KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

kobe
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la kobe » 05 jun 2009, 00:11

nerminh74 je napisao/la:
al... je napisao/la: Mnogi spominju Gorana Sutona, a ja opet mislim da nakon fenomenalno odigranog Final 4 NCAA turnira nema ni najmanje šanse da ga vidimo u našem dresu. Gotovo je sigurno da dečko izlazi na draft, a i najlošiji ugovor u NBA (za igrače iz 2. kruga drafta) nešto čemu Bosna ne može parirati. Neko je unazad nekoliko stranica postova pokazao listu free agenata u NLB, i tamo ima lik koji bi Bosni legao "ko budali šamar" - Vladan Vukosavljević. Nije jeftin, ali je savršen za ono što nama treba - robusan, jak u reketu, strašan defanzivac, pored njega ne bi gledali ona "kapovanja" Grgata u našem reketu, a istovremeno je i sjajne leđne tehnike, i dobar sa poludistance. Može pokriti i "četvorku" i "peticu" i sa njim bi naša prednja linija bila jedna od boljih u NLB.
.
suton najvjerovatnije povlaci izlazak na draft jer mu je receno da su mu sanse nikakve, jer ima puno USA igraca tkvog tipa,sanse za dolazak u bosnu jos postoje, ali na moju veliku zalost su u opadanju jer sa njim bi dobili igraca koji igra odbranu, veoma dobro se gradi i skace u napadu, igra ledzima kosu i ima veoma dobar sut sa distance, malo je premekan za vrhusnkog nivoa tako da je na meti 2-klasnih timova grcke, italije, poljskih i jos nekih manje atraktivnih timova, ali u Bosni bi dobio pravu priliku i afirmaciju, kako god o njemu necu vise jer cemo vidjeti kako se odvija situacija sa njim

sto se tice vukosavljevica, neznam odakle vam ideja da on igra dobru odbranu, covjek ima velikih problema sa tezinom i igra kriminalnu odbranu, samo se sjetite da je zima po prvi put u karijeri bljesnuo upravo protiv njega i u NLB-u i ULEB-u je imao ogromnih problema protiv boljih centara, poslje povrjede (loma desne sake) jos vise se udebljao i postao jos nepokretniji i tako izgubio njegovu glavnu osobinu, a to je izvrstan napad zbog toga je dobio otkaz u Hemofarmu, a nama treb centar koji ce se nositi i sa centrima CZ (stimcem i sada najvjerovatnije ilicem), cibone (prkacinom), olimpije (golubovicem i najvjerovatnije brezecom posto begic odlazi), ..., a ne koji ce imati 30poena protiv slabijih ekipa koje bi pobjedili i bez njega

bosnas, ono sto BBI banka zeli uloziti u Bosnu je sica prema ASA holdingu i BH telecomu, pa cak i San Paolo intesa banci, a slazem se sa tobom da ostanak Ikone donosi opasnost, a opacak bi bio dobra opcija, pa cak i kojadinovic koji moze igrati 2 i 3

kobe, camdzic je plej koji moze igrati beka, a majstoric je cista 2 koja moze igrati 3 i nije blizu talenta andzelica
Licno poznajem Majstorica i cesto skupa igramo na terminu ali ne kose vec fudbala pa ako cemo pricat o pozicijama vise je majstoric proveo na poziciji 1 nego camdzic,ali nijedan od pomenutih kao ni andjelic ne igraju pleja jer su previsoki za pleja,imaju visoku tezisnicu itd.(generacija sa djedovicem kad su igrali za repku ja ih gledao i cijelo vrijeme majstoric igrao pleja)
majstoric igra beka kao i camdzic,dok andjelic igra nisko krilo.
Sjetimo se partija na evropskom majstorica koji je bolji od camdzica i andjelica sigurno ali sada koliko je povreda ostavila traga neznam,mozda je andjelic mladji godinu i visi od majstorica sa nesto bolji predispozicijama ima vise potencijala ali trenutno je bolji majstoric.
Sto se tice ulaganja novca znamo da je ASA Holding jedan od najvecih posjednika kapitala u BIH i da je samo pitanje koliko ce odrijesiti kesu,a sto se tice telekoma dovoljno je reci da je godisnji profit vise desetina milona km(jos da nema SDA,brankovica,izetbegovica...)
kojadinovic moze igrati 1,2,3 ali mi bas nesto nije omiljeni,ja sam ipak za nesto mladje igrace sa kojim bismo potpisali makar 3 godisnji ugovor a ne samo jednu sezonu pa na kraju svake sezone ponovo kukat ode ovaj ode onaj.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 05 jun 2009, 00:53

