FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Bgm akademci u19 sa bas mladom ekiipom uzimaju sirokog (85') 4-1
Mislim da su dva ili tri cak 2007. A ostali vecina 2006.
Mislim da su dva ili tri cak 2007. A ostali vecina 2006.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Pa koliko se ulaze u mlađe snage,sve drugo bi sramota bila.
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!
👉Ubica Mitomana i Botova😎
Ja to mi jadnici zakucavamo ekser u tabut kona?
Ako je tako onda je pobjeda Zeljkana izvjesna.
.
Ako je tako onda je pobjeda Zeljkana izvjesna.
.
A ko je to pisao svega vam za te plave kosulje
- napoleon72
- Kontakt:
Strah me i pomislit sta bi bilo da ne uzme nekog na zub
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Dobro bi bilo da Zrinjski uzme Slogu danas.
Sarajevo U19-listica 4:1 kraj
Ignatkov i Seslak odlicni
Mirvic je stigao u grad
Ignatkov i Seslak odlicni
Mirvic je stigao u grad
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan
ko Šoja Stojan
Bravo Dal,mladunce naše perspektivno.
Samo trpaj,za sebe,za babu,za Bordo -bijele!
Da Bog Da da se u Ligu Petice prodas
Samo Naprijed,ne boj se
P.S.Dal najbolji mladi igrac u Turskoj
Viveros jedan od najboljih igraca trenutno u J.Americi!
Idemoooo
Samo trpaj,za sebe,za babu,za Bordo -bijele!
Da Bog Da da se u Ligu Petice prodas
Samo Naprijed,ne boj se
P.S.Dal najbolji mladi igrac u Turskoj
Viveros jedan od najboljih igraca trenutno u J.Americi!
Idemoooo
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!
Sutra bismilletom pa polahko.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Znači top, gledao sam pomalo do 3:1.. meni se čini da sam ugasio oko 80. minute
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Akrapović nije glup, a i da jeste - nije neiskusan. Zato sutra treba, prije svega, biti hladne glave čitavu utakmicu. Ključ Akrapovićeve postavke, bit će u njegovoj ulozi tokom igračke karijere. Bruno je igrao "osmicu", pa će i njegova igra takva biti. Zato očekujem 3232 formaciju, što će i defanzivi biti 5-5, jer bi time u potpunosti ugušio naš vezni red, igrajući na kartu slabe kreativnosti istog. Suština ovog defanzivnog sistema jest da se naši igrači "pogube" u šumi protivničkih i da ih tako prisile na grešku i gubitak lopte na sredini terena.
Prošle godine, kad smo ih dobili 3:0, onaj njihov klovn je instiktivno shvatio o čemu se radi, mada to nije znao artikulisati. Naime, odigrali smo vrlo disciplinovano, pa smo, nakon samo pola sata igre, pomjerajući linije prema naprijed, prisilili ih da faktički sami sebi daju golove. Otud i ona debilasta izjava da smo golove dali iz polupriloka. Kad se malo dublje ta utakmica izanalizira, doći će se do zaključka da su golovi plod, kao u tenisu, prisiljenih pogrešaka. Lično, više volim takve golove i pristup, nego umiranje u ljepoti i kombinatorici.
