FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
39
23%
2. Borbu za Evropu
83
48%
3. Sredinu tabele
28
16%
4. Borbu za opstanak
22
13%

Ukupno glasova: 172

MojaMalenkost
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MojaMalenkost » 27 feb 2024, 18:12

Ne porede se trener i predsjednik vec dvojica ljudi koji su vedrili i oblacili u periodima u kojima su obitavali u klubu. Predstaviti Amara samo trenerom je jeftino vrijedjanje inteligencije. I o njima se raspravlja jer su, manje vise, oni kumovali ovome sto danas gledamo i prozivljavamo.
Pročepit će negdje.

Paromlinac

Post Postao/la Paromlinac » 27 feb 2024, 18:54

Zivimo u doba profesionalizma, a to je vrijeme koje niti treba, niti trpi heroje koji ce na sebe preuzimati vise od onoga sto je predvidjeno njihovim profesionalnim angazmanom ili funkcijom koju obavljaju i u stilu Luja XIV izjavljivati " Drzava, to sam ja ", sto bi u nasem slucaju bilo " Zeljo, to sam ja". Pojedinac ne moze, niti smije pokusavati da bude veci od Kluba, bez obzira o kome se to radilo i bez obzira na ime i reputaciju koju ima. Nedopustivo je da trener ( a uz svo duzno postovanje, Amar je obavljao funkciju trenera u Zelji ) bude dovodjen u vezu sa finansijskom situacijom u Klubu, bas kao sto je nedopustivo da predsjednik bude dovodjen u vezu sa sastavom tima i igrackim kadrom. Opste je poznato da nam je realnost bila drugacija i upravo smo zbog toga izgubili taj toliko neophodni duh profesionalizma i polako, ali sigurno sve vise pocinjali da licimo na amaterski Klub u kojem se ne zna ni ko pije, ni ko placa sto je ostavilo dugorocne i katastrofalne posljedice.

Paromlinac

Post Postao/la Paromlinac » 27 feb 2024, 19:12

Izvinjavam se, ali zaboravih dodati samo jos jednu stvar. Taj odnos unutar Kluba davno je i vrlo jednostavno objasnio Zdenko Jelic dok je stajao na ivici terena i obracao se treneru jednom jedinom recenicom :" Moje je DO linije, a tvoje je OD linije ". Kamo puste srece da smo mogli imati tu situaciju.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 27 feb 2024, 19:55

I eto jedan post @virtuala, sutra će neko drugi, i vraćamo se na temu koja uopšte nije bitna u ovom trenutku.
Nemamo boda u gostima!
Nemamo šuta u gostima!
Mislim da je to najbitnije, najtužnije i sramota me ući i pogledati tabelu. Ne znam, da li to praktikuju igrači, sturčni štab i uprava?! Kako li se oni osjećaju u tom trenutku?

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 27 feb 2024, 20:20

Ko je poceo rat?

Vazno je ne predavati se jer je tek pocelo. Sad su i ovi novi vidjeli da su nakon jedne tekme stidno u borbi za europu a nakon losije su vec ispali u trecu ligu po porukama forumasa.

Nama samo treba da skinemo crnu magiju i igraci ce prodisati.

Gledajuci uzorak u proteklih 5 godina potrebno nam je 28 ili 29 bodova na kraju sezone da bismo osigurali opstanak. Gledajuci samo proslu sezonu potrevno je 35 bodova. Neka bude sredina od toga, znaci sa 32 boda bismo trebali ostati u ligi a to je 4 pobjede u 13 utakmica. Ako to ne mozemo onda nismo ni zasluzili ostati u ligi.

Igman izgleda lose ali i tuzla nije nesto, naravno protiv nas ce izgledati kao Real, nasi igraci moraju izaci na jedno gostovanje gdje ce iskaliti bijes a to u njima mislim da moze probuditi Akrapovic. Mislim ds ova prosla tekma nije toliko mjerilo jer ipak dan duze smo ostali i to je ono sto sam rekao da nama sitnica treba da nas skroz poremeti. Ta sitnica se desila i kraj price. Oni se moraju zivotom boriti za bilo koji bod, da ne govorim da bi nas poraz u derbiju doveo do sve ucestalije price o ispadanju sto ce totalno ubiti psihu vec ubijenim igracima.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 27 feb 2024, 21:04

Pririsak je napisao/la:
27 feb 2024, 20:20
Ko je poceo rat?

Vazno je ne predavati se jer je tek pocelo. Sad su i ovi novi vidjeli da su nakon jedne tekme stidno u borbi za europu a nakon losije su vec ispali u trecu ligu po porukama forumasa.

Nama samo treba da skinemo crnu magiju i igraci ce prodisati.