Kojadinovic je najbolji na dvojci,i sigurno bi nam prestavljao pojacanje,volio bi da dodje u Bosnu i kada bi potpisao dvogodisnji ugovor! ali veoma je tesko te igrace vezati duze,jer je praksa i dosta evropskih timova da potpisuju ugovore na godinu dana,pa Kojadinovic uvijek moze otici u jedan od takvih! Opacak ili Kojadinovic su sigurno extra igraci,ali ne znam kakva je njihova cjena! Mislim da nisu puno skuplji od Ikonica!..
Sto se sponzora tice,treba im predociti sta im sve Bosna nudi,kakve reklame u dvorani na televizij ,itd,po meni bh telekom zasluzuje bar 50 reklama u dvorani,i plus one na displeyu,slicno treba ponuditi i drugim sponzorima,ispod koseva,i iznad montaznih tribina treba sve staviti natpise sponzora,itd,osmisliti izgled dvorane,da se reklama neke kompanije bas vidi,da bude upecatljivo..o svemu se mora voditi racuna! Sjecam se jedne godine kad je telekom srbije bio sponzor Partizana,pa u dvorani je bilo na svakom djelicu njihova reklama..
Dalje na utakmica se moraju pustati samo himna Bosne i pjesme kluba,kao i navijacke pjesme,jer to podize atmosferu u dvorani,stvara poseban ugodjaj! ali nazalost mi u klubu nemamo osobu koja je zaduzena za te stvari,zato u rukovodstvu kluba mora biti jos nekoliko ljudi,marketing se mora podici na mnogo veci nivo!Bukva ipak ne moze sve sam!
Gazi Bosno gazi!

newbie
Kontakt:

Post Postao/la newbie » 05 jun 2009, 01:06

ma slazem se za muziku i reklame ali je i potrebno da makar neka ,mala grupica momaka dize navijace.Bilo bi extra da se ponovo nade kakav bubanj jer je bubanj prije 4 sezone davao takav stimung atmosferi u dvorani da se ledila krv.

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 05 jun 2009, 01:20

ja predlazem da se mi jednostavno nadjemo i navijamo..pa vidjecemo kako funkcionise i koliko nas ima...sto se mene tice ja bi volio ici i na gostovanja i navijati....posebno u vrijeme kada se igra liga za prvaka i odlucuje o sampionu, te ucescu u nlb....kako su skripari..bez obzira na to sto ih je bilo 20 ljudi dosli i navijali...ja se iskreno nadam da ce se to vec iduce sezone desiti i na pecari kada su u pitanju kk bosna navijaci :)...sto da ne..ja sam bio na zadnjoj tekmi u finalu protiv sirokog sa lolom i moram priznati da sam umirao od zelje ustati se i navijati za bosnu...
I feel devotion!!

newbie
Kontakt:

Post Postao/la newbie » 05 jun 2009, 01:27

zbog toga i pricam cijepa mi se srce kad dode 20 skripara i pocne pljuvati po bosni u dvorani Mirze Delibasica a niko ni da a kaze.btw prije 3 sezone partizan se tresao kad je dolazio u sarajevo.

evo link za temu navijacka skupina bosna http://kkbosna.forumotion.com/kk-bosna- ... a-t110.htm

newbie
Kontakt:

Post Postao/la newbie » 05 jun 2009, 02:20

evo jedan super zanimljiv amer igra na poziciji 1.2. Julien Mills
slobodan je i igrao je u Madjarskoj ligi.

http://www.eurobasket.com/player.asp?Cn ... mNotSure=1

ovdje vam je jedan zanimljiv video snimljen na treningu. :D

kobe
Kontakt:

Post Postao/la kobe » 05 jun 2009, 02:45

Ikonic vec napustio klub.
Ali na moje iznenadjenje nasa uprava nije mu ponudila ugovor kao ovogodisnji nego finansijski slabiji.
Uglavnom fokus uprave je na sehovicu s kojim hoce da produze ugovor na makar jos tri godine i da on sl. sezonu bude kapiten i vodja ekipe.
Unarednih par dana uprava ce produziti ugovor sehi-to im je prioritet pa centar a zamjena ikone u drugi plan(znaci nece zuriti izuzev neke iznenadne mogucnosti)
Znaci gotova stvar,trazi se zamjena koja bi mogla zamjeniti dobro sehu i zlatka znaci igrac na 1/2,ali ako neko ko ne moze igrat beka iskoci kao dobra prilika uzeo bi se.
SVE NAJBOLJE TI ZELIM IKONA I HVALA TI ZA SVE.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 05 jun 2009, 03:10

kobe je napisao/la:Ikonic vec napustio klub.
takodjer........ ;)

djulba
Kontakt:

