Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
numanumaye22 cime se ti bavis
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Pošto ste se dotakli Zvornika i Loznice i uslova života,a naročito cijena...
Kao neko ko živi u Zvorniku, vjerovatno subjektivno, treba biti realan pa reći da je i prije rata Zvornik bio maltene jedini industrijski centar u toj regiji. Značajniji tada i od Bijeljine. I sigurno značajni nego tada Loznica. Šabac je već druga dimenzija.
Zbog specifičnog geo položaja, Zvornik je oduvijek bio da kažemo za domaće prilike jak industrijski centar.
Međutim, već pomenuti geo položaj ima niz manjkavosti koje su ga nesumnjivo koštale i koštaće razvoja. Ne može se širiti. To Loznica, a pogotovu Bijeljina mogu i zato su danas, objektivno, ozbiljniji centri sa većim uplivom kapitala. Iako bih rekao da je više bogatih u Zvorniku, nego u LO.
I Zvornik je za sve te gradiće, izuzmu li se Tuzla i Bijeljina, ozbiljan grad... Mislim na Kalesiju, Sapnu, Živinice, Banoviće... odnosno Bratunac, Srebrenicu, Vlasenicu, Miliće... To je naročito za taj Mali Zvornik koji ste pominjali i koji je slijepo crijevo. Nešto poput Breze u FBIh...
Ipak, možda dolaze bolji dani. Završava se brza cesta Šabac - Loznica do same granice. A evo neki dan je prezentovan projekat brze ceste Bijeljina - Sokolac. Zvornik je dio rute... To bi moglo uticati na neke infrastrukturne ozbiljne zahvate. Kinezi su u priči.
Tako da u cijeloj toj komparaciji, porediti Mali Zvornik sa bilo čime je nepotrebno i nema smisla...
Ono što je meni lično žao je da uopšte nije iskorišten potencijal Zvorničkog jezera, odnosno tvrđave. Od toga bi u Švajcarskoj napravili milione nagodišnjem nivou. Da ne pominjem rimske kamenolome i pećinu u Ceru... ali...
Kao neko ko živi u Zvorniku, vjerovatno subjektivno, treba biti realan pa reći da je i prije rata Zvornik bio maltene jedini industrijski centar u toj regiji. Značajniji tada i od Bijeljine. I sigurno značajni nego tada Loznica. Šabac je već druga dimenzija.
Zbog specifičnog geo položaja, Zvornik je oduvijek bio da kažemo za domaće prilike jak industrijski centar.
Međutim, već pomenuti geo položaj ima niz manjkavosti koje su ga nesumnjivo koštale i koštaće razvoja. Ne može se širiti. To Loznica, a pogotovu Bijeljina mogu i zato su danas, objektivno, ozbiljniji centri sa većim uplivom kapitala. Iako bih rekao da je više bogatih u Zvorniku, nego u LO.
I Zvornik je za sve te gradiće, izuzmu li se Tuzla i Bijeljina, ozbiljan grad... Mislim na Kalesiju, Sapnu, Živinice, Banoviće... odnosno Bratunac, Srebrenicu, Vlasenicu, Miliće... To je naročito za taj Mali Zvornik koji ste pominjali i koji je slijepo crijevo. Nešto poput Breze u FBIh...
Ipak, možda dolaze bolji dani. Završava se brza cesta Šabac - Loznica do same granice. A evo neki dan je prezentovan projekat brze ceste Bijeljina - Sokolac. Zvornik je dio rute... To bi moglo uticati na neke infrastrukturne ozbiljne zahvate. Kinezi su u priči.
Tako da u cijeloj toj komparaciji, porediti Mali Zvornik sa bilo čime je nepotrebno i nema smisla...
Ono što je meni lično žao je da uopšte nije iskorišten potencijal Zvorničkog jezera, odnosno tvrđave. Od toga bi u Švajcarskoj napravili milione nagodišnjem nivou. Da ne pominjem rimske kamenolome i pećinu u Ceru... ali...
- numanumaye22
- Kontakt:
Dzaba ulaganja u grad kad nema ljudi, stanovi koji se pokupuju zjape prazni. Ja sam jednom prosao kroz Zvornik, strah te uhvati, nigdje zive duse, isto Silent Hill. Vjerujem da je vecina takvih manjih opstina u Bejha.deantinho je napisao/la: ↑29 feb 2024, 13:21Pošto ste se dotakli Zvornika i Loznice i uslova života,a naročito cijena...
Kako nea Zvornik broji 60knumanumaye22 je napisao/la: ↑29 feb 2024, 13:33
Dzaba ulaganja u grad kad nema ljudi, stanovi koji se pokupuju zjape prazni. Ja sam jednom prosao kroz Zvornik, strah te uhvati, nigdje zive duse, isto Silent Hill. Vjerujem da je vecina takvih manjih opstina u Bejha.
Ti si proso glavnim putem, tamo prema stadionu Drine (s desne strane) su ti kafici i ostalo
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 29 feb 2024, 13:45, ukupno mijenjano 1 put.
- feniksptica
- Kontakt:
Sto se tice pasosa njemačke u mene ga jaran moze uzet al nece, sve se konta naguzit ce ga Švabe u neki rat.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Pa to što si nabrojao jednostavno nije tačno. Na stranu što ja mogu biti subjektivan, jer živim u gradu i mogu možda preuveličavati neke stvari,iako mito nije namjera, jer većina vas je bar jednom bila u istom. Pri tome sam svjestan svih njegovih mana i ne želim od njega praviti neki balkanski Cancun.numanumaye22 je napisao/la: ↑29 feb 2024, 13:33
