Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Principatus
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Principatus » 20 mar 2011, 18:59

Jednostavno ne razumjem, da u ovoj ekipi niko ne zna uputiti preciznu loptu u 16erac.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Number1
Kontakt:

Post Postao/la Number1 » 20 mar 2011, 19:01

ovaj city umara oči
Nil Satis Nisi Optimum

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 20 mar 2011, 19:04

Principatus je napisao/la:Jednostavno ne razumjem, da u ovoj ekipi niko ne zna uputiti preciznu loptu u 16erac.
Onaj Kolarov je imao jedno 10 prilika da ubaci, a nijednom to nije uradio kako treba. I on je za 50% losiji u odnosu na igru u Laziu.

A Dzeko nije bio los. Dobro je drzao loptu i borio se. Nije lako igrat sam protiv Luiza i Terrya.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 20 mar 2011, 19:16

Edin je odlican igrac,samo je otis'o u pogresan klub. 8-)
F.K.SARAJEVO

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 20 mar 2011, 20:02

Dzeko je nadrljao ... City ekipa sastavljena od igraca koji ili ne znaju ili nece . Glavni kocnicar Kolaro i ne zna i nece .. mislim asistirati ... ovi neki drugi ili jedno ili drugo .. uglavnom nikako da lopta dodje do 16 .. nikako u blizinu Dzeke ..

Edo je takav , igra ekipa igra on .. inace nista od njega ... Nije igrac vodja nego igrac egzekutor ... zato meni on i nije uzdanica neka za repku ...
Ali, sve u svemu zao mi ga je .. ode on nazad u Njemacku vec na ljeto. Niti je on za City-a niti CIty za njega ..
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 20 mar 2011, 20:14

Džeko je danas bio dobar, odigrao je maltene bez greške. Gotovo svaki vazdušni duel je dobio, trudio se a sad što City nije imao niti jednu priliku to nije do njega. Bistrili smo ovdje igru Citya mnogo puta, nema potrebe za ponavljanjem.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

unLz
Kontakt:

Post Postao/la unLz » 20 mar 2011, 20:24

NoName je napisao/la:Džeko je danas bio dobar, odigrao je maltene bez greške. Gotovo svaki vazdušni duel je dobio, trudio se a sad što City nije imao niti jednu priliku to nije do njega. Bistrili smo ovdje igru Citya mnogo puta, nema potrebe za ponavljanjem.
City, osim Silve, nema kvalitetnog veznjaka i podršku Džeki, kao što je recimo istu imao u Misimoviću dok je branio boje Vukova.
FsV Mainz '05

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 20 mar 2011, 20:28

Dzeko mi nekako djeluje nemocan u sprintu. Danas je imao 2 scene gdje je isao 1 na 1 sa Davidom Luizom, koji je maestralno odigrao, ali ipak, nemogu bas te dvije scene preboljeti, mogao ga je lahko izdriblati, ali ....
Sto se tice vazdusnih duela, dosta ih je dobio, sto je veliki plus, protiv odbrambenih kakvi su Luiz, Ivanovic i Terry.

Sve u svemu, City je previse defanzivno igrao da bi Dzeko mogao nesto napraviti.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 20 mar 2011, 20:29

Džeko je danas korektno odradio svoj posao. Kolektivna igra ekipe nije bila na nivou i tu Džeko se nemože istaći. Ako Mancini nastavi da se brani svaku utakmicu nevidim budućnost ovoj ekipi. OK je igrati sa recimo 2 zadnja vezna ( Toure i de Jong) al Barry.... Lika sam tek primjetio u 6o i nekoj minuti i pomislio da je tek ušao u igru. Na klupi sjedi Adam Johnson koji je sigurno mogao dosta uraditi po strani.

