FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
36
23%
2. Borbu za Evropu
79
49%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 160

NerminFatic
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la NerminFatic » 04 mar 2024, 08:03

Kako tupadzijski izgleda kordon osiguranja na Istoku za tampon zonu a jufki nigdje u zdenci? I na Sjeveru! Od koga su cuvali nase navijace? Zar im niko nije rekao da pitice nece doci? :x

segasega1
Kontakt:

Post Postao/la segasega1 » 04 mar 2024, 08:03

dinotm87 je napisao/la:
03 mar 2024, 23:41
Kakva je mogucnost da cemo imati jos jedan derbi na grbavidci na proljece
Ako zavrsimo 8 a oni 4..

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 04 mar 2024, 08:19

segasega1 je napisao/la:
04 mar 2024, 08:03
dinotm87 je napisao/la:
03 mar 2024, 23:41
Kakva je mogucnost da cemo imati jos jedan derbi na grbavidci na proljece
Ako zavrsimo 8 a oni 4..
Nakon teškog dana i stresa, predivna noć.

Ako dobijemo Zvijezdu, ostajemo na osmom mjestu.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 mar 2024, 09:49

Meraak1921 je napisao/la:
03 mar 2024, 18:13
edinedin je napisao/la:
03 mar 2024, 17:22
diplomatija je napisao/la:
03 mar 2024, 16:05
Ja pratim Zelju od 2.5.1996. I znam da nikad niko nije vracen sa stadiona, pogotovo na derbiju, imao kartu ili ne, ko hoce da dodje doci ce, bez obzira imao kartu ili ne, uci ce.
Imao kartu ili ne , ma hajde Boga ti , pa niko je onda nebi kupovao... Ne valjaju gluposti...
Ti si novopeceni navijac, Boga mi 2007-2008 se ulazilo dosta bez karti, prvi ja.

Coca je bio tu, Hadziabdic se pito najvice , papak imo extra ekipu veze nije imo
2007 mogao si
2017 smo se tukli na ulazu s policijom zbog tog
Ne mozes vise uci bez karte i ne treba da ulazimo bez karte ako mislimo da budemo ozbiljan klub
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 04 mar 2024, 10:16

avalPacidoroP je napisao/la:
04 mar 2024, 00:11
Jedini loš večeras je bio Bismark..
Van forme totalno, izgleda više ko bokser nego k'o fudbaler..
Daj Bože da ga Bruno sredi, ali sve je manje vremena..

Sad ni Krpića, ni Bismarka protiv Zvijezde.. šta li će izdumati vidjet ćemo.
On igra u ovoj formaciji i stilu zbog tih svojih bokserskih karakteristika. On i Krpa su tu da se tuku sa stoperima, čime nastaje prostor za druge igrače.

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 04 mar 2024, 10:26

Ulazak Boljevića je dosta promijenio ritam utakmice,vidi se da je pravi igrač,ali ima probleme sa fizičkom spremom.Karić i Cavnić 2 najbolja pojačanja uz Hiroša od kojeg se ovo i očekivalo.
Nadigrali smo i Zrinjski i Sarajevo,sto nije mala stvar u roku od 15-ak dana,sto dosta govori o poboljšanju igre i ekipe.Nadam se da ćemo i u gostima početi uzimati bodove.Nije lahko poslije derbija i ovakve atmosfere otići na gostovanje u Ugljevik gdje ce biti 500 ljudi,ali to je slika i prilika naše lige.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 04 mar 2024, 10:51

MocMahale444 je napisao/la:
04 mar 2024, 02:26
Nema Drlje odma se bolje igralo.

Haracic je za Bismarka kečera Gulit. Stvarno jbga Haracic nema srece kod nas.

Od crnogoraca jedino Cavnic ekstra igrac (samo kontrirajte Irfi necete promasiti) Radinovic dosta bolje nego ranije ali nije nesto.

Krpic opet bez gola, napadac kapiten. Opet necemo zanemariti tu borbu.
Amoah jak na lopti ali malo je on poglup igrac.

Hiros je igracina i moze preuzeti ono sto je Stila radio.
Svaka cast za tekmu.

