FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Konačno da se dozovem nakon onog poraza, sramote, nakon onakve igre, bezidejne i bezvoljne igre, igre preko kurca. Ma čudo pa uopšte pratim. Fakat ništa nema vrijedno spomena da se kaže. Stid me života mi. Podrška za stručni štab i igrače i pored još jednog sramotnog rezultata.
Što se tiče ove rekonstrukcije, ovo je sasvim dobro za neki početak. Napraviš ovako, pa nekad kasnije još, pa onda naredna faza i tako do kraja. Nadograđuješ polako.
Sutra 0:1 ili 1:2, HAJDEEE SARAJ'VOOO
Što se tiče ove rekonstrukcije, ovo je sasvim dobro za neki početak. Napraviš ovako, pa nekad kasnije još, pa onda naredna faza i tako do kraja. Nadograđuješ polako.
Sutra 0:1 ili 1:2, HAJDEEE SARAJ'VOOO
- hordasDoboj
- Kontakt:
Iako Opcina Centar i treba najvise da ulozi u Kosevo, nekako mi ova cifra nerealna jer je njihov budzet 59 mil, za razliku od npr KS koji ima 1.553.000.000KM za 2024. Ali evo sto kaze Mortem realnije da se nadju na pola sa tom lovom.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑27 feb 2024, 22:41Pa ima tu svega,krov nije sa stubovima sto je dosta skuplje,milion nekih stvari za ovu cat 4,skontaj samo da je istok skoro veci od svih stadiona u BIH sto se kapaciteta tice,mozes mislit da krenu zapad pravit. Objasnio je onaj Baric iz Dinama za pravljenje stadiona neki minimum 3000 eura po stolici i to ako turci rade.hordasDoboj je napisao/la: ↑27 feb 2024, 21:22Pa cek kolika je to onda investicija kad ce Opcina uloziti 4 miliona?![]()
Nadam se da ce uskoro izaci sa projektom, potrebnim sredstvima i rokom zavrsetka.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
Vjerovatno ce dio sredstava opstina, jedan dio kanton, mozda i savez te nesto klub.
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Covjek gospodin vlasnik uvazeni, ako je pametan kao sto jeste ne treba obracati paznju na morbidne i debilne komentare i poruke. Vecinom su to ograniceni umovi, izuzetno smanjenih vidika. inace i najglasniji i ne libe se iznijeti svoju “konstruktivnu” kritiku. Vjerujem da je vecina ona koja se ne istice i ne trci da zatrpava inbox kao prethodni. Dosta je tu dusmana, anamo onih i kakvih sve ne, pa siguran sam jer ne moze svaka ebena stvar biti ismijana, popljuvana. svaka osnova sumnja postoji da nisu nasi navijaci ili je bas neka ljubav koja prelazi u bolest.Pantelija je napisao/la: ↑27 feb 2024, 19:19Treba biti posten i vratiti se u godine prije Tana, mozda ima mladjih ili onih koji su bili mladi u to vrijeme.
Mi smo tada bili klub koji je disao na škrge. Titulu smo osvojili zadnji put 2007., plata u klubu nije bilo, igraci su dolazili najcesce da nesto naprave i odlazili bez obestecenja u zamjenu za neisplacene plate. Prodaja igraca bila je pojam, dovodjenje ozbiljnog igraca isto tako.
U jednom trenutku, neki ljudi iz UO buduceg drugoligasa insallah, su kopali i rukama i nogama da se proglasi stecaj naseg kluba zbog ogromnih dugovanja koja smo imali prema dobavljacima, radnicima i igracima.
U tim godinama, dolazi i jedno od najvecih ponizenja naseg kluba, afera virsle, koja je tada bila noz u srcu svakog od nas, i nanio ogromnu sramotu klubu.
Nakon dolaska investitora, da podsjetimo se mi smo ostvarili sljedece stvari:
-napravili kamp (sa svim svojim manama)
-Organizovali akademiju od koje smo zaradili milione maraka/eura
- osvojili 19/20, 18/19, 14/15 ligu. Da se podsjetimo, prije toga smo u 20 godina osvojili 99 i 2007.
