Schlager je napisao/la: ↑12 mar 2024, 19:09
Zavrsen je "regularni" dio Premijer Lige Bih ,pa evo jedan malo duzi osvrt...naravno,akcenat je na FK Borac..
Vlado Jagodic je upravo izborio polufinale Kupa BiH sa Slogom,i iskreno mu cestitam na tome..oduvijek sam ga hvalio..poznajem ga i licno...dok je radio u BL ,jako cesto smo i kafenisali....Covjek,jednostavno zivi za fudbal...24 sata dnevno je posvecen fudbalu.....ima ga u malom prstu, bar kad je ova nasa regija u pitanju..sa lakocom postrojava i ponizava ove "moderne trenere iz Slovenije i regiona koji prate trendove"..i koji su pet puta placeniji od njega.....U fudbalu je bio sve...odlican spic, cak i za SFRJ standarde onomad...igrao polufinale Kupa za Rudar...Buducnost iz Titograda ga angazovala...pa sportski direktor...pa cak i sudija...sad je 20-tak godina trener ,i u skoro svakom klubu je bio uspjesan..odavde iz Borca je odlazio pet puta...jednom za selektora..jednom dobio ponudu Premijerligasa ,dok je Borac bio u drugoj Ligi..tri puta smjenjen...po meni,sva tri puta bez veze...u obe titule ucestvovao..
On mi nije iznenadjenje...
Ali cini mi se da ce ga njegov bivsi mladji saigrac..zemljak iz Gradiske...i trenerski ucenik ,Vinko Marinovic i nadmasiti!
Ako se neko cudo ne desi ,Vinko ce ovog maja osvojiti titulu Sampiona sa trecim klubom!
Ovog ljeta je u Borac doslo 15 novih igraca....To Jirgen Klop ili Pep Guardiola, ne bi ovako dobro uklopili....Kompletna odbrana nova...Golman...Bekovi Herera i Kvrzic...Stoperi Maks Celic i Jokic...Zadnji vezni Grahovac,Nisic,Ficovic.....Pa i naprijed gore ,Terzic,Hrelja, Makaric,Cavic..itd..
Vinko prkosi svim zakonima sporta da "za sve treba vrijeme"...Da je "sve proces"....Ne..on je od prvog dana stvorio nepobjedivu masineriju ,kojoj na terenu ne moze niko nista..
Naravno ,igraci su tu najzasluzniji... njima najvise treba skinuti kapu..
Pa i Upravu bih pohvalio ,koja je omogucila pare...iako ima tu ljudi koji mi ne sjedaju nikako...ali treba im se priznati da su unijeli pare u klub i zastitili klub kad je sudjenje u pitanju ,da nigdje ne budemo osteceni..
takodje, covjek kojega niko ne pominje, sportski direktor ,igracka legenda,kapiten Oliver Jandric...Covjek koji malo prica ,a mnogo radi....on je od ovih 15 pojacanja ,pogodio bar sa 12,13 sto je kuriozitet u svijetu fudbala....rekao bih,cudo..!
Odabrao karakterne momke ...dobre igrace...gladne uspjeha i dokazivanja..a ne neke ojebine,koji imaju ime,a sad se vuku po terenu da jos koji evro zarade prije penzije.....Ovaj Borac je definicija sta znaci TIM!!
Mozda jedina zamjerka Fedor Predragovic..i dobar momak,i dobar igrac...i danas je odlican bio za Slogu...nase dijete...bezveze ga otpustismo zimus...
cak je mislio i o ovom U21 pravilu...Dok ostalih 11 Premijerligasa razbijaju glavu kog,jednog, U21 igraca staviti da sto manje oslabi ekipu...Mi prekjuce u utakmici sezone u Mostaru ,pocinjemo sa tri U21 igraca u prvih 11!
Na klupi ,Enver Kulasin ,mogao je komotno i on ..igracina!
Fenomenalna odluka i da se u zimskom prelaznom roku ne dovodi niko,vec da se samo raskine sa strancima koji se nisu uklopili....Doveden samo golman jer je prethodni otisao,i vraceno nase dijete sa pozajmice, Vukovic...
Priznajem da nista od ovoga nisam ocekivao i skidam kapu svima..od igraca..do Uprave...do Vinka...do Jandre..
Srecno Borcu i sutra na Kosevu ,a pogotovo do kraja prvenstva i onda u Evropi na ljeto.