FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
42%
Prolazak u Play off
53
24%
Grupnu fazu
74
34%

Ukupno glasova: 220

skullcrusher
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la skullcrusher » 04 mar 2024, 10:00

Ma iskreno u toku tekme sinoc da sam mogao usao bih i sve ih podavio na nasoj klupi al sve
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 04 mar 2024, 10:01

Ne znam zasto se uvijek moraju kovati neke teorije kako i zbog cega se nesto desava.

1. Akrapovic je bolji trener od Rozmana.

2. Bekric je bolji SD od Ibricica.

3. Igraci Zeljeznicara, sve ukupno, ako nisu bolji, nisu bitno losiji od nasih.

Naravno da je puno kompleksnije od ovoga, ali nekad treba stvari uprostiti do kraja. Na primjer, to sto mi damo igracu 30 hiljada oni 3 ne znaci da je nas igrac 10 puta bolji od njihovog. Prije nego mi neko kaze da od njih pravim neki space shuttle - ne, nije to neka ekstra ekipa niti se radi o dobro organizovanom klubu, vec mi ne znamo. Das ljudima odrijesene ruke, maksimalnu slobodu i enorman budzet, oni otjeraju autobus solidnih igraca i dovedu kombi losijih. Na terenu izgledamo uzasno, nula. To je neznanje, dakle zakazala je struka. Ja licno prostor za napredak ne vidim, a otjerati ih jednostavno nije opcija. Znaci, trpiti i nadati se najboljem. Cuvajte zdravlje i zivce.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 04 mar 2024, 10:01

Rozman jednostavno nije trener za velike domete. Trudio se covjek, tu mu ne moze niko nista osporiti, pokusavao, ali odavno se vidjelo da nije to to.
Prekrizio je ponajbolje igrace lige kao sto su Vrancic, pa i Balta itd. doveo djecurliju koja se pogubila.. On i Ibricic imaju najveci budzet od kada klub postoji, mozda kao Borac i Zrinjski zajedno, a vidite igre i rezultata, jedna velika nula (0).
Prelazni rok je katastrofalno odrađen, igra na nivou Igmana Konjic, i treba hitno reagovati dok se ima sanse izboriti Evropa, pokusati razdrmati ekipu, jer gore od ovoga ne moze..

Uvijeknapravojstrani
Kontakt:

Post Postao/la Uvijeknapravojstrani » 04 mar 2024, 10:02

Ma samo hladna glava koliko god bolio poraz od druge najgore ekipe u ligi.
Ostaviti Rožmana svakako ali preispitati njegov plan i vidjeti zašto ne funkcioniše. Moramo zajedno pronaci rješenje. Ako treba dovesti i vanjskog konsultanta za savjet. Mamića kontaktirati da vidimo sta on kaze.
Od tjeranja sada mozemo samo veci problem dobiti.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 04 mar 2024, 10:06

Sreca je samo sto ugovori sa Baltom, Serbecicem i Zeljkovicem nisu raskinuti i za nadati se da ce ih naredni trener vratiti u sastav od naredne sezone. Sve i jedan su igracine za trenutne koji nastupaju na njihovim pozicijama.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 04 mar 2024, 10:10

Ne brini Simone branioci su uz tebe :rol: ipak si ti mlad,perspektivan,stranac,pametan i ne glup ko ovi nasi domaci,kulturan,savremen i sve ono sto je bitno nasim navijacima.
Lahko cemo mi za trofeje i uspijehe kad dodje neki domaci kocijas,nama sad treba kulturni i moderni slovenac
mrs iz svetinje pleme ti smucarsko

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 04 mar 2024, 10:13

Napapijri je napisao/la:
04 mar 2024, 10:06
Sreca je samo sto ugovori sa Baltom, Serbecicem i Zeljkovicem nisu raskinuti i za nadati se da ce ih naredni trener vratiti u sastav od naredne sezone. Sve i jedan su igracine za trenutne koji nastupaju na njihovim pozicijama.
+ Viveros

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 04 mar 2024, 10:16

Lucas je napisao/la:
04 mar 2024, 10:13
Napapijri je napisao/la:
+ Viveros
Cinim se da su raskinuli s Vrancicem prije par dana.

Unknown9
Kontakt:

Post Postao/la Unknown9 » 04 mar 2024, 10:16

slika
𝕯𝖆𝖏 𝖌𝖔𝖑 𝕾𝖆𝖗𝖆𝖏'𝖛𝖔 𝖓𝖆𝖒𝖆 𝖛𝖎š𝖊 𝖓𝖊 𝖙𝖗𝖊𝖇𝖆 🇱🇻

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 04 mar 2024, 10:19

svi znamo da husref nije za dugorocno rjesenje ali je jedini koji moze spasiti ovu sezonu tj odvesti nas u evropu
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 04 mar 2024, 10:19

Da nisu cista posla u svlacionici i budali je jasno. Iz aviona se vidi da stvari ne stimaju, losa igra ili bolje receno nikakva timska gdje te apsolutno svaki klub iz kola u kolo nadigra i to prvenstveno zalaganjem dovoljno govori. Simon mozda nije ili jeste neznalica, to sad manje vise, koliko je zapravo problemsto je ocito pogubio konce i koliko zapravo ne stimaju stvari u svlacionici.
Neminovno je da ga mora smjeniti iako vjerujem da ce to Ismir nerado uciniti, ali ovo ne vodi nicemu !
U novi boj ...

