Mortus je napisao/la: ↑05 mar 2024, 09:17
simonknows je napisao/la: ↑03 mar 2024, 16:58
dzemil je napisao/la: ↑03 mar 2024, 11:21
Jednostavnom kupovinom glasova u skupštini ili već koje tijelo postoji. Svugdje postoje upravna tijela i odbori bez čijih glasova se ne može ništa desiti.
Pa ovi momci plaćaju da vode klub, a to je uredjeno i statutom koji je otvoren za investitore. Dakle, onaj potencijalni investitor koji bi došao, on bi dao onoliko koliko su i oni dali za svoja mjesta, to jeste praktično bi im samo vratio njihov novac. 31 ili koliko već posto prava želi, puta 1200. To je cijena kluba trenutno.
de ba Simone ne pričaj nam Lafontenove basne.
evo ja ću iskeširat 37 i kusur hiljada, da vidim da li će mi predati klub ?
hoće al da ne kažem šta ako im nisam jaran ili neko drugi.
Pa zar mislite da bi se Senad koji je već tu bio ili Azmir koji je bio zagrijan navodno ili neko drugi ko ima pare dvoumio i sekunde za ovaj iznos ?
oni bi prodali podobnome a ne onome ko pare ima i ko im se ne sviđa. očito je da imaju koristi ili su je namirisali,a do kada će bez gubitaka (u što sumnjam da ih nema trenutno) voditi "ovo" pitanje je dana
PS. možeš li nam postaviti STATUT kluba ako možeš doći u posjed istog ovdje javno da svi prostudiramo, kao i poslovnik o radu Skupštine.
to su javna dokumenta udruženja građana FK Sloboda Tuzla, koje se velikim novcima finansira od nas građana Tuzle.
ne znam zašto se kriju ti dokumenti. svako normalno udruženje i institucija na svojim web portalima objave te dokumente.
Pa ako već imaš taj novac, šta te spriječilo da pokušaš? Ta izjava "evo ja ću..." je baš u rangu Lafontovih basni, jer ako neko ovdje već vjeruje da mu ne bi dali, a pod uslovom da ima taj novac, evo sredit ćemo termin koji god tebi ili bilo kome drugom odgovara i vidjet ćeš da ćeš dobiti svoje mjesto, čak i više ovlasti od mnogih.
Dokument se ne krije. Stav je samo da ga ne može dobiti bilo ko na internetu jer ne žele strukture kluba, ljudi koji ga vode, da u statut ulazi ko god hoće. Ali, svaki navijač Slobode, dolaskom u prostorije kluba, za koje svako ovdje zna gdje su, može doći skoro pa od 0 do 24, uvijek će naći nekoga od vodećih tu, i može dobiti statut na uvid.
Senad nije kupovao mjesto u klubu, jer je sve vodio sam kao predsjednik, pa što bi kupovao, odradio šta je htio i ovako. A sad kad je provaljen za neke stvari, opet njemu niko neće i ne može zabraniti da uđe, ali ima određene uslove koji njemu ne gode jer idu u korist kluba. Ista stvar i sa Azmirom. Pa ovi ljudi sad su htjeli Azmira u klubu, ljetos ono, dogovorili sve, 31 član skupštine, svako udruženje ima jednako, svi se pitaju, svi spremni potpisati, međutim Aza u zadnji trenutak zove i traži da se organizuje skupština od samo 9 članova, a to su sve njegovi ljudi čija je imena izdiktirao. Ko bi dao Azmiru ba da može u svakom trenutku raditi šta hoće? A znamo svi kakav je i kako se mijenja. Znamo i šta radi sa Sloge.
Kako možeš strancu kojem je ovo samo biznis dati 100%? Njemu sutra nek ispadne nešto bolje, tebe će pustiti niz vodu i imaš situaciju kao 2017., skupi igrači, nema para, tužbe, raskidi ugovora, nema gazde nema uslova nema atmosfere...
Jesi ti za to?