BiH - Ukrajina (21. Mart 2024.)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DamirT
Kontakt:

Re: BiH - Ukrajina (21. Mart 2024.)

Post Postao/la DamirT » 03 mar 2024, 22:29

NoDi80 je napisao/la:
03 mar 2024, 22:26
DamirT je napisao/la:
03 mar 2024, 22:25
NoDi80 je napisao/la:
03 mar 2024, 22:24

Kazem da igra za neku repku poput Austrije Njemacke davno bi bio prekomandovan na krilo zbog driblinga i igre nogom
Pa sto to onda ne igra u Salzburgu, vec igra beka i stopera povremeno?
Zato sto je nas i zato sto je super talent
Zamisliti ovakvog igraca staviti na stopera i tebi to kao normalno u cijeloj toj germanskoj regiji jedino je Wirtz veci talent od njeg
Da je austrijanac igro bi krilo eto dajem glavu
Haj dobro... Svjetski portali ga proglasili jednim od najperspektivnijih bekova na svijetu, a ti bi ga na neprirodnu poziciju stavljao.

Pa valjda ovi iz Salzburga znaju vise od svih nas. Ljudi toliko igraca napravili, al eto 'ta ce onaj iz Salzburga pored nas.

Da su vidjeli da moze igrati krilo, uigravali bi ga tu od malih nogu kad je dosao u Liefering, a ne bi konstantno bio na beku.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 03 mar 2024, 22:32

Ma nemas ti pojma benko
Mozes samo vrijedjat ali pojma nemas

Pa jesu damire ali vidis ne daju mu ni bek da bude vec jos dalje na stopera ga guraju
Sto ce nam dedic ko stoper?
Sto cr nam i ko bek kad moze igrat krilo
Imas Jasica i Gazibegovica iskoristi sto imas
Dzabe kad smo ni antifudbalska zemlja ono jos Cimirota, Sehica i Pjanica iz Katarske lige gura u repku
Nije ni cudo sto smo ****
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Benko123
Kontakt:

Post Postao/la Benko123 » 03 mar 2024, 22:34

Haj Nodi nemoj kvariti temu, ljudi normalno diskutuju, ne razumijes se, ljudi te ne vole, nemoj se praviti gluplji nego sto jesi.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 03 mar 2024, 22:35

Puca mi **** ko me voli, a ko ne voli
Pisacu od sad na ovoj temi svaki dan
Da ti brat nodi kaze ti pojma nemas
Necu ti psovati mater, jer nisam papak ko ti
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 03 mar 2024, 22:51

Horoz je napisao/la:
03 mar 2024, 22:29
Evo da i ja postavim, iako navijam za Ukrajinu :D

....................Vasilj................
Dedić.....Anel.......Barišić......Seo
.................Tahirović...............
.....Cimi/Hajra....Krunić....Pjanić..
............Džeko.....Demirović......

Saće raja navalit - kakav Pjanić, kakav Cimirot!?
Ali ljudi nema tu eksperimentisanja, ne možemo se mi ganjati s njima. Moramo imati vezni red koji može sastaviti 4-5 pasova, koji može smiriti igru koliko toliko, pa onda probati naći ove gore u napadu. Te varijante sa Stevanovićem na krilu, wingbekovima.....to je mrka kapa.
Taj vezni red je recept za katastrofu, Pjanic i Krunic su trenutno poluprofesionalni igraci, Cimirot takodjer a on je i u primeu bio za qurac, Tahirovic je uspio smijesno izgledati protiv Luxa.

Mi u veznom redu moramo nesto drugo pokusati taman bilo jos gore, jer sa gornja 3-4 igraca svakako znamo da gubimo.
Iskoristiti nekog od njih sigurno da cemo morati ali zajedno ih staviti je uzas.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 03 mar 2024, 23:07

Horoz je napisao/la:
03 mar 2024, 22:05
h1a2s3o4 je napisao/la:
03 mar 2024, 21:51
Horoz je napisao/la:
03 mar 2024, 21:35

Ima možda malo buke, al se čuje.
Kontam šta govoriš, ali formacija sa trojicom nazad je zayebana i traži uigravanje. U tvojoj varijanti, od trojice imali bi dvojicu "nižerazrednih" stopera, još i neuigranih. Plus Zolotić praktično debitant. Mislim da bi tu Kolašinac bio neophodan da ne dođe do raspada sistema.
Kao što rekoh Dedić je podjednako dobar i lijevo, a prosječnog Gazibergovića treba držati tamo gdje je najbolji.
Razumijem i ja sta ti govoris i bilo bi idealno da su uigrani, ali realno niko tu nije uigran.

