FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

tareizo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la tareizo » 21 mar 2011, 02:09

sve ce to sredit SI ;) R OSIM AMAR
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana

SAMO CELIK

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 21 mar 2011, 02:14

Problem je nastao kad su određene persone pronašle utočište u navijačkim skupinama, koje su im služile kao paravan za njihova divljanja i krkanluk. Jer najlakše se sakriti iza recimo ugledne navijačke skupine Manijaci i napad na sebe radi divljanja okarakterisati kao napad na Manijake. Nije njima bitno ni kako Željo igra ni hoće li osvojiti šta, njima je samo bitno da po tučama, krađi i divljakluku budu "bolji" od svih ostalih, to je kao nešto čime se treba ponositi. Može mi sad doć ovdje 10 takvih i reć da nemam pojma šta se dešava, da pričam bezveze i da nije moje da se miješam, ali ja ću im glasno i jasno poručiti: Šta predstavlja krađa transparenta od Robijaša? Gdje su pjesme o Želji? "****** vam mater u *****" - jel se ovo treba pjevat, jel to to? Ja nisam neki ljubitelj kopa i kad god dođem na Grbavicu sjedim na zapadu, ali mislim da imam pravo da prigovorim na repertoar onoga šta se pjeva. Kakve 1312 grupe, kakvi bakrači... Neki dan na Baščaršiji hoću da uzmem kakav novi šal Želje, kad ono sve bar šalovi, jedva našao jedan jedini na kojem piše Željezničar i to nogometni klub, al hajd daj šta daš... slažem se sve sa @rossonerom, neki pokušavaju od Želje da prave nešto što nije... al neće još zadugo, sve će to proći...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 21 mar 2011, 02:57

Hawking je napisao/la:Problem je nastao kad su određene persone pronašle utočište u navijačkim skupinama, koje su im služile kao paravan za njihova divljanja i krkanluk. Jer najlakše se sakriti iza recimo ugledne navijačke skupine Manijaci i napad na sebe radi divljanja okarakterisati kao napad na Manijake. Nije njima bitno ni kako Željo igra ni hoće li osvojiti šta, njima je samo bitno da po tučama, krađi i divljakluku budu "bolji" od svih ostalih, to je kao nešto čime se treba ponositi. Može mi sad doć ovdje 10 takvih i reć da nemam pojma šta se dešava, da pričam bezveze i da nije moje da se miješam, ali ja ću im glasno i jasno poručiti: Šta predstavlja krađa transparenta od Robijaša? Gdje su pjesme o Želji? "****** vam mater u *****" - jel se ovo treba pjevat, jel to to? Ja nisam neki ljubitelj kopa i kad god dođem na Grbavicu sjedim na zapadu, ali mislim da imam pravo da prigovorim na repertoar onoga šta se pjeva. Kakve 1312 grupe, kakvi bakrači... Neki dan na Baščaršiji hoću da uzmem kakav novi šal Želje, kad ono sve bar šalovi, jedva našao jedan jedini na kojem piše Željezničar i to nogometni klub, al hajd daj šta daš... slažem se sve sa @rossonerom, neki pokušavaju od Želje da prave nešto što nije... al neće još zadugo, sve će to proći...
delegati i ti i ovaj ispred tebe ako nemate pametnijeg posla bolje vam je ne pisite gluposti pogotovo kad se vidi da o navijackoj grupi tm 87 pojma nemate,kao sto vidim nijedan niste iz sar a delegirate o nekim imenima i beze pisete licne stavove ,u svakoj navijackoj grupi ima i studenata ,pravnika ,mangupa ,ovakvih onakvih i svi oni vole zelju a njihov privatni zivot je njihova stvar ,ocigledno je da ste u onoj skupini koja je pripadal 1 eri amara osima ili ste neporedno vezani uz taj period koja se necekivano vratila na grbavicu povratkom titule pa vam nakon 2 utakmice lose daju pravo da pisete nebulozne stvari i opet cete se posvetiti nekim drugim stvarima (rossoner -milan ) i kad dodze neka povoljna prilika diviti se manijacima ,koreografijma ,brojati dali je bilo 15 ili 17 milja i tako u krug,da te napomenem da se salovi sa napisom zeljeznicar ne kupuju na bascarsiji nego u klubu imas takvih koliko hoces specijalno izradzenih ili jednostavnije odes u udruzenje navijaca(uskoro jos opremljenije i bolje) popricas sa momcima uzmes sal,majicu ,kapu privjesak i vidis da ce te tu docekati momci koji su skolovaniji i pismeniji od pola zapada i tih koji sjede pored tebe i prave se pametni na isti nacin ,danas se na utakmici mogla primetiti razlika ko je gdje i sta znaci biti navijac sjever psovanje od a do z ,zapad isto ,jug simpatizerski dio spominjanje famijilija ali KOP APLAUDIRA i isti taj ce kop ili vecina momak iz tog kopa ustati u 7 sati i krenuti put prema trebinja a vi isti cete ustati u 3h subotom i pripremiti se za nastavak svog delegiranja u slicnom stilu,ne volim pisati o navijakim stvarima i opcenito svemu oko toga ali ovo sto vi pisete je sramotno ,sto se igraca tice limitiranost vrlo lahko uocljiva i jedini koji vrijedi u ovom timu i ima kvalitet je ibrahim sehic i visca (kad protivnicki igrac kasno skonta da mu lijeva noga sluzi za oslanjanje i pomoc kod trcanja ),ni ostali u ligi nisu bolji nego su naprotiv slabiji osim borca koji je realno najkvalitetniji ,idemo dalje zeljo je zeljo institucija bh fudbala bio ,bice i to ce uvijek ostati ,izz se za duzinu i off

