Momak uz dužno poštovanje koje imam prema svim BordoPeppermintSA je napisao/la: ↑12 mar 2024, 14:31Previše se bavimo Borcem, umjesto da se bavimo sobom. U ovoj ligi većina prvaka ima kakvu takvu sudijsku protekciju. Sjetite se Zrinjskog i titule osvojene nepostojećim penalom u Bijeljini. Nismo pjenili jer je time izbijena titula gurbadima, ali ne da je bila oružana pljačka. Sjetimo se gurbadi koja su godinama pljačkala i otimala. Sjetimo se onovremenih titula Širokog, ili Modrice u vaktu Milana Jelića, ili sezone Zrinjskog kad bi im kući bilo svirano duplo više penala nego pratećim konkurentima zajedno. To je nažalost realnost ove lige. Borac je politički projekt kratkog daha. Iskišu se godinu-dvije i onda padnu kurcu za uši. One godine kad smo prosuli -13 na polusezoni krivci smo bili mi sami. Ni na mapi ne bi vidjeli titulu da nismo napravili onu lakrdiju, a da je nisu tad osvojili, ne bi ni sad. Dakle, gledati sebe. Sudija ti može navlačiti kad si u pet deka s protivnikom.
Uzgred, ljudi napokon moraju shvatiti kako funkcioniše delegiranje sudija i kako se sudije rješavaju. Sudijska komisija je nezavisni organ. Nema apsolutno nikakve veze sa ostatkom saveza. Kada klubovi imaju upliv u komisiju, oni zapravo odlučuju ko će im suditi. Nekada kada smo mi imali upliv, za pojedine bitne tekme smo sami debi delegirali sudiju Dominkovića, naprimjer. Tj zatražimo da nam on bude delegiran. A onda se mi s njim dogovorimo. Od svih vodećih klubova u ligi ubjedljvo smo NAJMANJE to radili, ali tako se to radi. Borac preko sudijske komisije delegira sebi onog prodanog balijskog gmaza iz krajine. Onda s njim dogovori cijenu, plati ga i on im svirucka. Sudije se prodaju za pare i samo pare. Nema to veze sa direktivama iz saveza. Borac sad jaše jer ima para da plaća sudije. Kad presuši pipa, neće vise biti navlačenja. To je sva filozofija.
Navijačima,osim petokolonasima i botovima,slabo to ti.
Za primjer da se posjetimo.
Prvu,ali bas prvu stvar koju je Vico napravio je da se obrušio
na tadašnju sudijsku organizaciju pod vodstvom nekog
Tipa iz Travnika.Ibrahimsirevica ili tako nekako.Ovaj se
Kao koprco,ali Vicko nadje načina da ga pomete.
Ne samo da je stavio tada na čelo sudijske Org.Valjica
Nego je tim agresivnim gestom pokazao ostalim u Savezu
Ko je gazda.Upalilo mu je,balije sagnule glavu i sad nas jaše.
Momci,nemojte biti naivni.