Post Postao/la djulba » 05 jun 2009, 08:06

Eto potpisao vam je Zlatko jovanović na tri godine. imaćete najboljeg pleja u nlb ligi. čestitam.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 05 jun 2009, 12:05

Ikonic je prosle sezone bio najzasluzniji sto je Bosna osvojila titulu,ali ove godine je u drasticnom padu forme i treba mu zahvaliti za sve sto je pruzio u ovom klubu,tu je proveo 4-5 godina,i sigurno se kao igrac potpuno afirmisao!
On je bio ubjedljivo najskuplji igrac Bosne,ne smijem ni izgovoriti njegov ugovor,i siguran sam da za te pare mozemo naci 3 puta bolje rjesenje u vidu nekog amerikanca,ili Opacka..
Ikonicu je ovo posljedni voz za inostranstvo,i vrata Bosne ce mu uvijek biti otvorena!
Mislim da je prioritet zadrzati Sehovica-buduceg kapitena,i dovesti igraca koji igra na poziciji 1-2,Bejli bi bio idealno rjesenje,zatim rjesiti pitanje centra i beka-sutera! Znaci jos neka 3 igraca i naredna sezona je nasa!

bosanac
Kontakt:

Post Postao/la bosanac » 05 jun 2009, 12:29

ndbosna je napisao/la:
bob je napisao/la:
kobe je napisao/la:Ikonic vec napustio klub.
takodjer........ ;)
potpisujem
ikona hvala za sve i da nam se vratis jednog dana! sretno kapitenu gdje god da nastavis karijeru!

mokeke
Kontakt:

Post Postao/la mokeke » 05 jun 2009, 12:39

Uvije se rado sjetim kada je sarno onu tricu protiv Igokeje. Posliej nje se debeli dize i napusta dvoranu :mrgreen:

Ikona, kralju, shahu, sretno ti bilo i hvala ti za sve. Bosna te je napravila igracem i ti si joj to vratio.

Uvijek si dobrodosao nazad.

baggio
Kontakt:

Post Postao/la baggio » 05 jun 2009, 14:45

Sretno Ikona.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 05 jun 2009, 14:53

U Avazu pise da po njihovim informacijama u Bosnu uskoro stize centar! Bas me interesuje ime,iako ne sumnjam u izbor Vukoicica! Ovcina je ligu 8 odigrao skandalozno,o finalnim utakmicama da i ne pricam!Pozicija centra je veoma vazna,i nadam se da cemo tu biti jaki! Ovcini sve najbolje ,kao i Ikonicu,pomogli su Bosni koliko su mogli,i hvala im na tome!
Ako jos dovedemo kvalitetnog centra(sto ce nesumnjivo biti),dobrog beka-sutera(umjesto Ikonica),i igraca koji moze igrati 1-2(npr B.Bejli) onda naredne sezone ocekujem dobru sezonu i plasman medju 6 u NLB ligi,povratak publike u dvoranu,dolazak sponzora..
Budi Bosna!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 05 jun 2009, 17:16

Ikona Kralju hvala na svemu i da nam se vratis da zavrsis ovdje karijeru
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

asterix
Kontakt:

Post Postao/la asterix » 05 jun 2009, 19:32

Rasid Mahalbašić je rođen 1990. godine u Jesenicama, a košarkašku karijeru gradio je u Austriji, čiji je nosio i reprezentativni dres. Mahalbašić je prošlu sezonu odigrao na poziciji 4 i 5 za Worthersee Piraten koji se takmiči u nejakoj austrijskoj A Bundesligi, ali je sa nepunih 19 godina uz dva amerikanca u timu preuzeo ulogu lidera i po susretu postizao nešto više od 13 poena uz 7 skokova za 27 minuta provedenih na parketu. Dobrim partijama u dresu U-18 reprezentacije Austrije, 207cm visoki Malbašić je skrenuo pažnju i selektora seniorske reprezentacije ove države, te zavrijedio poziv u A selekciju koja se i dalje bori u B diviziji košarkaške Evrope. Prema tvrdnjama nije uopste los mali vrlo kvalitetan i vrlo je blizu dolaska u Bosnu .

Svaka cast Bosni konacno je neko poceo da radi po stilu FMP samo tako se uspjeh moze i postici ..

