Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Varg
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Varg » 29 feb 2024, 19:38

al su zamolili Savu da ne salje sluzbeni poziv jer bi onda bilo gotovo, treba ga sada poslati i ne odazove se to je to kraj price

ReX2
Kontakt:

Post Postao/la ReX2 » 29 feb 2024, 21:36

ASD je napisao/la:
29 feb 2024, 19:31
Ko je ono proglašen najboljim našim mladim igračem, a da nikad nije zaigrao za nas? Jel Seferović.
To je bio kraj našeg dostojanstva.
Ne slazem se. To je bio jedan od rijetkih slucajeva gdje za sigurnoscu mozemo reci da smo uradili sve da momak zaigra za nas, ali je odlucio kako je odlucio. I to je na kraju krajeva jedino sto zelimo, da u nasem savezu urade sve sto je u njihovoj moci pa sta bude, na kraju je do igraca hoce li ili nece.

Kakvo dostojanstvo, kakvi bakraci. Pusti to...

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 29 feb 2024, 21:46

ReX2 je napisao/la:
29 feb 2024, 21:36
ASD je napisao/la:
Ko je ono proglašen najboljim našim mladim igračem, a da nikad nije zaigrao za nas? Jel Seferović.
Ne slazem se. To je bio jedan od rijetkih slucajeva gdje za sigurnoscu mozemo reci da smo uradili sve da momak zaigra za nas, ali je odlucio kako je odlucio. I to je na kraju krajeva jedino sto zelimo, da u nasem savezu urade sve sto je u njihovoj moci pa sta bude
Al nemas ti sta uovomslucaju momak kapiten U21 ne zeli da zaigra za A selekciju nemas ti sta tu dalje palamudit odma ga prekrizi aki nece kao Kovacevic koji je dosao na okupljanje i kad je trebao da zaigra reko kao ima stomacnih problema da ne bi upisao nastup

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 29 feb 2024, 23:30

zgembo89 je napisao/la:
29 feb 2024, 21:46
ReX2 je napisao/la:
ASD je napisao/la:
Ne slazem se. To je bio jedan od rijetkih slucajeva gdje za sigurnoscu mozemo reci da smo uradili sve da momak zaigra za nas, ali je odlucio kako je odlucio. I to je na kraju krajeva jedino sto zelimo, da u nasem savezu urade sve sto je u njihovoj moci pa sta bude
Al nemas ti sta uovomslucaju momak kapiten U21 ne zeli da zaigra za A selekciju nemas ti sta tu dalje palamudit odma ga prekrizi aki nece kao Kovacevic koji je dosao na okupljanje i kad je trebao da zaigra reko kao ima stomacnih problema da ne bi upisao nastup
Ne baš za Kovacevica. Trazili su novac za poziv.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 01 mar 2024, 00:53

DamirT je napisao/la:
29 feb 2024, 12:08
Cim ga Hrvati traze, ocigledno da ima nesto. Bojim se ja da je on izgubljen nazalost...
Brate meni se ovo gadi pravo, čuj igrao sam prijateljsku sa BiH ali nema poziva od HNS ne opterećujem se time. Nisi za klub igrao nego za reprezentaciju, odmah kažeš šta i kako i gotovo. Kako mi se gadi da smo rezervna opcija igraču. :puke:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 01 mar 2024, 09:47

H8Z7 je napisao/la:
01 mar 2024, 00:53
DamirT je napisao/la:
Cim ga Hrvati traze, ocigledno da ima nesto. Bojim se ja da je on izgubljen nazalost...
Brate meni se ovo gadi pravo, čuj igrao sam prijateljsku sa BiH ali nema poziva od HNS ne opterećujem se time. Nisi za klub igrao nego za reprezentaciju, odmah kažeš šta i kako i gotovo. Kako mi se gadi da smo rezervna opcija igraču. :puke:
Jos igrao za mladje selekcije. Da nije nikad igrao za nas pa ok. Ja stvarno ne razumijem kako ti igraci samo tako zamijene reprezentaciju kao novi par carapa i hajmo dalje. Pa jbt, da me zove Engleska, ja stvarno ne bi mogao igrati za drugu drzavu osim svoje u kojoj sam rodjen i odrastao.