Naprimjer ne znam jesu li Barisic i Ahmedhodzic odigrali 2 utakmice zajedno?! Ahmedhodzic je relativno samo uigran sa Hadzikadunicem. Nije nam uigran ni ostatak tima. Te utakmice koje su trebale biti iskoristene za uigravanje Savo je ludovao sa spiskovima i experimentima.

Niko tu nije uigran druze moj, tako da bolje daj ih troje u odbranu veća je vjerovatnoća da ćemo moći šta odbraniti. Jer nam je to jedina šansa.

Dedić-Ahmedhodzic-Barisic/Hadzikadunic-Zolotic-Kolasinac. Najbolje sto imamo u odbrani i nasa najbolja sansa da prodjemo dalje.
Daj da odbranimo nulu, a gore sta uradimo. Doci do penala nekako je cilj, ako ga vec ne mozemo uvaliti. :D
Pa zato što nismo uigrani, ja bi među tu trojicu stavio Ahmedhodžića i Kolašinca. To su im prirodne pozicije, iskusni su i igraju na visokom nivou.,
Inače ja se bojim formacije s tri stopera. Kao što rekoh ona traži uigranost, stoperi istrčavaju na protivnika prije nego dobiju loptu i vraćaju se nazad. Wingbekovi moraju znati dobro šta rade itd. Mislim da smo s tom formacijom pružili najgore partije.
Elem, to treba dobro prostudirati. Koliko smo sposobni da odigramo i pripremimo? Opet je 442 najsigurnija za levate.

@19vendetta87, U CL je odigrao par jako dobrih tekmi na lijevoj strani.

Kolasinac od ove sezone igra stopera standarno sa tri pozadi, pa zbog toga mislis da mu je to prirodna pozicija. Dok naprimjer u Arsenalu je vise igrao wingbeka, a često i u Marseju. Tako da po tome može se reći da mu je to prirodnija pozicija. :D

Nije problem Kolasinac na mjesto treceg stopera, čak Seo je najmanji problem. Mozes ga staviti gdje hoces. Problem je ako ga staviš na štopera koga ćeš onda na wingbeka?
Dedića i nije baš pametno premještati. Zašto to raditi ponajboljem igraču?!
Pitanje je da li su vece dobiti od Kolasinca na stoperu nego gubici koje ces dobiti ako budes izmisljao wingbeka?

Hajmo reć ovako, sa ovom odbranom Dedić-Ahmedhodzic-Barisic/Hadzikadunic-Zolotic-Kolasinac imaš 4 igrača na prirodnoj poziciji i Kolasinca na njemu jako dobro poznatoj poziciji. :mrgreen: To je najbolje sto mozes izvuci iz onoga sto imamo.

Ne bih se slozio da smo sa tom formacijom pruzali najgore partije.
Naprimjer sa Francuskom u gostima (2021) kada smo od odigrali 1:1, igrali smo u toj formaciji (Kolasinac bio wingback :mrgreen: ). I kod kuce smo protiv njih igrali u toj formaciji i skroz OK izgledali.
Takodjer ista formacija protiv Ukrajine u gostima kada smo remizirali.
Druga je stvar sto je Kodro mislio da Demirovic moze igrati wingbeka. :D

