Torino je napisao/la: ↑29 feb 2024, 23:54
Morpheus je napisao/la: ↑29 feb 2024, 23:44
Ja ne pamtim kada sam posljednji put fulio derbi na Grbavici, ne racunam bojkote. Mozda tamo nekad prije 15-tak godina.
Morate da razumijete ljude koji ne zele da idu na Grbavicu. Premalo mjesta, nema se sirine kao na nasem stadionu, belaji, zagusljivo, itd.
Onda se sigurno sječaš kad su nas ogradili onom šiljatom ogradom i nazivali nas divljacima kad smo je počeli čupat. Djecu svoju u onakav prostor nek trpaju. Znali su reći kad im je Velež ogradio da oni nisu stoka, pa negodovali. Uvijek su prvi počinjali sa glupostima i onda bili uvrijedženi kad im se vrati. Krenuvši od karte 20KM, preko smanjenja prostora za nas, postavljanja zvučnika ispred sjevera, kačenja nekih plavo bijelih traka na krov sjevera... Do odšarafljenih stolica gdje raja pada na glavu i poslije iste te naplate od našeg kluba.
Nisam bio na Golubarniku,10-ak godina. Ruzno,neuslovno,patnja u svakom pogledu. Ali izduralo bi se da ima volje ali je nema iz vise razloga.No najvaznija su dva momenta. Prvi je finansijski,moras anamo njima kupiti kartu i dati pare. A to me boli,kad se sjetim da sam im dao 10-15 KM ,nocima ne mogu spavati. Jeste da to izgledaju minorne pare ali svejedno me pece savjest a s obzirom koliko su jadni i nisu tako minorno sredstva
Drugi momenat je rezultatski. Mada mi zadnjih 10-ak godina uglavnom rezultatski dobro stojimo,skupilo se i trofeja a oni su obrnuto bas u krizi,nikako da to uskladimo na terenu. Hocu reci ,skoro nikako da ulazimo u tekme kao izraziti favoriti. Tako i ovaj put ,uprkos svemu ulozenom u tim,nismo izraziti favoriti. Kao i uvijek pred utakmicu s njima upadnemo u neku krizu. Da ,znam da cemo ih razguziti 3-4 razlike,natjerao bi se da izdrzim patnje golubarnika. A ovako ,hem se ispatis,hem ih izfinanciras,hem strepis za rezultat. Too much for me