FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
90
45%
Prolazak u Play off
48
24%
Grupnu fazu
62
31%

Ukupno glasova: 200

Stroj1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Stroj1946 » 04 mar 2024, 08:43

Zeko87 je napisao/la:
04 mar 2024, 08:22
Osttribine je napisao/la:
04 mar 2024, 07:03
Ali fascinantni smo tj slovenac, otjeras onako solidne igrace da bi ih zamijenio jos gorim (citaj Matanovic i Mehmedovic), ismijavalo se onog Karica kad je dosao u Zelju, a ovog naseg dizalo u nebesa, samo nekoliko nas pisalo da su ta dva igraca u pet deka samo da ovaj nas puno bolju platu uziva.
Sve je ovo truhlo u klubu, a i ne bilo, navuklo se likova koji FK Sarajevo ocima nisu mogli vidjeti tipa Adisa Nurkovica i slicnih, ali jok kriva je sarajevska mahala, jok eto tuzlanska ili zenicka mahala nas vadila iz go.vana kad je osmislila novi statut kluba i dovodjenje Tana.

Evo vidim daleko smo dogurali i sa ovim modernim mladim evropskim "strucnjacima" kojih je pun klub, ti nemas bukvalno nikoga u klubu od igraca do strucnog staba trenutno da osjeca sta je derbi i sta nam znaci.
A i ovaj skijas kad vec nekoliko puta potencira te neke unutarnje probleme pa iznesi ih javno pa nek idu u pm i MIrvic i igraci i svi koji zbog toga trebaju da idu, nego se vadi na to nakon svake blamaze proljetos.
Jos jedna propala sezona pod Mirvicem ali ne treba se sekirati sad ce pozitivci dok ustanu sastavit postove podrske Rozmanu i igracima i kako ce to biti sve dobro, a i hoce uposlenicima kluba u kojem ubiru enormne pare za svoj nerad.
Ma na kraju krajeva ne mora ni osjećati šta je derbi, njegovo je da svaku utakmicu odigra kao da mu je ključna pred potpis za neki jači klub. Tako će biti dobro i njemu i nama. Sramotno je da igraju kao da su se noć prije okupili, bez tri vezana dodavanja. Ako je tačno što Rožman kaže da su na treningu dobri a na utakmicama ne ispoštuju ( ne uspijevaju) dogovor, onda su u mentalnoj blokadi. Tu po meni može biti razlog da se od njih očekuje/traži nešto što ne mogu realizovati ili su taktički totalno nepismeni.

U svemu tome i Rožman ima grešaka ako ustrajafa u stvarima koje ne ferceraju, prilagodi se malo ovoj šaban ligi, nemoguće da sa ekipom takvih individualaca već pet utakmica ne možeš preći centra. Mora naći način da izvlači maksimum iz svakog od njih. AKo mu neko kvari i onemogućava da radi, neka to rješava pod hitno. Cilj sezone još nije nemoguće riješiti, ali Boga mi ako mu se Vele do kraja marta odlijepi, onda nam pomoći nema, bez evrope smo u dubiozi.

Najveći problem po meni je neizbalansirana ekipa, previše sličnih igrača i igrom i karakterom. Derbi smo baš izgubili na tri individualne greške, Bruno je odlično postavio svoju ekipu, svaki naš igrač sa loptom je uvijek bio udvojen. Nismo imali kreaciju, energiju niti protok lopte.

Ne treba sad padati u neki očaj, nego pokušati dići ekipu. Utakmica sa Igmanom nam je prilika da se vratimo konačno, a prolaz u Kupu nam otvara širom vrata za trofej.
Rozman je jos uvijek zelen kao trener, to se vidi, jer da bi se prilagodio sredini trebas biti namazan i iskusniji, sto on ocito nije i to mu nedostaje. Fali mu mangupluka, nisu bas Slovenci po tome poznati, jedini takav je bio Zahovic, ali on je stara skola. Rozman se fura na progres i na novitete, u nasoj ligi to ne prolazi, jer ovo je manje vise hrkljus liga. Drugo sto njemu igraci vode svlacionicu i rade sta hoce. Znaci nema autoriteta, jer je i mlad, a to igraci vide, pa misle da mogu, a njima izgleda to prolazi, drugim rijecima ne yebu ga ni 1%.
Nakupilo se sljama opasnog u ekipi, to on nece moci sam rijesiti, jer ocito nije sposoban za te stvari, koliko god on bio znalac meni se cini da on zna odlicno teoriju ali u praksi je los, nema taj osjecaj.
On izgelda da se uci na nama, sto je opet veliki problem za nas i ne poklapa se bas ambcijama kluba i ocekivanjima. I trece Rozman nema titulu zasad, drugacije bi on djelovo da je osvojio, jer bi znao kako se ekipa vodi adekvatno u takvim situacijama i kako se postaviti. I jos jedna stvar je njegova aroganostnost i napuhanost, olako shvaca stvari, podcijenio je opasno ligu ovu, zajedno sa Ibricicem, kasno su shvatili sada. Tesko da ce on ovo ispraviti na pravi put. Jer igrace boli khurac, a on im ne moze nista. I dobijes jednu stranu bolikhuraca i drugu stranu nesposobne ljude, rezultat je ovaj koji imamo.
Zadnja izmjena: Stroj1946, dana/u 04 mar 2024, 08:47, ukupno mijenjano 1 put.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 04 mar 2024, 08:46