-Osvojili 20/21, 18/19, 13/14 kup bih , DAKLE, u periodu od evo 10 godina od dolaska vlasnika, osvojili smo 6 ttrofeja
-novcano smo najstabilniji klub u drzavi bez ikakve pomoci drzave, lokalne zajednice i saveza
-nasi igraci imaju redovna i visoka primanja i najpozeljnija smo destinacija igracima
Dakle, na stranu to sto se moglo, moralo bolje, ovo su velike stvari, veliki pomaci.
Mi sijecemo granu na kojoj sjedimo pljujuci i napadajuci vlasnik(e)a kluba, jer ovaj klub nema podrsku politike kao drugi klubovi i nikada nece imati!
Dragi navijaci, da vas nesto pitam a vi sebi odgovorite u dubini duse, je li bi neko od vas davao pare u klub koji igra u ligi gdje mu se otmu najmanje dva kupa (hint siroki brijeg), koji je da je regularna liga trebao imati bar jos jednu najmanje titulu?
Da li bi vi davali svoj novac da vas neko krade kako su nas krali od mostara do banjaluke pa do nekih malo vecih sela?
Da li bi vi dali novac da vam dodje savez i kada ste vi vec zavrsili prelazni rok, smanjite broj stranaca u ekipama direktno cineci sezonu neregularnom?
Ulaganje u Bosni i Hercegovini svakako se granici sa ludilom u bilo sta, posebno u fudbal. I u isto vrijeme, mi navijaci ni jednom "akcijom" ne stitimo nas klub! Dakle, nema protesta pred savezom, nema bilo sta sto je zastita kluba, vec udri po svome.
Nisam ja zadovoljan ni blizu kako se radi, mislim da moze bolje, ali treba biti posten i reci, da ovdje raditi je 10x gore nego u normalnoj drzavi gdje rezultat vecinom zavisi od igre na terenu. Ovdje moras dove uciiti koga ce ti dati za sudiju, ko ce biti delegat, da li ce ti kartonirati kolo prije 2 ili 5 igraca da ne mogu igrati protiv nekoga...
Kritika je uvjek dobro dosla, zbog kritike su se i promjenile stvari jesenas, i tako i treba raditi ali ne sjeci granu na kojoj sjedis! Vlasnik treba da cuje glasi nacijaca ali ne i da slusa. Vlasnik treba da radi u interesu kluba ali i da ima autonomiju jer on daje svoj novac!
Sramotno je da neko pokusava klubu da radi na stdionu a da se pise kako neko skrece temu sa utakmica. Pres je najavvljen prije poraza od zvijezde, da smo dobili, bila bi euforija.
Razmislite malo prije svojih neartikulisanih orgijanja sta i kome pisete i kako. Ne znam zastoimate potrebu da vlasniku pisete sta pisete kada ste vidjeli sa 3-4 mjeseca bez vlasnika uradi od naseg kluba u vrijeme kada je tu bila sabrina gdje smo od favorita za titulu i 10 plus bodova dosli do toga da istu titulu izgubiimo i da se ekipa raspadne. Umjesto nastavka dominacije, dosli smo do toga da tri sezone ne uzmemo titulu.
Razmislite malo, ne postoji razlog zasto neko ne bi volio uzeti titulu i pobjedjivati sve redom! POstoje razlozi, mozda ih neko zna, ja ne znam, meni nije jasno i ja mislim da je ekipa lose poslozena iz razloga da igraci nisu kliknuli i da kao pojedinci se nisu uklopili i da nisu tim, jedno.
Lijepo sto si se osvrnuo na proslost i pokusao to docarati.
Samo naprijed gospodine Mirvicu!
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
Zamišljam scenario kao prošle godine, na Koševu sa Igmanom, Igman dobije Željo ispada mi već obezbijedili evropu. 

🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Pa da, zato su svi bili i pozvani na sastanak.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Mene boli neka stvar koce dat pare bitno je da ubace tih 4,2 m km u stadion da se nemoramo **** po cernobilju..