Bruno nije Nermin i neće nasjesti na isti fazon. Zato bih se ja taktički postavio onako kako se Turski sultan postavio u bici na Galipolju, a to je - polumjesec. Ko ne zna kakva je to taktička formacija, neka nađe na internetu. Dakle, naša sredina bi se povlačila što više unutra, skoro u liniju sa štoperima. S druge strane, bokovi bi imali zadatak "tjerati" njihove igrače u sredinu, sa krajnjim ciljem da ih što više bide u sredini, odnosno da ostanu u 232 na što manjem prostoru. Dva napadača bi imala zadatak da fizički odvoji njihove štopere, tako da se, otprilike dobije situacija: 3------232. Osim ove dvojice koji bi bili u maltene liniji sa štoperima, dobivali bi pomoć od krila koja bi igrala direktno na loptu sa ciljem, ili da je oduzmu, ili da prisile protivnika da je gura još više u sredinu, tj. da sami sebi smetaju. Po osvojenoj lopti, istu odmah gurati naprijed i na stranu, bez obzira da li će je naš igrač stići i imali uopšte naših igraća tamo. Cilj ovoga je natjerati protivničku stranu na masovno povlačenje da bi zaštitili svoju zadnju liniju, a zapro ih umarati i uticati na njihovo postavljanje. Nije ovo nimalo jednostavno, pa je zato ključ u disciplini. Iako postoje određene dvojbe, ja bih sutra krenuo ovako:
Iliev
Juraldžija - Čelik - Rogić - Beganović (Radović)
Đurićković - Hasić
Kyeremeh Anđušić
Oliveira - Čataković.
U drugom poluvremenu, po potrebi, mijenati igrače, mjesta i formaciju. B - ekipa bi, u tom slučaju bila:
Iliev
Kyeremeh - Đuričković - Rogić - Beganović
Buljubašić - Julardžija
Anđušić (Mustafić)
Hasić - Oliveira (Čataković) - Ziljkić (Peneranda)
Bilo kako bilo, sretno sutra igračima i hordama!!

Prošle godine, kad smo ih dobili 3:0, onaj njihov klovn je instiktivno shvatio o čemu se radi, mada to nije znao artikulisati. Naime, odigrali smo vrlo disciplinovano, pa smo, nakon samo pola sata igre, pomjerajući linije prema naprijed, prisilili ih da faktički sami sebi daju golove. Otud i ona debilasta izjava da smo golove dali iz polupriloka. Kad se malo dublje ta utakmica izanalizira, doći će se do zaključka da su golovi plod, kao u tenisu, prisiljenih pogrešaka. Lično, više volim takve golove i pristup, nego umiranje u ljepoti i kombinatorici.
Bruno nije Nermin i neće nasjesti na isti fazon. Zato bih se ja taktički postavio onako kako se Turski sultan postavio u bici na Galipolju, a to je - polumjesec. Ko ne zna kakva je to taktička formacija, neka nađe na internetu. Dakle, naša sredina bi se povlačila što više unutra, skoro u liniju sa štoperima. S druge strane, bokovi bi imali zadatak "tjerati" njihove igrače u sredinu, sa krajnjim ciljem da ih što više bide u sredini, odnosno da ostanu u 232 na što manjem prostoru. Dva napadača bi imala zadatak da fizički odvoji njihove štopere, tako da se, otprilike dobije situacija: 3------232. Osim ove dvojice koji bi bili u maltene liniji sa štoperima, dobivali bi pomoć od krila koja bi igrala direktno na loptu sa ciljem, ili da je oduzmu, ili da prisile protivnika da je gura još više u sredinu, tj. da sami sebi smetaju. Po osvojenoj lopti, istu odmah gurati naprijed i na stranu, bez obzira da li će je naš igrač stići i imali uopšte naših igraća tamo. Cilj ovoga je natjerati protivničku stranu na masovno povlačenje da bi zaštitili svoju zadnju liniju, a zapro ih umarati i uticati na njihovo postavljanje. Nije ovo nimalo jednostavno, pa je zato ključ u disciplini. Iako postoje određene dvojbe, ja bih sutra krenuo ovako:
Iliev
Juraldžija - Čelik - Rogić - Beganović (Radović)
Đurićković - Hasić
Kyeremeh Anđušić
Oliveira - Čataković.
U drugom poluvremenu, po potrebi, mijenati igrače, mjesta i formaciju. B - ekipa bi, u tom slučaju bila:
Iliev
Kyeremeh - Đuričković - Rogić - Beganović
Buljubašić - Julardžija
Anđušić (Mustafić)
Hasić - Oliveira (Čataković) - Ziljkić (Peneranda)
Bilo kako bilo, sretno sutra igračima i hordama!!