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 04 mar 2024, 10:22

FCUM je napisao/la:
04 mar 2024, 10:19
svi znamo da husref nije za dugorocno rjesenje ali je jedini koji moze spasiti ovu sezonu tj odvesti nas u evropu
Poslije svega sto su mu napravili da sam na njegovom mjestu ne bi dosao ni za milione,trazili ste dobili ste,sad gledajte moderne strucnjake...

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 04 mar 2024, 10:22

Lucas je napisao/la:
04 mar 2024, 10:13
Napapijri je napisao/la:
+ Viveros
Viveros,Serbecic,Balta,Zeljkovic,Mulalic,Gulas dodati djecu Celika i Buljubasica,golmana Rogica. Citav jedan tim ,koji sa dobrim trenerom ne bi bio zadnji u ovoj ligi.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 04 mar 2024, 10:23

Husref Musemic JEDAN JE OD NAS!
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 04 mar 2024, 10:23

Napapijri je napisao/la:
Šerbečić u timu kola bio, kod nas ni na klupi. Momak bio dio šampinske ekipe, jest da je imao ispada, ali šta reći za Aničića i Soldu recimo, koji nisu ništa bolji. Balta je udaren u glavu, al je fajter i bezobrazan, kakav nam treba, Zeljkovic opet bolja varijanta od Julardžije, koji izgleda totalno pogubljen na terenu. I još Vrančića spomenuti, koji je Zidane za sve igrače u ekipi i ligi komplet. Idiotluk šta su uradili. Viveros izgleda baš dobar igrač, me znam kako će sa njim biti, ali da je normalniji od Peñe, siguran sam.
Zadnja izmjena: Stroj1946, dana/u 04 mar 2024, 10:23, ukupno mijenjano 1 put.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 04 mar 2024, 10:25

soe je napisao/la:
04 mar 2024, 01:07
stojko je napisao/la:
04 mar 2024, 00:33
donDondon je napisao/la:
04 mar 2024, 00:11
Vala da vam kažem iskreno,dok su se igrači samarali dok ih je bilo strah u grad izaći tad se i igralo
E ovo je ono sto ja vec 2-3 godine napisem ovdje pa dobijem ban jer pozivam na nasilje :urnebes:
A to je jedini lijek za ove ufurane princeze. Treba ih tuci, upadati im u stanove i daviti ih u snu. O izlasku u grad da ni ne pomisljaju, pa ces vidjeti da ce biti 300% bolji.
Ali kod nas u FKS ima jedan uhodani sistem pljacke u kojoj je glavni baja mirvah; Dovedes ufurane zvijezde, das im ogromne ugovore, oni odigraju 1 ili 2 dobre utakmice pa povuku rucnu. Nakon toga ih "SPORAZUMNO'' :urnebes: otjeras sto oni fino naplate i lijepo podijele sa svojima haverima (U OVOM SLUCAJU TO JE MIRVAH). I tako svaki prelazni rok, sve isto, preslikano!

P.S. SPORAZUMNO ne znaci da vam je neko oprostio dug, nego znaci da ces ga isplatiti u ratama (99% slucajeva u TRI rate)
Pa sta cekas?
Treba se tuci ali neko drugi ako moze.
moj post je bio daleko veci od ove prve recenice
da smo izgubili i 10-0 ja cu na prvu sljedecu opet otici sa rajom na tribinu navijati i kraj utkamice kucama i pricama kako je moglo bolje

ali ove legende sto ih ne vidis po stadionima sto nemaju ni clanske sto se ne skoluju a cekaju da sjednu na klupu ,sto nemaju po 5 godina kluba ,samo cekaju da pljuju i govore sta ne valja a niko ne prica kako da ide bolje ,to je najveci virus kluba
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 04 mar 2024, 10:36

Gore od ovog ne moze!!! Sve i jednog koji se qrci odstranit iz ekipe i igrat sa juniorima ako treba. Vrijeme je da se sistem uspostavi!!
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 04 mar 2024, 10:38

nokee je napisao/la:
04 mar 2024, 09:47
AVNOJ je napisao/la:
04 mar 2024, 09:20
nokee je napisao/la:
04 mar 2024, 09:10

