Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Pljuju se ljudi iz drugih država, umjesto da se končno postavi pitanje - zašto Sarajevo, Željo, Velež, Sloboda, Čelik, nisu u stanju da za dvadeset godina proizvedu jednog kvalitetnog igrača?
Jesu sandžaklije krive za to? Ko je kriv što neki tamo Zrinjski djeluje kao ozbiljan klub u odnosu FK Sarajevo?
Jesu sandžaklije krive za to? Ko je kriv što neki tamo Zrinjski djeluje kao ozbiljan klub u odnosu FK Sarajevo?
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
- invincible1921
- Kontakt:
Kad to bude tema pricacemo o tom, a toHoroz je napisao/la: ↑06 mar 2024, 11:34Pljuju se ljudi iz drugih država, umjesto da se končno postavi pitanje - zašto Sarajevo, Željo, Velež, Sloboda, Čelik, nisu u stanju da za dvadeset godina proizvedu jednog kvalitetnog igrača?
sad nije tema..."pusti mi se nacionalizma gladni smo na sva tri jezima"..how yes no
=\_1921_/=
-
- Kontakt:
Pa pogledaj spisak od jučer,osim 6/7 igrača iz dijaspore svi su prošli kroz našu ligu i počeli ovdje karijere.Horoz je napisao/la: ↑06 mar 2024, 11:34Pljuju se ljudi iz drugih država, umjesto da se končno postavi pitanje - zašto Sarajevo, Željo, Velež, Sloboda, Čelik, nisu u stanju da za dvadeset godina proizvedu jednog kvalitetnog igrača?
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
- invincible1921
- Kontakt:
Kao prvo bili su dio BiH pa bar jedno 600 godian u kontinuitetu, dio srbije su jedva preko 100...Sheyi je napisao/la: ↑06 mar 2024, 11:02Ne znam kako vi u Sandzaku odgajate djecu, ali isto tako mi se cini da vole vise Srbiju, sto mi je apsurdno, ako ste Bosnjaci kako se predstavljate, trebali bi valjda znati sta vam je matica, i ko bi vas sutra pobio da mu se pruzi prilika, ko vam ne priznaje jezik, identitet i vrijedja postojanje. Jedino gore od Sandzaklija iz Srbije su ovi isti iz Crne Gore, to je da se samo ibretis. Slicna je i vecina Bosnjaka po dijaspori, to kao da se stidi odgajati djecu kao Bosnjake, sto vise krijes to si bolji. Nasa iduca generacija u dijaspori odmah izgubi identitet, o cemu pricati dalje.
Sa druge strane nije uopste bitna ni matica ni BiH...bitno je da ti najnormalnije se pokoravas onima koji te mrze koji su te ubijali i ko ce te ubijati cim opet zapadne prilika..a zapasce ih nemoj da sumnjas uopste u to. Ako ste vec prinudjeni zivjeti u Srbiji i bit pod njihovom vlascu ne morate im pakas lizat
Ja stvarno ne znam kakav mozak trebas bit...da jedan ode za njih puno je, a ne oni ko po defalutu
=\_1921_/=
A šta je tema?invincible1921 je napisao/la: ↑06 mar 2024, 11:40Kad to bude tema pricacemo o tom, a toHoroz je napisao/la: ↑06 mar 2024, 11:34Pljuju se ljudi iz drugih država, umjesto da se končno postavi pitanje - zašto Sarajevo, Željo, Velež, Sloboda, Čelik, nisu u stanju da za dvadeset godina proizvedu jednog kvalitetnog igrača?
sad nije tema..."pusti mi se nacionalizma gladni smo na sva tri jezima"..how yes no
Hoćemo igrače koji su rođeni, odrasli, igraju fudbal, jedu hljeb u drugim državama, reprezentativci drugih država, pa kad nas odyebu žalimo se kako su oni loši ljudi?
