FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
76
49%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
12%

Ukupno glasova: 155

Virtu4l
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Virtu4l » 11 mar 2024, 21:59

Većina još uvijek naivno razmišlja kako mi ne možemo ispasti, kako je Zvijezda na -6 i da mi ne možemo biti taj preostali putnik u Federalnu, ali svi bi se trebali osvijestiti.

Igman je uzeo bod na Koševu, zamalo sva tri, Tuzla je uzela bod u Vrapčićima i svi oni imaju mnogo više gostujućih bodova u odnosu na nas. Itekako možemo ispasti i nemamo više ni milimetar prostora za neke kalkulacije.

Moramo početi pobjeđivati utakmice jer ako ovako uđemo u finiš prvenstva, kuka i motika će se upregnuti da nas pošalju u niži rang. Bodovi će se dijeliti šakom i kapom, ne bi bilo prvi put.

Poprilično sam siguran da igrači nisu svjesni situacije u kojoj se nalazimo, ali znam da Bruno itekako jeste i to je jedino što me raduje.

Na Grbavici ne smijemo imati poraza, ali ni to nam ništa ne garantuje ako ne uvežemo par dobrih rezultata.

Gledajući raspored, biće nam baš teško. Početak je težak, sredina malo lakša i kraj katastrofalan. Bukvalno prvih sedam utakmica su na nož, pa tek onda domaća sa Tuzlom koja bi mogla biti ključna. Na kraju gostujemo Zvijezdi koja će biti premirana i u posljednjem kolu čekamo Borac kojem će to biti utakmica sezone bez obzira što će obezbijediti titulu, jer smo ih dva puta izbacili iz lige.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 11 mar 2024, 22:01

Do zadnjeg kola će biti opasno, mnogo je kalkulacija u igri, opstanak se mora obezbijediti što prije. Ako se budu čekala zadnja kola, crno nam se piše.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 11 mar 2024, 22:07

Mala je razlika između Konferencijske lige i Prve lige FBiH, a nemoguće da je ta razlika samo u odsustvu Hodžića i Santosa.

Ekipa skoro ista, čak na nekim mjestima i bolja imena nego prošle sezone, a igra i mentalitet khurcina teška.

Tužno je što niko ne reaguje. Gdje je krivac?
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 11 mar 2024, 22:07

Virtu4l je napisao/la:
11 mar 2024, 21:59
Većina još uvijek naivno razmišlja kako mi ne možemo ispasti, kako je Zvijezda na -6 i da mi ne možemo biti taj preostali putnik u Federalnu, ali svi bi se trebali osvijestiti.

Igman je uzeo bod na Koševu, zamalo sva tri, Tuzla je uzela bod u Vrapčićima i svi oni imaju mnogo više gostujućih bodova u odnosu na nas. Itekako možemo ispasti i nemamo više ni milimetar prostora za neke kalkulacije.

Moramo početi pobjeđivati utakmice jer ako ovako uđemo u finiš prvenstva, kuka i motika će se upregnuti da nas pošalju u niži rang. Bodovi će se dijeliti šakom i kapom, ne bi bilo prvi put.

Poprilično sam siguran da igrači nisu svjesni situacije u kojoj se nalazimo, ali znam da Bruno itekako jeste i to je jedino što me raduje.

Na Grbavici ne smijemo imati poraza, ali ni to nam ništa ne garantuje ako ne uvežemo par dobrih rezultata.

Gledajući raspored, biće nam baš teško. Početak je težak, sredina malo lakša i kraj katastrofalan. Bukvalno prvih sedam utakmica su na nož, pa tek onda domaća sa Tuzlom koja bi mogla biti ključna. Na kraju gostujemo Zvijezdi koja će biti premirana i u posljednjem kolu čekamo Borac kojem će to biti utakmica sezone bez obzira što će obezbijediti titulu, jer smo ih dva puta izbacili iz lige.
Prije ce te Vico pustiti nego bilo ko drugi, gurnes li slogi x ili sva tri boda na Grbavici, tebi ce vico tri. Dosta toga ce zavisiti od tekmi iza zavjesa i sta se zavrsi, zivi bili pa vidjeli.
Fk Željezničar.