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 21 mar 2011, 03:01

Cuspajz je rekao golu istinu.
Dosta kukanje, nismo žene :x :twisted: neki isto kao da su jedva docekali ovaj kiks pa da izbace svoj drek po manijacima...to nece moci, ove noci.

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 21 mar 2011, 03:23

@Cuspajz

Vidi se da nismo iz istog miljea, a slobodno zadrži da je tvoj bolji, meni ne smeta. Vidiš, mene ti više zanimaju sportske stvari, više fudbal, više ono što se dešava na terenu, ali ne mogu začepit uši kad se pjeva to što se pjeva. Ja sam samo iznio svoje mišljenje glede toga, a na to nit hoću nit mogu uticati, samo se mogu nadati da toga više neće biti. Nije bitno jesu li tamo studenti, profesori, ajnštajni ili ne znam ti ko, ako pet vođa zapjeva to što zapjeva, pjevaće i ostali, dakle nije problematičan sastav nego organizacija. Udruženje... koje bolan udruženje, jer ja kao navijač (ili bilo ko drugi) trebamo da odemo u neku tamo prostoriju za koju niko ne zna gdje je da bi kupio rekvizit? Pa ako je stalo nekom iz udruženja da to proda, treba da izbije oči mušterijama, treba da se oko stadiona plavi sve, ali ne, ima tamo neko udruženje pa ako si ti vjerni navijač crknućeš tražeći ga na google earth-u (ako nisi iz Sarajeva), pa ćeš onda maksuz otić tamo da te ljubazni prodavač proda neoriginalni šal po originalnoj cijeni. Naravno, ne smijem ni da spomenem online prodaju, to je u domenu naučne fantastike. Onaj na Baščaršiji se makar potrudio da mi to iznese na štand, ili par ljudi koji to prodaju preko pika, pa ti to fino pošalju na adresu. Nisam ja Rockefeller pa da idem svaki dan u Sarajevo, meni odlazak u Sarajevo predstavlja i događaj i doživljaj. Kad neki ko ti shvatite da Željo nije klub ljudi od Čengić Vile do Marin Dvora, onda će te stvari same od sebe doći na svoje mjesto. Kakav bi to klub bila Barcelona ako bi za nju recimo navijali samo ljudi iz Barcelone... lokalni, seljački, ograničen! Željo možda nije globalni brend, ali sigurno jeste regionalni, a u najmanju ruku državni i to ne treba uništavati takvim plitkim stavovima. Željo treba da privlači navijače, ne da ih odbija.
Što se tiče igre, ona je mila majka, ma vrhunac naspram ovih stvari koji se događaju oko terena... sva sreća pa me više zanima igra, inače bih poludio...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 21 mar 2011, 03:38