A mi smo kao dobri ljudi, Sarajlije? Nismo u stanju da u kantonu od pola miliona ljudi, napravimo profesionalan klub, ali smo itekako u stanju da pljujemo druge
Čuj nije tema

“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
A šta smo napravili i šta ćemo napraviti s tim igračima? Pogledaj 11 igrača koji su istračali protiv Argentine 2014. To je naša realnost, samo tako možemo nešto napraviti nažalost.Espiritosanto je napisao/la: ↑06 mar 2024, 11:41Pa pogledaj spisak od jučer,osim 6/7 igrača iz dijaspore svi su prošli kroz našu ligu i počeli ovdje karijere.Horoz je napisao/la: ↑06 mar 2024, 11:34Pljuju se ljudi iz drugih država, umjesto da se končno postavi pitanje - zašto Sarajevo, Željo, Velež, Sloboda, Čelik, nisu u stanju da za dvadeset godina proizvedu jednog kvalitetnog igrača?
-
- Kontakt:
Ma slažem se sa tobom, nema govora.Nego samo kažem da i kakvo je stanje u našoj ligi opet je većina igrača odavde potekla.Horoz je napisao/la: ↑06 mar 2024, 11:51A šta smo napravili i šta ćemo napraviti s tim igračima? Pogledaj 11 igrača koji su istračali protiv Argentine 2014. To je naša realnost, samo tako možemo nešto napraviti nažalost.Espiritosanto je napisao/la: ↑06 mar 2024, 11:41Pa pogledaj spisak od jučer,osim 6/7 igrača iz dijaspore svi su prošli kroz našu ligu i počeli ovdje karijere.Horoz je napisao/la: ↑06 mar 2024, 11:34Pljuju se ljudi iz drugih država, umjesto da se končno postavi pitanje - zašto Sarajevo, Željo, Velež, Sloboda, Čelik, nisu u stanju da za dvadeset godina proizvedu jednog kvalitetnog igrača?
Mala smo mi zemlja a i siromašna da se nešto **** i guramo u elitu.
Zato je važno svakog igrača koji ima ikakvu mogućnost pokupiti da igra za nas.
Bilo iz dijaspore,Sandzaka, zapadne Hercegovine....
I Mostarske kiše kao da su stale
-
- Kontakt:
Miješaš babe i žabe. Ovdje je riječ o Baždaru koji se izjašnjava kao Bošnjak, kao mali kacio postove o BiH i Pjaniću, cak i sliku Alije Izetbegovića je postavio na fb mislim, i lik na kraju ode pod zastavu 4S da igra iako je imao priliku da igra za nas.Horoz je napisao/la: ↑06 mar 2024, 11:45A šta je tema?
Hoćemo igrače koji su rođeni, odrasli, igraju fudbal, jedu hljeb u drugim državama, reprezentativci drugih država, pa kad nas odyebu žalimo se kako su oni loši ljudi?
A mi smo kao dobri ljudi, Sarajlije? Nismo u stanju da u kantonu od pola miliona ljudi, napravimo profesionalan klub, ali smo itekako u stanju da pljujemo druge
Čuj nije temaIdu priče kako su Srbi i Hrvati patriote, a naši nisu. Pa napravite vi uspjehe Srba i hrvata, pa će i naši trčati da igraju.
Ista stvar sa Mašovićem, momak bi kod nas bio clan prve postave uz Anela, a on odabrao Srbiju. Ljudi ga iskoristili na 3 utakmice i noga, neće više nikad ni dobiti poziv, jedino u slučaju neke ozlijede da uskoci kao peta opcija na stoperskoj poziciji.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
- Kontakt:
Hajde spustite te nacionalno etničke tenzije, vidjecemo sta Ce biti, mozda Bazdar bude prekretnica za nadolazece sportiste i pokrene u korist nas.
Kako god i Sandze i Balije su pokvarena stoka, ne generaliziram naravno, a tako nam se i vidi.