Meraak1921
Kontakt:

Post Postao/la Meraak1921 » 11 mar 2024, 22:22

Ma brate zasluzili smo drugu ligu.. tezak period slijedi ..

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 11 mar 2024, 22:29

Polahko raja,ne treba očekivati ni pobjede ili neke senzacije Igmana,Tuzle,Zvijezde,Goška u gostima kod vodećih ekipa,situacija jest ozbiljna,nije za podcjeniti,ali mislim da ostajemo u ligi ipak.

Urban90
Kontakt:

Post Postao/la Urban90 » 11 mar 2024, 23:21

Gargamel22 je napisao/la:
11 mar 2024, 10:31
Urban90 je napisao/la:
11 mar 2024, 10:25
Cocalic,Mekic,Krpic,Drljo,Stilic,Amoah to su famozni igraci koji biraju utakmice. Bruno ako prezivi do kraja sezone nece racunati na ove majstore.
Krpić koji izgara svaku utakmicu, vraća se u sredinu i dobija sve zračne duele... Očigledno ljudi očekuju da on samo zabije gol i to je to. Zna i Krpa da nije u formi što se golova tiče ali ne možeš reći da ne daje maksimum i da nije naš najbolji napadač kojeg imamo. Svi očekujete Krpića iz 2019. ali jednostavno nije to isto niti ekipa niti njegova uloga u timu. Nikako ne može Krpić u isti koš sa Drljom, Mekićem, Amoahom...
Drug ja kazem ono sto sam cuo od ljudi koji su upućeni dublje, a sve radi jednog covjeka koji pokušava da se vrati u klub. Grupa suti jer su na strani tog covjeka to je cijela istina drug moj.

aldixon97
Kontakt:

Post Postao/la aldixon97 » 11 mar 2024, 23:31

Urban90 je napisao/la:
11 mar 2024, 23:21
Urban90 je napisao/la:
Cocalic,Mekic,Krpic,Drljo,Stilic,Amoah to su famozni igraci koji biraju utakmice. Bruno ako prezivi do kraja sezone nece racunati na ove majstore.
Krpić koji izgara svaku utakmicu, vraća se u sredinu i dobija sve zračne duele... Očigledno ljudi očekuju da on samo zabije gol i to je to. Zna i Krpa da nije u formi što se golova tiče ali ne možeš reći da ne daje maksimum i da nije naš najbolji napadač kojeg imamo. Svi očekujete Krpića iz 2019. ali jednostavno nije to isto niti ekipa niti njegova uloga u timu. Nikako ne može Krpić u isti koš sa Drljom, Mekićem, Amoahom...
Drug ja kazem ono sto sam cuo od ljudi koji su upućeni dublje, a sve radi jednog covjeka koji pokušava da se vrati u klub. Grupa suti jer su na strani tog covjeka to je cijela istina drug moj.
Ko su ti ljudi ? Pa treba jednom za sva vremena rijesit to , jel pomocni problem ,prodaj ga **** sve vise ako je to omca da progledamo

novak34
Kontakt:

Post Postao/la novak34 » 11 mar 2024, 23:47

Ko nije igrao fudbala ne razumije presing. Ali mislim da je sve u trenerima dosad, nemozes od Stile i Cole napravit invalide.
Pa onda smo sa zdunicem2hnl, crncevic(3hnl), subasicem,malicem,bojom bili 5.

Tad se igralo sa 6 domacih, sad 5stranaca i opet nista. Kad ti ne mozes Cocu i Stilu u ovakvoj mrsavoj ligi iskoristit onda se sam pokupis. Ma nije problem ni izgubit, al ako nema plana u toj igri, ne mozes da promenis tok igre, ma svi su vam krivi, samo vi treneri niste.

Pa zato si tu frajeru, da me motivises za ovakve utakmice, a ne za Sarajevo, ako znas mentalitet lige

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 11 mar 2024, 23:48

Megamagacin, samo dionice istina su. Situaciju najbolje poznaju odbjegli predsjednik UO i odbjegli predsjednik NO, ipak su oni ti koji su bili česti gosti u megamagacinu. Ah da, mogao bi o tome pričati i sadašnji član UO. Seudine, ako si tu daj nam neki znak!?