Pozdrav iz Tuzle

kobe
Kontakt:

Post Postao/la kobe » 05 jun 2009, 19:55

Za ovo ne mogu reci sa sigurnoscu da je dobar potez ali treba imat u vidu da je momak 1990 godiste znaci kao nas klinac a da je vec jedan od najbitnijih igraca svog tima iako je austrijska liga slaba.
Potpisat ugovor na 4 godine,ali ga prvo dovest na probu i vidjet uzivo o cemu se radi a vjerovatno su pregledali bruku tekmu.
Ali skupljaju se mladji igraci:zlatko(malo stariji),seha,avdic,klinac,andjelic,majstoric,camdzic,djurasovic,rasid,suljagic itd i jos ovoliko skupit pa tek tada ocekivat da nakon jeden cijele preigrane BIH lige mozemo imati dobru ekipu a za dvije godine da ne pricam.
Imam info da bi mogao doci neki bek iz srbije koji je igrao u ovom timu sto drzi raznatovic(beobasket).
Takodje mlad mislim 19 ili 20 godina.

asterix
Kontakt:

Post Postao/la asterix » 05 jun 2009, 20:00

kobe je napisao/la:Za ovo ne mogu reci sa sigurnoscu da je dobar potez ali treba imat u vidu da je momak 1990 godiste znaci kao nas klinac a da je vec jedan od najbitnijih igraca svog tima iako je austrijska liga slaba.
Potpisat ugovor na 4 godine,ali ga prvo dovest na probu i vidjet uzivo o cemu se radi a vjerovatno su pregledali bruku tekmu.
Ali skupljaju se mladji igraci:zlatko(malo stariji),seha,avdic,klinac,andjelic,majstoric,camdzic,djurasovic,rasid,suljagic itd i jos ovoliko skupit pa tek tada ocekivat da nakon jeden cijele preigrane BIH lige mozemo imati dobru ekipu a za dvije godine da ne pricam.
Imam info da bi mogao doci neki bek iz srbije koji je igrao u ovom timu sto drzi raznatovic(beobasket).

Sad da su pametni pa iz uprave Bosne poslati sve mladje igrace da igraju BiH ligu da igraju citavu i da se vidi ko sta kako ... .

kobe
Kontakt:

Post Postao/la kobe » 05 jun 2009, 20:08

asterix je napisao/la:
kobe je napisao/la:Za ovo ne mogu reci sa sigurnoscu da je dobar potez ali treba imat u vidu da je momak 1990 godiste znaci kao nas klinac a da je vec jedan od najbitnijih igraca svog tima iako je austrijska liga slaba.

Sad da su pametni pa iz uprave Bosne poslati sve mladje igrace da igraju BiH ligu da igraju citavu i da se vidi ko sta kako ... .
tako ce i biti 90% izuzev problema finansijske prirode pa da se nemoze finansirat i domaca liga ali dogovor je da ce se igrati i nasa liga.
Roster bi trebao imati preko 15 igraca i ova omladina bi odigrala sama nasu ligu i na kraju lige bi se kupio kajmak.(zaboravio sam zimica koji ce eksplodirat garanr i nesto se udebljo)
Pored ovih iskusnih jovanovic,sehovic,vucurovic,hajric,ivanovic dovesce se mozda jos jedan ili dvojica iskusnih ostalo jedno 10tak igraca ce biti djeca i dobar dio njih je 1990 godiste jedan 91 i 2-3 su nesto stariji 88.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 05 jun 2009, 20:10

asterix je napisao/la:Rasid Mahalbašić je rođen 1990. godine u Jesenicama, a košarkašku karijeru gradio je u Austriji, čiji je nosio i reprezentativni dres. Mahalbašić je prošlu sezonu odigrao na poziciji 4 i 5 za Worthersee Piraten koji se takmiči u nejakoj austrijskoj A Bundesligi, ali je sa nepunih 19 godina uz dva amerikanca u timu preuzeo ulogu lidera i po susretu postizao nešto više od 13 poena uz 7 skokova za 27 minuta provedenih na parketu. Dobrim partijama u dresu U-18 reprezentacije Austrije, 207cm visoki Malbašić je skrenuo pažnju i selektora seniorske reprezentacije ove države, te zavrijedio poziv u A selekciju koja se i dalje bori u B diviziji košarkaške Evrope. Prema tvrdnjama nije uopste los mali vrlo kvalitetan i vrlo je blizu dolaska u Bosnu .

Svaka cast Bosni konacno je neko poceo da radi po stilu FMP samo tako se uspjeh moze i postici ..

Pozdrav iz Tuzle
rashid je bio poslije djedovica ubjedljivo najbolji igrac evropskog za kadete... mali skace ko apkomedah (bez zajebancije)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: JHam i 9 gostiju.