Kako god i Sandze i Balije su pokvarena stoka, ne generaliziram naravno, a tako nam se i vidi.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
- invincible1921
- Kontakt:
Nisu problem druge drzave nego Srbija.Horoz je napisao/la: ↑06 mar 2024, 11:45A šta je tema?invincible1921 je napisao/la: ↑06 mar 2024, 11:40Kad to bude tema pricacemo o tom, a toHoroz je napisao/la: ↑06 mar 2024, 11:34Pljuju se ljudi iz drugih država, umjesto da se končno postavi pitanje - zašto Sarajevo, Željo, Velež, Sloboda, Čelik, nisu u stanju da za dvadeset godina proizvedu jednog kvalitetnog igrača?
Čuj nije temaIdu priče kako su Srbi i Hrvati patriote, a naši nisu. Pa napravite vi uspjehe Srba i hrvata, pa će i naši trčati da igraju.
To jesmo li spsobni nije bitno, al dobro klasika nasa sve krivi sebe...eto da je BiH bogata drzava a Bosnjo neki super covjek kao srbi i hrvati bi nad voljeli? Takvim svim cu porucit da sutra kad se opet desi rat, a desice se u to nemoj summjat da ih lijepo sacekate i objasnite te vase teorije siguran sam da ce val uvazit argumente i ostavit vas na miru
A ako ti, peti desit svoj patriotizam i ljubav prema svoj zemlji gledate krz materijalno hajd ziv bio recite kolklo je to da vas isplatimo pa idite onda tamo gdje osjecate vecu ljubav..
=\_1921_/=
- TMmanija2012
- Kontakt:
Srbija i Partizan od njega prave igrace , a mi bi da ga klepimo na emocije ''Bosna je tvoja maticna drzava'' , a kad ode neki Srbin iz BiH da igra za Srbiju onda drvlje i kamenje po njemu. Srbija ulozila u njega ,njihov produkt i zele da bude njihov igrac.
Ima i drugi dio price , bolje ce se prodati kao igrac Srbije koji ide redovno na velika takmicenja , gdje dobija vise na cijeni.
Momak misli na sebe i svoju buducnost kao i svi mi.
Ima i drugi dio price , bolje ce se prodati kao igrac Srbije koji ide redovno na velika takmicenja , gdje dobija vise na cijeni.
-
- Kontakt:
Anomalija je da bosanski Srbi i Hrvati mogu igrati za komsije kako im se ceifne, jer su kao "prirodni", a sad i Sandzaklije mogu za Srbiju jer su "prirodno domaci".
Po tom principu bi trebali onda igrati za nas.
Demografski i financijski smo mali da bi mogli taj odliv igraca nadoknaditi. Sta mi da kazemo onda za Kovacevica,Ilinkovica,Sucica... .

Demografski i financijski smo mali da bi mogli taj odliv igraca nadoknaditi. Sta mi da kazemo onda za Kovacevica,Ilinkovica,Sucica... .
- invincible1921
- Kontakt:
Kakve to veze ima? Reprezntacija je stvar izbora i ljubavi ...a sto ce se prodat preko srbije hoce al u q, odigrace par tekmi i nogom u guzicu uz majku balijsku. Onog huseinbasica bi razumio, ali ovog ne moguTMmanija2012 je napisao/la: ↑06 mar 2024, 12:41Srbija i Partizan od njega prave igrace , a mi bi da ga klepimo na emocije ''Bosna je tvoja maticna drzava'' , a kad ode neki Srbin iz BiH da igra za Srbiju onda drvlje i kamenje po njemu. Srbija ulozila u njega ,njihov produkt i zele da bude njihov igrac.
Na kraju krajeva, ima nesto sto se zove obraz, cast i moral..ok ako tebi njemu ili ovom horozu to nisu poznate stvari..nema potrebe ni da pisete o ovom
=\_1921_/=
TMmanija2012 je napisao/la: ↑06 mar 2024, 12:41Srbija i Partizan od njega prave igrace , a mi bi da ga klepimo na emocije ''Bosna je tvoja maticna drzava'' , a kad ode neki Srbin iz BiH da igra za Srbiju onda drvlje i kamenje po njemu. Srbija ulozila u njega ,njihov produkt i zele da bude njihov igrac.