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 03 mar 2024, 23:13

Kakav Pjanic, kakav Cimirot bolji su Tahirovic i Basic od njih trenutno i vise trce za cmf
Cak i Loncar je korisniji od Pjanica i Cimirota
Krunic jos fore ima ovaj baraz za dmf ako ne nece trcat, borri se i dati 100 posto da je Messi ne treba nam neko ko seta
Amf trenutno Huseinbasic,Hajradinovic i Varesanovic su realne opcije na osnovu ucinka i forme
S tim da Huseinbasic moze igrati i amf i cmf
8 utakmica odigrao od 15 Januara u Bundesligi
Tahirovic 9 u Eredivise od 10 Januara
Krunic 8 za od 10 januara
Hajradinovic odigrao 12 utakmica 7 asistencija i 3 gola od 10 januara
Varesanovic 9 utakmica i 4 gola od 10 januara
Loncar 8 utakmica 6 golova i 3 asistencije od 12 januara
Šarić 7 utakmica 1 go od 20 januara
Basic odigrao 5 utakmica od decembra

Pjanic i Cimirot zajedno odigrali 4 utakmice od decembra
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 03 mar 2024, 23:43

NoDi80 je napisao/la:
03 mar 2024, 23:13
Kakav Pjanic, kakav Cimirot bolji su Tahirovic i Basic od njih trenutno i vise trce za cmf
Cak i Loncar je korisniji od Pjanica i Cimirota
Krunic jos fore ima ovaj baraz za dmf ako ne nece trcat, borri se i dati 100 posto da je Messi ne treba nam neko ko seta
Amf trenutno Huseinbasic,Hajradinovic i Varesanovic su realne opcije na osnovu ucinka i forme
Huseinbasic nije Amf.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 mar 2024, 00:20

Moze igrati cmf i amf
U zolija brata sumnjaju kontaju da ga guram sto Zeljin
A realnost je da me **** odakle je ko kad je repka u pitanju

slika

Uostalom protiv Slovacke je bio nas najbolje ocjenjeni igrac, a igrao samo 15 minuta

slika

slika

Danas gledam Hadzikadunica bruka se protiv Osnabrück koji je zadnji na tabeli u cvajti
Od najlosije do najbolje opcije po onome sto ja vidim
Mujakic
Hadzikadunic
Barisic
Zolotic
Ahmedhodzic
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 04 mar 2024, 00:35

Pozivati lika od 30 godina kome je vrhunac Casa Pia je budalaština i ništa drugo. Svaki takav eksperiment vodi ovu reprezentaciju u dalju propast. Karijera nekoga sa 30 godina prilično dobro oslikava kakav je igrač. To je slučaj i ovaj put. Dovoditi uopšte ovog u nekakvo poređenje čak is a Hadžikadunićem je glupost. Dok jedan kad ostane bez kluba može maksimalno u Igman ili Željezničar, drugi bez problema može šaltati po Evropi (što smo i vidjeli). Jedan će naredne godine igrati Bundesligu, drugi Premijer ligu BiH, ali mi bismo nešto eksperimentisali i gurali ovog drugog.

Zlatno pravilo - igrač od 28+ godina se ne uvodi u reprezentaciju osim ako ne igra u haos jakom klubu i na haos jakom nivou. Drugo, Barišić ima 22 godine, igra za Basel. Kada ode iz Basela, taman da je sve naopako, naći će ozbiljan angažman. 22 godine. Takvog igrača ima smisla i gurati, i zvati, i forsirati. Hadžikadunić ima 25. Ima već 25 utakmica za reprezentaciju i iskustvo puno ozbiljnijih liga. Uopšte porediti igrače kao Zolotić sa ovima je smiješno.

Igrača kao Zolotić ima na pasja preskakala.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 mar 2024, 00:40