U slucaju da ovo bude samo prica za lokalne izbore, MANDICA istjerat i sve one sto su bili protiv obnove i protiv ulaganja u FK SARAJEVO..
Al ovo neznaci ako pe de r cinu istjerano da treba vratit zelene… dat nekom trecem
Ovi sto nas zarobljavaju i nabodivaju na nozeve nece stat dok mi nebudemo uzvratili 10x zesce
**** im Amar osim mater i pokojnog ivana
U slucaju da ovo bude samo prica za lokalne izbore, MANDICA istjerat i sve one sto su bili protiv obnove i protiv ulaganja u FK SARAJEVO..
Al ovo neznaci ako pe de r cinu istjerano da treba vratit zelene… dat nekom trecem
Ovi sto nas zarobljavaju i nabodivaju na nozeve nece stat dok mi nebudemo uzvratili 10x zesce
**** im Amar osim mater i pokojnog ivana
-
- Kontakt:
To vjerovatno za ovaj prvi dio,za drugi mogu u ovaj UEFA program da oni pokriju dio jer imaji fond za to.
Nek je sretno danas našim Bordo momcima i “stručnom”
Štabu!Nazalost oni su trenutno najslabija karika u F.K.S.
A ujedno i najvažnija.
Osvrnuo bih se malo na percepciju i potencijal Rozmanov.
Opet prazne floskule prije,a nadam se da neće biti i poslije
Tekme.”Treniramo,svi dobro slušaju bla bla…”
Stručnjak,već svi znamo da imate najbolje uslove i da vrijedno
trenirate.Ali,da li osim treninga Rozman posjeduje znanje
Sto se koncepcije igre i strategije tiče,da li ima i zna trenutno
Nešto sto našim igračima najvise treba-motivacijske kvalitete jer
Je evidentno da su igrači izgubili samopouzdanje!
Ima 3 tekme da se pokaže i dokaze.
U slučaju nastavka loših rezultata biće da je u trenerskoj
Školi zajedno sa Bašićem-probušenim loptama sjedio!
A ujedno i najvažnija.
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!
👉Ubica Mitomana i Botova😎
👉Ubica Mitomana i Botova😎
- TurkishAirlines
A mi bez Europe ostanemo
Free PALESTINA
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
"Imati i ne znati, gore je nego nemati"
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
"Imati i ne znati, gore je nego nemati"
Nerealno je ocekivati da nam ovi iskesiraju 4,1 miliona. Posebno jer ih uopste i nemaju. To funkcionise po sistemu : Niko ti ne moze dati,koliko ti ja mogu obecati. Ne treba pretjerivati s napadima na Mandica,svi su oni isti. Ako su i bolji dok su opoziciji,kada zasjednu u fotelju ,transformisu se. Iz covjeka u politicara. Samo pare,sitna shana. No ,dobro bi bilo da dobijemo i ovaj milion,pa od KS nesto od FS nesto ,od UEFE, toliko da se skupi za pocetak radova. Kad jednom krenu,vec ce se zavrsiti ,makar sa kasnjenjem,makar sa velikm kasnjenjem. Od 82-83 cekamo rekonstrukciju,par godina je nista.
Vidim da je ta ideja Mirvicu strana ( sto je mozda i dobro ) ,no mogu se ukljuciti i navijaci.
Sto se danasnje tekme tice,ocekujem solidan rezultat. Danasnja tekma je laksa od prosle dvije,jer nemas ultimatum pobjede. Mozes se lagano,polako i organizovano braniti i cekati svoju sansu do kraja tekme,bez srljanja. Kako se i inace igra fudbal,kako Gospodin Vinko Marinovic igra svaku tekmu.
Danas moze i Anicic igrati,starac je jos dobar do 30 metara od gola,dalje ga se ne smije pustati. A i Andjusic je zasluzio sansu,nadam se da ce je dobiti.