Dzaba ulaganja u grad kad nema ljudi, stanovi koji se pokupuju zjape prazni. Ja sam jednom prosao kroz Zvornik, strah te uhvati, nigdje zive duse, isto Silent Hill. Vjerujem da je vecina takvih manjih opstina u Bejha.
Ne znam kuda si prolazio, ali to oko žive duše mi je baš čudno, jer smo kao neki Hong Kong što se gradske zone tiče... prenatrpani.
U Zvorniku je od 2000-te do danas izgrađeno oko 130 zgrada.
Ok, činjenica je da je mladih manje, jednostavno odlaze u veće centre, inostranstvo... To je sudbina svih gradova u regiji. Isto tako, mnogo stvari sam grad nema... ozbiljan fakultet, ozbiljan u smislu masovnosti. (postoji Tehnološki fakultet ali on ima tek 200 i nešto studenata) Nemamo ni ozbiljan stadion koji bi zadovoljavao ozbiljnije kriterijume... Nemamo velike parkove. Nemamo brze ceste...Arhitetkonska čuda...Opet, sve osnovno Zvornik ima. Od porodilišta do pozorišta.
Najveći problem Zvornika je upravo pomenuti geografski položaj. S jedne strane rijeka, s druge brda... I onda je mnogo teško organizovati bilo šta konkretno, tim prije jer se početkom ovog vijeka nije vodilo računa da postojeća gradska zona ostane stari dio grada, a da se novi dio grada gradi u Karakaju, odnosno naseljima Ekonomija i Ulice, gdje je potencijala u vidu ravnog prostora itekako bilo.
Kao što rekoh, ne želim od grada stvarati nekakav ozbiljan grad, ali opet za bh prilike, više nego korektan gradić sa sasvim pristojnom infrastrukturom.
Ma za BiH uslove ozbiljan grad vazda bio i prije rata. Nihe on obraco paznju i kad je prolazio glavnim putem, dole pored Drine setaliste (ispod puta), vazda raje vri.deantinho je napisao/la: ↑29 feb 2024, 13:58Pa to što si nabrojao jednostavno nije tačno. Na stranu što ja mogu biti subjektivan, jer živim u gradu i mogu možda preuveličavati neke stvari,iako mito nije namjera, jer većina vas je bar jednom bila u istom. Pri tome sam svjestan svih njegovih mana i ne želim od njega praviti neki balkanski Cancun.numanumaye22 je napisao/la: ↑29 feb 2024, 13:33
Ne znam kuda si prolazio, ali to oko žive duše mi je baš čudno, jer smo kao neki Hong Kong što se gradske zone tiče... prenatrpani.
U Zvorniku je od 2000-te do danas izgrađeno oko 130 zgrada.
Ok, činjenica je da je mladih manje, jednostavno odlaze u veće centre, inostranstvo... To je sudbina svih gradova u regiji. Isto tako, mnogo stvari sam grad nema... ozbiljan fakultet, ozbiljan u smislu masovnosti. (postoji Tehnološki fakultet ali on ima tek 200 i nešto studenata) Nemamo ni ozbiljan stadion koji bi zadovoljavao ozbiljnije kriterijume... Nemamo velike parkove. Nemamo brze ceste...Arhitetkonska čuda...Opet, sve osnovno Zvornik ima. Od porodilišta do pozorišta.
Najveći problem Zvornika je upravo pomenuti geografski položaj. S jedne strane rijeka, s druge brda... I onda je mnogo teško organizovati bilo šta konkretno, tim prije jer se početkom ovog vijeka nije vodilo računa da postojeća gradska zona ostane stari dio grada, a da se novi dio grada gradi u Karakaju, odnosno naseljima Ekonomija i Ulice, gdje je potencijala u vidu ravnog prostora itekako bilo.
Kao što rekoh, ne želim od grada stvarati nekakav ozbiljan grad, ali opet za bh prilike, više nego korektan gradić sa sasvim pristojnom infrastrukturom.
U poređenju s Tuzlom i Bijeljinom je mnogo slabiji, ali opet, nije baš da nema žive duše i da nema čovjeka na ulici...
Upija dobar dio Srebrenice, Milića, Vlasenice... Zato se toliko i gradi. Ko nije bio, neće vjerovati, ali ovamo u ovom trenutku fali 100 stanova za prodaju... Toliko su potrebe. Naravno, dijelom i zbog gastarbajtera i onih koji su lako došli do para pa kupuju da bi izdavali, ali je poenta da se gradi i da ima potrebe, a gdje ima potrebe za gradnjom, znači da ima i života. Da se ne lažemo volio bih i ja da je ko LA, ali nije baš ni rupa.
Upija dobar dio Srebrenice, Milića, Vlasenice... Zato se toliko i gradi. Ko nije bio, neće vjerovati, ali ovamo u ovom trenutku fali 100 stanova za prodaju... Toliko su potrebe. Naravno, dijelom i zbog gastarbajtera i onih koji su lako došli do para pa kupuju da bi izdavali, ali je poenta da se gradi i da ima potrebe, a gdje ima potrebe za gradnjom, znači da ima i života. Da se ne lažemo volio bih i ja da je ko LA, ali nije baš ni rupa.
Sto? Da je pun beskucnika?deantinho je napisao/la: ↑29 feb 2024, 14:12U poređenju s Tuzlom i Bijeljinom je mnogo slabiji, ali opet, nije baš da nema žive duše i da nema čovjeka na ulici...
Više u kontekstu veličine i sadržaja.