Gledajuci uzorak u proteklih 5 godina potrebno nam je 28 ili 29 bodova na kraju sezone da bismo osigurali opstanak. Gledajuci samo proslu sezonu potrevno je 35 bodova. Neka bude sredina od toga, znaci sa 32 boda bismo trebali ostati u ligi a to je 4 pobjede u 13 utakmica. Ako to ne mozemo onda nismo ni zasluzili ostati u ligi.

Igman izgleda lose ali i tuzla nije nesto, naravno protiv nas ce izgledati kao Real, nasi igraci moraju izaci na jedno gostovanje gdje ce iskaliti bijes a to u njima mislim da moze probuditi Akrapovic. Mislim ds ova prosla tekma nije toliko mjerilo jer ipak dan duze smo ostali i to je ono sto sam rekao da nama sitnica treba da nas skroz poremeti. Ta sitnica se desila i kraj price. Oni se moraju zivotom boriti za bilo koji bod, da ne govorim da bi nas poraz u derbiju doveo do sve ucestalije price o ispadanju sto ce totalno ubiti psihu vec ubijenim igracima.
Ma idealna sansa da makar taj bod prelomni otkines je Zvijezda i to je to. Nema tu neke polemike shvatam ja sve, ali ako tu bar bod ne mozes izvuci onda ne znam..Nadam se ovi rivali za opstanak da ce nam kuci doci,a sve jace tamo da igramo.
Fk Željezničar.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 27 feb 2024, 21:19

Ko bi rekao da ce nakon Bakua i pobjede nad Minskom to biti zadnja pobjeda u gostima u toj godini i da ce Zelju tamburat Sloboda, Gosk..

I na kraju jedine golove u gostima dati Borcu i Zrinskom..

Stvarno cudne stvari.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 27 feb 2024, 21:34

Treba se organizivati i pomoci Manijacima sa Ilidze koji su uhapseni prosle sedmice.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 27 feb 2024, 21:35

Bruno je totalno profulao postavim kontra Širokog. 352 je formacija za posjed, ne za preskakanje igre. Druga stvar, bokovi su nebranjeni doobro. Prvi gol je dijagonyla s boka na bok. Ovčina je čuvao njihovo krilo, dok se s druge strane Drljo nije vratio iz napada (nije opravdanje, ali je granica ofsajda, možda da, možda ne). Loša reakcija Radinovića. U sredini tri vezna, koji su nabijali loptu u zrak. Široki je i na lošem terenu koristio propuh, naročito po našoj lijevoj strani. I nejasno mi je zašto je promijenio iz 343 (541) u 352 (532). Biće teško, ali treba vjerovati. Za derbi kao protiv zrinjskog formacija.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 27 feb 2024, 21:40

Semper je napisao/la:
27 feb 2024, 21:34
Treba se organizivati i pomoci Manijacima sa Ilidze koji su uhapseni prosle sedmice.
:clap: :clap: pomoći debile koji su pretukli dijete od 16 godina, samo zato što navija za Sarajevo..

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 27 feb 2024, 21:50

Ilidza je plavo bijela zahvaljujući tim momcima .

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 27 feb 2024, 21:54

Harrison je napisao/la:
27 feb 2024, 17:57
@invincible1921,

Nit je Zaimovic nit je Ramovic, Miske je tad rekao ova struktura ljudi je dovela Lendrica. Za njega je priznao, jer je bas dobro igrao, a sve ostale kloceve “struktura” nije dovela.
Ja bgm mislim da je Zaimovic ili Ramovic, cak sam poprilicno siguran da je zaimovic....al nejse nije ni bitno ko je :) ista je poenta i to sto ti kazes
=\_1921_/=

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 27 feb 2024, 22:15

Drljo cervrti u ligi po uspjesnim driblinzima, naravno ne opravdava nista, ali se dosta ufate navijaci jednog igraca, cak su tu gori Krpic,Amoah pa i Ovcina,ali bitno je konstantno pljuvati jednog igraca.
Fk Željezničar.

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 27 feb 2024, 22:22

invincible1921 je napisao/la:
27 feb 2024, 21:54
Harrison je napisao/la:
27 feb 2024, 17:57
@invincible1921,

Nit je Zaimovic nit je Ramovic, Miske je tad rekao ova struktura ljudi je dovela Lendrica. Za njega je priznao, jer je bas dobro igrao, a sve ostale kloceve “struktura” nije dovela.
Ja bgm mislim da je Zaimovic ili Ramovic, cak sam poprilicno siguran da je zaimovic....al nejse nije ni bitno ko je :) ista je poenta i to sto ti kazes
Zajmović, poslije derbija kad je dao dva gola i uvezo 2-3
dobre utakmice.

A šta nam rade naše balerine?
Jesmo li se odmorili od teškog gostovanja?
Gospođe u vagine direktno.

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 27 feb 2024, 23:46

Ma najgore od svega je sto se mi nismo navikli boriti za opstanak u ligi u kojoj nemas autsajdera koji sigurno ispada. Nama jos nije doslo do svijesti da mozemo ispasti samo zato sto nismo pali ispod 10. mjesta ali smo samo bod od ispadanja i tako treba da se ponasamo.