Nije problem onaj koji je uguran kako bi opstruirao, nego je problem Balić, on je najgora osoba u Želji. (Da se razumijemo, ne branim ga, lik je kita, ali da je jedini problem, nije. Normalno, on mora napustiti funkciju člana UO, to stoji. Ali pogledajte samo se po njemu puca, a druge niko i ne spominje).
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

Gargamel22
Kontakt:

Post Postao/la Gargamel22 » 11 mar 2024, 23:49

Urban90 je napisao/la:
Urban90 je napisao/la:
Pošteno brate, ali hajde kad već imaš tu insajdersku informaciju proslijedi nam je da znamo više. Ovo je sezona ispisana crnim slovima i vrijeme je da se otkriju sva imena ljudi iza zavjesa koji kroje sudbinu Željezničara. Svima nam je pun k prepucavanja Amar i Miske, prodaja pomocnog, ludila sa Arapima... Nestrpljivo svi priželjkujemo bolje dane za klub ali kako kad grupa ima unutrašnji interes i prikriva stvarno stanje, davajući podršku ovome svemu :o
Ako bilo ko ima informacije relevantne neka podijeli s rajom da se jednom u kraj stane malverzacijama oko Želje.
Koračamo putanjom Čelika izuzetno ubrzano, strah me da ako ispadnemo imamo krah. Željo bi mogao ostati u federalnoj nekoliko sezona i doživjeti sudbinu RK i KK Bosna gdje su sa ispadanjem u niži rang sva ulaganja i satisfakcije od države bivala prekinuta.
Ako se gleda po dokumentima i razvoju fudbala kroz historiju grada, autentične i izvorne Sarajlije prirodno navijaju za Želju!

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 11 mar 2024, 23:52

aldixon97 je napisao/la:
11 mar 2024, 23:31
Urban90 je napisao/la:

Ko su ti ljudi ? Pa treba jednom za sva vremena rijesit to , jel pomocni problem ,prodaj ga **** sve vise ako je to omca da progledamo
Otice pomocni, al tek kad ispadnemo i lige, vecina digne ruke od kluba i to bude "jedini izlaz" . Vec je ocigledno sta se sprema godinama, postaje i providno.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 mar 2024, 23:59

novak34 je napisao/la:
11 mar 2024, 23:47
Ko nije igrao fudbala ne razumije presing. Ali mislim da je sve u trenerima dosad, nemozes od Stile i Cole napravit invalide.
Pa onda smo sa zdunicem2hnl, crncevic(3hnl), subasicem,malicem,bojom bili 5.

Tad se igralo sa 6 domacih, sad 5stranaca i opet nista. Kad ti ne mozes Cocu i Stilu u ovakvoj mrsavoj ligi iskoristit onda se sam pokupis. Ma nije problem ni izgubit, al ako nema plana u toj igri, ne mozes da promenis tok igre, ma svi su vam krivi, samo vi treneri niste.

Pa zato si tu frajeru, da me motivises za ovakve utakmice, a ne za Sarajevo, ako znas mentalitet lige
E stvar je u tome sto Bruno ne zna mentalitet lige ;)
A kako ce i znati, kad nikad ranije nije radio u PLBIH ? poceo tek prije mjesec dana, on tek treba da nauci sve marifetluke ove lige. Al dok on to nauci, mi mozemo ispasti. Kako da zna ista o PLBIH, poput vukova koji su godinama radili u njoj tipa Amar, Husref, Vlado itd :crazy:
I nije kriv Bruno sto ne zna nista o ligi, vec onaj koji se sjetio da njega dovede na klupu Zelje u ovako dilekatnom momentu.
Isti taj se dosjetio da dovede onog diletanta arapa, koji je momentalno izgubio 4 utakmice zaredom :tokralju: e to su pravi neprijatelji kluba, a ne Bruno.
Bruno jadnik ne zna ni gdje je dosao.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 12 mar 2024, 00:04, ukupno mijenjano 1 put.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 12 mar 2024, 00:02

mamonelafo je napisao/la:
11 mar 2024, 16:56
Vahid pozvan da igra u baražu za Lux.
Ima li taj njihov selektor oči i mozak? Jedino u tekvando ekipu da ga zovnu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 12 mar 2024, 00:10

bhsport je napisao/la:
12 mar 2024, 00:02
mamonelafo je napisao/la:
11 mar 2024, 16:56
Vahid pozvan da igra u baražu za Lux.
Ima li taj njihov selektor oči i mozak? Jedino u tekvando ekipu da ga zovnu.
:wtf:
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 12 mar 2024, 00:16