Isti je kao i Kovacevic, samo druga drzava u pitanju. Ja ga ne bi zvao vise, taman da postane Kross. Eno ti ujke pa idi kod njih. A nece vala ni tamo igrati bogzna sta.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 01 mar 2024, 09:56

Pa reprezentacija ima puno veze sa nacionalnim ponosom i dostojanstvom, nažalost mi smo u situaciji kakvoj jesmo. Ne možemo insistirati na kriterijima i principima na kojima insistiraju zdrave države. Mi moramo praviti kompromise, biti diplomatični, progutati što drugi ne bi, ali u svemu mora postojati granica. Ovo nije više ni pitanje dostojanstva, nego zdravog razuma.
Kapiten U 21 BiH "kaže" - neću se odazvati na poziv seniora, jer čekam da me zovne druga reprezentacija. Ali ako budem siguran da me oni neće zvati, ostaću u bh reprezentaciji. To je za mene granica preko koje se ne može ići.
Po milioniti se dokazuje, da kod nas postoje samo krajnosti. Ili smo nepotrebno oštri i nediplomatični, ili smo sline bez ikakve kičme. I jedna i druga krajnost su itekako štetne.
Ovo izgleda postaje prihvaćen model ponašanja i toga će biti sve više, ako se ne reahuje i zaustavi.
Zadnja izmjena: Horoz, dana/u 01 mar 2024, 10:10, ukupno mijenjano 1 put.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 01 mar 2024, 10:06

DamirT je napisao/la:
01 mar 2024, 09:47
H8Z7 je napisao/la:
DamirT je napisao/la:
Jos igrao za mladje selekcije. Da nije nikad igrao za nas pa ok. Ja stvarno ne razumijem kako ti igraci samo tako zamijene reprezentaciju kao novi par carapa i hajmo dalje. Pa jbt, da me zove Engleska, ja stvarno ne bi mogao igrati za drugu drzavu osim svoje u kojoj sam rodjen i odrastao.

Isti je kao i Kovacevic, samo druga drzava u pitanju. Ja ga ne bi zvao vise, taman da postane Kross. Eno ti ujke pa idi kod njih. A nece vala ni tamo igrati bogzna sta.
E yebi ga sad, pa Anel, Dennis, Dedić, Huseinbasic su igrali za reprezentacije u21 gdje su rođeni, pa došli kod nas u seniore
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 01 mar 2024, 10:15

19vendetta87 je napisao/la:
01 mar 2024, 10:06
DamirT je napisao/la:
01 mar 2024, 09:47
H8Z7 je napisao/la:

E yebi ga sad, pa Anel, Dennis, Dedić, Huseinbasic su igrali za reprezentacije u21 gdje su rođeni, pa došli kod nas u seniore
Dedić je uvijek bio naš igrač u mlađim uzrastima.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

ReX2
Kontakt:

Post Postao/la ReX2 » 01 mar 2024, 13:07

zgembo89 je napisao/la:
29 feb 2024, 21:46
ReX2 je napisao/la:
ASD je napisao/la:
Za Sucica se donekle slazem, tu su stvari dosta jasnije. Posaljes mu poziv ako te odbije (ponovo?), znas na cemu si. Stvari su jasne ko dan.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 01 mar 2024, 13:33

Ne treba malog forsirati tek tako, najvise se pita njegova menadzerska agencija, oni gledaju da ga utope tamo gdje Ce biti na većem izlogu a to je Hrvatska.

Najbitnije da smo mi dali do znanja da ga želimo u A tim.

A naravno da i njemu ta ideja djeluje privlacno, realno malo ko ni hrvatsku odbio, ko ima ikakve veze sa njima.

I to nije samo u njegovom slučaju, imamo slucaj i Gigovica pa i HuseinBasic kojem nisu dozvolili cak ni da se uslika sa Misketom prije Eura.

Meni se svidja kod ovog malog sto nije onaj klasični ustasa, mrzitelj svega sto nije njihovo, kakvih do sad proslo kroz repku na desetine.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 01 mar 2024, 13:37

Dečko vaga svoje opcije, džaba, vagali bi svi mi!
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 01 mar 2024, 13:55

Imajednabrigada je napisao/la:
01 mar 2024, 13:33
Ne treba malog forsirati tek tako, najvise se pita njegova menadzerska agencija, oni gledaju da ga utope tamo gdje Ce biti na većem izlogu a to je Hrvatska.

Najbitnije da smo mi dali do znanja da ga želimo u A tim.