Vahid brus Selimovic lee :tokralju: :salut:
Coca majstorski.
Galicuuuuuuuuuuuuuuuuuu kralju napokon. Bravo 👏

Sad i u gostima izaci kao gazije i napokon uzeti 3 bobe.
Glupo je nakon jedne ili dvije tekme govoriti ovaj dobar ,onaj los.
Ono sto je Hiros radio u 2 tekme je bilo ispod svakog nivoa osim borbenosti.
Sinoc odlican u svakom segmentu.
Meni se svidio Radinovic,jako je pokretljiv,ubacuje se,odigrava. Nije levat sekunde. Vjeruj mi muka mi je bilo od nasih napadacki ograniceni bekova i veznjaka.
Isto tako mali Karic. Osim sto je pravi fajter,za razliku mnogih nasih zadnjih vezni,i on dosta toga zna sa loptom. Puno je tu bilo dobre kretnje bez lopte,dosta otvaranja ,kratkih pasova,brzog protoka lopte...
Nismo se mi toga nagledali u zadnjih par godina. Meni je svaka ekipa protiv nas u tom segmentu izgledala kao svemirski brod.
Amoah uradi dosta toga dobrog. Ali sto kazes u zavrsnici je nako poglup. Uvijek usere zadnji pas ili sut.
Extra prodje kod 2 gola i onaj centarsut je bio nidje veze,nego sreca pa se odbi Galicu. I ono kad mu pokloni Penaranda loptu. Pozurio da opuca,a da je zamaho popadali bi ko klade svi. Nesto kao protiv Nefcija.Jbg..
Nadam se samo da ce nastaviti ovako. Protiv Zvjezde ce biti tesko. Tesko je ovaj sistem igrati na losim terenima. Brza igra na losem terenu,je gotovo nemoguca misija. Tesko se lopta kontrolise i onda tu nastaje konfuzija.
Sjecas se koliko smo problema imali kad je nas teren bio jedini da valja u ligi.
Svi se razlete i lete po terenu kao da su Real Madrid hahaha.
Zao mi je sto smo ga malo srozali i sto nihe kao prije 2 godine.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 04 mar 2024, 11:05

Eh sad malo duži osvrt..
Kad su se slegle emocije, i konačno neka radost.. čekali smo od utakmice s Borcem na Grbavici.
Prvo o formaciji.
Sistem odličan, ali samo kad igramo protiv jačih protivnika, gdje možemo igrati direktan fudbal.
Bismark i Krpić su radili ono što se očekuje od njih, pogotovo Krpić. Uzimali su duele i tako smo dolazili na njihovih 25-30 metara od gola. Najbolje utakmice ove sezone smo i odigrali u 3-5-2. Minsk, Nefči,Zrinjski i sinoć kone. Ali, kažem na svim ostalim utakmicama sa ovom formacijom smo izgledali katastrofalno u najmanju ruku. Ne možeš ti protiv seljačkih i mesarskih ekipa tipa Zvijezde, Igmana, TC, Goška, Posušja igrati na taj sistem, pogotovo ne na njihovom terenu.
Sa dva igrača u veznom redu, izgledali smo presmiješno. Na takvim utakmicama treba loptu spustiti, i tehnički odigrati i tako dolaziti u šanse.
Bojim se da protiv Zvijezde ne bude opet debakl, pogotovo što nema ni Krpića ni Bismarka da isčupaju koji duel gore.
Što se tiče primjene sistema sinoć, 10/11 igrača je odigralo vrhunski svoju ulogu. Jedini koji nije je Bismark, ali prva mu je utakmica, nadam se da će naći neku optimalnu spremu i formu.
Što se tiče defanzivnog dijela i golmana, ovo je definitivno naša najbolja partija. Selimović-Cavnić-Cocalić su pojeli komšinice. Cavnić igračina sa mudima, bez greške. Komadant pravi. Definitivno možda i najveće pojačanje ove zime.
Radinović me je oduševio.. kyeremeh će ga sanjati do sljedećeg derbija. Galić pokazao da njemu ovaj sistem najviše godi. Puno više prostora i slobode ima naprijed, tri jaka osigurača nazad, i najveća odgovornost(nosivost) ove formacije u ofanzivnom djelu zavisi od bekova. Sinoć su obojica bili na vrhuncu, zato je rezultat takav kakav i jeste.
Hiroš lagan.. majstor s loptom. Po ćevape ih je slao po prijemu lopte. Za onakav gol, trebaš imati dobro znanje i oko.. rekao bih mlađa verzija Štilića.
Karić poslije Armina Hodżića, najbolji vezni kojeg smo doveli godinama unazad. Sve živo pokrpi, stiže, čupa se, pravi faulove, bude fauliran... drzak, a zna poprilično i sa loptom.
Krpić se muški pobio, ne idu ga golovi, ali mu muda i drskost nikad niko ne može osporiti.
Amoah.. na pogon navijača igra.. meni se ogadio, ali eto sinoć fina partija. Pravio je višak par puta, ali onda nekom lošom reakcijom sve usere.. kako je u prvom poluvremenu uputio onakva dva loša centaršuta, prvo sa lijeve, a onda i sa desne strane. Kad vidim onako neprecizne centaršuteve, zapitam se da li je taj igrač uopšte fudbaler. Ima li ikakve osnove sa loptom, ili je tu samo da trči..
Boljević unaprijedio ekipu, ali i on i dalje ima poteze viška. Trojica su takvih kod nas trenutno.. Hiroš, Amoah i Boljević.. moraju se ranije rješavati lopte, ali eto sinoć je Boljević odigrao najbolje poluvrijeme u našem dresu.
Drago mi je zbog Foče, nadam se da će mu ovo biti podstrijek da nastavi raditi na sebi, a ne otići danas na crijevo i kofrčiti se pred curicama.. takvih je mnogo bilo, pa evo sad se vrte po federalnoj ligi. Samo rad.. Sad ti je najpotrebnije fokus, rad i zdrav život. Kad se ostvariš ko ozbiljan fudbaler, e onda se možeš malo više zayebavat.
I na kraju treba reći, da komšinice su sinoć došle da izgube. Koliko su pogrešaka imali, da smo se mi sa foruma sastavili, vjerovatno bi i ih dobili.
Ne umanjujem našu pobjedu, daleko od tog, samo kažem da trebamo biti oprezni, i da nam je možda prekretnica sezone utakmica u Ugljeviku..ne bi li na naš mlin malo okrenuli sezonu. Najbitnije je po meni je napraviti sistem prilagođavajući se protivniku, kvaliteti terena te izboru igrača za tu utakmicu. A ne slijepo udarati jedan isti sistem, koji je eto sinoć bio savršen, a vrlo moguće je da će u Ugljeviku biti debakl..

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 04 mar 2024, 11:40

Ali kako Samir skače ispred juga sinoć, golemo.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 04 mar 2024, 11:55

Ne bih se osvrtao na period prije Brune. Protiv Zrinjskog smo igrli 343 isto, i ne možemo igrati 352 (ovo je bila fula protiv Širokog). Sinoć je bilo predobro. Nismo više pretrčali, a bilo nas je uvijek više na lopti. Uglavnom, po meni Bruno treba forsirati 343, i moramo izlaziti visoko, protiv slabijih ekipa će to još više dolaziti do izražaja jer će više nabijati loptu, a imamo zabetoniranu zadnju liniju. Sinoć su dvije stvari koje je Bruno napravio donijele 3 boda (selimović stoper i bekovi zamijenjeni).Mislim da kod Brune neće igrati igrači koji ne daju maksimum kada je odbrana u pitanju, tako da će minimalnu minutažu dobijati sigurno Štilić, Mekić, Jaber(na žalost), Drina.
Jako dobro smo popunjeni na svim pozicijama, i očekujem protiv zvijezde09:
Muftić
Selimović Cavnić Cocalić
Galić Karić Hiroš Radinović
Boljević Haračić Amoah
Poslije ubaciti Babaluka/Zubanovića/Foču, pa i Radovca.
Nadam se da ćemo početi igrati na strani i to je prioritet svih prioriteta.
Sretno nam!

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 04 mar 2024, 12:12

irfo je napisao/la:
03 mar 2024, 21:51
S kim sam se ono raspravljao u vezi Cavnica da se izvinem
Odavno bolji stoper nije obuko plavi dres, kakva igracina
Kolos sa Grbavice :bow:
:thumbup:
Ma normala,bitno je idemo još jače!
Brohra ribo se...

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 04 mar 2024, 12:17

Od crnogoraca jedino Cavnic ekstra igrac (samo kontrirajte Irfi necete promasiti) Radinovic dosta bolje nego ranije ali nije nesto.

Svaka cast za tekmu.

Coca majstorski.

Ti bas ne gledas nista :mrgreen: Drugi i treci gol je izmedju ostalog Radinoviceva zasluga osim sto je gurnuo obje lopte na krilo nije stao nego je punim sprintom krenuo prema pitarskom golu i razvukao odbranu. Da je bio standarni bek krenuo bi pravolinijski i ne bi zabili ni jedan jer bi se uduplao na krilu sa Boljevicem/Amoahom.

Gledaj malo kretnje igraca, nije sve u igri sa loptom.

Inace, sad smo sampioni, da ne bude opet **** vam mame. Neka, polako. Prvo da uzmu bod(ove) sa gostovanja.

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 04 mar 2024, 12:48

Dvije stvari koje sam zaboravio napomenuti. Krpa je naš novi Lazar :kafa:
A onom u žutom dresu imam da kažem da se goni vo Makedonija da dila ajvar. Samo sam čekao kad će ga neko naš dobro izdegenečit.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

Laznadevetka
Kontakt:

Post Postao/la Laznadevetka » 04 mar 2024, 12:49

RatoborniMrmot je napisao/la:
04 mar 2024, 12:17

Svaka cast za tekmu.

Coca majstorski.

Ti bas ne gledas nista :mrgreen: Drugi i treci gol je izmedju ostalog Radinoviceva zasluga osim sto je gurnuo obje lopte na krilo nije stao nego je punim sprintom krenuo prema pitarskom golu i razvukao odbranu. Da je bio standarni bek krenuo bi pravolinijski i ne bi zabili ni jedan jer bi se uduplao na krilu sa Boljevicem/Amoahom.

Gledaj malo kretnje igraca, nije sve u igri sa loptom.

Inace, sad smo sampioni, da ne bude opet **** vam mame. Neka, polako. Prvo da uzmu bod(ove) sa gostovanja.
U potpunosti se slažem, igra bez lopte je u današnjem fudbalu mnogo bitnija nego s loptom. Lik je odigrao fantastično i dodao bih da mimo kretnji daje pravovremen pas, dakle daje pas pred sami kontakt sa igračem suzavajuci mu prostor za reakciju, može samo faul praviti, a u opasnoj je zoni. Nakon pasa frontalno napada a ne na stranu čime odvlači jednog igrača u sredinu oslobađajući prostor Boljevicu, odnosno Josefu. S mozgom odigrao, 50% kod drugog i trećeg gola je Radinoviceva zasluga.

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 04 mar 2024, 13:15

Sto se tice Cavnica pojeo sam ****, a nadam se da cu ih jos izjesti :rol: :rol:
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 mar 2024, 14:22

Necu da ih puno hvalim, sve dok ne donesu bodove sa nekog gostovanja :nedam:

Ali hocu da pohvalim navijace generalno, a posebno jug i manijake :clap: atmosfera i navijanje vrhunsko. Ti momci ne znaju zakazati. Dvije koreeografije preko cijelog juga u jednoj utakmici :tokralju: to je kao normala.

Imati ovakve navijace iza sebe, imati ovakvu podrsku, a dozvoliti sebi da se boris za opstanak :oops: pa stvarno.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 04 mar 2024, 14:34

Yanichar je napisao/la:
03 mar 2024, 23:18

Po njihovoj prici oni su setali dva sata, a neki kazu da jos setaju po Grbavici. Kako god, ovo nije mjesto za komentarisanje ovakvih stvari i ne treba ih spominjati

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 04 mar 2024, 15:04

Radovac je frajer ispao...

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 04 mar 2024, 15:16

Zasto Radovcu nisu dali megafon nek povede navijanje :mrgreen: kakva noc, kakvo pisanje po malenim bravo Željo, bravo Manijaci, bravo strucni stab, bravo igraci sve ono sto smo uvijek htjeli da nam bude nas Željo sinoc je bio i nadam se da ce se nastavit i u buduce :bih:
Hiros, Cavnic, Radinovic, Karic strasna pojacanja steta sto smo dosli u situaciju da se sa ovakvom ekipom iz drugog dijela sezone borimo za opstanak, a na redu je Zvijezda i prvi bodovi sa gostovanja Hajde Željo :opaopa: sinoc su izgledali kao tim ginuli su za Želju ginuli su za navijace ginuli su jedan za drugog, volim te Željo :opaopa:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 04 mar 2024, 15:25

Odlicno odradjen derbi , sve je stimalo od igraca na terenu do navijaca na tribinama :clap: Ako uspijemo donijeti bodove sa gostovanja protiv Zvijezde bice ludilo svaka tekma na Grbavici. Sad gledam raspored GOSK,Tuzla i Igman imaju teska gostovanja i eto nam sanse da odemo na + 4 od zone ispadanja i da Zvijezdu posaljemo u nizi rang.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 53 gosta.