Licno poznajem Majstorica i cesto skupa igramo na terminu ali ne kose vec fudbala pa ako cemo pricat o pozicijama vise je majstoric proveo na poziciji 1 nego camdzic,ali nijedan od pomenutih kao ni andjelic ne igraju pleja jer su previsoki za pleja,imaju visoku tezisnicu itd.(generacija sa djedovicem kad su igrali za repku ja ih gledao i cijelo vrijeme majstoric igrao pleja)nerminh74 je napisao/la:suton najvjerovatnije povlaci izlazak na draft jer mu je receno da su mu sanse nikakve, jer ima puno USA igraca tkvog tipa,sanse za dolazak u bosnu jos postoje, ali na moju veliku zalost su u opadanju jer sa njim bi dobili igraca koji igra odbranu, veoma dobro se gradi i skace u napadu, igra ledzima kosu i ima veoma dobar sut sa distance, malo je premekan za vrhusnkog nivoa tako da je na meti 2-klasnih timova grcke, italije, poljskih i jos nekih manje atraktivnih timova, ali u Bosni bi dobio pravu priliku i afirmaciju, kako god o njemu necu vise jer cemo vidjeti kako se odvija situacija sa njimal... je napisao/la: Mnogi spominju Gorana Sutona, a ja opet mislim da nakon fenomenalno odigranog Final 4 NCAA turnira nema ni najmanje šanse da ga vidimo u našem dresu. Gotovo je sigurno da dečko izlazi na draft, a i najlošiji ugovor u NBA (za igrače iz 2. kruga drafta) nešto čemu Bosna ne može parirati. Neko je unazad nekoliko stranica postova pokazao listu free agenata u NLB, i tamo ima lik koji bi Bosni legao "ko budali šamar" - Vladan Vukosavljević. Nije jeftin, ali je savršen za ono što nama treba - robusan, jak u reketu, strašan defanzivac, pored njega ne bi gledali ona "kapovanja" Grgata u našem reketu, a istovremeno je i sjajne leđne tehnike, i dobar sa poludistance. Može pokriti i "četvorku" i "peticu" i sa njim bi naša prednja linija bila jedna od boljih u NLB.
.
sto se tice vukosavljevica, neznam odakle vam ideja da on igra dobru odbranu, covjek ima velikih problema sa tezinom i igra kriminalnu odbranu, samo se sjetite da je zima po prvi put u karijeri bljesnuo upravo protiv njega i u NLB-u i ULEB-u je imao ogromnih problema protiv boljih centara, poslje povrjede (loma desne sake) jos vise se udebljao i postao jos nepokretniji i tako izgubio njegovu glavnu osobinu, a to je izvrstan napad zbog toga je dobio otkaz u Hemofarmu, a nama treb centar koji ce se nositi i sa centrima CZ (stimcem i sada najvjerovatnije ilicem), cibone (prkacinom), olimpije (golubovicem i najvjerovatnije brezecom posto begic odlazi), ..., a ne koji ce imati 30poena protiv slabijih ekipa koje bi pobjedili i bez njega
bosnas, ono sto BBI banka zeli uloziti u Bosnu je sica prema ASA holdingu i BH telecomu, pa cak i San Paolo intesa banci, a slazem se sa tobom da ostanak Ikone donosi opasnost, a opacak bi bio dobra opcija, pa cak i kojadinovic koji moze igrati 2 i 3
kobe, camdzic je plej koji moze igrati beka, a majstoric je cista 2 koja moze igrati 3 i nije blizu talenta andzelica
majstoric igra beka kao i camdzic,dok andjelic igra nisko krilo.
Sjetimo se partija na evropskom majstorica koji je bolji od camdzica i andjelica sigurno ali sada koliko je povreda ostavila traga neznam,mozda je andjelic mladji godinu i visi od majstorica sa nesto bolji predispozicijama ima vise potencijala ali trenutno je bolji majstoric.
Sto se tice ulaganja novca znamo da je ASA Holding jedan od najvecih posjednika kapitala u BIH i da je samo pitanje koliko ce odrijesiti kesu,a sto se tice telekoma dovoljno je reci da je godisnji profit vise desetina milona km(jos da nema SDA,brankovica,izetbegovica...)
kojadinovic moze igrati 1,2,3 ali mi bas nesto nije omiljeni,ja sam ipak za nesto mladje igrace sa kojim bismo potpisali makar 3 godisnji ugovor a ne samo jednu sezonu pa na kraju svake sezone ponovo kukat ode ovaj ode onaj.