Pa upravo se diskutuje o tome da nemozes klepiti nekog na te emocije kad takvi ne osjecaju da im je BiH maticna drzava.To sto je momak Musliman ne znaci po defaultu da ce voliti BiH. Ljudi imaju problem da prihvate tu cinjenicu. Isto kao sto smo desetine odbijenaca dobili od Dzematlija sirom svijeta. Godinama se to desava. Ovdje ljudi u euforiju padali jer su mjerili patriotizam sa koliko se neki momak vjerski eksponira. Onda stigne hladan tus i cudi se raja kad izabere tu Evropsku drzavu u kojoj zivi. Kad budemo promovisala Bosanstvo iznad svega takve stvari ce se manje desavati. Ako hocemo naciju onda nacija mora biti iznad svega.
Nije problem sto je otisao tamo. Citavu karijeru igra za Srbiju. Problem je sto se on kune cijeli zivot u BiH, objavljuje ljiljane, Pjanica itd itd, a onda ode na prvi mig kod njih, a zna da ga trazimo. Sit sam ja takvih osoba u svakoj sferi zivota, fudbal je najmanji problem.TMmanija2012 je napisao/la: ↑06 mar 2024, 12:41Srbija i Partizan od njega prave igrace , a mi bi da ga klepimo na emocije ''Bosna je tvoja maticna drzava'' , a kad ode neki Srbin iz BiH da igra za Srbiju onda drvlje i kamenje po njemu. Srbija ulozila u njega ,njihov produkt i zele da bude njihov igrac.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- invincible1921
- Kontakt:
Imamo i svoju naciju i svoju drzavu...sad sto je mnogima pametniji genocidni ilija od merhametli alije i rsdije ce bit kmet iliji nego svoj na svom sa alijom to je njegove pameti da ne kazem ogranicenostiBosPos je napisao/la: ↑06 mar 2024, 12:53TMmanija2012 je napisao/la: ↑06 mar 2024, 12:41Srbija i Partizan od njega prave igrace , a mi bi da ga klepimo na emocije ''Bosna je tvoja maticna drzava'' , a kad ode neki Srbin iz BiH da igra za Srbiju onda drvlje i kamenje po njemu. Srbija ulozila u njega ,njihov produkt i zele da bude njihov igrac.
Pa upravo se diskutuje o tome da nemozes klepiti nekog na te emocije kad takvi ne osjecaju da im je BiH maticna drzava.To sto je momak Musliman ne znaci po defaultu da ce voliti BiH. Ljudi imaju problem da prihvate tu cinjenicu. Isto kao sto smo desetine odbijenaca dobili od Dzematlija sirom svijeta. Godinama se to desava. Ovdje ljudi u euforiju padali jer su mjerili patriotizam sa koliko se neki momak vjerski eksponira. Onda stigne hladan tus i cudi se raja kad izabere tu Evropsku drzavu u kojoj zivi. Kad budemo promovisala Bosanstvo iznad svega takve stvari ce se manje desavati. Ako hocemo naciju onda nacija mora biti iznad svega.
=\_1921_/=
- TMmanija2012
- Kontakt:
Evo ti jedan banalni primjer , kosarkas Jokic proslog ljeta odbio igrati za Srbiju , jednostavno se Denveru nije svidjela ideja da igra SP i tu se prica zavrsava, Jokic voli Srbiju ,ali gdje hljeb zaradjuje te mora ispostovati nema veze sto je super star. Bazdar jos nije afirmisan igrac , moras slusati Partizan i menadzere , ako ga oni savjetuju za dobar transfer da igra za Srbiju onda on nema neki izbor.invincible1921 je napisao/la: ↑06 mar 2024, 12:48Kakve to veze ima? Reprezntacija je stvar izbora i ljubavi ...a sto ce se prodat preko srbije hoce al u q, odigrace par tekmi i nogom u guzicu uz majku balijsku. Onog huseinbasica bi razumio, ali ovog ne moguTMmanija2012 je napisao/la: ↑06 mar 2024, 12:41Srbija i Partizan od njega prave igrace , a mi bi da ga klepimo na emocije ''Bosna je tvoja maticna drzava'' , a kad ode neki Srbin iz BiH da igra za Srbiju onda drvlje i kamenje po njemu. Srbija ulozila u njega ,njihov produkt i zele da bude njihov igrac.