muhamedhulk je napisao/la:
04 mar 2024, 08:12
podrska mirvicu i treneru i nakon spavanja.
mirvicu jer momacki sve placa (nebitno cije su pare, bitno je da ih je on obezbijedio) a treneru jer pokusava da uvede neki sistem i zdrave temelje.
ubijedjen sam, ako se ovo pretrpi, da cemo osigurati Evropu (cilj) i biti samo bolji.
trener je rekao da nije problem otici ali ako je bio dogovor na duze staze bez obzira na sve, onda ima podrsku mirvica. a i mi trebamo strpiti se.
Po starom zlovenackom obicaju-nasehrem mu se u temelj :mrgreen:

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 04 mar 2024, 08:47

................................Šahinović

Beganović.......Đuričković........Aničić.........Duraković

.......................Mustafić..........Julardžija

.....Hasić....................Avramovski................Ziljkić

...............................Renan

Buljubašić, Soldo, Keremeh, Penaranda, Anđušić, Čataković, Radović.

Ekipa/tim kojem je trebalo fizičke spreme, malo uigranosti, poboljšanje standard situacija naprijed/nazad.
Sve što sam barem ja očekivao od Rozmana da konačno može to uraditi i podržavao sam ga što konačno imamo trenera koji če svojim znanjem harizmom nekim Europskim načinom nas izvesti na pravi put da budemo prava europska ekipa sa super igračima u prvom timu i rezervama koji bi mogli igrati u svakom klubu PL BiH u prvih 11.

N@žalost izgledamo gore nego ikad, ekipu kakvu smo imali teško da čemo više sastavit.
Šta više da očekujemo, koliko koraka unazad moramo napravit da krenemo naprijed?
Jel trebamo čekat jesen 2024 da budemo kao na jesen 2023? Da to smatramo uspjehom ili nam i to postaje sve dalje?

Što bi rekao Štulić "kamo dalje rođače?"
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 04 mar 2024, 08:51

Bravo, to sam i htio poentirati. Očito je da je dobro radio u sredinama gdje vlada teški profesionalizam, kod nas ambijent nije takav i kako koji dolazi lahko se (ne)prilagođava okolnostima. Mi imamo opciju:

- otpustiti Rožmana i naći nekog lolu koji se snalazi u ovoj ligi
- ustrajati na insistiranju da se zavede rad i red u klubu, trpiti cijenu dok se ne dođe do cilja.

Prvo je neko instant rješenje, a drugo samo dugoročno donosi rezultate.

Mada ako Rožman ne drži svlačionicu onda mu spasa nema, al to je već mahalska i nemam nikakvu osnovu za tu tvrdnju.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 04 mar 2024, 08:53

Sad se dize karic sad se dize akrapovic a prije 5 dana nisu centra mogli prec protiv sb

Mi da smo njima dali go sa 40 m mi bi njih dobili 5;0

Vivaros je jedini igrac koji je posudjen i koji ima u ugovoru klauzulu da ga klub moze odkup

Serbedzic mulalic gulashvili balta su posudjeni igraci i moci ce ostat u tom klubu samo ako Mi to zelimo

Avramoski sehinovic vrancic su jedini otisli bez povratka nijedan kurcu nevalja

Mirvicu stani iza rozmana i gotovo da vidimo i taj film dosta iste serije gledamo

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 04 mar 2024, 08:55

Zeko87 je napisao/la:
04 mar 2024, 08:51
Bravo, to sam i htio poentirati. Očito je da je dobro radio u sredinama gdje vlada teški profesionalizam, kod nas ambijent nije takav i kako koji dolazi lahko se (ne)prilagođava okolnostima. Mi imamo opciju:

- ustrajati na insistiranju da se zavede rad i red u klubu, trpiti cijenu dok se ne dođe do cilja.

