 2024, 01:25SvlačioniceLloriS je napisao/la: ↑26 feb 2024, 01:14Sve na novo radjeno u Bihacu, naveo sam parket, led displej, dodatne tribine, koseve ali i svlacionice, svi uslovi za reprezentaciju su stvoreni.zaostrog je napisao/la: ↑25 feb 2024, 23:19Inače, nije loša ideja da se Kipar dodijeli nekom manjem gradu. Bez obzira na ishod ostalih utakmica, to nije loša ideja. Bihać ili Cazin su ok ideje, ali generalno treba znati stanje svlačionica, parketa i ostalo. Mogao bi to i biti projekat za neki grad da srede dvoranu dodatno. Ne znam kakvo je stanje Bugojno, Vitez, Žepče?!
Izgleda da nisi svjestan kako izgledaju svlačionice u Bihacu
Trenutno korisnika/ca: CAZIN, JHam, Muumii, prisonbreak i 27 gostiju.