Evo otpustis ga i sta daljee? Dovedes najboljeg trenera iz nase lige i on **** za pola godine max, tjeraj i njega (vec smo imali primjer Dudica) sta dalje?
Nema ba vise smisla tjerati dovoditi i tako u krug. Janez ako ima problem u svlacionici da je neko minira nek izadje i kaze. Jer ovako tjeranjem trenera samo se vrtimo u krug.
Dovedi sad Jakirevica on dok svoje igrace dovede ove rastjera, taman u tome pocne miniranje mahale i svlacionice. Nama je izgleda najmanje miniranja sa strane bilo kad je mahala (citaj Varesanovic) vodio. Nazalost!
Nema ovdje napredka ovako.
Ja bi ga pustio da radi i dalje ali da se izadje na vidjelo sta ne valja. Jer ovo je ista ekipa koja je vise nego dobro odigrala proslu polusezonu.
Keno, kao prvo ovo nije ista ekipa koja je jesenas igrala. Druge ne, ne treba ga tjerati slažem se s a tobom, to bi bila još veča ludost od ove u kojoj se nalazimo. Imao je svu slobodu kao niti jedan trener sam se uvalio u ovo blato i nek se čupa kako zna i umije, nek imenuje ko ga minira nek mjenja taktiku bilo šta nek radi nek se čupa. Davanjem otakaza njemu bi samo dali alibi kako nismo bili strpljivi da je bio blizu zacrtanog i ostalo. Ovako akonsam odluči da ode i ostavio ovakav haos u timu on je završio sa vođenjem bilo koje iole ozbiljnije ekipe a ako mu je Sarajevo vrh u karijeri a tek mu je 40 onda ga treba popišat.
Ma kako nije ista ekipa? Niko nije otisao osim Sahinovica koji je svakako bio tanak. Avramovski nikakav doprinos nije dao. Plus si doveo nekakve igrace. Znaci 95% ista ekipa koja je rasturila istog ovog Zelju i Zrinjskog i sasvim solidno igrala citavu polusezonu. Trebalo je to samo bolje da izgleda nakon priprema. Tu i jeste kvaka, sto nakon priprema ko da se nikad sastavili nisu. Nek izadje Rozman i kaze i nek se odstrane ti igraci taman da je Renan Oliveira kriv.
Ovdje ba nije stvar vise ni kupa ni evrope ni propustene jos jedne sezone, ovdje je stvar sto niko nista ne moze da napravi dugorocno da bude.
Vjerujem da je ovdje 95% ove raje sto pise prezadovoljno bilo kad se imenovao ovaj SS a sad ti isti bi vratili Mirzu samo da ne gledaju Rozmana, i tako u krug. Ko ker kad ganja rep nikako da ga ufati.
Ja bi podrzao svakog trenera koji ima nekakav dugorocniji plan pa pod svaku cijenu. Taman nista ne osvojili.
Necu nikad podrzati vracanje na staro i dovedi Husrefa nek uzme kup pa cemo vidjeti sta cemo sljedece sezone dok se ne najjebe svima mama i ne uzme kes. Taj scenario smo gledali vec i vec znamo na sta izlazi isti.
Kako če biti ista pogledaj samo sastav ekipe koja je rasturila taj zrinski i zeleznicar i onaj od sinoc samo ih je 5 bilo sinoc u odnosu na zrinski. Šahinovica i ne racunam bekovi vezni, napad odakle čovjek da krene.
on forsira krilnog napadača na toj poziciji beka i to još isprofilisanog igrača za njegovu prirodnu poziciju gdje si još u Tuzli vidio da to neide
Najboljeg igrača klupiraš i na njegovu poziciju staviš igrača koji je na toj poziciji odigrao 15 minuta pripremne utakmice protiv nekih makedonaca.
U vezni red stavljaš neprovjerenog i nedokazanog igrača koji apsolutno ništa nije napravio za ovo vremena koliko je proveo na terenu
Na ključnu poziciju na terenu stavljaš momka koji nije odigrao godinu dana normalne utakmice i sa ozbiljnom traumom u glavi.
Šta dobijamo sa tim? Ono što večina vidi
Katastrofalnu desnu stranu gdje nas je pojeo onaj poluigrač
Napadače odsječene od ostatka ekipe bez ijedne lopte
Vezni red koji nije u stanju sastaviti dva dodavanja

Vezni red sa Julardžijom, Mustafićem i Avramovskim je bio svemirski brod za ovaj Julardžija, Matanović Mehmedović.

Rozman se možda školovao i edukovao za trenera ali nismo ni mi blečci toliki ako je zaista imao toliku slobodu u selektovanju igrača onda sve ove loše igre idu na njegov račun. Stvorio je ekipu slabiju 5x nego što je imao kad je došao.
Ako je problem negdje drugo a ne u kvaliteti igrača onda nek to javno kaze KO i ŠTA. Ovako sa svojim postavkama i izborom igrača ispada totalna neznalica.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Viking1921
Kontakt:

Post Postao/la Viking1921 » 04 mar 2024, 10:38

Ja bih vratio Dzenu uscuplica :opaopa: :opaopa:

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 04 mar 2024, 10:38

jedino sto zamjerim treneru je neforsiranje nasih juniora. to je za mene uslov broj 1 - min 1 u pocetnih 11 i jos jedan da udje sa klupe da ga zamjeni, + sto imas jednog u-21 igraca. to mora tako biti, to je vodilja.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Dave, VolimBiH96 i 22 gosta.