Mada ako Rožman ne drži svlačionicu onda mu spasa nema, al to je već mahalska i nemam nikakvu osnovu za tu tvrdnju.
Problem je sto smo mi vec imali tog “lolu koji se snalazi u ovoj ligi”, pa smo i njega otjerali
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 04 mar 2024, 08:56

samo da ne gledam vise mahanje ruku janeza ko muha bez glave
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 04 mar 2024, 08:58

Zeko87 je napisao/la:

Dovedes lolu za ligu, lolu rastave na proste faktore u Evropi :urnebes: Nikad dva dobra spojiti.
Rozmana je nazalost puno lola ove lige nadmudrilo i pojelo, jer nema igrace za taj fudbal koji on hoce da se igra. 80% ovih igraca je fudbaslki nepismeno.
A to za igrace, ne mora to biti mahalska, to se vidi na terenu da ga igraci ne bendaju uopste, rade sta hoce. I sam je izjavio da na treningu jedno, na utakmicama drugo, to ti je to. Igraju kako i koliko hoce.
Zadnja izmjena: Stroj1946, dana/u 04 mar 2024, 08:59, ukupno mijenjano 1 put.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 04 mar 2024, 08:59

Sve što su doveli ove zime je teški promašaj, superstar Krdžalić treći meč ni na klupi

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 04 mar 2024, 08:59

FCUM je napisao/la:
04 mar 2024, 08:56
samo da ne gledam vise mahanje ruku janeza ko muha bez glave
Samo da ne gledam mahanje rukama,da ne gledam samo Husrefovo hebanje majki,da ne gledam samo vise dalmatinskog debila,da ne gledam Vasovskog ublehu iz Makedonije nacrmo mi svakom nesto

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 04 mar 2024, 08:59

Rozman ne moze dici ovu ekipu. Ako se odluci da se halali evropa, ja bih ostavio Rozmana samo da sam sebi zagorca ovaj svoj posao i da se sam vadi iz go.v.ana u koje nas je sve uvalio.

Jes da cemo izgubiti koji mjesec zivota nervirajuci se, ali nek se Rozman malo jede svoja gov.na kao sto mi jedemo njegova.

A ako je cilj da se kup uzme i ode u Evropu, onda se vec danas on mora otpustiti.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 04 mar 2024, 09:01

problem je sto je nas dobio najslabiji zeljo u zadnjih par godina sa presmjesnom 343 formacijom gdje smo ih trebali pokesti na sredini.
zeljo ce se boriti za opstanak i vidjet cete da ce ih Zvijezda lako dobiti.
Mi imamo neki jako dubok problem, ocito ne rjesiv za trenutni strucni stab.
Rozman kakve god je imao probleme, ono sinpc sa Kyeremehom i Matanovicem je bilo amaterski. zeljo je po toj desnoj strani radio sta je htio, dva gola ciste greske ove dvojice, a vidjelo se u 20min d aoni to ne mogu odigrati. Rozman nema muda i treba da odstupi sa pozicije.

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 04 mar 2024, 09:05

TurkishAirlines je napisao/la:
04 mar 2024, 08:34
ajmo malo skole fudbala

slika

slika

slika
🤣🤣

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 04 mar 2024, 09:09

Samo ga ostaviti, da nas ureduje ili da nas doyebe do kraja, ni slucajno mu otkaz davat :kafa:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 04 mar 2024, 09:10

04 mar 2024, 08:59
Rozman ne moze dici ovu ekipu. Ako se odluci da se halali evropa, ja bih ostavio Rozmana samo da sam sebi zagorca ovaj svoj posao i da se sam vadi iz go.v.ana u koje nas je sve uvalio.

Jes da cemo izgubiti koji mjesec zivota nervirajuci se, ali nek se Rozman malo jede svoja gov.na kao sto mi jedemo njegova.

A ako je cilj da se kup uzme i ode u Evropu, onda se vec danas on mora otpustiti.