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
-
- Kontakt:
Ne znam zasto se zaobilaze igraci iz akademije. Trenutno Buljubašić i Čelik koji još nije dobio minute, malo je to. Sezona duple krune Djokanovic, Pidro, Kovacevic, Šabanovic, Mujakic, Kapić.
Prvi derbi sa Mirvićem 2:0 kad je Bodul dao onaj gol iz slobodnog, drugih se ne sjećam.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
-
- Kontakt:
Naprimjer da je ovo sljedeca sa Igmanom odlucujuca, da imamo birati ici u evropu ili poslati fekaliju u drugu ligu, ja se ne bi puno dvoumio....
Ma jok.Istinasamo123 je napisao/la: ↑02 mar 2024, 17:10Naprimjer da je ovo sljedeca sa Igmanom odlucujuca, da imamo birati ici u evropu ili poslati fekaliju u drugu ligu, ja se ne bi puno dvoumio....

A šta ako pobijedimo ili ako bude x? Šta onda Lucas majstore?
Onda bi trebali biti fer i pošteni, pa da ovako bude:
Lucas bi sam trebao odstupiti, ako sutra pobijedimo ili ako bude x. Ja ne bi imao obraza ostati na forumu ni dan, poslje ovakav ultimatum i negativne stvari.
Ne samo ti, općenito oni negativci koji jedva čekaju da bude kiks, pa da bi sve živo otjerali.
Jedno je biti kritičan što je normalno i treba tako da bude, a drugo je ovo što vi radite, ovako nešto ne bi uradio navijač jednog voljenog kluba. To mogu uradit samo dušmani, koji jedva čekaju da se desi nešto negativno i da bude kaos. Takvim ljudima je draže da sve propada, nego da se nešto napravi.
Neće se vratit Husref,Mirza,Dzeno i popularna ekipa.
Da ima te i malo obraz i poštovanje prema njima, nebi tražili da se oni po 100 put vračaju nazad, pa onda poslje 6 mjeseci opet standardno tjeranje. To mogu uradit samo dušmani, 100 put napravit istu grešku jer eto bolje je to nego da popraviš grešku, pa da nešto napraviš.
Idemo sutra do nove pobijede, samo Sarajevo

Lucas bi sam trebao odstupiti, ako sutra pobijedimo ili ako bude x. Ja ne bi imao obraza ostati na forumu ni dan, poslje ovakav ultimatum i negativne stvari.
Ne samo ti, općenito oni negativci koji jedva čekaju da bude kiks, pa da bi sve živo otjerali.
Jedno je biti kritičan što je normalno i treba tako da bude, a drugo je ovo što vi radite, ovako nešto ne bi uradio navijač jednog voljenog kluba. To mogu uradit samo dušmani, koji jedva čekaju da se desi nešto negativno i da bude kaos. Takvim ljudima je draže da sve propada, nego da se nešto napravi.
Da ima te i malo obraz i poštovanje prema njima, nebi tražili da se oni po 100 put vračaju nazad, pa onda poslje 6 mjeseci opet standardno tjeranje. To mogu uradit samo dušmani, 100 put napravit istu grešku jer eto bolje je to nego da popraviš grešku, pa da nešto napraviš.
Idemo sutra do nove pobijede, samo Sarajevo
Rožman vec ima pozamašan broj blamaža, za platu koju prima:Bordotim je napisao/la: ↑02 mar 2024, 17:19A šta ako pobijedimo ili ako bude x? Šta onda Lucas majstore?
Idemo sutra do nove pobijede, samo Sarajevo![]()
Gošk
Sloga
Dva gostovanja u Mostaru bez pogleda na gol
Široki
Zvijezda
Sloboda (prolaz na srecu, igra horor nakon odrađenih priprema)
Tako da ne bi uradio ništa nelogično, ako bi dao otkaz u slucaju poraza sutra. Mislim ipak da nema teorije da izgubimo od ovakvog Želje, ali derbi je to.
Trenutno korisnika/ca: OzmoodPinglewood, relativizam i 44 gosta.