Kako sad ovaj Mandić govori da nema ništa?Senner je napisao/la: ↑26 feb 2024, 20:37Napravljena je kompletna projektna dokumentacija. Odabran je izvođač radova, nadzorni organ, rok gradnje i finansije naravnoAVNOJ je napisao/la: ↑26 feb 2024, 19:42Od ideje do realizacije, poznavajuči naše društveno uređenje, je dug predug put.
Ne zaboravite da je prije nekoliko godina jedan ublehaš isto tako imao idejno riješenje za neke viseče tramvaje kroz grad i tu ideju pretstavljao kao lako izvidivu i sasvim realnu.
Tako i sa ovim riješenjem je raja s pravom skeptična jer smo se do sada bezbroj puta opekli.
Po meni greška je što se izišlo samo sa idejnim riješenjem, ako im je već Općina dala saglasnost za planiranje zašto nije napravljena kompletna projektna dokumentacija za cijeli projekat, sa fazama izgradnje i realizacije, pa čak i sa nekim izvođačem radova koji bi garantovao neke rokove i načine izgranje. Onda i finasije, troškove svega toga, koliko bi klub učestvovao u tome šta se traži od vlasti kako i u kojem smislu oni tu trebaju učestvovati.
Da je klub spreman 100% za projekat i da se loptica prebaci na vlast i ako se negdje pojavi problem da se može prstom pokazati ko i gdje koči projekat.
Jednostavno, da klub kaže evo gospodo mi smo spremni do vas je.
Pozitivno je što ideja nije megalomanska, realno izvodiva i što se konačno okrenulo ka kategorizaciji a ne kao što pojedini pišu o natkrivanju 15.000 sjedečih mjesta a klub ima 5.000 članova.
U realizaciju treba krenuti još večeras, sutra čemo već kasniti jedan dan.
Jedino što mi smeta i što je izazvalo polemiku je to da ovo kino od prezentacije (ne znam zašto) pokazuje da dijelovi istoka nisu natkriveni što nebi trebao biti slučaj ako se gleda glavni projekat.
Samo da radovi krenu, jedno po jedno ako Bog da. Sljedeća tribina u drugim fazama bi trebao biti SJEVER!
Još da tetke krenu igrati i prestanu glumiti balerine na terenu bilo bi top![]()
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Mozda nas danas iznenade 

Svjedoci sno da neka sudijska greska moze utjecati na iahod meca i rezultat bez obzira ko bio na centru. U mostaru nam ljudi zabise prvi gol nakon faula nad Hasicem i okrenuse tekmu u svoju korist nakon prvih 20 min nase dobre igre a na centeu bio ko drugi nego peljto magija. Isto tako i danas moliti Boga da nam se nece desiti na pocetku neka greska sudijska kao i protiv Zvijezde neki ofsajd pusten i onda nam poremeti sve. Samo mi nije jasno kako mi nekad ne zabijemo neki gol iz ofsajda ili faula pa da okrenemo tekmu u nasu korist al bice i to nadam se... A Mandicu lopini trebamo mi navijaci pokazati zube i urnisat ga na stranicama i komentarima da vidi s kim ima posla i da ne moze sa parama gradjana da radi samo kako njemu volja i da zapostavlja klub u koji se kune. Zato cim bude neka objava samo mu pisat i preplavit fb komentarima... Nadam se da kao sto neki kazu samo vidino bagere pa da slatku pojedemo. A dusmanima domacim koji cekaju danasnji kiks i koji su cekali sinoc da se ne usvoji nista porucujem samo jedno NEMA NAZAD! U INAT SVIMA! ujedinimo se braco bez obzira na sve mnogo je dusmana koji nas cak i porede sa skretnicarom a mi nikad stabilniji u Historiji novoj i furamo naprijed i sve osim sportskih rezultata je najbolje u drzavi a bice i to abd polakice mi moramo da podignemo igrace a ne da zvidzimo i pljujemo samo.. I kada tesko je kad redas porazeee
Ja sam čuo da bi krov smetao reflektorima kad bi se ovako cijeli stadion pokrio.
ISTINA ZA VEDRANA!
- napoleon72
- Kontakt:
Pa sumnjam da su imali u planu da diraju reflektore. Vjerujem da bi rusenje postojecih i instaliranje na krov kostalo poprilicno mnogo.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
- LegendKiller
- Kontakt:
Dug je put do realizacije ovog projekta. Ono što nas može činiti optimističnim jeste da je ovo možda prvi realan projekat, a i činjenica je ovo prvi idejni projekat, ovo do sada su samo bile makete, barme su rekli da je idejni. Sada prvo treba po ovom idejnom uraditi glavni projekat. To će na ove dimenzije koštati nekih cca 300.000 KM, vjerovatno i više zavisno šta se sve planira unutra od prostorija i sadržaja. Kome nije jasno Glavni projekat vam je ona ogromna uvezana knjiga sa stranicama A3 formata gdje je navedeno bukvalno koji šaraf gdje ide. Nakon glavnog projekata općina treba izdati građevinsku dozvolu pa se tek onda treba krenuti sa radovima.
što se tiče načelnika, jednostavno lik je loš načelnik, a njegov problem je što misli da dobro radi. Nije lopov kao prethodnici, nije krao jer on to ne zna. Došao je na krilima nekih promjena u KS, imao je svu potrebnu podršku ali jednostavno lik je loš, nije za ovog posla. On nema ni projekata ni ideja niti bilo šta, mijenja sijalice, rukohvate, popločava stepenice, to je vrhunac rada sa ogromnim budžetom. Onaj tepih u parku mu je najveći projekat, što je poražavajuće za 4 godine mandata. Relizacija budžeta mu je oko 30%, što znači da 70% planiranog novca ostane neralizovano jer nema ideje šta raditi. Ovaj projekat je on trebao pokrenuti i iznijeti još u prvoj godini mandata. 4-5 miliona ja općinu Centar je ništa za jedan mandat. Nadam se samo da će ova trojka nekoga normalnog predložiti za nečelnika, jer ne bi bilo dobro da se zeleni vrate.
što se tiče načelnika, jednostavno lik je loš načelnik, a njegov problem je što misli da dobro radi. Nije lopov kao prethodnici, nije krao jer on to ne zna. Došao je na krilima nekih promjena u KS, imao je svu potrebnu podršku ali jednostavno lik je loš, nije za ovog posla. On nema ni projekata ni ideja niti bilo šta, mijenja sijalice, rukohvate, popločava stepenice, to je vrhunac rada sa ogromnim budžetom. Onaj tepih u parku mu je najveći projekat, što je poražavajuće za 4 godine mandata. Relizacija budžeta mu je oko 30%, što znači da 70% planiranog novca ostane neralizovano jer nema ideje šta raditi. Ovaj projekat je on trebao pokrenuti i iznijeti još u prvoj godini mandata. 4-5 miliona ja općinu Centar je ništa za jedan mandat. Nadam se samo da će ova trojka nekoga normalnog predložiti za nečelnika, jer ne bi bilo dobro da se zeleni vrate.
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
LegendKiller je napisao/la: ↑28 feb 2024, 10:14Dug je put do realizacije ovog projekta. Ono što nas može činiti optimističnim jeste da je ovo možda prvi realan projekat, a i činjenica je ovo prvi idejni projekat, ovo do sada su samo bile makete, barme su rekli da je idejni. Sada prvo treba po ovom idejnom uraditi glavni projekat. To će na ove dimenzije koštati nekih cca 300.000 KM, vjerovatno i više zavisno šta se sve planira unutra od prostorija i sadržaja. Kome nije jasno Glavni projekat vam je ona ogromna uvezana knjiga sa stranicama A3 formata gdje je navedeno bukvalno koji šaraf gdje ide. Nakon glavnog projekata općina treba izdati građevinsku dozvolu pa se tek onda treba krenuti sa radovima.
Lijepo objasnjeno. S tim da te moram ispraviti, nije trojka jedina opcija a niti su zeleni jedina zamjena.