Hawking je napisao/la:@Cuspajz

Vidi se da nismo iz istog miljea, a slobodno zadrži da je tvoj bolji, meni ne smeta. Vidiš, mene ti više zanimaju sportske stvari, više fudbal, više ono što se dešava na terenu, ali ne mogu začepit uši kad se pjeva to što se pjeva. Ja sam samo iznio svoje mišljenje glede toga, a na to nit hoću nit mogu uticati, samo se mogu nadati da toga više neće biti. Nije bitno jesu li tamo studenti, profesori, ajnštajni ili ne znam ti ko, ako pet vođa zapjeva to što zapjeva, pjevaće i ostali, dakle nije problematičan sastav nego organizacija. Udruženje... koje bolan udruženje, jer ja kao navijač (ili bilo ko drugi) trebamo da odemo u neku tamo prostoriju za koju niko ne zna gdje je da bi kupio rekvizit? Pa ako je stalo nekom iz udruženja da to proda, treba da izbije oči mušterijama, treba da se oko stadiona plavi sve, ali ne, ima tamo neko udruženje pa ako si ti vjerni navijač crknućeš tražeći ga na google earth-u (ako nisi iz Sarajeva), pa ćeš onda maksuz otić tamo da te ljubazni prodavač proda neoriginalni šal po originalnoj cijeni. Naravno, ne smijem ni da spomenem online prodaju, to je u domenu naučne fantastike. Onaj na Baščaršiji se makar potrudio da mi to iznese na štand, ili par ljudi koji to prodaju preko pika, pa ti to fino pošalju na adresu. Nisam ja Rockefeller pa da idem svaki dan u Sarajevo, meni odlazak u Sarajevo predstavlja i događaj i doživljaj. Kad neki ko ti shvatite da Željo nije klub ljudi od Čengić Vile do Marin Dvora, onda će te stvari same od sebe doći na svoje mjesto. Kakav bi to klub bila Barcelona ako bi za nju recimo navijali samo ljudi iz Barcelone... lokalni, seljački, ograničen! Željo možda nije globalni brend, ali sigurno jeste regionalni, a u najmanju ruku državni i to ne treba uništavati takvim plitkim stavovima. Željo treba da privlači navijače, ne da ih odbija.
Što se tiče igre, ona je mila majka, ma vrhunac naspram ovih stvari koji se događaju oko terena... sva sreća pa me više zanima igra, inače bih poludio...
:roll:
Zadnja izmjena: nick, dana/u 21 mar 2011, 04:31, ukupno mijenjano 1 put.
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 21 mar 2011, 04:26

Izgubili pa sta?!
Gube mnogi drugi klubovi, niko ne dobiva uvijek.
Treba biti covjek i dostojanstveno prihvatiti poraz. Kod nas se nista ne moze desiti a da se neko ne optuzi za neku prevaru i prodaju. Sve da je ima, boli me vise briga. Hocu normalne komentare i normalne diskusije.

Nije Zeljo mahalski klub, bezze se trudite.

Arnel.S
Kontakt:

Post Postao/la Arnel.S » 21 mar 2011, 04:52

Joj boze ljudi izgubili od Slobode, i to je sad kraj svijeta ?
Boze, Barselona kod kuce izgubi od Herkulesa,a ipak su medju najboljim klubovima u Evropi.

al_akhisari
Kontakt:

Post Postao/la al_akhisari » 21 mar 2011, 07:51

...porazi pobjede su sastavni dio zivota svakog covjeka; danas pobjedis, sutra izgubis i sta sad...priznajem i sam da mi je ovaj poraz s.ebo noc,, da mi je jutro totalno nakaradno pocelo, a li sta sad treba da uradim: plac, kuknjava, napadati i lajati na sve i svakoga, traziti glavu-e...mislim da ne treba padati ni u kakav ocaj, bez obzira sto ove zadnje dvije utakmice opominju, ali siguran sam da ono sto vidimo mi - navijaci, vidi i strucni stab i da ce uciniti najbolje sto znaju; i to je ono sto me smiruje i daje nadu i vjeru da ce stvari biti bolje, uvjerenje da oni znaju znanje...kako rekoh prije neki dan, nase je da budemo tu,vjerujemo, navijamo, dajemo podrsku, kupujemo...tako cemo najbolje pomoci svom klubu...zato na sljedecoj utakmici, momcima jos vesu podrsku...