Šteta je za Džeku što Mancini ovo radi i nadam se da će City promijeniti trenera.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 20 mar 2011, 20:36

U zadnje se vrijeme vidi da i Dzeki fali ono sto i Ibisevicu, a to je timska igra. U Cityu jednostavno nema timske igre, a u Hoffenheimu svi se zele dokazati da bi se dalje prodali.. Mozemo biti zadovoljni jer sigurno imamo dva kvalitetna napadaca koji mogu mnogo postici i puno jos dati za reprezentaciju (samo ako ih, aBd, zdravlje posluzi).
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 20 mar 2011, 20:42

Goalgetter je napisao/la:Dzeko mi nekako djeluje nemocan u sprintu. Danas je imao 2 scene gdje je isao 1 na 1 sa Davidom Luizom, koji je maestralno odigrao, ali ipak, nemogu bas te dvije scene preboljeti, mogao ga je lahko izdriblati, ali ....
Sto se tice vazdusnih duela, dosta ih je dobio, sto je veliki plus, protiv odbrambenih kakvi su Luiz, Ivanovic i Terry.

Sve u svemu, City je previse defanzivno igrao da bi Dzeko mogao nesto napraviti.
:lol: :lol: nije ti to 1-1 sa nekim levatom iz mainza, bochuma, hannovera, kolna :mrgreen:
Bice bolje u 2 sezoni iz pocetka, a ako nebude boze moj Juve, Milan o povratak u BL tj. Wolf, Werder, HSV cekaju rasireni ruku.

EDIT:Boli me qurac sta ce da uradi u City njemu kes ide :lol: neka on bude spreman za repku tj.raspolozen, neka zabije Rumunije 2,3 komada u 2tekme ja prezadovoljan :mrgreen:
Zadnja izmjena: Los_Blanos2, dana/u 20 mar 2011, 20:48, ukupno mijenjano 1 put.
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 20 mar 2011, 20:47

nECE Dzeko ni docekati priliku da zaigra drugu sezonu u Shityju
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

MrShadow
Kontakt:

Post Postao/la MrShadow » 20 mar 2011, 21:16

Docekat ce Dzeko, al nece Mancini

sanji
Kontakt:

Post Postao/la sanji » 20 mar 2011, 21:18

Ovako, citam vec duzi period ovaj forum tj. temu Edin Dzeko, i pratim druga misljenja o njemu. Gledao sam sve utakmice do sada tacno 14. A naravno i prije kad je igrao za Wolfburg. Sto se tice Sitija, meni nije jasno samo kako su oni bili na poziciji 3 u Premershipu.Znaci 1.Stvar , niko u Man City ne zna ubaciti loptu ( najgori ubacaj kolarov ima definitivno,nije mi jasno kako mancini ne primjeti da on to ne zna,ja kad vidim kolarova u napadu vidim da od akcije nema nista, ili samo suta ili nekih pokusaj ubacaja. Sad ce neko reci ima dobar sut, ovo sto sam ja primjetio je da je imao jedno 20 suteva na go i dao 2 gola.Nije njegovo da daje **** golove,njegovo je da se drze odbrane i kad krene u napad da ubaci loptu kako treba. Ali nije jedini,jednsotvano niko ne zna ubaciti loptu u Man City i to je zabrinjavajuce. 2.Stvar, je sto svaku u Man City glumi Messija. Najvise me nervira Yaya Toure. U Barci je bio def.vezni , nije smjeo preci centar, ovdje glumi lik Messija ,visi u napadu,a zna se da nije njegovo da daje golove. Jednostvano svi igraci Man City-a su gladni golova,samo gledaju sebe da postignu pogodak,boli ih briga hoce li izgubiti partiju.Vidim gol Adebayora,kako mu Ozil namjesti, niko iz City a onakvu loptu ne bih dao saigracu 100%. I 3.Stvar je Edin Dzeko, prvo da kazem da sam veliki fan Edina i da mi je jedan od najdrazi igraca nogometa.Ali ovaj Edin nije ni 15% od onog Edina iz Wolfsburga. Znam da je Engleska jaca liga,ali nije Njemacka cirkus, za nekog koje prekucao Bundesligu tj. najbolji napadac Bundeslige definitivno, ovakve partije da pruza nije mi jasno. Danas je imao sansu da pokaze Manciniju da mu je mjesto u prvih 11,on odigra po meni jako losu partiiju,na goal.com najgori igrac utakmice ocjena 5. Nije mi Edin jasan,vidi da nece dobiti upotrebljivu loptu od saigraca,Ok znaci moram sam nesto uraditi,i kada dodje do te situacije da nesto sam uradi npr. danas protiv David Luisa, onaj mu uzima loptu ko bebi maloj. E **** misa da je Tevez onde bio bacio bi Luisa ko bebu malu i dao Go. To je ta razlika izmedju Teveza i Dzeke trenutno. Zato je Tevez u prvih 11 a Dzeko klupa nazalost. Odbija se lopta od njega, danas situacija kad je Yaya propustio loptu za Edina od njega se odbi kao od zid, prije se ljepila za njega, bas je imao tu karakteristiku da primi loptu kao nijedan napadac,drugim rijecima najbolje je skidao lopte tj. primao. Ja mu zelim sve najbolje ali od danas nakon sto sam pregledao 14 utakmica, ja molim Boga da Edin postigne jedan ( 1 ) gol u Premiershipu,to je trenutno kako stvari stoje,jednostvano ne vidim mogucnost da Edin postigne svoj prvi pogodak u Premiershipu do sada. Ima do kraja jos puno mora se dosta promjeniti, mora vise raditi na sebi,nece ovdje nista dobiti na poklon ni od saigraca ni od odbranbeni igraca,ni od golmana. Tako da se nadam da ce mu Mancini dati prilika jos u ovih sada 8 utakmica sto imaju do kraja i da postigne sto vise glova, da bude dobar na pes 2012 za ps3. To bi volio, da naprave Edina dobro na pesu, ali mora poceti da radi na sebi jako puno,i da gine za tim golom u Premiershipu,previse mi djeluje ne zainteresovan. Nadam se boljim partijama u buduce,,, Prvi POST.................

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 20 mar 2011, 21:41

Nije do Edina nego do ekipe. Pa i Demba Ba je došao iz Njemačke i to isto u zimskom prelaznom roku i frajer igra jako dobro, a u Bundeski nije bio ni do koljena Edinu. Međutim, Ba igra u ekipi koja igra timski i gdje se zna šta je čiji posao. Na kraju krajeva, igrao je City i bez Edina u posljednje vrijeme pa opet bez nekog uspjeha, nemaju oni tu igru da stvore pritisak na protivnika, sve se vrti na sredini terena i onda ako Silva, Tevez ili Baloteli (čitaj individualci) šta urade...

Za Edina je dobro da je otišao iz Wolfsburga, malo bi ko platio silne novce što su ovi tražili. Ako se City rekonstruiše onda će on sigurno biti dobar, a ako ne onda će otići u neku drugu dobru ekipu. Srećom mlad je i ova propala polusezona nije neki veliki problem i gubitak za njega.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 20 mar 2011, 21:42

brate ja se najvise bojim za ta PES 2012 zbog onog zemljotresa hocel ga stici napraviti

a sto se tice citya

manchiniu je mjesto gdje i meni na birou za zaposljavanje
Thomas Müller - Fußballgott

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 20 mar 2011, 21:57

Nažalost Džeko nije doveden da samo "odigra dobro", ili da se poslije svake utakmice kaže "bio je dobar", ili drugim riječima, "dobra igra, trud i zalaganje, ali..... ima ono veliko i najvažnije ALI - nema golova". Da, doveden je upravo zbog ovog zadnjeg dijela, golova! Dzeko je doveden sa velikim i preogromnim ambicijama, u njemu su vidjeli neki najveći ideal, izlazak iz krize, čovjeka koji će ih odvesti možda i do titule, do lige prvaka svakako! Navijači su u njemu vidjeli mesiju, stroj za davanje golova koji zabija s obje noge a pogotovo glavom, baš sve ono što im je potrebno za najveće domete. Nažalost, kažem nažalost, ali sve su to bili samo snovi a dobro se zna da je i uopšteno u životu stvarnost ona koja je glavna a koja je sasvim drugačija jer je okrutna i bolna.