Casa Pia top 10 na tabeli prva portugalska liga
Jedino Ahmedhodzic i igra na vecem nivou od svih BiH stopera
Kolasinaca racunam ko lijevog beka
Danas sam gledao Hadzikadunica izgubili 1:2 od zadnjeg na tabeli najlosiji na terenu gubi se ko abdest
Barisic danas kuci igrao izgubili od predzadnjeg tabeli
A Zolotic je na deleko vecem nivou nego Hadzikadunic i Barisic
Trebaju nam igraci spremni nisu ovo kvalifikacije vec baraz
Hadzikadunica raznose danas ljudi zadnji na tabeli u cvajti
A Zolotic igrac utakmice protiv Victorie Guimares koja je 5 na tabeli u Portugalu
Najbolje ocjenjen igrac Casa Pia protiv Porta koji je dobio Arsenala
Najbolje osjenjen protiv Benfike 1-1
Benfika koja je izbacila prvaka kupa Francuske u Europa ligi
Zolotic igra protiv klubova koji svake godine prodju grupnu fazu i u ligi prvaka i u europa ligi
Igra protiv igraca poput Di Marie, Rafa Silve, Neresa, Joa Maria, Trincao, Joa Maria, Joa Mendesa, Andre Silve, Nelson Oliverira…
A Hadzikadunic igra protiv Tabakovica i Prevljaka
Mi nikad nismo ni imali igraca u prvoj portugalskoj ligi, a kamoli da je standardan 3 sezone tako da ne valjaj gluposti Portugalska liga jaca nego Francuska
Porto, Sporting i Benfica u osmini finala lige prvaka i europa lige, a iz Francuske samo PSG i Marseille
Sta vi pratite ja stvarno ne znam
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 04 mar 2024, 02:20

Da probam pogoditi spisak :mrgreen:

Sehic, Vasilj, Piric

Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Barisic, Mujakic, Kolasinac, Dedic, Gazibegovic

Tahirovic, Pjanic, Krunic, Basic, Cimirot, Huseinbasic, Hajradinovic, Rahmanovic, Varesanovic

Stevanovic, Demirovic, Dzeko, Tabakovic

Vjerujem da ova 23 imena nisu upitna. Pretpostavljam da ce dodati jos jednog u odbrani. Gojkovic otpada zbog crvenog, a Kovacevic ne igra u Poljskoj. Ja bih volio da to bude Bicakcic ili Zolotic (zasto ne i obojica). U veznom redu je otprilike to sve sto imamo. Sucic se moze pozvati, ali on vjerovatno ne zeli igrati za nas, tako da je tu suvisno bilo sta reci. Sto se tice krilnih pozicija i napadaca, Menalo i Hamulic ne igraju u svojim klubovima vec odavno. Mozda Saida pozove zbog zadnje dvije utakmice, ali mozda i nece jer su ga bas zbog njega prozivali, pa da ne ostavi prostora za nove prozivke u slucaju neuspjeha. Jos ostanu Bilbija i Prevljak. Pretpostavljam da ce prvi biti pozvan, a drugi vjerovatno ne (barem ako je vjerovati Savi kad je rekao da neki igraci vise nece biti pozivani, a Smail vec odavno u Herti ima mizernu ulogu i minutazu).

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 04 mar 2024, 07:29

NoDi80 je napisao/la:
04 mar 2024, 00:40
Danas sam gledao Hadzikadunica izgubili 1:2 od zadnjeg na tabeli najlosiji na terenu gubi se ko abdest
A Zolotic igrac utakmice protiv Victorie Guimares koja je 5 na tabeli u Portugalu
Zolotic igra protiv klubova koji svake godine prodju grupnu fazu i u ligi prvaka i u europa ligi
Igra protiv igraca poput Di Marie, Rafa Silve, Neresa, Joa Maria, Trincao, Joa Maria, Joa Mendesa, Andre Silve, Nelson Oliverira…
Mi nikad nismo ni imali igraca u prvoj portugalskoj ligi, a kamoli da je standardan 3 sezone tako da ne valjaj gluposti Portugalska liga jaca nego Francuska
Porto, Sporting i Benfica u osmini finala lige prvaka i europa lige, a iz Francuske samo PSG i Marseille
:thumbup:

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 04 mar 2024, 07:36

NoDi80 je napisao/la:
03 mar 2024, 22:32
Ma nemas ti pojma benko
Mozes samo vrijedjat ali pojma nemas

Pa jesu damire ali vidis ne daju mu ni bek da bude vec jos dalje na stopera ga guraju
Sto ce nam dedic ko stoper?
Sto cr nam i ko bek kad moze igrat krilo
Imas Jasica i Gazibegovica iskoristi sto imas
Dzabe kad smo ni antifudbalska zemlja ono jos Cimirota, Sehica i Pjanica iz Katarske lige gura u repku
Nije ni cudo sto smo ****
Samo naprijed jarane sa pisanjem. :thumbup:

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 04 mar 2024, 08:08

Zolotic je stvarno top ko god ga je iole pratio u klubu, kako je dobar na lopti i na toj poziciji lijevog..to je doslo s tim sto je prekomandovan sa veznog i prosao je skolu na veznom..gdje bi bio da nije dosla povreda.
I kada je usao protiv Slovacke jako je bolje izgledao od ostalih,sigurniji, pasovi odlicni i trka, iako je imao par greski u pasu, ali zato sto je htio povuci igru kod negativnog rezultata i davati progresivne pasove.
Da je malo mladji odavno bi otisao u ligu petice iako Portugalska liga ionako najbolja poslje liga petica, a i nekad ide u korak sa Francuzima.

Barisica i Dennisa je bolje gurati zato sto su mladji i perspektivniji dok ce ovaj samo stagnirati, ali ova utakmica je jako vazno tako da godine nisu bitne.

Ali suvisno je razglabati o Zoli jer dosad je trebao igrati ispred Sanicanina odavno i biti uigran, sada da prvi put starta od prve u ovoj utakmici nece doci u obzir tako da to razglabanje nigdje ne vodi.
Zadnja izmjena: mrAdislic, dana/u 04 mar 2024, 08:26, ukupno mijenjano 1 put.
BašČelik!

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 04 mar 2024, 08:10

Kad ce Savo da objavi spisak ?
Mjau !

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 04 mar 2024, 09:13

Machak je napisao/la:
04 mar 2024, 08:10
Kad ce Savo da objavi spisak ?
sutra
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 04 mar 2024, 10:54

NoDi80 je napisao/la:
Posmatranjem stvari kroz prizmu "na kojem nivou igra" je smiješno. Već sam to pisao, ali spletom okolnosti dešava se da igrači nekada zalutaju u neke lige, odigraju sezonu ili dvije tamo i onda se pravi priča na osnovu toga. Casa Pia je smiješan klub koliko god portugalska liga bila ok. Recimo, sve četiri prvoplasirane ekipe u hrvatskom HNL su avion za nju i rasturili bi ih. Portugalski kvalitet su 4 najjače ekipe, a ovo ostalo je zezancija. I nije to lupetanje, nego samo činjenica koja se vidi i u Evropi. Recimo, ove godine, Arouca je ispala od norveškog Branna, a Vitorija Guimares od Celja. Prošle godine je AZ rasuo Gil Vicente, a Hajduk Vitoriju Guimares. Godinu prije toga Santa Clara je ispala od Partizana itd. Dakle, jasno je da je kvalitet portugalske lige koncentrisan u 4 ekipe. Sljedeće godine će istu igrati Vladan Danilović i to ne znači da je dobar.

Zolotić je igrač koji je većinu karijere proveo u drugoj ligi. I to zapravo i jeste njegov nivo. Je li zaista misliš da će nakon Casa Pije naći neki dobar angažman? Da, jer navijaš za Želju, pa ti je Željo dobar angažman. :D

Bijedno je što Hadžikaduniću posmatraš najgoru utakmicu ove sezone i kao ona je referentna. Zolotiću generalno forma užas ove sezone, tek izašao iz povrede, a i Casa Pia samo pukom slučajunošću došla u top 10 sada. Da si pisao post prije 7 dana, bili nadomak ispadanja.

Smatrati da je portugalska liga jača od francuske je bolest. Ali dobro, jasno je da si ti bolestan. I pošto si vrlo zlonamjeran, a sve na nekoj klupskoj osnovi, nadam se da ćeš na istom principu da zastupaš recimo mišljenje da igrači iz turske lige trebaju igrati prije igrača iz "slabijih liga". Ili, da ne kažem Češke lige.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 04 mar 2024, 10:57