Pa naravno ok ali s obzirom da je BiH 70% (barem) manji gradovi tipa Bratunac, Banovici, Olovo, Jablanica, Konjic itd. Zvornik je ozbiljan grad za njih, a naravno da se ne moze porediti sa Sa, TZ, Mostar, BL, Zenicomdeantinho je napisao/la: ↑29 feb 2024, 14:12U poređenju s Tuzlom i Bijeljinom je mnogo slabiji, ali opet, nije baš da nema žive duše i da nema čovjeka na ulici...
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- numanumaye22
- Kontakt:
Sta ti je nas mentalitet, prodje 30 godina od rata, za vrijeme tog bio u jajascima, ode u uredjenu zemlju koja nema npr ni nukes, ali misli da ce ga sibnut u rat kakav. Nije ni cudo sto nam je npr svaki film o ratu, da nije rata bilo, ne bi filma snimili.feniksptica je napisao/la: ↑29 feb 2024, 13:45Sto se tice pasosa njemačke u mene ga jaran moze uzet al nece, sve se konta naguzit ce ga Švabe u neki rat.

- numanumaye22
- Kontakt:
Pa ja, logicno da najvece ekonomije najmanje rastu kad su najvece a da najnerazvijenije drzave idu najbrze jer su upravo nerazvijene. To ti je isto ko kad ja imam stablo jabuka i nemam ni jedne jabuke dok komsija ima hiljade i kad meni jedna nikne, kod mene u procentima veca razvijenost, a ono magla u oci.

Meanwhile:
Hahahhahah ukrao covjek 10M, pobili ljude i primao platu jos 4 godine.Fahrudin Solak nakon skoro četiri godine prestaje primati direktorsku platu

Šta se vazda čudiš i ismijavaš ove manje države?
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Irska imala daleko najveći rast u 2022. a Danska u prošloj, baš neke nerazvijene državenumanumaye22 je napisao/la: ↑29 feb 2024, 15:24Pa ja, logicno da najvece ekonomije najmanje rastu kad su najvece a da najnerazvijenije drzave idu najbrze jer su upravo nerazvijene. To ti je isto ko kad ja imam stablo jabuka i nemam ni jedne jabuke dok komsija ima hiljade i kad meni jedna nikne, kod mene u procentima veca razvijenost, a ono magla u oci.
Meanwhile:
Hahahhahah ukrao covjek 10M, pobili ljude i primao platu jos 4 godine.Fahrudin Solak nakon skoro četiri godine prestaje primati direktorsku platu![]()
![]()

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
-
- Kontakt:
Ja da zivim u rsu ,trajno bih glasao za Milorada Dodika,on je posljednji bedem i brana u europskim nasrtajima da uspostave svoje bolesne vrijednosti ovdje , od zoofilije ,nekrofilije do ped.erizma
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
numanumaye23 je napisao/la: ↑29 feb 2024, 16:10Dobro, iako je Numan u vecini tema maximalno subjektivan, ovaj put je upravu kad je u pitanju rast manjih i stagnacija vecih drzava.

kakve su ovo podvojene licnosti
Trenutno korisnika/ca: JackW, lakilone, sarajevskiMarlboro i 6 gostiju.