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
- hordasDoboj
- Kontakt:
LegendKiller je napisao/la: ↑28 feb 2024, 10:14Dug je put do realizacije ovog projekta. Ono što nas može činiti optimističnim jeste da je ovo možda prvi realan projekat, a i činjenica je ovo prvi idejni projekat, ovo do sada su samo bile makete, barme su rekli da je idejni. Sada prvo treba po ovom idejnom uraditi glavni projekat. To će na ove dimenzije koštati nekih cca 300.000 KM, vjerovatno i više zavisno šta se sve planira unutra od prostorija i sadržaja. Kome nije jasno Glavni projekat vam je ona ogromna uvezana knjiga sa stranicama A3 formata gdje je navedeno bukvalno koji šaraf gdje ide. Nakon glavnog projekata općina treba izdati građevinsku dozvolu pa se tek onda treba krenuti sa radovima.

Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
- hordasDoboj
- Kontakt:
Večeras x ili neki aktivni rezultat uz nadam se bolje izdanje ekipe. Igramo protiv ekipe koja je zadnji put izgubila u 1. kolu u svim takmičenjima. Koliko god se pričali o sudijama oni su odlično vođena i čvrsta ekipa.
Zadnji put su izgubili kući od Zrinjskog prije godinu dana. Dat im loptu i postavit se na kontre.
Zadnji put su izgubili kući od Zrinjskog prije godinu dana. Dat im loptu i postavit se na kontre.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
Danas ce procepit
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
-
- Kontakt:
Posto pravim zgradu ili poslovni objekat a inace bavim se građevinom, znam dobro sta je idejni a sta glavni projekat .LegendKiller je napisao/la: ↑28 feb 2024, 10:14Dug je put do realizacije ovog projekta. Ono što nas može činiti optimističnim jeste da je ovo možda prvi realan projekat, a i činjenica je ovo prvi idejni projekat, ovo do sada su samo bile makete, barme su rekli da je idejni. Sada prvo treba po ovom idejnom uraditi glavni projekat. To će na ove dimenzije koštati nekih cca 300.000 KM, vjerovatno i više zavisno šta se sve planira unutra od prostorija i sadržaja. Kome nije jasno Glavni projekat vam je ona ogromna uvezana knjiga sa stranicama A3 formata gdje je navedeno bukvalno koji šaraf gdje ide. Nakon glavnog projekata općina treba izdati građevinsku dozvolu pa se tek onda treba krenuti sa radovima.
Kao sto smo vidjeli idejni je uradjen i mislim predan u opstinu za urbanističku dozvolu E sad ako dobijemo urbanističku onda ne vidim nikakav problem , glavni projekat je teze u smislu posla al je samo formalnost … uglavnom volio bih da klub objavi kad bude urbanistička gotova … Jug Grbavice je dobio urbanističku morali su razne suglasnosti izvaditi E sad rade na glavnom i samim tim kad dobiju glavni projekat mogu radovi poceti , ja se nadam do juna da mi mozemo dobiti dozvolu za gradnju …
Troškovi pokrivanja istoka bit ce poznati kad bude glavni gotov , sad je samo nagadjanje …
-
- Kontakt:
Danas i bod dovoljan
-
- Kontakt:
Kako neko napisa ranije Općinom Centar vlada SDP 24 godine, NS 4 godine i SDA 4 godine. O kakvom povratku SDA govorite. Pustite politiku. Neka bude načelnik naš čovjek nebitno koja stranka. Ne treba licne interese ovdje gurati
Pa uhljebima u CSR-u je koševo jedini izvor novca, tako dok je koševa i njih ce biti a u sustini sve dok je tog centra Koševo mi necemo dobiti..
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
-
- Kontakt:
- skullcrusher
- Kontakt:
1500
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Mislim da je Muhamed Alaim tu zaposlen godinama, ne znam što se nekad ne oglasi, kleo se godinama u ljubav prema Sarajevu.Ili je dobro uhljebljen za stalno, pa ko biva bolje je šutiti.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑28 feb 2024, 11:30Na njih trose nase novce,to sto je stadion u fazi raspadanja,sto 20 godina primaju platu za nista to nije bitno
Trenutno korisnika/ca: 19FKS46, Amidzaa, Beli98, bhfanatic14, boki86, BungaBum, Cwirek, Ferroviere1987, HariTz, Imamkarbarum, Jadnimi, Lecler, leo1946, macahz, Rajvosa4ever, rimljanin90, Serha, strahmeipomisliti, THEC, Venom i 188 gostiju.