zaostrog je napisao/la:
04 mar 2024, 10:54
NoDi80 je napisao/la:
Posmatranjem stvari kroz prizmu "na kojem nivou igra" je smiješno. Već sam to pisao, ali spletom okolnosti dešava se da igrači nekada zalutaju u neke lige, odigraju sezonu ili dvije tamo i onda se pravi priča na osnovu toga. Casa Pia je smiješan klub koliko god portugalska liga bila ok. Recimo, sve četiri prvoplasirane ekipe u hrvatskom HNL su avion za nju i rasturili bi ih. Portugalski kvalitet su 4 najjače ekipe, a ovo ostalo je zezancija. I nije to lupetanje, nego samo činjenica koja se vidi i u Evropi. Recimo, ove godine, Arouca je ispala od norveškog Branna, a Vitorija Guimares od Celja. Prošle godine je AZ rasuo Gil Vicente, a Hajduk Vitoriju Guimares. Godinu prije toga Santa Clara je ispala od Partizana itd. Dakle, jasno je da je kvalitet portugalske lige koncentrisan u 4 ekipe. Sljedeće godine će istu igrati Vladan Danilović i to ne znači da je dobar.

Zolotić je igrač koji je većinu karijere proveo u drugoj ligi. I to zapravo i jeste njegov nivo. Je li zaista misliš da će nakon Casa Pije naći neki dobar angažman? Da, jer navijaš za Želju, pa ti je Željo dobar angažman. :D

Bijedno je što Hadžikaduniću posmatraš najgoru utakmicu ove sezone i kao ona je referentna. Zolotiću generalno forma užas ove sezone, tek izašao iz povrede, a i Casa Pia samo pukom slučajunošću došla u top 10 sada. Da si pisao post prije 7 dana, bili nadomak ispadanja.

Smatrati da je portugalska liga jača od francuske je bolest. Ali dobro, jasno je da si ti bolestan. I pošto si vrlo zlonamjeran, a sve na nekoj klupskoj osnovi, nadam se da ćeš na istom principu da zastupaš recimo mišljenje da igrači iz turske lige trebaju igrati prije igrača iz "slabijih liga". Ili, da ne kažem Češke lige.
Očitao si mu fudbalsku bukvicu. Sljedeći put, budi malo blaži.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 04 mar 2024, 11:13

Madal je napisao/la:
03 mar 2024, 22:51
Horoz je napisao/la:
03 mar 2024, 22:29
Evo da i ja postavim, iako navijam za Ukrajinu :D

....................Vasilj................
Dedić.....Anel.......Barišić......Seo
.................Tahirović...............
.....Cimi/Hajra....Krunić....Pjanić..
............Džeko.....Demirović......

Saće raja navalit - kakav Pjanić, kakav Cimirot!?
Ali ljudi nema tu eksperimentisanja, ne možemo se mi ganjati s njima. Moramo imati vezni red koji može sastaviti 4-5 pasova, koji može smiriti igru koliko toliko, pa onda probati naći ove gore u napadu. Te varijante sa Stevanovićem na krilu, wingbekovima.....to je mrka kapa.
Taj vezni red je recept za katastrofu, Pjanic i Krunic su trenutno poluprofesionalni igraci, Cimirot takodjer a on je i u primeu bio za qurac, Tahirovic je uspio smijesno izgledati protiv Luxa.

Mi u veznom redu moramo nesto drugo pokusati taman bilo jos gore, jer sa gornja 3-4 igraca svakako znamo da gubimo.
Iskoristiti nekog od njih sigurno da cemo morati ali zajedno ih staviti je uzas.
A koga staviti u vezni red?
Ako nam je faktor iznenađenja uzdanica, onda možemo staviti bilo koga i nadati se da ćemo zbuniti Ukrajince. Tu onda nema nikakvih pravila.
Gledajući racionalno, mi u veznom redu nemamo igrače bolje od Pjanića, Krunića, Tahirovića. Evo neka neko sastavi neki vezni red bez njih? Osvježenje može biti Hajradinović, u formi je i novo je ime.
Mi nikada nismo znali dobro odigrati varijante s krilima, ja Stevanovića ne vidim u prvih 11. Ne znam, možda zovnu Višću i pokušaju nešto novo?
Nadati se da će ovo malo kvaliteta u veznom redu što imamo imati dobar dan, uz jednog novog igrača.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.