FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
47%
Prolazak u Play off
44
23%
Grupnu fazu
57
30%

Ukupno glasova: 189

cookiech
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la cookiech » 05 mar 2024, 00:54

OsmanhodzicBuco je napisao/la:
04 mar 2024, 22:50
Meni nije problem i da smo deseti, ako vidim da ima igra nekog smisla i da nadolazimo. Kakav sistem Rozman jos moze uspostaviti? Eto dobio je igrace, pripreme, sve. I vidimo li rezultat rada? Vidimo. Gori nego Mirza.
I sta imamo od toga da ga istrpimo. Koju posluku da poramo? Kome?
Sto se ovako nije pricalo kad je Dudic bio? Bila je i igra, i sansi milion po utakmici, samo je rezultat falio i razapeli ga na kraju.
Sve mi znamo.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 05 mar 2024, 00:56

Vidim Borac igra u nedjelju tek od 19:30 i to vjerovatno tešku i iscrpljujucu utakmicu protiv Zrinjskog u Mostaru, dobro je sto cemo imati 24 sata vise odmora od njih pred revanš kupa. Dakle oni moraju na dva dalja putovanja u kratkom roku, vjerovatno ce i Vinko protiv nas izmješati karte, njima je važnije da ne izgube u Mostaru.

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 05 mar 2024, 00:59

Imamo dobre igrače, školovane trenere/ taktičare, odlične uslove za rad i samo još fali ovo:

Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

Devedesetka
Kontakt:

Post Postao/la Devedesetka » 05 mar 2024, 02:04

Lavcina je napisao/la:
04 mar 2024, 19:34
19 bodova iza prvog mjesta. Aferim Mirvah :bih:
Svaku sezonu nam neko bjezi po 20 bodova tacno se najezim od nervoze ponekad kad na to pomislim.

S najvecim budzetom..
Pa to je takav luzeraj da malo gdje u svijetu mozes naci nešto slicno..

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 05 mar 2024, 02:57

Devedesetka je napisao/la:
05 mar 2024, 02:04
Lavcina je napisao/la:
Svaku sezonu nam neko bjezi po 20 bodova tacno se najezim od nervoze ponekad kad na to pomislim.

S najvecim budzetom..
Ako saberemo sve zaostatke za prvim mjestom u zadnje tri sezone, te racunajuci i dosadasnji dio ove, to je 85 bodova :facepalm:

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 05 mar 2024, 03:21

Lavcina je napisao/la:

S najvecim budzetom..
Nisi čuo za Chelsea i United? :mrgreen:

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 05 mar 2024, 06:39

Treba nekom glavu otvorit ovih dana
ISTINA ZA VEDRANA!

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 05 mar 2024, 07:44

Koliko god čudno zvučalo utakmica sa Igmanom pred praznim tribinama može biti i prilika da se odigra jedna dobra utakmica, ostvari pobjeda i podigne samopuzdanje pred Borac. Ta utakmica sa Borcem je vjerovatno i prekretnica za nastavak sezone, ili ćemo ostati bez trenera ili se ustabiliti na poziciji za evropu.
Ako bi mi bili pravi i izvukli max iz ekipe ubjeđen sam da se može i drugo mjesto zaganjati. Puno tu još utakmica ima, pogotovo ako nam bude Zrinjski kući dolazio.

Sport je takav, kad počneš vezati pobjede, problemi se po automatizmu rješavaju.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 05 mar 2024, 07:49

:mrgreen:
Poslije prospavane noci,shvatio sam da ne treba tjerati Zlovenca. On je sposoban da nam u iduce dvije sezone donese titulu.
Iduce sezone bez Mirzinih priprema ,sa Zlovencem sigurno ispadamo iz lige a onda one druge sezona titula u federalnoj . Slavlje i ludilo :mrgreen:

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 05 mar 2024, 07:57

Amcho1 je napisao/la:
05 mar 2024, 00:59
Imamo dobre igrače, školovane trenere/ taktičare, odlične uslove za rad i samo još fali ovo:

Samo sto je ovom covjeku trebalo 3 godine.