Znaci moramo igrati na bodove i meni je jasno sto je defanzivno isao protiv sirokog. Ono sto mene brine jeste da ulazimo u trecu fazu takmicemja gdje se apsolutno svako bori za nesto osim Posusja koje ce svakako odigrati dobre partije da bi ostali na sredini. NE DA NEMA LAGANIH BODOVA NEGO SE DOBRO TREBA UPRLJATI DA SE DODJE DO TIH BODOVA.

Igracima ne treba pritisak nakon svake lose partije jer nema sanse da se psihicki vrate u zivot a ja ne zelim ici na tekme federalne lige. Ovo mora stati i stati ce samo nam treba jedna utakmica u gostima gdje cemo pokazati zube i necemo izgubiti kao obicno. Ja vjerujem u ovu ekipu koliko god to lose izgledalo protiv sirokog. Nemam nista od pljuvanja sve i jednog pojedinca.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 27 feb 2024, 23:57

Pablo11 je napisao/la:
27 feb 2024, 22:15
Drljo cervrti u ligi po uspjesnim driblinzima, naravno ne opravdava nista, ali se dosta ufate navijaci jednog igraca, cak su tu gori Krpic,Amoah pa i Ovcina,ali bitno je konstantno pljuvati jednog igraca.
Koga mi imamo jos u21 u ekipi?

Sto se drelje tice ima on svojih kvalteta siguran sam
da bi itekako bio koristan u ekipi koja nije rasulo poput nase.

Nije da ga branim ali evo konkretno jucer sta moze iko uradit a kamol drljo u utakmici gdje 50 puta izbijes loptu...

Da se razumijemo ne kazem da je drljo neki mega kvalitet, al iskreno po meni sasvim solidan igeac za ove lige...
=\_1921_/=

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 28 feb 2024, 00:14

Hamu treba peskirom po guzovima.Sta se ono ufuralo lafo igrac.Kupio raju sa par golova i fol pustio suzu.Na derbiju ocekujem svasta a najmanje fudbala Remzine mi mindzuse na pupku.

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 28 feb 2024, 00:31

Ma amoah cim je poceo plakati fol odmah sam znao da.je prevara zesca a uz to je pokazao da je nezreo i priglupi fudbaler bas onaj stereotipni.

Malo vise rada njemu treba i sigurnih tekmi, igra u BiH ligi u trenutno jednoj od losijij ekipa a nosom je u celziju. Ali kad je ekipa kolektivno u padu onda su svi losiji i pojedinacno, tako je sa svim igracima. Vecina nasih igraca bi izgledala puno bolje da igraju negdje gdje je forma u uzlaznoj putanji, npr siroki, posusje.

Al haj imamo to sto imamo i s tim moramo izboriti bodEve a da se ne lazemo nemamo uopste lose igrace, sad je samo stvar psihe i kome se koliko igra.

Ovo je isto kao kad napravis lose okruzenje u firmi i onda ti moze otici 2 3 covjeka.ali nezadovoljstvo ostaje jer opet imas ljude koji su bili prije tu, dodju ti novi koji cuju price od ovih sto su duze tu, uvjere se da nije onako kako se pricalo i onda imas ovo sto imas.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 28 feb 2024, 00:45

invincible1921 je napisao/la:
27 feb 2024, 23:57
Pablo11 je napisao/la:
27 feb 2024, 22:15
Koga mi imamo jos u21 u ekipi?

Sto se drelje tice ima on svojih kvalteta siguran sam
da bi itekako bio koristan u ekipi koja nije rasulo poput nase.

Nije da ga branim ali evo konkretno jucer sta moze iko uradit a kamol drljo u utakmici gdje 50 puta izbijes loptu...

Da se razumijemo ne kazem da je drljo neki mega kvalitet, al iskreno po meni sasvim solidan igeac za ove lige...
Ma bilo gdje da ode pokazao bi se vjeruj, osim u zrinjskom i sarajevu na svojoj poziciji. Cak bi mogao sa predispozicjama mogao igrati u Velezi u Borcu, Amoaha ne krivim sekunde kad je glup, ne mogu ga pljuvati za nesto sto je ogranicen. Trudi se,pokusava,ne mogu traziti da zabije 2 gola u 5 utakmica kad ne zna. Protiv zvijezde bi sve povukao nek oni napadaju.
Fk Željezničar.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 28 feb 2024, 10:36

Odgleda ovu Nedinu emsiju...ako je istina ovo za pasos pa to je za samar opalit nekom sta sebi dopustamo
=\_1921_/=

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Grbavica786, johntravolta123, Lewy21, Lokomotifa, perodeformero, Proximic, ristagrad, Sarun, sassari, sebalos, Vanja8, xinxee i 154 gosta.