...i okaniti se tih djecijih rasprava sa navijacima drugih timova

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 21 mar 2011, 07:59

Drug Hawking lijepo zboris!
Alexandre, molim te oprosti ako skrecem sa teme, ne zelim da pisem iskljucivo o navijacima, zelim pisati o klubu ali je nemoguce u ovom kontekstu bilo spomenuti to.
Necu duljiti, samo da kazem drugu cuspajzu da njegov post nije supalj vec ne bi trebao, kao sto rece Hawking, smatrati ljubitelje Zelje od Ilidze do Bascarsije. Ne zelim da te licitiram samo da znas da je meni pola familije iz Sarajeva I odem barem na pola utakmica domacih. Drugovi, ja ne kukam zbog poraza, izgubili smo-nije kraj svijeta. Vec sam rekao:Zeljo zivi vjecno!
A samo jos da kazem da ne kvarim temu da nismo ja I Hawking jedini pri ovoj pameti, imam mnostvo raje koji slicno misle I dozivljavaju te stvari. A Zelju pratim od '97 ako te zanima I imam 22 godine.
Sto se tice igre, vec sam rekao da je to bilo jalovo(gledao protiv Sirokog,sinoc po pricama zakljucio) I puno toga se mora popraviti. Popustili sarafi na lokomotivi...
Pozdrav dragi ljudi!
Osim - drugo ime za Želju !

miki 90
Kontakt:

Post Postao/la miki 90 » 21 mar 2011, 08:06

zalite se koliko hocete , a pitjte se sta smo mi to uradili da rezultat bude bolji , realno nikad jadnija posjeta nije bila , zasto 2. na tabeli i u polufinalu kupa sto prije nekoliko godina nismo mogli ni sanjati i sad mi ljuti sto izgube . ma dajte 2.500 ljudi na stadionu , prosle godine na utakmici protiv slobode duplo vise a 5. na abeli bili , nezz jel se raja zasitila zbog titule pa ih sad nista vise ne zanima il .... :roll: :roll: :(
ŽELJEZNICAR 1921
La Vecchia Signora 1897

BIG
Kontakt:

Post Postao/la BIG » 21 mar 2011, 08:14

miki 90 je napisao/la:zalite se koliko hocete , a pitjte se sta smo mi to uradili da rezultat bude bolji , realno nikad jadnija posjeta nije bila , zasto 2. na tabeli i u polufinalu kupa sto prije nekoliko godina nismo mogli ni sanjati i sad mi ljuti sto izgube . ma dajte 2.500 ljudi na stadionu , prosle godine na utakmici protiv slobode duplo vise a 5. na abeli bili , nezz jel se raja zasitila zbog titule pa ih sad nista vise ne zanima il .... :roll: :roll: :(
Raja se mijenja, remena se mijenjaju... Ja sam prije mogao propustiti sve u životu, ali utakmicu Želje NIKAKO!!! Sada imam malo ajde nazovimo "većih" obaveza i i teoretske šanse za odlazak na bilo koju utakmicu su mi ravne nuli osim ako me baš sreća posluži. Nisu u pitanju finansije, nije u pitanju ništa slično. Samo sam razmišljao ako smo mi "stariji" spriječeni da odemo na utakmicu, gdje je ova mlađa raja? Oni kao da nisu zainteresovani u opšte.
http://www.youtube.com/watch?v=A4IRDnDrXac

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 21 mar 2011, 08:30

Ibrahim Crnkić (Sloboda): "Kad bi na svim terenima bili ovakvi uvjeti za igru, naš bi fudbal bio mnogo bolji."
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 21 mar 2011, 08:35

Stole iz Bora je napisao/la:Ibrahim Crnkić (Sloboda): "Kad bi na svim terenima bili ovakvi uvjeti za igru, naš bi fudbal bio mnogo bolji."
to je kurtoazija...gdje god ko klepi 3 boda na strani vazda iste izjave :roll:
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 21 mar 2011, 08:48

Ide vlak, ide vlak.... ;)

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 21 mar 2011, 09:01

Necu provocirati podjebavati,iako je to bila prva stvar koju ste vi radili na nasoj temi,velika vecina vas,meni je to ispod casti.Ali cu samo reci,nemojte NIKAD podcjenjivati protivnike!Ni nas,a bogami ni druge...Meni je uzasno drago sto vam se ovo desilo,jer su pojedinci,cast izuzetcima,svasta pisali,pravili neke racunice,prognoze,nama pripisivali poraze,sebi pobjede,jer ipak "vi ste Zeljeznicar,institucija",Borac moze i treba kiksati,vi ne,imate ultra mega giga turbo jaku ekipu,kojoj niko ne moze prismrditi,svakog protivnika cete ispracati sa 5,6,8:0.A onda vam naidju Siroki i Sloboda i tras,na zemlju.Prognoze su vam toliko samouvjerene,da i oni ljudi koji su vas gotivili pozeljeli su da izgubite,da se spustite malo.Onaj jedan napisa,i jos potvrdi,onaj Pirke,kaze Siroki nam je glavni konkurent,Borac veze,Borac pojma nema,onaj Amar vas govori:"Mislio sam da cemo Borac stici do 3 kola,ali sam se prevario jer banjalucani imaju puno jacu ekipu nego sto sam procjenio".