Na kraju krajeva, ima nesto sto se zove obraz, cast i moral..ok ako tebi njemu ili ovom horozu to nisu poznate stvari..nema potrebe ni da pisete o ovom
Svako gleda svoj interes , kakv crni obraz.
- TMmanija2012
- Kontakt:
Misimovic nasa legeda od malena sanjao nas dres , aha jes malo sutra. Kad su ga nabili nogom u zicagu sjetio se BosneDamirT je napisao/la: ↑06 mar 2024, 12:54Nije problem sto je otisao tamo. Citavu karijeru igra za Srbiju. Problem je sto se on kune cijeli zivot u BiH, objavljuje ljiljane, Pjanica itd itd, a onda ode na prvi mig kod njih, a zna da ga trazimo. Sit sam ja takvih osoba u svakoj sferi zivota, fudbal je najmanji problem.TMmanija2012 je napisao/la: ↑06 mar 2024, 12:41Srbija i Partizan od njega prave igrace , a mi bi da ga klepimo na emocije ''Bosna je tvoja maticna drzava'' , a kad ode neki Srbin iz BiH da igra za Srbiju onda drvlje i kamenje po njemu. Srbija ulozila u njega ,njihov produkt i zele da bude njihov igrac.

- invincible1921
- Kontakt:
Kao sto rekoh manjak obraza i casti, al dzaba ja pricam ne mozete vi to razumjeti ni da se nacrta. Da je Svedksa pa i da kazes..al kao Bosnjak za srbiju..ma dajTMmanija2012 je napisao/la: ↑06 mar 2024, 13:05Evo ti jedan banalni primjer , kosarkas Jokic proslog ljeta odbio igrati za Srbiju , jednostavno se Denveru nije svidjela ideja da igra SP i tu se prica zavrsava, Jokic voli Srbiju ,ali gdje hljeb zaradjuje te mora ispostovati nema veze sto je super star. Bazdar jos nije afirmisan igrac , moras slusati Partizan i menadzere , ako ga oni savjetuju za dobar transfer da igra za Srbiju onda on nema neki izbor.invincible1921 je napisao/la: ↑06 mar 2024, 12:48Kakve to veze ima? Reprezntacija je stvar izbora i ljubavi ...a sto ce se prodat preko srbije hoce al u q, odigrace par tekmi i nogom u guzicu uz majku balijsku. Onog huseinbasica bi razumio, ali ovog ne moguTMmanija2012 je napisao/la: ↑06 mar 2024, 12:41Srbija i Partizan od njega prave igrace , a mi bi da ga klepimo na emocije ''Bosna je tvoja maticna drzava'' , a kad ode neki Srbin iz BiH da igra za Srbiju onda drvlje i kamenje po njemu. Srbija ulozila u njega ,njihov produkt i zele da bude njihov igrac.
Svako gleda svoj interes , kakv crni obraz.
=\_1921_/=
- TMmanija2012
- Kontakt:
Apsolutno se slazem sa tobom , kada nam drzava bude ispred vjere onda ce biti nesto od nas. Svi to rade u nasem okruzenju ,jedino mi glumimo nekakve vjernike.BosPos je napisao/la: ↑06 mar 2024, 12:53TMmanija2012 je napisao/la: ↑06 mar 2024, 12:41Srbija i Partizan od njega prave igrace , a mi bi da ga klepimo na emocije ''Bosna je tvoja maticna drzava'' , a kad ode neki Srbin iz BiH da igra za Srbiju onda drvlje i kamenje po njemu. Srbija ulozila u njega ,njihov produkt i zele da bude njihov igrac.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.