A naravno da i njemu ta ideja djeluje privlacno, realno malo ko ni hrvatsku odbio, ko ima ikakve veze sa njima.

I to nije samo u njegovom slučaju, imamo slucaj i Gigovica pa i HuseinBasic kojem nisu dozvolili cak ni da se uslika sa Misketom prije Eura.

Meni se svidja kod ovog malog sto nije onaj klasični ustasa, mrzitelj svega sto nije njihovo, kakvih do sad proslo kroz repku na desetine.
To je prava istina. Progutali smo i veća **** pa što ne bi bili strpljiviji sa malcem, pogotovo jer se radi o možda najvećem talentu u zadnjih deset godina.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 01 mar 2024, 14:15

Zaboravljate ili niste svjesni, da se sav taj cirkus i nedosljednost, odražava i odražavaće se partije koje ti momci na terenu pružaju. Ko će ozbiljno shvatiti igranje u takvoj reprezentaciji, kako će se truditi da nešto postigne?
Mi imamo igrače kojima se ne igra u repretzentaciji, jer ne znaju za koga i šta igraju. Jer vide da se ne zna ko pije, ko plaća. Kako će neki Dedić, reagovati na takav odnos reprezentacije prema nekim igračima. Naravno, pokajaće se što je ikada došao.
Ponavljam, granice moraju postojati i u najliberalnijem i najtolerantnijem odnosu prema situaciji.

Ali eto složiću se, neka mu se progleda kroz prste, a onda bez ikakve diskusije mora i Kovačeviću, pa se onda nemojte čuditi kad budete imali igrače koji šetaju po terenu i prema reprezentaciji se odnose kao prema Madagaskaru.
Dolaziće da igraju kad im se dolazi, kad im se ne dolazi javiće menadžeri.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 01 mar 2024, 14:21

De neka ovi insajderi provjere Baždara i Markovića.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 01 mar 2024, 14:55

@andrewiliams

Pa i nije toliki talenat bas, da bi rekli najbolji zadnjih 10 godina ali da ima šlifa to ima, i fino ga je gledati na terenu jos mlad a tako smiren u igri, sve je do njega hoce li izrasti u top igraca.
Naravno, treba pametno u ovoj situaciji, moze se desiti da ga Hrvati ne pozovu jer trenutno nije dovoljno dobar i da malo smiri se ta prica oko njega pa da mi iskoristimo priliku i pozovemo ga. Pa mozda za dvije tri godine sazrije kao igrac i onda imamo pravog igraca jer smo pametno postupali. To je sve sto trenutno mozemo uraditi nazalost.

@horoz
Cirkus i nedosljednost ne dolaze od igraca vec isključivo od pravog selektora i dobrih rezultata.

Ta dva faktora urgiraju volju, zelju i ambicije igraca.
Sjetimo se, kakvi smo amateri bili dok nije Ciro dosao i preuzeo kada je to malo ppslozio i krenuli rezultati. Miske je igrao iz pola volje, dok se prodao u Nurnberg cini mi se, dva ili tri puta se oprastao i jos neki su bili tu, ali kada su krenuli rezultati svi su grizli i zaboravili na sve manjkavosti i saveza i repke.

Mi mozda nismo ni svjesni da su sad dosli momenti kada moramo biti pametni i imati dosta Srece da se svi odluce za nas jer naredni period mogao odrediti put kakvi cemo biti narednih 10 godina.

Vec smo dobili Tahirovica koji bi trebao biti solidan igrac, Huseinbašića isto tako, Basic ostaje nas, kada bi uzeli Sucica i Gigovića i onog Bajraktarevića a izgleda da hocemo, to bi bio jako kvalitetan i talentiran vezni red.
A kad imas jak vezni red i igrace jake na lopti odbrana ti moze biti iz federalke i opet Ce Ici nekako.
A sto se tice napada kod nas nikad nije bio problem ko Ce zabiti gol ili dva ali naravno pod uslovim da je dobra kicma ekipa a to je vezni red.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 01 mar 2024, 21:56

01 mar 2024, 14:55
@andrewiliams

Pa i nije toliki talenat bas, da bi rekli najbolji zadnjih 10 godina ali da ima šlifa to ima, i fino ga je gledati na terenu jos mlad a tako smiren u igri, sve je do njega hoce li izrasti u top igraca.
Naravno, treba pametno u ovoj situaciji, moze se desiti da ga Hrvati ne pozovu jer trenutno nije dovoljno dobar i da malo smiri se ta prica oko njega pa da mi iskoristimo priliku i pozovemo ga. Pa mozda za dvije tri godine sazrije kao igrac i onda imamo pravog igraca jer smo pametno postupali. To je sve sto trenutno mozemo uraditi nazalost.