A ostalo sta je,tu je. Imamo mi finih igraca ali je problem sto su svi izvan forme ( poslije priprema
)
Kad je igrac -dva izvan forme do njih je,kad ti je cijela ekipa izvan forme ,zna se do koga je. Do Skijasa.
A ima i taj momenat da kup Borcu ne treba. U principu bitna je samo titula i put prvaka,koji dobijas s njom a u borbi za titulu ,svinjski im je za vratom,tako da mozda i ne udju 100 % u ovaj dvomec.
Vidim da je ta ideja Mirvicu strana ( sto je mozda i dobro ) ,no mogu se ukljuciti i navijaci.
Sto se danasnje tekme tice,ocekujem solidan rezultat. Danasnja tekma je laksa od prosle dvije,jer nemas ultimatum pobjede. Mozes se lagano,polako i organizovano braniti i cekati svoju sansu do kraja tekme,bez srljanja. Kako se i inace igra fudbal,kako Gospodin Vinko Marinovic igra svaku tekmu.
Danas moze i Anicic igrati,starac je jos dobar do 30 metara od gola,dalje ga se ne smije pustati. A i Andjusic je zasluzio sansu,nadam se da ce je dobiti.
A ostalo sta je,tu je. Imamo mi finih igraca ali je problem sto su svi izvan forme ( poslije priprema

Kad je igrac -dva izvan forme do njih je,kad ti je cijela ekipa izvan forme ,zna se do koga je. Do Skijasa.
A ima i taj momenat da kup Borcu ne treba. U principu bitna je samo titula i put prvaka,koji dobijas s njom a u borbi za titulu ,svinjski im je za vratom,tako da mozda i ne udju 100 % u ovaj dvomec.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Jok eto reći će "slabo treniramo, loša je atmosfera, izgubićemo". Logično da će reći ustaljene fraze.Pitarsam je napisao/la: ↑28 feb 2024, 07:09Nek je sretno danas našim Bordo momcima i “stručnom”
A ujedno i najvažnija.
- luckystrike
- Kontakt:
Danas je najvažnije ostati staložen, biti maksimalno koncentrisan svih 90 minuta naročito prema nazad. AkoBogda, prolaz se rješava kući i s tim je završeno pola posla do trofeja. Oni nam dolaze par dana nakon gostovanja zrinjskom.
- Osttribine
- Kontakt:
Hajde danas konacno vise da sta odigramo i ostvarimo neki aktivan rezultat za revans.
Valjda ne mogu i cetvrtu utakmicu u nizu odigrati onako lose, neka nam je sretno veceras.
Valjda ne mogu i cetvrtu utakmicu u nizu odigrati onako lose, neka nam je sretno veceras.
U tom scenariju, ni pokrivanje zapada ih ne bi opralo...
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
Jedan razlike za njih je podnošljivo, iako imam neki osjećaj da možemo mi uzeti jedan razlike
This time next year, we'll be millionaires!
Krvarim od dosade
Krvarim od dosade
- BordoBBoja
- Kontakt:
Procepit ce nas, a kad nas procepi…..
- napoleon72
- Kontakt:
Danas ako ostvarimo dobar rezultat uz dobru igru, uzimamo i derbi glat. U glavi mi je ljeto 2020., poslije odigranih priprema Vinko katastrofalno startao sezonu (nerijeseno sa Mladosti i Velezom, pobjeda protiv Tuzle na Kosevu gdje su nas sabili u peterac 50 minuta). Poslije Bresta smo gledali drugu ekipu na terenu, doslovno. Nadam se da je opet nesta slicno u pitanju.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE!!!
-
- Kontakt:
Mišljenja sam da ove utakmice kao sto je borac veceras bi mogli puno bolje igrati nego kad mi moramo kreirati i napadati. Vrijeme je da nesto odigramo.
Trenutno korisnika/ca: Aduka87, benko21, Burberry46, jurisicduska, kogmagie46, mire971, mnon46, mosarajvosa83, nedimmmm1337, Pena, riki46, sekac, Sinfoc1986, Tarapi, ubipara i 84 gosta.