U fudbalu postoje dvije vrste igrača, omaleni ali ultra brzi i prodorni tehničari, istina sa manom zvanom "staklene noge", te ogromni visoki razbijači, divovi, koji su za nagurivanja i muške igre, dobrom igrom glavom i naravno dobrom skok igrom, no sa manom zvanom "tromost". Nažalost ova prva klasa je bolja i prilagodljivija za sve uslove i sve promjene te je većina više cijeni a i ja sam uvijek takvu vrstu igrača više cijenio. Nažalost Džeko spada u ovu drugu klasu i bojim se da tu bar većim dijelom zec leži. Lijepo je se i danas potvrdilo da u prilikama 1na1 Džeko je veoma slab, odnosno njegova tromost ga ukopa u engleskoj ligi gdje se igra totalni i ultra brzi fudbal. Stvarno mi je žao momka ali se bojim da će on sada pasti u nemilost šefova i da će mu karijera ići sasvim nekim drugim tokom. Nadam se i daj Bože da griješim, ali bojim se da će on u ovo doba kada je došao u MC ali sljedeće godine negdje na posudbu, pa ili će to biti neki osrednji tim premier lige, a takvih ih je puno, ili ćemo gledati natpise "Džeko se vraća kući u Bundesligu"

Gledam danas malo Mancinija i kontam, Bože dragi jest ovaj čovjek osijedio u ovoj engleskoj od kako vodi MC, kako i neće kada ima takvu ogromnu odgovornost jer je ekipa sačinjena od preplaćenih zvijezda koje moraš nekako uklopiti da bi funkcionirale. Mnogi pljuju po njemu jer nekada ne stavi Dzeku u prvih 11 ili mu da na kapaljku, no morate shvatiti da je upravo on doveo i izbavio Dzeku iz Wolfsburga jer je on bio incijator da se daju tolike ogromne pare koje su mogli dati samo par europskih ekipa. Da nije bilo njega Dzeko bi i dalje igrao fuce u Wolsfburgu pod dirigentskom palicom Henesa im šefa. Zato bi ja stvarno volio da krene svima i Dzeki i Manciniju i Cityu jer u protivnom ode sve u pm, City će se raspasti, Džeko će na posudbu, a jadni Mancini će otići negdje na Siciliju pisati roman, knjigu, dok će ga s druge strane svijeta na otoku njihovi krvoločni novinari razapinjati naslovima "Mancini upropastio City", "Potrošio je velike novce na mačka u vreći" i tako dalje. Nije dobro ni za jednu stranu, kako god pogledaš :oops:

ps al se otegnu ovaj tekst tek sad vidim :mrgreen:

sanji
Kontakt:

Post Postao/la sanji » 20 mar 2011, 22:02

don_burza je napisao/la:brate ja se najvise bojim za ta PES 2012 zbog onog zemljotresa hocel ga stici napraviti

a sto se tice citya

manchiniu je mjesto gdje i meni na birou za zaposljavanje
Kakav Mancini, prelos trener. Mourinho je dobio iste igrace koji su bili na raspolganju Manciniju dok je vodio Inter,,samo sto Manciji nije nista osvojio a Mourinho osvojio sve sto se moze osvojiti. Evo sada citam da City nudi 10 mil. funti godinsnje Mourinhu sada da predje na ljeto. To bi bila prava stvar pravi covjek,pravi trener, i Mourinho voli Edina zvao ga kad je bilo finale lige prvaka,htio ga dovesti u Real samo sto su svabi trazili previse kesha,i najbolja stvar je sto je on jedini cojvek sto moze donjeti neki red i disciplinu u ekipu,znaci cao Balotteli i Tevez bi morao drugarcije igrati. Ja Mancinija samo pustujem iz jendog razloga,a to je sto je Edina doveo za 37 mil.eura. iz Wolfsburga,sto kolege rece,bolje je Edinu sto je otisao is Wolfsburga, kako god se okrene.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 20 mar 2011, 22:09

ma ljudi doveo bi i ja Boga da mi igra beka kad netrosim svoje pare

htio je njega i van gal al nisu dali novce oni iznad njega

problem u ekipama poput ov eve je taj sto ljudi odmah pocnu da nude 40-50 miliona za drugog igraca znaci nema strpljenja a ta trenera boli q moze sastavljat ekipu ko ja na menageru koji mu je najkuplji nega prvoh uzimaj znaci da je dobar :D
Thomas Müller - Fußballgott

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 20 mar 2011, 22:09

'ebes City, Dzeko hocu gol protiv Rumuna !!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Drum, LeCoq i 14 gostiju.