Evo otpustis ga i sta daljee? Dovedes najboljeg trenera iz nase lige i on **** za pola godine max, tjeraj i njega (vec smo imali primjer Dudica) sta dalje?
Nema ba vise smisla tjerati dovoditi i tako u krug. Janez ako ima problem u svlacionici da je neko minira nek izadje i kaze. Jer ovako tjeranjem trenera samo se vrtimo u krug.
Dovedi sad Jakirevica on dok svoje igrace dovede ove rastjera, taman u tome pocne miniranje mahale i svlacionice. Nama je izgleda najmanje miniranja sa strane bilo kad je mahala (citaj Varesanovic) vodio. Nazalost!
Nema ovdje napredka ovako.
Ja bi ga pustio da radi i dalje ali da se izadje na vidjelo sta ne valja. Jer ovo je ista ekipa koja je vise nego dobro odigrala proslu polusezonu.

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 04 mar 2024, 09:16

nakon sto je sve prenocilo, podrska za Rozmana. Ocito je da nešto ne štima, dao je svima znak da nesto nije ok. Palije i u Butmir i rijesiti atmosferu u svlacionici.Nije se moglo nakon priprema zaboraviti lopte. Mnogo bi nam veci problem bio sada otjerati Rozmana, jer sa njim u paketu odose svi koje smo sigurno skupo platili. **** horuk sistem, treba ovo sad izgurati.
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 04 mar 2024, 09:17

nokee je napisao/la:
04 mar 2024, 09:10

Evo otpustis ga i sta daljee? Dovedes najboljeg trenera iz nase lige i on **** za pola godine max, tjeraj i njega (vec smo imali primjer Dudica) sta dalje?
Nema ba vise smisla tjerati dovoditi i tako u krug. Janez ako ima problem u svlacionici da je neko minira nek izadje i kaze. Jer ovako tjeranjem trenera samo se vrtimo u krug.
Dovedi sad Jakirevica on dok svoje igrace dovede ove rastjera, taman u tome pocne miniranje mahale i svlacionice. Nama je izgleda najmanje miniranja sa strane bilo kad je mahala (citaj Varesanovic) vodio. Nazalost!
Ja bi ga pustio da radi i dalje ali da se izadje na vidjelo sta ne valja. Jer ovo je ista ekipa koja je vise nego dobro odigrala proslu polusezonu.
Zato kazem, ako smo odustali od evrope i kupa onda ga ostaviti. A ako zelimo da uzmemo kup i idemo u Evropu on mora dobiti otkaz do 12h. Ovde sok terapija ce uroditi plodom do ljeta, koliko je i nama potrebno da izvucemo kolko tolko sezonu sa kupom. Rozman je sigurno nece izvuci.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 04 mar 2024, 09:20

nokee je napisao/la:
04 mar 2024, 09:10

Keno, kao prvo ovo nije ista ekipa koja je jesenas igrala. Druge ne, ne treba ga tjerati slažem se s a tobom, to bi bila još veča ludost od ove u kojoj se nalazimo. Imao je svu slobodu kao niti jedan trener sam se uvalio u ovo blato i nek se čupa kako zna i umije, nek imenuje ko ga minira nek mjenja taktiku bilo šta nek radi nek se čupa. Davanjem otakaza njemu bi samo dali alibi kako nismo bili strpljivi da je bio blizu zacrtanog i ostalo. Ovako akonsam odluči da ode i ostavio ovakav haos u timu on je završio sa vođenjem bilo koje iole ozbiljnije ekipe a ako mu je Sarajevo vrh u karijeri a tek mu je 40 onda ga treba popišat.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Unknown9
Kontakt:

Post Postao/la Unknown9 » 04 mar 2024, 09:21

Hajmo mi izgubit jos ove dvije i bacit ovu sezonu u vodu pa ćemo onda razgovarat šta kako. Puna podrška Rožmanu!! Igru koju imamo ove sezone ukazuju na dobre stvari na duže staze! Za sad su nas ismijali ŠB, Zvijezda 09, i nkž. Idemo dalje.
𝕯𝖆𝖏 𝖌𝖔𝖑 𝕾𝖆𝖗𝖆𝖏'𝖛𝖔 𝖓𝖆𝖒𝖆 𝖛𝖎š𝖊 𝖓𝖊 𝖙𝖗𝖊𝖇𝖆 🇱🇻

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 04 mar 2024, 09:24

Zeko87 je napisao/la:

A red i rad u klubu ce uvesti Janez Skijas i Ajducko srce :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Jesu to oni sto su otjerali igrace koji nisu njihovi i doveli svoje ,da uzmu pinku,kao Julardzija i Matanovic. Onako evropski :mrgreen:
Osim toga Ajducko srce je lokalni lola,da ne moze biti lokalniji :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: HariTz, nedimmmm1337, Pantelija, Posejdon i 25 gostiju.