I sto se on otpada postepeno rješavao a ne sve odjednom.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 05 mar 2024, 08:12

feniksptica je napisao/la:
05 mar 2024, 07:57
Amcho1 je napisao/la:
05 mar 2024, 00:59

Samo sto je ovom covjeku trebalo 3 godine.

I sto se on otpada postepeno rješavao a ne sve odjednom.
Neuporedivo u svakom smislu. Svaki njegov igrac,kosta vise nego komplet BHPL.
No,treba izdvojiti komunikaciju sa igracima,stvaranje timskog duha i pedagogiju. Sve stvari koje su nasem Zlovencu strane i nepoznate.
Covjek je covjek. I bogat i fukara,hoce ljudski odnos.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 05 mar 2024, 08:13

stojko je napisao/la:
05 mar 2024, 02:48
slika
Sta kaze Sejo, ima li kakve sanse da naredne sezone izborimo opstanak.
You are someone else I am still right here

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 05 mar 2024, 08:16

Neuporedivo svakako.

No hocu reci da mu se dalo vremena i vrijedilo je. Opcenito. Al i da trener kakvu god viziju imo za budućnost nije se odjednom riješio 5 igraca nego postepeno
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Bordotim
Kontakt:

Post Postao/la Bordotim » 05 mar 2024, 08:27

Lucas je napisao/la:
05 mar 2024, 02:57
Lavcina je napisao/la:

S najvecim budzetom..
Ako saberemo sve zaostatke za prvim mjestom u zadnje tri sezone, te racunajuci i dosadasnji dio ove, to je 85 bodova :facepalm:
Ma i da Borac bježi 50 bodova. Evropa ti je drugi svijet i drugo mjerilo. Džabe njima to sve što imaju u našoj korupciji, kad u evropi nemogu proći B36 ekipu ili Linfield.

I da smo mi prvi i da bježimo svima po 100 bodova, ako mi nemožemo proći Torpedo,Kukesi,Zeta, sve to pada u vodu. Šta god neko uspije u našoj wwin BiH ligi, mora da pokaže šta zna igrati u evropi. Jedini Zrinjski je ozbiljan jer oni su pokazali u Evropi kako igraju, i to zato što imaju dobar dugogodišnji rad i kontinuitet. Sačuvaju tim i sve ostalo koliko mogu, i naravno kad tad dolazi iskorak.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 05 mar 2024, 08:28

NajvecaRadosti je napisao/la:
04 mar 2024, 21:43
muhamedhulk je napisao/la:
04 mar 2024, 21:33
dok ono dzemu spominje, stas dalje pisati na temu trenera. dzemo je imao milion prilika na klupi i uvijek letio. vatrogasac. kakav trener.
Nisam mislio konkretno na njega nego da si uzeo bilo kojeg trenera iz lige za 3000 KM imao bi isto ovo i bolje.
Nakve bombasticne najave,ublehas teski nema muda da na sebe uzme krivicu.Teorija 10 praksa 0
Boli me qurcina branite ga radite sta hocete ali vi pojma nemate sta je Sarajevo nit vas 80% ovdje uopste dolazi na utakmice tako da i ne mozete znati a cut cemo se u maju kad popusi i Evropu onda se fatajte za glavu.
U kupu iako prodje Borac naguzove izbacit ce nas Zrinjski a u ligi nista vise od Sloge nismo zasluzili Evropu ovom antiigrom citavu sezonu.

Nek se Mirza popljuvao i bojkotovao a izjava sportskog direktora "Zeljo se voli srcem i kad pobjedjuje i kad gubi" neka prolazi nezapazeno i nek se zmiri na to.Licemjerstvo.
taj trener od 3 milje ce ti donijeti instant rezultat i kad tad ce otici i novom treneru opet ostaviti haos,skuplji treneri pokusavaju izgraditi indetitet ekipe ili novi tip filozofije a to ne moze brzo ,ja se samo nadam da ne grijesimo sa ovim ,da on to moze ,za dobro svih nas
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Unknown9
Kontakt:

Post Postao/la Unknown9 » 05 mar 2024, 08:32

donDondon je napisao/la:
05 mar 2024, 08:28
muhamedhulk je napisao/la:
04 mar 2024, 21:33
dok ono dzemu spominje, stas dalje pisati na temu trenera. dzemo je imao milion prilika na klupi i uvijek letio. vatrogasac. kakav trener.
Nisam mislio konkretno na njega nego da si uzeo bilo kojeg trenera iz lige za 3000 KM imao bi isto ovo i bolje.
Nakve bombasticne najave,ublehas teski nema muda da na sebe uzme krivicu.Teorija 10 praksa 0
Boli me qurcina branite ga radite sta hocete ali vi pojma nemate sta je Sarajevo nit vas 80% ovdje uopste dolazi na utakmice tako da i ne mozete znati a cut cemo se u maju kad popusi i Evropu onda se fatajte za glavu.
U kupu iako prodje Borac naguzove izbacit ce nas Zrinjski a u ligi nista vise od Sloge nismo zasluzili Evropu ovom antiigrom citavu sezonu.

Nek se Mirza popljuvao i bojkotovao a izjava sportskog direktora "Zeljo se voli srcem i kad pobjedjuje i kad gubi" neka prolazi nezapazeno i nek se zmiri na to.Licemjerstvo.
taj trener od 3 milje ce ti donijeti instant rezultat i kad tad ce otici i novom treneru opet ostaviti haos,skuplji treneri pokusavaju izgraditi indetitet ekipe ili novi tip filozofije a to ne moze brzo ,ja se samo nadam da ne grijesimo sa ovim ,da on to moze ,za dobro svih nas
Filozofija kluba trenutno je da nas moze svaka ekipa u ligi dobit i da strahujemo pred svaku utakmicu pa cak i u kupu :clap:
𝕯𝖆𝖏 𝖌𝖔𝖑 𝕾𝖆𝖗𝖆𝖏'𝖛𝖔 𝖓𝖆𝖒𝖆 𝖛𝖎š𝖊 𝖓𝖊 𝖙𝖗𝖊𝖇𝖆 🇱🇻

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 05 mar 2024, 08:41

Da ste Ismir Mirvić isto ovako bi rezonovali kao on. Pa dosta je sječe trenera nakon svake polusezone ili polusezone I par kola. Dosta! Igrači moraju napokon shvatiti da ne mogu tek tako minirati svakog trenera znajuci da ce oni ostati a on letjeti. Nek ne ide rezultat ako neko u Klubu moze objektivno i argumentovano odbraniti Rožmanovo trenersko znanje ali ako je ok neka ga. Valjda me razumijete sta hocu reci. Da spomenem i našeg Alena Avdića. Vrlo ružna poruka njegova. Cak ksenofobična I seljačka. A dragi Alene sta si ti sad? Sta ti radis? Cime se bavis vezano za fudbal pa da mozes tako nesto napisati. Kad si vec napisao daj 5 imena iz Sarajeva pa eto I iz BiH koja predlazes na klupu Sarajeva I elaboriraj zasto su ti tvoji comparativno bolji od Rožmana. Daj Alene 5 imena a da to nisu prežvakana imena Uscuplic, Husref, Dudić...

Bordotim
Kontakt:

Post Postao/la Bordotim » 05 mar 2024, 08:42

Kakve su to priče sada: "ako smo ikome trebali dati podrsku i oprostiti poraze to je bio dudić"..

Pa što nismo dali podršku? ili Husrefu na 5 godina?? ili bilo kojem treneru koji je imo dobru igru ili koji je imo rezultat i trofej??
Što nismo dali podršku na duže staze? A ne samo na početku kako vjetar puše. Tako je sad najlakše.
U zadnji 20 godina ne znamo ništa istrpit što je dobro. Nama niko nije dobar.
To je taj problem što mi imamo. I navijači kao i klub. Da neznamo istrpit dobre stvari, pa zato se nalazimo tu gdje jesmo. Ništa ovo nije novo, što se nama dešava.

Da je umjesto Rožman, sad bio Husref ili Dudić isto bi se pisalo. Tuzla city te razbila, čelik itd, treba ga otjerat i ako je imo igru. A ne sad šuplje priče, kao eto da smo 10 na tabeli, mi bi ga trpili jer ima igru.
Mi neznamo istrpit Husrefa, koji je najbolji trener, a kamoli Dudić,Sablić,Rožman i itd.
Ako nemamo rezultat ili ako nemamo neku igru, mi ćemo sve otjerati jer to nam je DNA. Zato nikad nećemo napredovat. Ko god prati Sarajevo više od 10,20 i više godina, zna realno da ovo nije ništa novo. Ko da mi nikad nismo izgubili protiv ekipa poput travnik,sloga,krupa,mladost i još 100 takvi ekipa. Ko da mi nikad nismo derbi izgubili, kod kuće 1-3 ili
gostima 5-2. Ništa to nije novo ako smo realni i iskreni.

Mi nebi nikoga istrpili i da imamo 80% posjed lopte ili 20 šuteva prema golu, ako nemaš rezultat, to ti je FK Sarajevo i njegovi navijači, zato se patimo sada kao i prije.
Nema veze ko je trener i kako se zove. Nema veze odakle dolazi, mi ćemo njemu otežavat posao ako bude izgubio par utakmica ili ako nema igra/šut. Drugo neznamo jednostavno.

Tamo neki Streich u njemačkom Freiburg je već aktivan od 2007 pa do danas kao trener. A ne samo on, imaš jos dosta takvi primjera šta znaci kontinuitet.
A kod nas niko ne može duže od 6 mjeseci pa do 1 godinu da bude trener. Šta ĉeš onda realno očekivat?

Ko ozbiljan će poslje Rožmana doći kod nas? Ko to? Ko će doći, kad sazna da ima samo max. 6-12 mjeseci, jer inače dobit će otkaz ili će ga navijači otjerati. Neće niko doći koji je ozbiljan.
Dolazi samo trener koji već par puta bio kod nas, jer BiH mu je plafon. Kod igrača isti primjer. Neko ko je dobar i ozbiljan neće doći. Dolazi samo onaj kojim je plafon naša exyu liga + koji već kao igrač istrošen. I tako se vrtimo već godinama. Kako ćemo tako napredovat, nek mi neko objasni? Kad neznamo istrpit ono što valja? Ma nema šanse ljudi. Moramo se svi promjenit od A do Ž, u svim segmentima, ako želimo neki iskorak, ako želimo napokon da budemo ozbiljan klub. Do tad, bi ćemo ko muha bez glava. Samo lutamo a neznamo šta nam je cilj i gdje nam je cilj.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 05 mar 2024, 08:45

Leon1946 je napisao/la:
05 mar 2024, 08:32
donDondon je napisao/la:
05 mar 2024, 08:28

Filozofija kluba trenutno je da nas moze svaka ekipa u ligi dobit i da strahujemo pred svaku utakmicu pa cak i u kupu :clap:
jest slazem se s tobom trenutno je ovo lose,ali da ovaj moze okrenuti prosjecni bosanski klub za jednu godinu u evropski ne bi radio ovdje sigurno
pred nama je,ja da znam da ce neko doci sad i osvojiti kup igrat evropu grupnu fazu sljedece godine duplu pa prvi bih uzeo kartu i u ameriku i spavao ispred mirvicevog imanja dok ne promijeni trenera
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

mikimaus
Kontakt:

Post Postao/la mikimaus » 05 mar 2024, 09:12

Ako ce podrzati trenera i dalje onda neka izadju javno prije Igmana na presu i kazu da se trener nece mijenjati uopste bez obzira na rezultat i da ce se krivac za lose rezultate traziti medju igracima . I odmah si skinuo pola pritiska navijaca sa trenera i kluba a onda ce se igraci zapitati kako ce igrati .
SAMO TI I NIKO VISE SARAJ' VO ... ZA TOBOM LUDI SMO SVI

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: benko21, Ferroviere1987, Google Adsense [Bot], Haksss, Kemo88, mnon46, nedimmmm1337, Rule_hz, Seipronto i 60 gostiju.