Ne mogu vjerovat da je sad i Beuno kriv jer tjera debile iz ekipe, zar to prvo niste trazili? Treba sad samo trazit 2/3 trenera koji poznaju nasu ligu? Sta pisu sve ljudi za nepovjerovat..
Fk Željezničar.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 12 mar 2024, 00:18

Ne znam šta da napišem. Krenem, pa stanem. Ne mogu da vjerujem gdje smo došli.

Sve u svemu, tačno ono što se radi već godinama dolazi na vidjelo. Spoticanja, loša organizacija, katastrofalna transfer politika, nikakav ili nepostojeći lobi, loš marketing, bez generalnog sponzora ili ijednog ozbiljnog.

Evo, prošao je i mjesec od skupštine, bez tog nekakvog javnog poziva, bez naglog uguravanja dobrih ljudi u UG.

Ne znam, ali sigurno sa ovim igračima najtamnijim crnim slovima, boldirano i podvučeno navesti imena sadašnje uprave, nadzornog i skupštine.

Ljudi bez mud4 i časti, bez ideje, bez htijenja, bez para, bez plana, bez ikakve nade. Tu su, jer su, očigledno po nekoj naredbi, pa moraju da nas syebu do kraja. Sve su prepustili 'slučaju'. Nikad nesposobniji ljudi.

Nemam riječi. A mi šutimo, mi se nadamo da će sve biti bolje, da će sve ići samo u našu korist. Da će se sve poklapati, da će se neko smilovati, da će Bog dat' ili šta ja znam...

Ne znam. Nek nam je sretno još ovo malo kola, ali definitivno, vrlo tegobno, ružno i ponižavajuće je gledati šta rade svi od igrača, uprave...

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 12 mar 2024, 00:22

Hvala upravi i nadzornom. Hvala igračima.
Hvala cijeloj skupštini. Hvala svima koji su nas ovdje doveli.
Evo tabela.

slika

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 12 mar 2024, 00:36

Pablo11 je napisao/la:
12 mar 2024, 00:16
Ne mogu vjerovat da je sad i Beuno kriv jer tjera debile iz ekipe, zar to prvo niste trazili? Treba sad samo trazit 2/3 trenera koji poznaju nasu ligu? Sta pisu sve ljudi za nepovjerovat..
Nravno da je Bruno kriv kao i Bašić i arap. Igra čovjek sa 2 vezna a stoperi ispucavaju napadačima. Ne igraju tako igrači sami od sebe več zato što ih je on tako postavio i to im rekao. Nemamo mi igrače za Europe ali nisu ni toliko slabi da ispadnemo iz lige.

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 12 mar 2024, 00:49

Teska situacija ali se moramk skupiti ova nova ekipa je pokazala da moze i zato daj momci skupite se sa Brunom i da ostanemo u ligi...a onda na ljeto cistka od uprave pa dalje....marke niste donjeli ,oko stadiona se ne radi nista,barem stolice ocistite to mozete,pa ugovor sa arapima a niste osigurali klub ugovorom je bas propust...sta je sa onim svaka 3 mjeseca objavi se dug jer kad smo 2022 krenuli u akciju clanske i 10k karata po 20 km ha derbi tad je dug javno objavit i kasnije je bio izvjestaj svakih 3 do 6 mjeseci...MI NAVIJACI kao glavni izvor prihoda zasluzujemo da znamo koliki je dug i jasne ciljeve kluba.....trgnite se malo imate najvise navijaca u drzavi daj malo....
Nadam se ostanku u ligi...

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, Bing [Bot] i 46 gostiju.