@horoz
Cirkus i nedosljednost ne dolaze od igraca vec isključivo od pravog selektora i dobrih rezultata.

Ta dva faktora urgiraju volju, zelju i ambicije igraca.
Sjetimo se, kakvi smo amateri bili dok nije Ciro dosao i preuzeo kada je to malo ppslozio i krenuli rezultati. Miske je igrao iz pola volje, dok se prodao u Nurnberg cini mi se, dva ili tri puta se oprastao i jos neki su bili tu, ali kada su krenuli rezultati svi su grizli i zaboravili na sve manjkavosti i saveza i repke.

Mi mozda nismo ni svjesni da su sad dosli momenti kada moramo biti pametni i imati dosta Srece da se svi odluce za nas jer naredni period mogao odrediti put kakvi cemo biti narednih 10 godina.

Vec smo dobili Tahirovica koji bi trebao biti solidan igrac, Huseinbašića isto tako, Basic ostaje nas, kada bi uzeli Sucica i Gigovića i onog Bajraktarevića a izgleda da hocemo, to bi bio jako kvalitetan i talentiran vezni red.
A kad imas jak vezni red i igrace jake na lopti odbrana ti moze biti iz federalke i opet Ce Ici nekako.
A sto se tice napada kod nas nikad nije bio problem ko Ce zabiti gol ili dva ali naravno pod uslovim da je dobra kicma ekipa a to je vezni red.
Hrvati nikad nece rizikovati da izgube nekog iole potencijalno solidnog igraca, a jos pogotovo mladog, da ga pokupi tamo neka BiH...Ja mislim da ce ga oni kaparisati veoma brzo, za svaki slucaj sa ga imaju, dati cemu 15 minuta u nekoj utakmici Lige Nacija i fertik...

Oni su jebote nam "ukrali" Jakova Medica za svaki slucaj, iako se potvrdjuje da je krampa od igraca, a da ne uzmu Sucica...

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 01 mar 2024, 22:11

Vaya je napisao/la:
01 mar 2024, 21:56
01 mar 2024, 14:55

Hrvati nikad nece rizikovati da izgube nekog iole potencijalno solidnog igraca, a jos pogotovo mladog, da ga pokupi tamo neka BiH...Ja mislim da ce ga oni kaparisati veoma brzo, za svaki slucaj sa ga imaju, dati cemu 15 minuta u nekoj utakmici Lige Nacija i fertik...

Oni su jebote nam "ukrali" Jakova Medica za svaki slucaj, iako se potvrdjuje da je krampa od igraca, a da ne uzmu Sucica...
Tacno za Jakova i ne samo njega bilo koja prica kad se pojavi u medijima za nekog igraca kao onaj iz Herthe u veznim redu zaboravio sam kako se zove odma je tekst na indexu dobice pretpoziv kod Zlatka Dalica

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 01 mar 2024, 22:20

Medić nikad nije ni bio "naš", a i pozvan je samo na širi spisak tada zbog transfera u ajax
Horoz je napisao/la:
01 mar 2024, 14:15
Zaboravljate ili niste svjesni, da se sav taj cirkus i nedosljednost, odražava i odražavaće se partije koje ti momci na terenu pružaju. Ko će ozbiljno shvatiti igranje u takvoj reprezentaciji, kako će se truditi da nešto postigne?
Mi imamo igrače kojima se ne igra u repretzentaciji, jer ne znaju za koga i šta igraju. Jer vide da se ne zna ko pije, ko plaća. Kako će neki Dedić, reagovati na takav odnos reprezentacije prema nekim igračima. Naravno, pokajaće se što je ikada došao.
Ponavljam, granice moraju postojati i u najliberalnijem i najtolerantnijem odnosu prema situaciji.
pa ako je ovo odlučujući faktor onda smo poslije rata trebali biti prvaci svijeta, imali smo relativno dobru ekipu popunjenu bosnjacima nabrijanih na ratna zbivanja je li...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, greenwood i 9 gostiju.