Samo hocu reci,izgubili ste,i to ne bi bio smak svijeta da niste toliko podcjenivacki gledali sve ostale.Malo objektivnosti nikome ne skodi.A ovako,predmet ste izrugivanja,ne zbog vase neke "velicine",vec jednostavno jer ste se prosuli ko vreca rize,kao i za one majice za Kup prosle sezone,visoko letjeli.

Aj pozdrav vama.

PS.Pirke je l i dalje "ostajes pri svome" da vam je Siroki glavni konkurent za titulu,ili si konacno promjenio misljenje? :mrgreen:

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 21 mar 2011, 09:23

Ma zar je moguce da Zeljo izgubi na svetoj, rucno izradjenoj, njihovoj Grbavici? A pijesme o Grbavici prije utakmice, to nista nije pomoglo? Ma nista samo mogu reci: "Ide vlak, ide vlak, ide vlak..." ;)

P.S. Nista, sada moate malo trpiti zezanje od strane ostalih ucesnika foruma :D :D :D

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 21 mar 2011, 09:23

necu citirati nikoga ali volio bih imati vasu pamet pa da budem rahat,

izgubili -pa šta onda,

nismo dali dvije utakmice -pa šta onda,

nije valjo Lazar,sad ne valja ni Bajro,Mirsu treba otjerati,psovati Osima(citiram ...em ti oca slagiranog),

FUJ!!!

sve manje navijača na utakmici a sve više bolesnika koji lijece svoje frustracije na utakmici

ali sve prolazi samo je ŽELJO vjecan
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 21 mar 2011, 09:35

citam i ne mogu da vjerujem kako neki forumasi placu, kukaju itd zbog JEDNOG PORAZA...

pa vi sto placete, bolje vam je da se usutite... zeljo 4 godina tovari po sredini i dvije godine ne zna za pobjedu van sarajeva pa je opet bilo normalnijih komentara... sada smo drugi sa velikim sansama da igramo evropu naredne godine (ako nas ne suspenduju), igramo polufinale kupa i opet se zalite... nevjerovatno je kako neki ljudi imaju rezon razmisljanja...

naravno da poraz boli, ali ja sam vec ranije upozorio da je sloboda ekipa koja je cesto znala napraviti probleme nama... pa covjece nas skor s njima je takav, da imamo samo jednu pobjedu vise od njih, jednu! 33-32. jednostavno takve ekipe name ne leze... mi smo znali i da ne pobjedimo kuci slobodu i po 4 utakmice zaredom pa niko nije kukao ko sto ovi danas pojedini navijaci... valjda ocekuju da deremo sve po 8 razlike i da se s lakocom probijamo kroz premijer ligu...

ja sa moje strane mogu samo reci (jest ukradeno, ali koga vise briga)...

ako ne postanes novi prvak ti
mi cemo zaliti, oprosticemo ti
jer znamo svi, da najbolji si ti
i nikad ti necemo okrenut ledja mi
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 21 mar 2011, 09:39

gavran je napisao/la:necu citirati nikoga ali volio bih imati vasu pamet pa da budem rahat,

izgubili -pa šta onda,

nismo dali dvije utakmice -pa šta onda,

nije valjo Lazar,sad ne valja ni Bajro,Mirsu treba otjerati,psovati Osima(citiram ...em ti oca slagiranog),

FUJ!!!

sve manje navijača na utakmici a sve više bolesnika koji lijece svoje frustracije na utakmici

ali sve prolazi samo je ŽELJO vjecan
Slucajno sam usao na temu ovu i vidim ovaj post, fuj bas za to, covjek kiksa kuci jednu i smak svijeta... Mi smo najgori narod na planeti dok neko nam valja ma taj covjek je idol nacije, jel jednu podbaci sve mu odmah nabrajmo... sramota!
Da nije Osima i ove uprave pa klub bi opet bio 9 na tabeli i 1 bod u cijeloj sezoni na strani uzeo.
2 na tabeli pa sta je tu lose.
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: KrajinaTm87 i 21 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []